Виходить ви вірите, що класти руки на хворих і молитися за їх зцілення це добре, бо таким чином Бог прославляється. То чому ви тоді так противитеся, коли я говорю про зцілення?
Знаю. Багато є... Але є також такі хто від Бога. Є християни, котрі моляться за хворих і відбуваються чуда і зцілення... Тому не можна про всіх загалом говорити, що вони шарлатани. Немудро кидати всіх в один котел... Чи ви не згідні? Чи думаєте, що якщо людина молиться за зцілення, то вона обов"язково шарлатан? Але я помітив, що навіть коли я просто говорю про зцілення, говорю, що про це написано в Писанні і взагалі не прив"язуючись ні до якихось людей, то ви все одно противитеся чомусь. Не знаю чому... ?
Таке в мене враження склалося... Як тільки починаю говорити щось про зцілення - відразу кажете, що то всьо шарлатанство, обман, неправда і т.п... Ок. А скажіть як ви відрізняєте шарлатанів від не шарлатанів? За якими критеріями?
Говорити про зцілення, напевно, потрібно, але головне ж не в тому. Просто ідіть і зцілюйте якщо можете... і це буде найкращим свідченням. Тоді ні відео ні якесь інше підтвердження не потрібне буде.
Так от я і говорю, бо вважаю що то дуже потрібно саме тим людям, котрі є хворі. Просто свого часу також проходив через певні хвороби і в той час, пам"ятаю, для мене було дуже сильним підбадьоренням і підтримкою свідчення людей, котрі говорили як Бог їх зцілив, котрі говорили, що Бог зціляє від будь-якої хвороби. Я багато слухав проповідей про зцілення, багато дивився відео зі свідченнями людей, котрі отримали зцілення і це мені додавало сили, в тому, щоб не зневірюватися, а стояти... Якщо вас з Михом і Педром не торкаються ці свідчення, то ще не означає, що нікого вони не торкаються...
Євр.12:5 і забули нагад, що говорить до вас, як синів: Мій сину, не нехтуй Господньої кари, і не знемагай, коли Він докоряє тобі. Еф.6:4 А батьки, не дратуйте дітей своїх, а виховуйте їх в напоминанні й остереженні Божому! Сьогодні відкрив для себе цікаві факти з Писання. В нашому українському переклад Біблії у цих двох віршах де вжито в одному випадку слово "кара", а в другому- слово "напоминання", в оригіналі це є ОДНЕ І ТЕ САМЕ СЛОВО! І означає воно- виховання, наставлення, покарання, дисциплінування, виправлення... З цьго виходить, що кара Господня- це зовсім не хвороба, як часто звикли трактувати це місце, а виховання, наставлення, дисциплінування... Так як земні батьки виховують своїх дітей найперше словами, вони нагадують, остерігають своїх дітей, навіть фізично карають, але завжди це є виховний процес. Дитина завжди розуміє, що відбувається, завжди знає за що її карають. Я часто чую, як хвора людина каже, що то Бог дав її хворобу, щоб чогось її навчити. А коли питаєш за що тобі Бог дав цю хворобу і що саме Він хоче тебе навчити- то люди розводять руками, самі не знають за що і чого... І ще. Написано- "не нехтуй Господньої кари". Цікаво, як можна нехтувати хворобою, як можна не звертати увагу на хворобу? Нехтувати можна словами, обставинами, нагадуваннями..., але аж ніяк не хворобою. Це для мене ще одне підтвердження того, що "кара" в даному тексті Писання- не є хворобою.
Важко, Левко, вам даються цитати з Біблії, щоб підтвердити власну філософію, ох важко... І приходиться вам писати всякі вигадані дурниці. Ну як це можна нехтувати хворобою? Та дуже просто. У вас карієс, а ви не йдете до лікаря, запускаєте до пеньків - нехтуєте хворобою. У вас насмарк, але ви нічого собі не робите і він проходить сам по собі за 2 тижні, а якщо будете лікувати, пройде за 14 днів. Навести ще приклади? Чи дійшло?
Странный обряд экзорцизма в Приднестровье. Батюшка едет верхом на «бесе». Человек, в которого вселился «бес» — временами кричит, затем интересуется у батюшки, почему святой так много весит и чем он питается? View: https://www.youtube.com/watch?v=O2FUrQudCWc Молитвами, святой водой, и как выясняется «ездой верхом» отец Валерий исцеляет алкоголиков, наркоманов, больных онкологическими заболеваниями и т.д. Легко и непринужденно изгоняет бесов. Как он это делает? Да вы уже видели сами… Левко, ви в це вірите?
Ви взагалі не зрозуміли нічого з того про що я писав... Або просто не захотіли вникнути і зрозуміти...
Левко, не смішіть. Я знаю українську так, як і ви. І розумію так само, як і ви що означає нехтувати хворобою, і пишите ви просто - без вумних слів. Просто зайшли в тупик і нема чим крити. Єдине що залишилося - це ви нічого не зрозуміли. Все я зрозумів дуже добре. У вас є певна теорія вашої т.з. церкви, от ви й шукаєте у Писанні цитати, які б цю теорію підтверджували, а виходить воно якось кривенько в більшості випадків, тому і приходиться вам пояснювати і викручуватися: то "Старий Завіт нє в счьот", а як треба, то "в счьот", як вітер подує. То ви не розумієте... Ну так... Лиш би моя карта зверху, лиш би задовільнити власну "правду". Я б радив вам читати Письмо і на підставі прочитаного шукати висновок, чи правду, а не так, як ви робите: спочатку придумуєте догму, а потім шукаєте підтвердження у Біблії.
Я не зайшов в тупик А писав про те, що Бог не вчить і не виховує людину хворобою... І що в одному уривку слово "кара" і слово"напоминання" в іншому уривку в оригіналі позначається одним словом і означає "виховання", а не хвороба. Для мене це було як відкриття. Хотів поділитися цим з вами, бо думав вам буде також цікаво...