зцілення

Discussion in 'Християнство' started by plastic, Feb 9, 2014.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Я не знав, що це про канонізацію...:mocking:
    Ніби нема нічого поганого в тому, що ви кажете, але то так тільки здається...
    Просто пригадую яке враження на мене справила була книжка"Життя святих", котру мені тато дав почитати.
    Особливо чомусь запам"яталася історія з життя одного чоловіка, котрий простояв на стовпі на одній нозі скількись там років.
    Це було щось зі сфери нереального. І ще багато інших я там прочитав подібних історій з життя святих, але, пам"ятаю, висновок для себе я чітко зробив- мені до їх святості як до неба пішки. Замість того, щоб прийшло бажання наслідувати життя цих людей, навпаки прийшло розчарування і ще більше пригнічення. Висота була недосяжна, планка була наскільки піднята, що яке там наслідування, шансів ніяких..., здавалося, що ці історії ще більше втискають тебе в землю...

Натомість, коли почав читати Святе Письмо, то приходили зовсім інші духовні переживання. Приходили відчуття значущості, сили, підбадьорення, спокою, втішення, приходило роузуміння, що ти є надзвичайно цінним в Божих очах...
    Ісуса чомусь хотілося з радістю наслідувати, а від життя "святих", навпаки, приходила депресія якась, відчував себе взагалі ні на що не здатним...
    Не знаю, може то тільки в мене таке було і тільки я таке переживав...:dntknw:
    Тому я так не сприймаю ту церковну канонізацю людей...

2. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Скоріше всього не затверджений помісним собором.

• Смішно Смішно x 1
  3. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Це ви просто не хочете нічого надзвичайного робити і одночасно хочете бути значущим.

4. kym

kym Well-Known Member

От а звідки ви знаєте що це іменно такий світ до якого не можна доторкнутись. Щоб таке говорити треба б було або бути в тому світі або бачити його, або якось взаємодіяти з ним. Насправді ви пересказуєте чужі слова, які неможливо перепровірити. Явище клінічної смерті відоме і багато людей це пережили. Вірити людям які вийшли з клінічної смерті буде не зовсім правильно. організм у такому стані перебуває в аварійному режимі і нехватка кисню в мозгу може викликати різні галюцинації. Які людина сприймає як реальність. Наркоман штучно псує собі мозг і бачить і чортів і ангелів і всяку іншу чепуху - ви ж до розповідей наркомана серйозно відноситись не будете. А природа явища однакова
    Це методика яку використовують священники на похоронах шоб зменьшити біль близьких за втратою людини. Якщо це помагає то най так і буде, але з реальністю це немає нічого спільного

5. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Звідки ви знаєте що ваше теперішнє життя - не галюцинація?

6. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    О! Правильно підмітили! Ще один мінус в канонізації святих.
    Релігія так і представляє Божу любов, ніби твоя цінність в очах Бога залежить від добрих діл які ти робиш.
    Насправді Бог не цінить людину по тому скільки вона добрих діл зробила. Він її любить...

• Подобається Подобається x 1
  7. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Цінить і тих, хто недобрі справи робить. Чи так можна жити?

8. Vnebo

Vnebo Well-Known Member

Пане Левку,я читаю і російською і українською.... Українська Біблія перекладу Рафаіла Турконяка,з грецької на українську,новий переклад.
    А ще звіряюся з "подстрочным переводом"...
    А що?;)

9. Vnebo

Vnebo Well-Known Member

Надто велика!:)

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

А ви думали про що? Є якісь інші думки?

Last edited: Apr 26, 2015
    • Тупо Тупо x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

То не Бог так каже, то ви так кажете і старуха Шапокляк.:haha:

• Тупо Тупо x 1
  12. Levko

Levko Well-Known Member

Подивився переклад Турконяка.
    Ось як там звучить вірш з Буття 5:1, що ви навели:

1.Ось книга родоводу Адама. Коли Бог сотворив людину, він створив її на подобу Божу. (Буття 5:1)

А ви казали, що там нема"на подобу", а є тільки "за образом".
    Виявляється там все навпаки написано!
    Пане Внебо, хіба гарно так нагло обманювати народ?:facepalm:

Last edited: Apr 26, 2015
    • Тупо Тупо x 1
  13. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Тут явно попахує сектою.

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Смішно Смішно x 1
  14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

З якої мови?

15. Levko

Levko Well-Known Member

Перепрошую, то в Хоменка.
    Там так написано:
    Ось книга родоводу Адама. Коли Бог сотворив людину, він створив її на подобу Божу. (Буття 5:1)

В перекладі Турконяка є тільки Новий Завіт...

Питання до пана Внебо так і залишається відкритим.
    З якого перекладу ви Біблії цитували вірш з Буття 5:1?

16. Vnebo

Vnebo Well-Known Member

Пане Левку,бачить Бог що я народ не обманюю...
    Я сфотографував текст того віршу(Буття,5:1) на телефон,щоб показати вам,але не знаю як його завантажити.
    А ще...наберіть в гуглі "Подстрочный перевод" і почитайте...
    Моя Біблія Українського Біблійного Товариства,2011 року...четвертий повний переклад з давньогрецької мови.

Втім,я не тримаю на вас ніякої обіди....адже не всі народжуються дорослими;):)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну так, хоть гріши, хоть служи... Богові "все одно". Привіт, секта...:mocking:

• Тупо Тупо x 1
  18. Levko

Levko Well-Known Member

я такого не казав...:dntknw:

19. Levko

Levko Well-Known Member

Тоді перепрошую...
    Але надалі уточнюйте, з якого перекладу цитату приводите...

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, ви навчилися перечити самого себе в межах однієї сторінки. Прогрес.

Бог каже: полюби ближнього свого, як самого себе.
    Якщо Бог не цінить людину, яка цього дотримується і не цінить людину, яка уього не дотримується, значить Богові все одно: виконуєш ти Його настанови, чи ні. Значить Його слова для людини нічого не значать.

а де твій аватар? :)