зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок.
    Зайдемо з іншої сторони.

Ісуса розіпяли і вбили на хресті. З Божої волі?

2. Levko

Levko Well-Known Member

Давайте спочатку цю сторону закінчимо може...:)
    Волі Божої нема на те, щоб людина вибирала гріх, чи зло.
    Отже, не на все воля Божа!
    І тому, якщо Божої волі немає на гріх, то відповідно, її і немає на плоди гріха. А хвороби- це плід гріха, плід гріхопадіння. Адам не хворів, поки не згрішив...
    Це проїхали.

На рахунок Ісуса, то воля Божа була на те, щоб Ісус заплатив ціну за гріх людини і викупив людину з в"язниці гріха.
    Тут волі Божої не було ні на гріх, ні на зло!
    Навпаки, воля Божа в даному випадку- це жертовна любов.
    Воля Божа завжди є на жертовну любов!

Останнє редагування: 17 кві 2015
  3. kym

kym Well-Known Member

поняття гріх є визначеним відносно культури певної людської спільноти.
    Для мусульнанина гріх водку дудлити, православний москаль заливається нею кожен день. Получається що бог один а волі божі дві - одна для араба друга для москаля

• Смішно Смішно x 1
  4. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доки я не привів приклад про Ісуса, у вас виходило все досить переконливо, а оце пояснення не дає повну відповідь на запитання.

А що, власне виходить з того, що ви сказали? Ісус мав бути закатований. Сам факт катування і вбивства ніяк не назвеш добром. Це є зло.
    Ісус Сам наперед говорить, що Він мусить померти. А що виходить? Виходить з ваших слів, щоб якби того зла не було - вбивство Ісуса, то не було б добра - спасіння людства. Цікаво, правда? Виходить добро здобувається завдяки гріха. Інакше не було би жертовної любові.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Кум, ви як щось струганете в релігіній темі...:)

• Зе бест! Зе бест! x 1
  6. kym

kym Well-Known Member

Та бо дискусія про божу волю зовсім не має сенсу. Ніхто не може точно сказати що то таке Бог, а всі говорять про його волю

7. Levko

Levko Well-Known Member

Перш ніж продовжити, я би хотів вернутися до питання, на котре ви не дали відповідь, а скромно промовчали.
    Ви говорили, що воля людини є обмеженою.
    Я вас питав чим воля людини є обмеженою? І навів вам слова Ісуса, про те що той хто вірує не матиме нічого неможливого:

Матв.17:20
    А Він їм відповів: Через ваше
    невірство. Бо поправді кажу вам: коли
    будете ви мати віру, хоч як зерно гірчичне, і
    горі оцій скажете: Перейди звідси туди, то й
    перейде вона, і нічого не матимете
    неможливого!

Що ви мали на увазі, коли казали, що воля людини є обмеженою?
    Може я вас неправильно зрозумів і привів не те місце з Писання?
    Прокоментуйте, будь-ласка, а тоді продовжимо про волю Божу і жертву Ісуса...:)

8. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Таваріщь Кім, хочете про Бога щось взнати, читайте Біблію а не гнилого класика ленінізму. Бо заперечувати існування Бога і казати, що Всесвіт, мікро і макро, створився якось сам по собі може хіба що фанатик ленінізму, або несповна розуму людина. Що, до речі, одне і теж.

• Подобається Подобається x 1
    • Погоджуюся Погоджуюся x 1
    • Баян Баян x 1
  9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я кажу, що нема такого жодного. Всі обмежені гріхом та недостатньою вірою.

10. Levko

Levko Well-Known Member

ок.
    Зрозумів, хоча не розділяю вашу думку...
    Але менше з тим...

Дає повну відповідь.
    Волі Божої немає на гріх.
    Щодо Ісуса і Його смерті, то воля Божа, навпаки була на те, щоб Ісус викупив людство з рабства гріха.

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

а шо таке воля?

12. kym

kym Well-Known Member

А хто заперечує існування Бога.... Бібілія є тільки однією з книжок про Бога. Є ще Талмуд, Коран, буддисти мають свої книжки, індуси свої. Питання в іншому чому релігія взяла собі монополію толкувати поняття Бога. А так як релігії дуже консервативні то поняття Бога залишилось таким як люди собі уявляли його 2000 років тому.

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

Є інший варіант - кожен тлумачить по-своєму. Хороший варіант?

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

це не зле.

