зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не розумію... А я хоть пів слова про ЦЕ писав?

Я писав про оце:

2. Levko

Levko Well-Known Member

Одне з другим пов"язано.
    Одне пояснює і доповнює інше...
    А ви берете вириваєте якусь фразу з загального пояснення і перекручуєте собі...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

любите цукровану брехню? Та жийте собі з цим, хто ж проти?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Яку брехню?
    Ви про що?

5. Levko

Levko Well-Known Member

Сьогодні роздумував собі над тим як створене людське тіло.
    Навіть після гріхопадіння, коли наше тіло стало недосконале і смертне, все одно Творець зробив так, що все тіло функціонує так, що воно саме бореться з усім, що його атакує- з вірусами, з хворобами...
    Я не лікар і мало що знаю про захисні функції організму людини, але таке поширене, що всі знають то є, наприклад, імунна система, котра протидіє вірусам і хворобам, також знаю, що якщо порізатися, то кров через деякий час згортається і закриває місце порізу, ще знаю, що підвищення температури тіла є також своєрідним захистом організму... І ще згадав, що рани загоюються, кістки зростаються, шкіра відновлюється...
    Все це заклав в тіло людини Творець і все воно працює на фізичне збереження і відновлення людського тіла.
    Але людина при цьому всьому ще умудряється говорити, що Бог посилає їй хворобу, що Бог карає її хворобою і т.п....
    В такому випадку виходить, що Творець іде проти Себе, руйнує те, що Сам створив... Я цього не можу зрозуміти...:scratch_one-s_head:

6. Мих

Мих Дуже важлива персона

А я й не дивуюся, Левко, щось мені й не дивно, що ви не можете зрозуміти. Бо якщо розвивати вашу логіку (якої нема:haha:, то Бог постійно програє. Людина хворіє і часто помирає від хвороби. Такий у вас бог, в котрого ви вірите і нема на то ради.
    Мій Бог - Творець всього видимого і невидомого. Всього!!! А у вашій вірі вірус створив нечистий. Виявляється, по-вашому, диявол теж творець.
    Християнство вчить про єдиного творця. Християнство вчить: Хай буде воля Твоя! Воля Божа!!! А не воля того лисого чоловіка, якого ви в кожному другому відео показуєте. І Бог не є на службі так званих "цілителів", мовляв, я скажу і Бог зцілить.:mocking:Тому то воно все виглядає, як клоунада. Звичайно, це дає популярності вашій, безіменній організації, непоганий маркетинговий хід, але нічого спільного з Писанням.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

знову прикинулися шлангом: га? шо? де?

Аво туво сь ти збрехали, пане "народжений згори":

Бо хворобою можна нехтувати.
    Кому ви лапшу вішаєте?

8. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Християнство воно таке. Недосконале.

• Смішно Смішно x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Щире признання, яке вартує поваги. Ви ж не Бог, щоб розуміти на Його рівні, правда ж?

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Для того, щоб дві особи порозумілися, потрібно двох одинакових більш менш у розвитку. Якщо один досконалий, а другий двійочник, то досконалого порозуміння годі знайти.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, словосполучення "посилає хворобу" окрім вас на форумі ніхто і не вживає. Не боріться з вітряними мельницями, вони виключно ваші!:haha:

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

мало того, Левку, людина ще й умудряється померти від хвороби. От та людина...:haha:

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Все, на нині досить. З ваших постів, Левко, можна анекдоти писати.

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Християнство якщо і дає комусь відповіді на запитання, то з не вельми великою ефективністю. Хто в дійсності шукає відповідей, той іде далі. Можна забивати цвяхи нормальним молотком, можна якимсь незручним, можна не молотком. Дехто все життя намагається забити цвяха (і навіть так сяк вже наловчився) незручним молотком, і цим пишається, замість того щоб подумати може пошукати кращого, чи як мінімум придивитися - може ти його тримаєш не тим боком.

Ожидания и цель

Ожидания, связанные с целью, сделали меня пленником представлений о времени и разобщенности. Я всю жизнь занимался решением самых разнообразных задач и достижением различных целей, включая духовные.
    Обратившись к религиозной этике, я обнаружил целый калейдоскоп западных и восточных учений и идей. В то время я верил, что они представляют собой богатейший кладезь абсолютной мудрости.

В результате у меня возникло убеждение в собственной духовной бедности, и я решил что-то в связи с этим предпринять: стать лучше, посвятить себя чему-нибудь. Нужно было найти модель реальности, которая удовлетворила бы мою потребность в ощущении, что я каким-то образом приближаюсь к некой цели.

И я попытался стать христианином.

Принимая в расчет мое тогдашнее мировоззрение, этот выбор был вполне уместен. Я принадлежал западной культуре, знал библейскую историю и традиции. Мне были известны такие, казалось, неоспоримые истины, понятия и ритуалы, как первородный грех, молитва, исповедь, всепрощение, евхаристия, очищение, а также устное и писаное слово.

Я старался изо всех сил, опираясь на то, что я тогда понимал, боготворил и считал значимым для духовной жизни. Мне казалось, что если я буду стараться, то завтра будет лучше, чем сегодня, и каждая следующая попытка будет лучше предыдущей.

Я поверил в идею человеческого несовершенства и в то, что через покаяние можно в конце концов откуда-то извне заслужить благодать и тем самым получить пропуск от низшего уровня бытия к высшему.
    Казалось, что теперь у меня появились средства для достижения цели, которая наполнит мою жизнь смыслом.

