Віра - то не Бог. Абсурд якийсь. Вірити можна у таке, що не від Бога. Віра в себе - не є віра в Бога.
Не помітно. В світі табличок заблукати не важко. Дивлюся на ваші теми який рік і кращого прикладу не треба.
І чим іще підкріплена ваша впевненість в його існуванні? Ну можна, і що? Можна вірити в чорта і в бога одночасно, здається одне іншому не заважає. Чому?
Це якщо порівнювати з іконою. До речі підхід взятий з язичництва. Бог - бородатий дід на небі, кидає блискавки, а я маленька людина, нікчемна, повністю залежна. Багато запитань залишається без відповіді. Віра у створення Адама - це віра. Все. В вас більше нічого немає.
та при чому тут язичництво? саме поняття БОГ говорить про вищість від людини. ваші запитання дуже розкидані в тематиці. Чого це зненацька нічого нема?
В людській подобі бога, з людським характером і рисами. Бог-Отець - це Зевс напевно. Хіба тільки мої, я по ходу розмови задаю. Було запитання - чому християни думають що "чудотворне" зцілення буває тільки в християн? Тому що нема. Є Біблія, де багато чого написано і подається як фундамент, але жодного твердження і факту звідти перевірити неможливо, крім географічних пунктів. Все тримаєтся на вірі.
Чого ж не можливо перевірити жодного факту! Можливо!! От, наприклад, в Біблії описаний факт створення людини. Підходите до дзеркала і перевіряєте той факт... Все дуже просто..
Дзеко, в чому проблема у спілкуванні з вами що до релігії. Ви, припустимо, розпитуєте про Трійцю. Вам пояснюють. Всі розуміють, що йдеться про християнство, а тут ви бабах і задаєте питання ніби як про Трійцю, але з огляду всіх релігій світу, або з точки зору язичництва. Зевс - Творець? Ні. З якого дива?
Розумієте, Дзеко... Християнство йде своєю дорогою... кожний раз дивитися: "а чи нема щось подібного у язичництві?". Християнство - більше всякого язичництва і саме язичництво не може керувати: ото неможна, бо подібне є у язичництві! Бо тоді виходить, що християнство вважає на язичництво. Християнство є вільне від всяких забобонів, від язичницьких традицій. Новорічна ялинка, кутя, коляди і т.д. є народними традиціями у християнстві і вони не мають оккультного навантаження, як у язичництві.
Бо так воно і є. Чудотворне зцілення є лише від Бога. Інші "зцілення" є ніщо інше, як тимчасове обезболення і заміна однієї хвороби іншою, або звичайне шарлатанство на основі плацебо, чи гіпнозу.
З таким же успіхом могло бути написано те саме що в Дарвіна, чи те що Адама в капусті знайшли. Підходите до дзеркала - і перевіряєте. Або могло бути написано, що кенгуру прилетіли до нас з Місяця на НЛО. Будь-ласка - ось кенгуру, значить так і є. Я свою думку висловлюю, я не на лекцію прийшов. Я так само пояснюю вам як ви мені. Це тому що позиція християнства непереконлива. І традиційно те що характеризує догматиків (усіх релігій) - сховатися в мушлю своїх догм і вітам показувати всім решту дулі. На момент виникнення християнства в Римській імперії головним був Юпітер. Взяли його образ - і маєте християнського бога-отця. Більше ні на кого не схоже.