Отже, хвороби прийшли в результаті добровільного вибору гріха першої людини Адама, тобто через гріхопадіння. З цим, я так зрозумів, вияснили?
Про "досконале" з 10 вірша 1Коринтян, котре я коментував, ви промовчали... Про те як розрізняти чуда від Бога і чуда від диявола також промовчали... Тепер ще й почали кривлятися... Я це сприймаю як те, що ви просто тікаєте від правди, записаної в Писанні. Або вона(Божа правда) вас просто не цікавить...
Так от я й запитую, чому гріх прийшов до всіх без виключення, а хвороби лише до декого? Чому диявол на одних подіяв, а на інших - ні? Грішні всі ж, нє? Ви не зможете дати відповідь на це запитання, бо ваша теорія про походження хвороби є неправильна. Я можу повірити у те, що хвороби змогли діяти на людину, бо вона стала грішною, але я ніколи не повірю, що Диявол гадить, а всемогутній Бог іде за ним і прибирає, читай виправляє здоровля і то не Сам, а з Левком. Ну не можу і все... Є такий вислів: Все волосся на тобі пораховано і жодне не впаде без Божої волі. (не пригадую чи то не з Біблії) А ви тут доводите, ніби Диявол веде війну з Богом і може робити щось без Бога. Диявол має волю вибору. Людина має волю вибору, але та воля є обмежена до певних границь. Людина не може зробити все, що завгодно, хоч і має вільний вибір, але той вибір у є рамках, які дав Бог. Так само і Диявол теж має рамки.
Левко, я би написала, АЛЕ мені шкода часу. Я вже Вам якось писала, що не бачу змісту. Скажу коротко, я з Вами у цьому питанні НЕ згідна. Оскільки сам Ісус говорив:"Моїм імям демонів виганяли, але не знаю я вас..." (пишу з голови). Та і можу навести приклади з Біблії, де демонізовані люди говорять різними мовами, пророкують і т.д. Листа Вам я також відписала, він у мене ще є, але просто передумала відсилати. Деколи потрібно залишити речі так, як вони є. І кривлянь не було. Занаю, що могло зі сторони так здатися, тому і написала "вибачте".Воно просто напрошується, коли чатаєш, про "чари-бари-окуляри" і при тому знайому, відмовляєтесь оздоровити....та і відмазки про "не попросив"..., ні, ну чесне слово... Якщо образила, то вибачте! Хотіла написати Вам про харизматиків і думку про це, але кому то потрібно? Знову ж змісту ніякого.
Загалом звідки смерть і т.д. з Вами погоджуюсь, але Левко, Сатана лише довів людей виступити проти Бога, але саму смерть Сатан НЕ приніс. "Тільки про дерево, яке росте посередині саду, Бог сказав: “З нього плоди не їжте і навіть не торкайтеся його, інакше ви помрете». Перша книга Моєсея 3:3. Тобто це було застереження Бога. Люди визначилися самі, вони знали, що помруть, адже Бог САМ їм це говорив. Сатан лише спокусив, цим він займається і зараз. Перші люди одразу не вмерли, проте з цього часу стали СМЕРТНИМИ. Погляньте скільки жили самі Адам і Єва, потім інші перші люди. Практично 1000 років, але з часом ці роки скорочуються з покоління до покоління. Це направду можна відслідкувати. Який висновок можна зробити? Люди були створені ДОСКОНАЛИМИ, тобто здоровими і з можливістю жити вічно (до речі Левко, зауважте, ЖИТИ ВІЧНО НА ЗЕМЛІ, не на небі. Саме таким був задум Всевишнього). Після того, як прийшла смерть, тіло з покоління в покоління втрачало свою досконалість, відповідно роки життя постійно скорочувалися, аж до зарашніх стандартів. Хвороби - це і є наша недосконалість, яка передається так само, як і смерть генами. Це такий процес псування, процес розкладу. Спинити його може лише БОГ, точно так само, як і воскресити з мертвих. Він нам це пообіцяв, він це і зробить, коли прийде відповідний час. Зараз Бог нас застережує також і відповідно говорить, що ті, які живуть не за його стандартами, не отримають вічне життя.
То не моя теорія, Миху. То Цікавий ви чоловік, Миху. Спочатку кажете, що моя теорія (хоча це не моя теорія, то Біблійна теорія) є неправильна, а потім кажете, що можете повірити в те, що хвороби почали діяти на людину, бо вона стала грішною. Як ви можете повірити в неправильну теорію? Чому ви кажете, хвороби прийшли лише до декого? Прокляття і хвороби прийшли на всіх людей після гріхопадіння. Ви хіба ніколи не хворіли від свого народження? Чи може знаєте кого, хто би ніколи за свого життя ніразу не хворів? Чи може знаєте таку жінку, котра в муках би не народжувала своїх дітей? Чи знаєте таких дітей, котрі би без мук з"явилися на цей світ? А це все результат прокляття, результат гріхопадіння людини. До гріхопадіння Адама не було ні хворіб, ні мук ніяких... Не знаю... Можливо, я над цим не задумувався... Просто ніколи так не думав. Знав, що якщо вільний вибір, то він дійсно вільний... Але буду радий, якщо поясните ці рамки і границі з Писання. Тоді це уже не буде називатися вільним вибором... І людина уже тоді не буде вільною, якщо Бог її створив з обмеженим вибором, тим більше, якщо людина створена за образом і подобою, Бога, Котрий є необмеженим ні в чому...
