Я вам написав. Ще раз повторити? Вирівнювання ніг - сумнівно. Категорична відмова лікувати дійсно хворих, а не показувати шоу на сцені. І т.д.
Що написали? Я питав вас звідки знаєте, що ті люди люди, відео котрих я виставляв заробляють на вірі? Просто здогадки? Тоді ви виходить є наклепник, зводите наклепи на людей, бо говорите про них те чого не знаєте, що самі вигадали і що врешті не є правдою. Це хіба гарно? Я таке писав десь? Чи може ви знаєте якогось "дійсно хворого", котрому ті люди "категорично відмовили" у молитві? Знову наклепи і вигадки ваші...
Звичайно що маєте право на сумніви і на підозри... Але говорити, що люди беруть гроші, заробляють на вірі, що люди категорично відмовляють комусь у зціленні, то це уже зовсім не сумніви і не підозри, а звичайні наклепи на людей, про котрих ви взагалі не знаєте нічого... Сумніви і підозри в такій категоричній формі не висловлюють...
Були ваші у Зоряни? Були. Вилікували? Ні. Забули? Так. Левко, ви можете писати скільки завгодно про зцілення. Що ви робите все згідно Писання і т.д. Але ви не вилікуєте Зоряну. Ні ви, ніхто з ваших. І не тільки Зоряну. Реальних хворих з важкими недугами. Не насмарк, який проходить за 2 тижні, не рівняння ніг, про що незнає навіть пацієнт... І винувате тут не Писання, а ви самі.
До чого тут це, Миху? Я не молився за Зоряну, ті люди, з відео також не були ніколи в Ромка... Ми ж говоримо зараз про конкретних людей з відео, про котрих ви кажете, що вони заробляють на вірі і категорично відмовляються когось зціляти... Говорите- самі не знаєте що говорите... Я не лікую, Миху, і ті люди не лікують - Бог лікує... От тепер, кажіть (якщо зможете так сказати)- "Бог ніколи не вилікує Зоряну"... Тепер це буде правильно принаймні... Якщо рак для вас - це важка хвороба, то Бог зціляє і такі хвороби. В чому я винуватий? В тому, що молюсь за зцілення? Це ж нормально ніби. Писання каже, що віруючі будуть класти руки на хворих і ті будуть ставати здорові... Хотів розказати останнє свідчення. Десь тиждень тому ми з дружиною молилися за одну жінку, вона просила помолитися, бо якась ніби плівка, ніби луска в очах у неї була, котра їй заважала добре бачити уже довший час. Як тільки вона відкрила очі після молитви- перше, що вона сказала- плівки нема, я бачу добре!!! Через тиждень я їй подзвонив спитав як її очі. Вона каже, що уже й забула, що щось їй заважало, що плівка як тоді пропала то так більше і не з"являлася! Слава вся Богу! Все дуже просто, Миху, Бог діє точнісінько так як сказав у Своєму Слові!
Левку, ваша позиція мені зрозуміла. Неудачі спишемо на Бога. А я тут ніпричом? Ні, братику, це, що ви говорите - художній свист, не більше. І знаєте ви мою позицію: на все Божа воля, не треба вигадувати без мене. Бог лікує без вашого одобрямс, Левко. Ви згідні?
Згідний!!! Але скажіть, братику, Миху, для чого Бог сказав класти руки на хворих, якщо Він і так лікує без нас? Просто так, щоб нас чимось зайняти.. Я ніколи не списував неудачі на Бога...
Мало віри! Але, погодьтеся, навіть 30 до 70- це краще ніж 0 до 100. Це краще ніж не класти руки взагалі... , це по-перше. А по-друге ніде не написано, що відразу100 із 100 хврих будуть зцілятися. Правда? До речі, недавно говорив з тими людьми з Тернополя, що моляться за хворих, то вони розповідали, що спочатку, коли вони почали молитися за хворих, то від раку ніхто не зцілявся взагалі. Пізніше такі випадки траплялися, але дуууже рідко, а зараз після 15 років їхнього служіння людям практично кожен місяць мають свідчення людей, котрі зцілилися від раку... Все поступово, Миху. Віра має здатність зростати як пише Писання... А все таки, для чого Бог сказав класти віруючим руки на хворих, якщо Він і Сам може, як ви кажете, зцілити?
