Ви, Левку, далі проповідуєте євангеліє від Бенні Гіна? Продовжуйте... Бо безліч то скільки? 100? 1000? Можливо. А скільки було хворих в Ізраїлі? Яку частину Ісус оздоровив? Не більше 1%! А міг всіх. Бо нічого неможливого для нього не було. Нагодував 5 хлібами 5000. Міг всіх в Ізраїлі, бо був Божим Сином. Декого воскресив. Далеко не всіх. Значить мав якусь іншу, набагато важливішу місію. А ті чуда, що він показав, означали, що він є Сином Всемогутнього Бога. І продовжити життя людини на 5-10 років - це ніщо в порівнянні з вічністю. І Христос помер, щоб, властиво, віруючі в нього люди мали вічне життя. Ось яка була його місія. А ви причепились до того зцілення як репях. Це що, все зло на землі? Не думаю, що хвороби, перевищують 3-5% всього світового зла. Чи вам Бенні Гін доручив бути відповідальним тільки за хвороби? Бо таким чином можна людям промити мозок і зазомбувати?
А скільки було в Ізраїлі, хто спасся повіривши в Ісуса? 100? 1000? Яку частину Ісус спас? Не більше 1%! А міг всіх. Дайте відповідь, Педро Ок. Я згідний з вами. Але Ісус і досі показує, що Він є Сином Всемогутнього, коли зараз в Його Ім"я стаються уздоровлення і чуда! Якщо би цього(уздоровлення) після вознесення Ісуса на небо не потрібно було, то Він би не сказав, що віруючі в нього будуть класти руки на хворих і хворі зцілятимуться.
а ви віруючий? Покладіть руки на Зоряну. Я розумію, що є шоу, а є реальність. Ісус не казав дехто зцілиться, правильно? Так в чому справа? Боїтесь зіпсувати статистику? Говорити гарно всі вміємо.
Левку, в вашій релігії люди не помирають? А мали б не помирати. Бо тільки людина пуститься помирати, як раптово покличуть Левка чи Бенні Гіна, ті покладуть руки чи затанцюють шаманський танець і людина жива! Так ви не відповіли на питання, чому ви вчепились в оте "зцілення". Я ж вам казав, що хвороби, якими уражене практично все людство, становлять 3-5% від світового зла. А Христос сказав - чого не попросите в Отця в імя моє, ПО ЙОГО ВОЛІ, і буде вам. Ось не хотів Христос забрати хворобу Павла, бо знав, що для Павла так краще. Чому? Бог знає. Давайте ще раз нагадаємо про мету місії Христа. "Бо так бо Бог полюбив світ, що віддав Сина свого однородженого, щоб кожний, хто вірує в нього не загинув, а мав життя вічне" Не кілька лишніх років що ви можете запропонувати (і в що я не вірю, що ви чи ваша релігія може), а ВІЧНЕ ЖИТТЯ!!!
Педро, ви не відповіли на питання: Скільки було в Ізраїлі, хто спасся повіривши в Ісуса? 100? 1000? Яку частину Ісус спас? Не більше 1%! А міг всіх.
А ось цього, Левку, Бог зробити не може. Бо він дав людині свободу вибору. І для цього Ісус мусив померти, а ми вірою в його жертву ДОБРОВІЛЬНО приймаємо спасіння. А вільну від хворіб (і не тільки) зону в Ізраїлі він легко міг зробити.
От власне!Свобода вибору! Як добровільно приймаємо спасіння, так і добровільно приймаємо зцілення! Так само і добровільно приймаємо рішення класти руки на хворих і вірити в те, що вони ставатимуть здоровими, як написано. Все ДОБРОВІЛЬНО! Тут автоматично нічого не відбувається, все з волі і згоди людини! Згідні з цим, Педро?
