зцілення

Discussion in 'Християнство' started by plastic, Feb 9, 2014.

1. talavoda

talavoda Well-Known Member

Люди, котрі насправді вірять, ані не потребують щось доводити ані, тим більше, не намагаються нікого "стерти з лиця земілі"... Віра - дуже особиста справа... і у кожної людини свої стосунки з Богом.

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Авжеж. І я про це. Тому жодна релігія не має права просувати свою корпоративну позицію: "Ми вас попереджали, хто не з нами - згорить в пеклі, пеняйте на себе". Є така організація як Тайожний союз, і далеко не всі бажають там бути, хоч вони (на їхню думку) дуже переконливо доводять.

3. talavoda

Це Ваше особисте сприйняття християнства... можливо, що і віри в Бога взагалі. Але Ви чомусь пробуєте перекласти відповідальність за це Ваше сприйняття на інших людей.

4. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тобто такого немає?

5. talavoda

Для мене страх не є основою віри...

• Подобається Подобається x 1
  6. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тобто для вас немає значення є таке чи немає.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

а чому пропозицію? А якщо це реальний розклад речей?

пшеницю окремо, а кукіль окремо, а потім кукіль - в вогонь.

В природі: слабший загинув, сильніший - вижив. Такий закон.

Можна то не сприймати, гніватися, що насаджують, але від того нікуди не дінешся. Жодного насильства.

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ніхто не знає.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

бо я не знаю?

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тобто християнин - людина, для якої немає таємниць буття? Ви просто нівелюєте різницю між словом "знаю" і словом "вірю", або "вірю що знаю". Цей невеличкий трюк значно все спрощує.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Чому ви так вирішили? Просто християнство трохи привідкриває сутність буття.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

А як тоді воно може претендувати на статус "єдино вірної правильної" релігії?

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Виходячи з моєї останньої фрази, чи взагалі?

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З останньої звісно. Може хтось привідкрив набагато більше, ніж "трохи".

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

християнство - це пропозиція, а ненасилля. Ясно, що кожен захищає своє. А як можна, будучи поза всякими релігіями, прийти до висновку: християнство -то є правда життя? Не знаю. Навіть атеїсти, що викладали релігієзнавство у вишах і знали основи багатьох релігій і могли порівняти, залишалися атеїстами. Буває,людина просто не хоче... І тут багато чого може не хотіти. Не хоче себе вантажити чимось. Прийняття будь-якої релігії неодмінно приносить певні навантаження на життя, а людина просто не хоче. Байдужість, лінивство, пофігізм, або просто "дай мені спокій, мені ітак добре". Тоді можна і нікому недовіряти. То як навчання. Хочу - вчуся, не хочу - не вчуся.
    З моєї точки зору: чому християнство? Тому що у християнстві є реальний Бог, який все створив. Інші релігії - філософії, нашарування, штучні утворення, людські видумки. Мусульманство -маємо дату утворення, засноване на показах одного "пророка" та частвово юдаїзмі. Буддизм важко назвати релігією. Засновано на знову ж одному чуваку... язичництво віджило, а правда вічна. Чому віджило?

16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Завдяки саме ідеям християнство розповсюдилось на Палестину і Європу, все. Далі воно розповсюджувалось на решту континетів слідом за солдатами.

По-моєму навпаки. Людина обтяжена навантаженнями і проблемами і шукає якоїсь ради на це, як з цим розібратися і приходить до якоїсь методики, яких пропонується багато. Якщо вона не хоче - значить її все влаштовує. То смисл їй робити ще краще, ніж їй добре?

Як стають християнами?

-прививають в сім'ї, тобто середовище
    -через складні життеві перепетії (наркоманія наприклад, особисті негаразди), але в цьому випадку теж середовище впливає, всі ж навколо християни, то нащо далеко ходити

Все, де ви бачили щоб хтось почитав ідеї християнства і проникся, і по цій причині став християнином на рівному місці? Ну ще "Свідки Єгови" можуть прийти прямо додому і не відчепляться поки не завербують.

Навіщо приймати релігію щоб отримати додаткові навантаження? Навпаки треба шукати такої релігії, яка знімає навантаження. Люди хочуть бути щасливими і не думати про страждання, а не нести хрест з величезними заплаканими очима.

У цьому абзаці немає жодного аргументу, тільки своя особиста суб'єктивна віра. Я вже казав 16 разів, вам нічого пред'явити крім віри. Ваші опоненти можуть спокійно бити вас вашою ж зброєю, підставляючи в ваш абзац назву своєї релігії замість слова "християнство".

Чому б просто не залишити кожному своє? А христянство поставити в один ряд з іншими, де воно власне і знаходиться, але його апологети дуже люблять рекламувати себе єдиними і неповторними і дуже схильні до ідеологічної експансії. Якщо ідеологія в дійсності чудова, то вона розповсюдиться природнім шляхом. Люди не відмовляються від чудового.

Тобто повернемося до самого першого

ось і все. Тільки прибрати невеличку поправку, що хто не пристане на цю пропозицію, той згорить в пеклі, бо виходить пропозиція дона Карлеоне від якої неможливо відмовитись.

17. Levko

Levko Well-Known Member

Правильно, Дзеко!
    Якраз християнство і є такою релігією, котра знімає навантаження, як ви кажете.
    Я коли увірував, то ніби гора з плечей впала з мене!
    Прийшла легкість, котра до того мені не була відома ніколи. Перш за все легкість на серці, світ став яскравішим ніби...:)
    В принципі, так і написано, що коли людина приходить до Христа, то Він знімає з неї всякі навантаження, він пропонує людині спокій душевний, ярмо, котре є любе, Він пропонує тягар, котрий є легким:

Матв.11:29
    Візьміть на себе ярмо Моє, і
    навчіться від Мене, бо Я тихий і серцем
    покірливий, і знайдете спокій душам своїм.

Матв.11:30
    Бож ярмо Моє любе, а тягар
    Мій легкий!

Я це все реально відчув і пережив, коли прийшов до Ісуса! І досі переживаю це кожен день. Я забув що таке депресія поганий настрій...:) Хоча звичайно, є непрості моменти в житті, коли треба зціпити зуби і вірити..., але я за 17 років ще жодної хвилини, чи секунди не пошкодував, що увірував в Христа!

Не вірте тим "християнам", котрі кажуть, що служити Богу важко і що це навантажує...
    Такі люди просто ще не пізнали Ісуса Живого...

18. talavoda

Можна постійно бачити перед собою пекло і намагатись втекти... a можна шукати Царства Небесного і старатись, з Божою допомогою, в нього увійти...

19. Robert

Robert Well-Known Member

Одужання жителя Бразилії, яке неможливо пояснити з медичної точки зору, може бути визнано дивом, яке необхідне для канонізації блаженної Матері Терези. Портал Vatican INSIDER пише, що канонізація блаженної Матері Терези можлива вже впродовж Ювілейного Року Милосердя, який розпочнеться 8 грудня поточного року, а завершиться 20 листопада 2016 року, передає УНІАН. Канонізаційний процес у справі ймовірного дива триває в єпархії Сантос (Бразилія). Конгрегація в справах канонізації вибрала для дослідження це зцілення серед багатьох повідомлень про благодать, звершену через заступництво Матері Терези. Чоловік з єпархії Сантос після старанної молитви до Матері Терези був зцілений від пухлини, яка займала вже значну частину його мозку.

http://expres.ua/news/2015/06/17/13...myloserdya-mozhut-kanonizuvaty-vprodovzh-roku

• Подобається Подобається x 2
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

любите солодку неправду?

а де твій аватар? :)