Я возносил молитвы и совершал благие деяния в расчете, что «Бог Отец» исправно вносит их в свой небесный реестр.

Я полагал, что существуют вполне определенные возможности, определенные знания и мне отведено определенное время, чтобы привнести в свою жизнь смысл и сделать ее лучше: сделать ее значимее. Моя цель была освящена надеждой — надеждой на перемены к лучшему, которые вдохновят меня на дальнейшую борьбу, горение и упорство, дабы еще больше утвердиться на избранном пути. Теперь я мог духовно расти сам и помогать в этом другим людям.
    Цель, надежда и вера давали мне энергию и волю для движения к успеху. Цель, надежда и вера — глубоко почитаемые и, на первый взгляд, значимые ценности, которым многие придают огромное значение. Но, вне всяких сомнений, они существуют лишь на фоне смятения, безнадежности и отчаяния.

В то время я не обращал внимания на эту сторону вопроса. Тем не менее, неизбежные качания маятника от ожиданий к разочарованиям, от усилий к неудачам, от силы к слабости сыграли в конце концов свою роль в моем пробуждении от этого сна.

Все эти общины, конфессии, возвышенные цели… Жадные бездонные корзины духовных супермаркетов, которые необходимо наполнять молитвами, умеренностью, смирением, поклонением и благими деяниями. И если даже удастся наполнить одну корзину, сразу же наготове другая — для кротости и целомудрия.

Я очень старался, но все это выглядело довольно безрадостно: ожидать, что запуганный и ограниченный верующий может благодаря дисциплине, самоотрицанию и поклонению стать чем-то, кроме запуганного и ограниченного верующего, столь же тщетно, сколь надеяться, что безбрачие может привести человека к величию и целостности. Я понял, что пытаюсь испечь ватрушку без теста.

Полагаю, любые попытки выразить невыразимое на языке доктрины неизбежно влекут за собой ложные толкования. Что поделаешь — идея совершенства противоречива, она превращает тонкую и прекрасную песнь свободы, спетую основателем учения, в незыблемую темницу догмата. Когда птичка улетает на волю, сущность ее песни нередко теряется, а нам остается лишь пустая клетка.

Мне нравится притча о том, как Бог и Дьявол увидели отшельника, которому в пустыне открылось прекрасное.
    — Ага! — воскликнул Господь. — Этот человек нашел истину, и тут тебе нечего делать.
    — Отчего же, — парировал Дьявол, — я помогу ему создать религию.

Там, где появляется организованная религия, возникает благодатная почва для глубочайших страхов, тягостнейшего чувства вины и самых отвратительных конфликтов: между индивидами, нациями и вероисповеданиями. Независимо от того, придерживаемся мы определенных религиозных взглядов или нет, все эти раны могут таиться в глубинах нашего существа и сказываться на всем нашем жизненном опыте.

Тони Парсонс, Тайна, которой нет
    http://flibusta.net/b/287714/read

15. Levko

Levko Well-Known Member

І чого би я так кривлявся...:dntknw:
    Я лише написав свої роздуми, а ви мене уже змішали зі всім на чому світ стоїть...:)
    Бачу вам подобається така манера спілкування...:mocking:
    Чи то у вас якісь комплекси, Миху?:scratch_one-s_head:

Вертаючись до теми, Миху, ви не вірите, що захисні і відновлювальні функції організму людини Бог створив?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

шляки трафляють... ви пишите безвідповідально. Але напевно таки до вас трохи дійшло, бо ви навіть не мур-мур про те, що я написав, що ви пишите брехню. Це прогрес. І моя писанина не є марна.

Левко, якщо ви говорите слово "створив", то це вже стосується лише Творця.
    Бог творець ВСЬОГО видимого і невидимого. Всього! Тому запитувати після того а чи Бог створив .... Немає змісту.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

а там, де нема релігії - дикунство, без всякої відповідальності, на рівні тварини. От можна й порівняти що гірше, а що краще.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Ну да. Особливо без такої релігії як вуду - нікуди.
    Але не в тому справа. Ви ж навіть не збиралися читати далі за посиланням. То і балакати нема про що.

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я навіть до посилання недочитав, просто прокоментував речення.:)))

Але то хіба тварини немають релігію. Я про соціум, а не індивідум. Ну хіба комуністи... умовно.. Будь-яка релігія несе певну мораль і закони.

У тварин, приміром, нема релігії. Тому у них одна поведінка: виживає сильніший. Просто природній відбір.Все. На цьому будується все їхнє життя.

20. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Мораль і закони існують і самі по собі, вони не залежні від релігії. Просто в релігії людина дотримується заповідей через страх перед гнівом божим, а в цивільній моралі людина дотримується правил через страх перед цивільним наглядачем - контролюючими органами, в комунізмі - перед громадським судом за "аморальну поведінку", і т.д. Це ж "істини" рівня дитсадка. І знову ж таки, не в тому справа. Людина здатна усвідомити бога минаючи і церкву і релігію.

Оце цитата до речі - точно про вас двох індивідів з Левком.
    Десять років балачок про одне і те ж, а розуміння тане прямо пропорційно часу спілкування. Наче й писання одне й те саме читаєте, а нічого крім конфлікту. Ну і Левко з яскраво вираженими страхами і почуттям провини і іншими комплексами.

а де твій аватар? :)