на вірі тримається християнство. А факти є, просто їх тре бачити. Люди, приміром, що мали клінічну смерть, можуть багато про що розповісти.
Що? Світло в кінці тунелю? А до чого тут християнство? Нехристияни що мали клінічну смерть не бачать світла в кінці тунелю?
Беремо початок початків. 1. Споконвіку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово. 2. Воно в Бога було споконвіку. 3. Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього. (Від Івана 1:1-3) Де ви знайдете щось серйозніше і поважніше? В якій релігії?
Цікава постановка запитання. У вас апріорі ці фрази охарактеризовані як "поважні і серйозні", а насправді це ваша суб'єктивна позиція. В кожній релігії для її послідовників є величезного значення серйозні і поважні слова. І не тільки у релігії, а і в науці (так званій науці), яка теж тримається на вірі.
Творець є справжній лікар. Що тут непереконливого? Вас лікує Той, Хто створив. Хто може бути більшим лікарем, ніж Той, хто створив людину?
Судіть самі. Уявіть собі... нема Завсів, нема Буд... Є тільки Бог. Той, в котрого вірять християни сьогодні.
І знову ж таки - де тут саме християнство? Просто назвали творця так як назвали - і все. Ну знову, якщо "християни" замінити більш широким поняттям, то християнство не є монополією.
Мені шо СЄ, шо Аумсенріко, я не збираюся боротися ні проти якої релігії і ні на боці жодної релігії проти інших релігій і ні проти "науки" і ні за "науку" і ні в яких інших варіаціях. Мені просто дивно і смішно як люди вірять в однакові по суті речі, яких не можуть довести, і одночасно готові стерти один одного з лиця землі за це. Це просто взірець обмеженості. Як там було, коли люди хотіли збудувати Вавилонську вежу, щоб досягти неба? Хтось вчинив що вони почали говорити різними мовами і не змогли цю вежу збудувати. Так і "віряни". Навіть наче і одної віри, а все-одно різними мовами говорять, не можуть ніяк помиритися зліва направо хреститися чи справа наліво. Глупота, інакшого слова не знайдеш.
Ви не розумієте. У всесвіті так небуває, щоб хтось сказав про себе: я - творець але ним не був. Навіть демони, з якими розмовляють екзорцисти не можуть брехати. Ви читали, щоб Зевс писав про себе, що він творець всього? В Буддизмі теж такого нема. І не християни назвали Бога творцем. Він сам про каже. В жодній релігії такого нема. Бог є Той, хто був на початку і був завжди, все решту - похідне, твориво, думки, фантазії, що завгодно.
Ну чекайте, а в якого Бога вірять християни? Того, який створив людину. Не в того, який стріли метає.
Ви запитали: Я відповів: ви відреагували: А тепер я не розумію. СЄ мали світло в кінці тунелю, але вони в нього не повірили. прийняли за галюніки.
Це як, поки сам себе не похвалиш...? А навіщо писати? Ісус теж не писав Біблії і бог-отець не писав і святий дух не писав. В буддизмі взагалі немає ніякого створення світу, в нього немає ні початку ні кінця. В Бібілї, якої ніхто не зможе перевірити? Ну в науковців є теорія великого вибуху, на початку. Виходить релігії - похідне, твориво, думки, фантазії, що завгодно. А як на мене одне й те саме.
Він теоретично з таким же успіхом "створив людину" як і "метав стріли". Ніхто не може довести ні того ні іншого. Тут ключове просто вірять. Так само теоретично він з білою бородою на небі. Чому він став з білою бородою на небі? А не скажімо з чорною? Хто його бачив таким?
Я не знайомий з їх постулатами, не дуже цікаво якщо чесно. Якщо вони включили в свої постулати не вірити в світло в кінці тунелю, то це просто як партійний підхід - на все повинна бути офіційна позиція. Або голосуєш "ЗА", або партквиток на стіл.