зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Levko

Levko Well-Known Member

Згоден.
    Але як це стосується до гріхопадіння Адама, до жертви Ісуса?
    Ні в першому, ні в другому випадку нема нічого наказового...

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ніяк, але от як ви думаєте, чи передбачав Бог це гріхопадіння? Чи знав Бог наперед, що саме ось так все буде розвиватися? Якщо не знав - дуже дивно, бо Бог все знає. А якщо знав, значить не все так просто.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Так, покладатися на Волю Божу це класно.
    Але треба найперше знати і розуміти яка є Його воля в тій, чи іншій ситуації, чи сфері. Наприклад, коли люди хворіють і кажуть при тому, що то така воля Бога і що на все воля Божа, то я того не розумію...:pardon: Бо як нема волі Божої на гріх, так і нема Його волі на наслідок гріха(гріхопадіння)- хвороби.

4. kym

kym Well-Known Member

Ви щось усе в купу намішали і вийшла каша.
    аксіомами називають основні вихідні положення чи твердження якоїсь теорії, що приймаються без доведень. Це поняття поширюється не тільки на математику а і на все інше.
    Дякуючи Арістотелевому бубонінню ми зараз є на тій стадії розвитку на якій є. Арістотель ні мало ні багато а заложив основу розвитку науки для всього людства і називати це бубонінням по крайній мірі некоректно. Власне Арістотель визначив що є математикою а що є фізикою, а що біологією. Теорія може немати практики, але практика без теорії неможлива.
    Абсолютна каша.... наука без участі людини не могла б вирости в рази. 5000 років тому людина з Львова до Києва мусіла йти мінімум місяць... зараз добирається за 6 годин- так що на одну проблему меньше))))) А відносно відносин батьки - діти чоловік- жінка - так Біблія дає рекомендації як жити щоб не було проблем - це до речі і є основною цінністю Біблії, а ви видно не читали Біблії якщо вважаєте це не вирішенними проблемами
    Судячи по тенденції розвитку науки частина цих проблем таки буде вирішена
    Знову не про те. Хто був перший шумерські глиняні таблички чи Біблія. Я кажу що Біблія пожичила в шумерів деякі свої твердження. А те що Біблія пише про ті края то нормально бо Біблія в якійсь частині є історичним документом
    Ну то почитайте про кроманьйонців - у них уже були всякі ритуали, які можна вважати початком релігійних
    Ви хочете щоб я вам відповів на питання яке поки що немає однозначної відповіді.
    З точки зору філософії НІЧО - це теж щось. Існує теорія що вакуум (НІЧО) - це темна матерія..... тобто матерія з мінусом. Так чи не так побачим в наступні 100 років

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що тут розуміти? Почитайте Йову.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Передбачав, бо написано, що Ісус був передбачений, як жертва з гріх людини, ще до закладин світу.
    Тобто, Бог Отець, передбачив те, що Адам впаде, ще до того як створив його.
    Але ж Бог не хотів, щоб Адам впав!
    Бог не хотів, щоб Адам вибрав гріх!

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Виходить з ваших слів, що окрім Бога є ще одна сила, яка діє на рівні Бога.

8. Levko

Levko Well-Known Member

Яка "ще одна сила"?

Останнє редагування: 18 кві 2015
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я не знаю яка, але ви пишите, що Бог хоче, а стається по-іншому. Звідси і висновок.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Бог хоче. Але не забувайте, що Бог створив особистість на Свій образ і подобу, котра також хоче. Він створив людину зі свобідною волею і вибором, як і Він. Ви про це самі багато писали...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я б не рівняв Бога і людину.

12. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Докорінно неправильна позиція, навіть для християнства, я вже не кажу про все інше.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

чому?

14. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Визначення "раб божий" - все-таки хоч і божий, але раб, який мусить до скону нести хрест, відчувати до скону відчуття провини. Далеко не всім це до вподоби.
    Але не має значення. Все-рівно скільки не говори, кінця не буде.

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Тільки високо духовні особи самі себе можуть визнавати рабами Божими, бо вони глибоко розуміють свою сутність і велич Бога. Також інколи так називають побожну людину, як комплімент, якщо можна так сказати. Людина, далека від Бога вважає для себе це принизливо через незнання, нерозуміння, безвіря та гордість.

• Смішно Смішно x 1
  16. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Та ні, просто така концепція християнської церкви (відділяю від релігії). Сказано ж чорним по білому " І створив Бог людину за образом Своїм , за образом Божим створив чоловіка та жінку". Тобто не траба нічого шукати, в кожної людини подоба бога. Все решту - товстезний шар комплексів і оман, який треба розчистити, щоб добратися до цієї подоби.

• Подобається Подобається x 1
  17. Мих

Мих Дуже важлива персона

так, в кожній людині. Мова не йде про тіло, а про духовну сутність.

18. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Я в курсі. Якщо і про тіло теж, то нічого страшного.

19. Levko

Levko Well-Known Member

А я і не рівняю.
    Бог створив людину за своїм образом і подобою. Відповідно, якщо Бог має свобідну волю, то і людина її має...

20. Levko

Levko Well-Known Member

100%!
    Супер!:good:
    Невіруючі люди це краще розуміють, ніж віруючі!

а де твій аватар? :)