зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Угу, єдине, що Богові "потрібно", це щоб Левко сказав кого лікувати... а так... Він "співчуває"...

Ви, Левко, інколи як напишете... хоть стій, хоть падай.

2. Levko

Levko Well-Known Member

Бог КОЖНОГО, без винятку хоче зцілити.
    Бог прославляється через зцілення, а не через хворобу!

---------- Додано в 22:09 ---------- Попередній допис був написаний в 21:57 ----------

Хто вам сказав, що Павло мав досить дошкульну хворобу у своєму тілі?
    В моїй Біблії такого не написано...:)

І хворіє і помирає.
    Просто зцілення і життя в божественному здоров"ї автоматично разом із народженням згори не дається, воно береться тільки ВІРОЮ.
    Знаєте, то як зі спасінням.
    Як ви спаслися? Повіривши в Слово, що Ісус Христос вмер і воскрес для вашого оправдання.
    Так само і зі зціленням.
    Як ви можете бути зцілені? Повіривши в Слово, що ранами Його ви є зцілені !
    Як ви можете зціляти інших? Повіривши в Слов, що віруючі будуть класти руки і хворі будуть зцілятися!

Не всі обирають вірити Слову Божому, бо це складніше, тут потрібна боротьба. Простіше все спихнути на Бога і сказати- на все Божа Воля. Але на хворобу нема і ніколи не було Божої Волі!

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Це взагалі абракадабра. З цієї фрази випливає, що ті, хто "народилися згори" є без ВІРИ.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Зовсім не випливає такого.
    Ті хто вірою народилися згори, можуть при тому не мати віри на зцілення.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Само собою.

Але... хіба можна здорового вилікувати і прославити Бога?

цитата:

1. А коли Він проходив, побачив чоловіка, що сліпим був з народження.
    2. І спитали Його учні Його, говорячи: Учителю, хто згрішив: чи він сам, чи батьки його, що сліпим він родився?
    3. Ісус відповів: Не згрішив ані він, ні батьки його, а щоб діла Божі з'явились на ньому.
    (Від Івана 9:1-3)

З цитати ми бачимо наступне:

Хвороба маже бути з певних причин, напевно тут всіх причин не вказано, але хвороба може бути як для Божої слави, так через гріхи.

---------- Додано в 22:35 ---------- Попередній допис був написаний в 22:33 ----------

а ви писали, що всі, а не всі ж! еге ж?

---------- Додано в 22:49 ---------- Попередній допис був написаний в 22:35 ----------

віра на зцілення - нема, віра на спасіння - є. Гм... якась вона вибіркова віра у народжених згори.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Таке буває... і то в більшості випадків чомусь, на жаль...
    Тобто?

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Таке не буває.

Отут я вірю, а отут не вірю(в Письмі) і при тому народився згори....

Каламбур.:)))

---------- Додано в 23:23 ---------- Попередній допис був написаний в 23:22 ----------

тобто нема хвороби - немажна прославити Бога на зціленні.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так.
    А що тут такого дивного?
    От ви, наприклад не вірите в те, що написано в Марка 16.17
    Я сам довший час не вірив цьому і думав, що на все Божа Воля, в тому числі і на хворобу....

---------- Додано в 23:27 ---------- Попередній допис був написаний в 23:25 ----------

Коли нема хвороби Бог само собою прославляється тим, що дає здоров"я!

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви - мастак давати правильні лозунги.:)))

Почитайте собі пораз десятий...:)))

---------- Додано в 23:34 ---------- Попередній допис був написаний в 23:32 ----------

Не так. Я вірю у все, що у Письмі.

Є місця, які я можу не розуміти - визнаю. Але щоб тут вірити, а тут - ні. Вибачте....:) Я того не розумію.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Ок. То нормально не розуміти...
    Бог поступово, крок за кроком все відкриває нам...
    І, знаєте, коли Бог відкриє, то уже важко комусь закрити.
    Це як, наприклад, з тією істиною, що Бог є. Кожному з нас Бог відкрився у свій час, що Він є. Кожному по-різному. Ви, пам"ятаю, мені писали неймовірну історію зі свого життя. Після цього уже важко комусь вас переконати в тому, що Бога нема і що Він не допомагає. Це практично уже неможливо. Хоча, вірю, ви і до тієї історії знали, що Бог є. Але тоді ви його пережили особисто. Правда?
    Так само і зі зціленням. Людина, котра переживе особисто Боже зцілення у своєму житті, її уже неможливо переконати в тому, що Бог не зціляє, або, що Бог зціляє тільки через якихось супердуховних вибраних людей...:)

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

У кожної людини є свій, Богом даний талант.

12. Levko

Levko Well-Known Member

Погоджуюся.
    Але це до питання, котре ми з вами обговорюємо не має відношення ніякого, тому що в Марка 16.17 написано трохи по-іншому, написано, що зцілення належить усім віруючим, і що це буде навіть ознакою кожного віруючого...

