Куме, один день в Біблії при створенні світу є в переносному смислі, яка може включати мільйони років.
Киму, ви недогляділи, 200-300 років ДО нашого часу, тобто ДО народження Xриста. Staryj testament (!) Вони на гебрейській мові (мові ОРИГІНАЛУ). Думаю в інтернеті фотографії можна 3nайти, та вроді знаходяться вони у Лондонському музеї, якщо я щось не плутаю.
Не може бо тоді треба міняти систему виміру часу. А якщо вважати що те що написано в Біблії в переносному смислі то тоді на всю Біблію треба дивитись у переносному смислі
Ми говорим конкретно про Біблію. Але це власне підтверджуєте що Христос у всоїх проповідях використовував напрацювання предків - і тут виходить конфлікт. бо за версією Біблії Христос син Божий і всі його проповіді ініціював йому Бог
Можна і так, але все одно воно не співрозмірно з міліардами років. Справа тут навіть не у часі... Не можна подвійно трактувати Біблію бо це уже маніпуляції. Що кому вигідно той так це і трактує.Через що і кажу що біблійна версія створення світу на сьогодні не витримує критики
Біблія написана не для історії, чи архіології. Ціль інша, тому так і написано. А часто у Біблії є наступне. Якомусь пророку було видіння. Він його описує. Він не може описати буквально те, що бачить. Він пише категоріями, які він сам розуміє.
Згіден. Основний посил Біблії врегулювати морально- етичну сторону сторону співіснування людей. Що вона і виконала в принципі. Десять заповідей є основою всіх кримінальних і цивільних кодексів.
Киму, Ісус відповідальний за новий тестамент, старий ВІН лише цитував і не нисе відповідальності за писання СТАРОГО тестаменту. Більшість книжок у новому тест. це звичайні ЛИСТИ написані апостолами, чи проповідниками до зібрань у тому, чи іншому місті. Священники еврейського походження НІКОЛИ не тримали народності в покорі. Навпаки, їх товкли всі кому не лінь і в самому кінці, вони були розбиті римлянами вщент! Про що, до речі, при житті говорив Ісус (Він розказував, як буде захоплений Єрусалим і повністю розбитий.) і вказував, що робити, щоб спастися. І, здається у 71-му році (Ісус вже на землі не було 41 рік), римляни розбили Єрусалим обікрали і вбили всіх, хто знаходився у Єрусалимі (це вже факт історичний, підтверджений істориками). До речі відома арка Тіта саме зоображає тріyмф римлян над Єрусалимом. Можна бачити солдатів, які крадyть єврейські священності з храмів. А лицемірство священників критикував Єремія, ціла книга(!) з страрого тестаменту цьому присвячена (до речі критика не для слабких, чому ж по-вашому священники просто не викинули цю частину з тестаментy??? Ті, хто проводять політику, зробили би це одразу.) , що віддалилися вони від божої науки і т. д. і саме там говориться, що Бог покидає їх за непослухняння і відтоді вони не перебували під його захистом і відповідно не були більше народом Бога. Своє покарання вони отримали, АЛЕ євреям НЕ можна було ПОЧИНАТИ ВІЙНИ, так само ЗАБОРОНЕНО було ГВАЛТУВАТИ, вбyвати Дітей, вбивати просто так тварин і вирубувати сади у ворога. Так само існували границі величини війська (воно було маленьке) і не можна було накопичувати велику кількість зброї. Єдиними захопленями євреїв було надання ЇМ ОБІЦЯНОЇ землі. Все відбувалося під впливом Бога. До речі, коли вони не слухалися, вони ЗАВДЖИ МАЛИ поразку. +++++ Любити свого ближнього, було і серед євреїв НОРМАЛьНО, але вважати і не перебирити ритуали від інших народів (язичників), було так само нормальним. Вони трималися їх подалі, але любов до ближнього було фактом любого часу! Різниця в тому, що євреї були божим народом, які жили ЄДИНІ за законами Бога між собою у своїй державі, тепер же божий народ живе між язичницькими народами всюди (цей народ християни не має своєї держави, як це мали євреї). Тому і деякі закони з старих часів стали не дійсними, а для них прийшли дещо інші закони, але з тим самим підгрунтом. "Тож усе, що хочете, аби робили вам люди, те робіть їм і ви, бо в цьому вся суть Закону і Пророків." Matv.7:12 А ви впевнені що ЦЕ ТЕ ХРИСТИЯНСТВО, що засновував Христос? Для мене це вже суміж язичництва з християнства, що означає нову релігію, яка не має нічого спільного з Християнством, як таким. Саме для того і потрібно читати Біблію, щоб побачити і переконатися, яка НАСПРАВДІ релігія БОЖА. Киму церква і Біблія це різні речі. Мене абсолютно не цікавлять речі священнослужителів (будь-яких), якщо їхні дії не відповідають Вченню. Ще говорив Ісус при житті, що пізніше підтвердили апостоли, що прийдуть багато лжевчень і зведуть багатьох християн від правильної віри. Ісусу поставили питання, а яким чином ми розпізнаємо цих лжепророків? Відповіть візьміть собі на замітку:"Стережіться лжепророків, які приходять в одежі овечій, а всередині вони хижі вовки. Ви розпізна́єте їх по їхніх плодах." Матв.7:15-16 Тобто по їхнім ДІЛАМ ми розпізнаємо, і відповідно порівнявши їхні діла, чи відповідають вони дійсності дій, які дав нам Бог через Біблію. Біблія не говорить священникам переймати дії психологів, які вона переймала, цілком навпаки, за Біблією, ми повинні довіряти і "сповідуватись" наші "гріхи" перед Богом самим через молитву. Тому, ті, які ці речі придумали (до речі за це колись сплачувалися гроші, думайете кому, Богу???), живуть за людськими догмами, а не Божими і видумують свого власного ровера.