Не рівняйте, Левку. Це речі недо порівняння. Так, ми повинні молитися, щоб Бог нас врятував від зла, серед якого хвороби становлять маленьку частинку. І тут на все воля Бога, як бачимо на прикладі Павла. Так, Бог нас може врятувати від нещасного випадку, хвороби, війни, голоду і тд. А може сказати - досить, твій шлях на Землі закінчився. Іди додому. І ми все повинні приймати.
Чому не до порівняння? Спасаємось добровільно! Зціляємося також добровільно! В одному навіть реченні написано, що: Він був ранений за наші гріхи(прощення гріхів, тобто спасіння душі), за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено(зцілення тіла і душі) Iс.53:5
Чому не до порівняння, Левку? Та тому, що не можна порівняти 5 років і вічність. А Христос постраждав не за наші тіла, а наші душі. Цікаво, про тіло видумали ви чи інші беннігінщики? А ви так і не відповіли, чому серед світового зла ви вирізняєте тільки хвороби? Та Христос не за це постраждав. Читайте Біблію. Там культу фізичного тіла НЕМА!!!
Педро, читайте уважніше, Ісус постраждав як за душі, так і за тіла, я нічого не вигадую: Він був ранений за наші гріхи(прощення гріхів, тобто спасіння душі), за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено(зцілення тіла і душі) Iс.53:5 Для Бога все важливо і ті п"ять років також. Якщо би не було Йому це важливо, то Він би сказав наприклад сліпому Вартимею - для чого тобі те прозріння, Я тобі даю вічність. Чи скорченій жінці би сказав- походи собі так, помучся ще пару років, тебе попереду вічність чекає... Але Ісус такого не робив, Він зціляв їхні тіла! В цьому проявлялося милосердя і любов Божа, в цьому також проявлявся Ісус як Бог...
Я не вирізняю тільки хвороби. Хвороби вважаю частиною світового, як ви кажете, зла... Ісус зціляв як тіла, так і спасав від шторму, бурі, голоду, бідності... Зараз нічого не змінилося. Він робить те саме для тих, хто довіряється Йому...
Ясно, що нема. 53:5 А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено! Тут мова йде ЛИШЕ про гріхи. Нас уздоровлено від гріхів за наші провини. Тут не йдеться про фізичні недуги. Провини і гріхи не є фізичні хвороби. Ну але якщо очєнь хочєцца...
Гірше, Миху. Це є дуже страшно, коли якесь твердження, взяте з Біблії, перекручене і вирване з контексту, стає частиною релігії. А особливо, коли на цьому ще й хтось гріє руки. А коли в Біблії є інші місця, де все стає ясно, вони щось видумують своє. Наприклад, Павло ясно каже, що мав певні дошкульні проблеми зі здоровям, а Христос відмовився його оздоровити. Ясно. Але Левко буде повторювати своїх вождів, що Павло просив захистити його від переслідування. Хоч і Христос сказав "гнали мене, будуть гнати і вас". А Павло в 2му листі до Тимофія написав "Всі(!), хто бажає благочестиво жити в Христі, БУДУТЬ ПЕРЕСЛІДУВАНІ". Це є закон. І сам Павло йшов би всупереч того закону? Це як би Ньютон намагався ігнорувати один з відкритих ним законів. Так, читаємо на початку книги Буття, що ми поселені на цю прокляту Богом Землю. Де панує зло. Від якого один Бог може нас захистити. І ми повинні постійно про це молитися. Включаючи хвороби. Але робити з цього шаманський ритуал??? Чи це, в свою чергу, неє злом?
Йдеться і про гріхи і про фізичні недуги! Поясню чому я так думаю. Євангелист Матвій пише, що Ісус, коли настав вечір уздоровив усіх недужих: Матв.8:16 А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив, І відразу після цього Матвій цитує пророка Ісаю, як підтвердження того що сталося: Матв.8:17 щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк, промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги поніс. А ви кажете, що тут не йдеться про фізичні недуги. Почитайте уважно, Педро, Миху, а потім кажіть...