Якщо би в цьому питанні так було як ви пишете, що "у кожної людини є свій, Богом даний талан", то тоді ті, кому Бог не дав таланту зцілення, не могли би називатися вірючими...:)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Два моменти...

Моя думка.

У вас проглядається цікава річ. А саме... Таке відчуття, ніби Бог у вас на службі. Сказав віруючий Іван, щоб пацієнт зцілився і в Бога нема виходу - мусить зціляти. Бог Сам Себе обмежив Писанням... І без натяку: а може я неправильно зрозумів Писання?

Друге. З ваших слів я зрозумів, у вас там соціалістичне змагання: Хто більше зцілив, той більше віруючий. Я вже не говорю, що у Писанні натяків таких нема, але ж... у вас скоро від банальних ТВ щоу все перейде до олімпійських ігор. Хто більше зцілить за одиницю часу.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Саме так, Миху. Уявіть собі, Бог сам себе обмежив Писанням, тобто Своїм Словом.!!
    І що тут поганого, чи що тут не так. Це, навпаки, добре і це Божа якість- дотримуватися слова. Ми люди також себе обмежуємо своїми словами, якщо комусь щось обіцяємо і це є нормально, навіть є справою честі, коли ми дотримуємося свого слова, котре комусь дали.
    Якщо Ісус возносячись до Отця сказав, що віруючі в нього будуть зціляти хворих, то це не були слова на вітер, Він очікує того, що віруючі будуть це робити! Це навіть не побажання Ісуса, це скерування для віруючих в Нього, це обіцяна Самим Богом влада для тих людей, хто увірує в Нього!

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви "Отченаш" читали? Там так і сказано: хай буде воля Твоя. Чи то вже вас не стосується?

---------- Додано в 21:41 ---------- Попередній допис був написаний в 21:39 ----------

"Маладєц"... якщо людина може, то чому Богові відставати? Такі перли можна хіба від вас читати.

---------- Додано в 21:43 ---------- Попередній допис був написаний в 21:41 ----------

Не уявляю, щоб безмежний Бог Сам Себе обмежив. Це поза моїм розумінням.

16. Levko

Levko Well-Known Member

Читав.
    Там написано, що нехай Буде Воля Твоя як на небі так і на землі.
    Тобто, нехай буде Воля Його тут на землі така сама яка є там на небі.
    Думаєте на небі є Воля Божа на хворобу, чи там взагалі є хвороби?
    Ото ж бо...!
    Саме так. Безмежний Бог Сам Себе обмежив для людей на землі Своїм Словом!

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Там не пише "така сама", там пише "як на небі, так і на землі", що означає всюди.

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ----------

Левко, я думаю, ти ви самі себе обмежили, а не Бог.

18. Levko

Levko Well-Known Member

Думаю, що там все таки пише "така сама".
    В російському перекладі, до речі так і написано:
    Матф.6:10
    да будет воля
    Твоя и на земле, как на небе

Хоча навіть, якщо і означає "всюди" так як ви кажете, то все одно Воля Божа щодо людини є всюди однакова, як на небі, так і на землі... Він її любить, а Той Хто любить не спричиняє страждання тому кого любить. Більше того, Він сам взяв на Себе всякі страждання людини, постраждавши замість людини як в душі так і в тілі. І як ще після того можна припускати собі, що Його Воля для людини може бути хвороба? :dntknw:

---------- Додано в 01:10 ---------- Попередній допис був написаний в 01:09 ----------

І чим таким я себе обмежив?:)

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

І то "правда", ви ж не Бог, щоб самого себе в чомусь обмежувати.

20. Levko

Levko Well-Known Member

Сьогодні прочитав одне місце в Писанні і згадав про вас Педро, як ви писали, що ап. Павло нібито мав дошкульну хворобу.
    А прочитав я те місце, де де написано як Ісус явився Павлові, як той йшов до Дамаску, щоб в"язати віруючих:
    Дiї.9:4-5
    а він повалився на землю, і голос
    почув, що йому говорив: Савле, Савле,
    чому ти Мене переслідуєш
    ?
    А він запитав: Хто Ти, Пане? А Той:
    Я Ісус, що Його переслідуєш ти. Трудно тобі
    бити ногою колючку!

Ісус сказав, що Павло переслідуючи Його ніби б"є колючку.
    Я відразу згадав інше місце де уже віруючий Павло говорить про колючку у своєму тілі. Павло молився до Ісуса, щоб Він забрав з його тіла колючку.
    Порівнюючи ці два місця з Писання, можна зробити висновок, що колючками в той час називалися саме переслідування, а не хвороби.
    Напевне в ті часи це була зрозуміла для всіх метафора...

а де твій аватар? :)