Це якраз НЕ КОНФЛІКТ, а показує, що АВТОР цілої Біблії одна і та сама особа - Бог, який говорив спочатку через пророків, а потім через Христа. Дуже складно говорити, чи пояснювати, коли ви загалом НЕ розумієте, що саме доносить нам Біблія. Адже з самого початку до кінця ідеться про одне і теж про добру НОВИНУ для людей.
Hase, те, що роблять священники, принаймні УГКЦ, повністю відповідає вченню Біблії і грунтується на Святому Письмі. Сфери психіатра і священника різні. Мій колишній прямий керівник, кум одного з міністрів 90-х, доволі заможна людина, перед яким відкривались двері любих лікарів в Україні, який приймав всі доступні медпрепарати, зцілення знайшов тільки після читання певної молитви священником, що мав благословення єпископа для її читання, щирої сповіді, Причастя і Служби Божої. Ось так.
Ну так. Перше - то Книга, а друге - Храм Божий(1 Тимофію 3:15 А коли я спізнюся, то щоб знав ти, як треба поводитися в Божому домі, що ним є Церква Бога Живого, стовп і підвалина правди.)/ Тіло Господнє(До Колоссян 1:24 Тепер я радію в стражданнях своїх за вас, і доповнюю недостачу скорботи Христової в тілі своїм за тіло Його, що воно Церква/Спільнота.
Та як лише обряди? Оді живуть у целібаті (включаючи папу самого), інші женяться і народжують дітей... Крім того, Бог вибрав НАРОД серед націй! Народ, пане Роберте, народ, який називають християни. А один народ має одні традиції (обряди), одне поклоніння, оскільки живе за словом одного Бога. Де саме написано у Біблії про роль психолога, чи щось у цьому роді? І яким чином може священник простити, чи "змити" гріхи, про які люди йому розказують? Адже починалося як? За сповідання і гріхи люди у середньовіччі ПЛАТИЛИ ГРОШІ, потім дивна відповідь... "5 разів прочитайте одну молитву, 10 разів другу і поставте 5 свічок..." вже точно не пригадую, але я колись сповідалася у римо-кат. церкві. Молитва, як штраф! Оце і вся психологія, де священника, як щей у очі бачити не можу... Сповідь, це щира розмова між людиною і БОГОМ! Я грішу перед Богом і я відповідаю перед Богом, а священник, така ж людина, як і я, і так само грішить, як і всі решта... Абсолютно правильно, але від ще говорив, ЗВІДКИ вони постануть: "Я знаю, що, коли відійду, до вас ввійдуть люті вовки, які не будуть ніжно ставитися до отари. І з-поміж вас самих постануть чоловіки, які будуть перекручувати правду, щоб потягти за собою учнів." Diji 20:29, 30 Тобто з тих самиx християн...
Правильно, майже всі протестантські, баптиські рухи пішли від традиційної церкви і дійсно в церкві появлялися з поміж церковнослужителів чоловіки, які перекручували правду. Вони від'єднювалися від церкви. Погодьтеся, класика жанру. Знаходився хтось, що вважав себе улюбленого мудрішого за всіх інших. Нічого нового, в принципі.
Ні перше, ні друге не суперечить Писанню. Ви згідні? То чому воно вам не подобається? Я того не розумію.
Ну це ви ідеалізуєте. Скажіть, як людина може висловлювати святкову радість? Одні одягають вишивку, співають, інші, десь там в Африці, танцюють і співають під бубен, треті ще якось. Кожен по-своєму. То ж для чого то все ламати і дати наказ: всі повинні прийти на свято у білих сорочках та чорних штанях! Головне не обряд, не спосіб вдягання, а ЩИРІСТЬ. Яким способом я то буду робити? А тим, який є природнім для мене, ми ж не в армії, нє?