Та як вам сказати. Ви неправильно мислите. То як погода на завтра. Я її можу вгадати з ймовірністю 50%, тобто 50 на 50. Чи можна назвати мене пророком? Напевно ні. 50 на 50 - то найгірше пророцтво. Тому що воно говорить, що я не знаю і вгадую. Якщо припустити, що половина всіх хворих виліковується, а половина - ні (без лікування). То коли прийшов лікар і статистика 50 на 50 залишилася, то чи є то заслуга лікаря? От ви помолилися за 100 чоловік. Зцілилося 50. А коли ви не молилися, статистика була та сама: 50 на 50, то яка ваша заслуга? А ви кажете? 30 краще, ніж нуль. Та краще, але то не ваша в тому заслуга. А де написано, що будете зціляти, але не всі зціляться? Хіба для Бога є проблема когось вилікувати? Нема. То чому? Лікує Бог, а ви кажете: замало віри. В Бога замало віри? У вас? Так ви ж не лікуєте!
Проскакує, проскакує і не один раз проскакує... Звичайно, що не моя заслуга, я ніколи не казав, що в тому, що людина зціляється є якась моя заслуга! Бог зціляє, я тільки кладу руки з вірою в те, що Ісус в мені і Він хоче зцілити, того на кого я руки кладу! Але ви так і не відповіли на питання- якщо Бог і Сам може зцілити, то нащо Він посилає людей і каже, щоб вони клали руки на хворих, виганяли демонів, воскрешали померлих і т.п... Для чого Ісус посилав людей на проповідь і казав їм робити ті всі речі?
То ж якої віри у вас бракує? Віри у тому, чи класти руки, чи не класти? Якщо лікує Бог, то чому не завжди виліковує? Чи Бог думає: о, ні, Левко без віри поклав руки, не буду зцілювати! Левко, вибачай, але якось воно кумедно виглядає, але все з ваших слів, нічого не вигадую. Шось не клеїться, Левко, ніяк у вас...
То ви кумедно заплутали, Миху... Насправді все простіше набагато... А на питання моє, я так зрозумів, не маєте відповіді?
Цікаве запитання. І дам вам цікаву відповідь. В християнській та юдейській вірах, все, що відбувається, має дві складові. Видиму та невидиму для людини. Народження Ісуса супроводилися різними знаками. Щось відбувалося на Небі, а щось на землі. Коли людина приймає хрещення, щось відбувається те, що ми бачимо: вода, молитви, але щось паралельно відбувається у світі духовному. Так є і при шлюбі, так є і смерті. А тепер уявіть, хвора людина вмирає. А тут раз і стає злоровою. Хто повірить, що це від Бога? Ніхто нічого не бачив, не відчув, а людина зцілилася. А коли оздоровлення супроводжується очними діями, а ще й молитвою - то є зрячий знак і усвідомлення Хто це зробив. Тому коли ви кажете: я народився згори. А воно якось ніяк посторонньому не видно, то... ну придумали собі таке... для самозаспокїння, або для збільшення своєї важності в своїх і чужих очах. Народження згори не супроводжуєься чимось видимим. Я думаю, що це тому, щоодноосібна ініціатива йде від Бога. Тобто говорити про себе: я - файний, звичайно можна, але краще хай це скаже Отець. Доречі, Левко. Ви не знайдете жодного персонажу у Біблії, який би казав: я народився згори. Подумайте про це.
Ну і... ? З вашої відповіді я зрозумів, що Бог для того каже нам віруючим класти руки на хворих(видимий знак) і молитися за їхнє уздоровлення, бо цим ми являємо людям Його любов котра проявляється у зціленні. Виходить, що це нормально класти руки на хворих і молитися за їх уздоровлення, і що це є Його воля на те, і що в цьому Бог прославляється? Я правильно вас зрозумів?