15. kym

kym Well-Known Member

Може і так. Але релігії один раз уже були тормозом у розвитку людства. Може не спаливши Джордано Бруно ми мали б GPS набагато скоріше

16. Hase

Hase зайчик

Не хочу переходити на термінологію - відхід від теми, але аксіома це поняття матeматичне. Математика в свою чергу наука точна. Тому не плутайте бубоніння Аристотеля з точною математикою, це як чорне і біле. Теорія ж не має практики (до речі це сам Аристотель і говорив). Іншими словами теорія базується на спекуляції в основному словами. Прочитайте теорію Дарвінізму, сплош і рядом лише магічні слова:"науковці припускають", "гадають", "підозрюють", "вірять", "можливо", "напевно". Хоча це пишуть серйозні науковці, деякі обнагліли і справді продають теорію за явність, якою вона НІКОЛИ не була. Явність базується на фактах і реальних доказах...тільки їх не має. Тому пане Ким ваша ВІРА потребує навіть більше "віри", чим тут присутніх дописувачів, оскільки Біблія містить факти (історичні, біологічні, археологічні, культурні, наукові).
    Ще дуже цікаво чому ви НЕ знаючи ні Біблії, ні Корану, ні Конфуціонізму... хочете вести дискусію? Ви заперечуєте те, що НЕ ЗНАЄТЕ!
    Ну, от не знаєте, але говорите.... Людство не пізнало світ швидше, це наука хімічна і технологія виросла у рази, але людина залишилася з тими ж проблемами, що і 5000 тис. років тому. Вона одягається інакше, вона їсть інакше, вона проводить час інакше, АЛЕ вона до сих пір так і не знає, як виховувати дітей (книжок написано на цю тему мілІарди...), як зробити свій шлюб стабільним (стільки розводів, як зараз і особливо в Україні, ще не було НІКОЛИ), Відносини між чоловіком і жінкою, так і залишилися загадкою, та і врешті далі існують війни (наразі їх стає все більше і більше), ГОЛОД (!), невиліковні хвороби (попри вже дуже добру медицину), ну і смерть таки залишилася найбільшим ворогом людства. Хіба зможуть у наступні 100 років розвязати люди ці питання?
    Докази в студію пане Ким. Я ж вам говорю за ФАКТИ археологів! Вони ж показують іншу картину, яка співпадає з тим, що говорить Біблія.
    А Месопотамія (шумери) де знаходиться??? Саме про ці народи і пише Біблія, там історії більше, чим ви собі можете уявити. Ознайомтеся з Біблією!
    З НІЧОГО не буває щось. Код ДНК для живої матерії. Питання ще раз, як з мертвої матерії, виникла ЖИВА? Ну і питання на засипку, що було раніше яйце, чи курка?

• Зе бест! Зе бест! x 1
  17. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Пане Кім, на цю тему розповім вам історію. Було це давно, в 70х. Як молодого спеціаліста направили мене в Таджикистан. Працював в якомусь містечку Восе. Незалежно від спеціалізації кожен лікар мав 2-3 нічних чергування в шпиталі. Одної ночі я чергував з таджиком Джанґі. Він був секретар парторганізації лікарні. Вийшли ми подихати свіжим повітрям. Був теплий вечір, зоряне небо. Джанґі каже, як ти думаєш, Бог є? Я йому - в нас же різні Боги. Він, ні це неправда, Бог один, який створив Всесвіт і все що навколо нас. Внас просто різні шляхи до нього.
    І він був правий. Різні шляхи до Нього. Я вибрав шлях, який проголосив Ісус 2000 тому. І вірю йому. Ви можете вибрати інший. Демократія... Ось тільки не вибирайте шляху сатаниста Маркса чи гнилої мумії на Красній площі.

• Подобається Подобається x 2
  18. Levko

Levko Well-Known Member

Бажання, хотіння...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Може і так, хоча інколи має трохи інший відтінок. Наприклад, воля царя - закон. Тобто звучить наказово.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

При тому, що давши людині волю вибору, дав можливість на гріх.

Ох ті слова... Чесно кажучи, не люблю філософії і не люблю теології. Слова з різними відтінками значень... Нє, як в фізиці і математиці, все ясно і доступно.

І все-таки, я розумію людей, які кажуть: "на все Божа воля". То є люди, які покладаються виключно на Бога, а не ще й на чиюсь волю.

а де твій аватар? :)