Такої ідеї я не зустрічав в Писанні... Навпаки, написано, що нема праведного ні одного і ще Біблія каже, що всі згрішили... Ніхто не може жити за Божими стандартами, як ви кажете.
Матвія19:17 "Чого звеш мене добрим? Ніхто не є добрим, крім САМОГО БОГА. Коли ж хочеш ввійти до життя, то виконай заповіді." Ів. Богосл.2:10,11 "Будь вірний до смерті, і я дам тобі вінця життя! Хто має вухо, хай чує, що Дух промовляє: переможець не буде пошкоджений від ДРУГОЇ СМЕРТІ. Ів. Богосл. 21:8 "А лякливим і невірним......- їхня доля в озері, що горить огнем та сіркою, а це - ДРУГА СМЕРТь." 20:13 "І дало море мертвих, що в ньому, і смерть і ад дали мертвих, що в них, і суджено їх згідно з ЇХНІМИ ВЧИНКАМИ.....це друга смерть" Перше посл. Івана 5:3 "...коли любимо Бога і його заповіді додержуємо. Бо то любов Божа, щоб ми додержували його заповіді, ЙОГО Ж ЗАПОВІДІ НЕ ТЯЖКІ."
Це просто цитати, вирвані з контексту... Вони пояснюють зовсім інше, ніж те, що ви хочете довести... Увійти у вічне життя не можливо по своїх ділах! Не можливо своїми справами і добрими вчинками заслужити якось вічне життя з Богом...! Законом бо ніхто не може виправдатися...
Я "поняв", це ваше Біблійне пояснення "границь" і "рамок"... До речі, як там на рахунок теорії? Я уже знайшов життя 15 років тому... , і вам щиро бажаю знайти життя вічне...
Яка теорія, Левку? Зоряну ви вже вилікували. Рамок для вільного вибору у вас нема - ходите по воді. По-моєму, тут вже трохи кульпарком пахне.
29. Хіба не за шага продається пара горобців? А проте ні один із них не впаде на землю без волі Отця вашого. 30. А вам же все волосся на голові пораховано! (від Матея 10:29-30) Хороша цитата... саме про те, що без волі Божої нічого не відбувається.
Не хочете говорити...? Як хочете... Але ж розмова ніби нормально йшла. Ми з вами спокійно говорили про те звідки і через що з"явилися хвороби, з п.Гасе говорили про чуда... І тут раптом якісь наїзди на Левка, Кульпарківська пішла в хід, якісь вислови "щоб вам добре було". Я ніби нікому не хамив, чемно і спокійно доводив свою думку... Чого так стається ? Не розумію... Хороша цитата! Тільки вона зовсім не доводить те, що хвороби є з Божої волі!!! Там написано, що нам волосся все на голові пораховано! Я цю цитату завжди сприймав як те, що Бог знає і береже нас так сильно що навіть кожен волосок на нашій голові в Нього на рахунку... Але в мене до вас питання, п.талавода. Грішите ви також з волі Божої? Є Його воля хоч раз, хоч колись на те щоб ви грішили? Звичайно, що нема на це Його волі і звичайно, що не з Його волі ви грішите. То чому кажете, що нічого не відбувається без Його волі? Виходить, що щось таки відбувається без Його волі. Гріх перша людина зробила одного разу і зовсім не по Його волі. З ти же гріхом у світ прийшло прокляття, в тому числі і хвороби і все це аж ніяк не по Його волі! Дивуюся, що тут є складного до розуміння, чи чогось нелогічного? Це взагалі початки, основа Божої науки. Це наскільки просто, що навіть малих діток цього вчать в недільних школах... Саме з цього Писання все починається...
В якийсь момент люди навчились рахувати щоб жилось легше. Ітак - вчені порахували що в середньому у людини від 100 до 150 тис волосинок. причому в день випадає/ виростає до 100 волосинок - тобто встановити точно скільки волосинок у конкретний момент тяжко.берем середнє 120 000. Всього на земній кулі 7 285 865 599 людей (на момент коли писав цю фразу). Ітого 7 285 865 599 * 120 000 = 874 303 871 880 000 волосинок на земній кулі. Якщо припустити що життя є ще на якійсь планеті а можливо і на декількох і там теж бог порахував всі волосинки то будем мати зовсім величезену цифру. І якщо врахувати що кожну долю секунди богу треба пильнувати за тою величезною кількістю бо то насправді виходить чистий абсурд. Ті хлопаки що писали це 2000 років тому не врахували що їх теорія протримається так довго і люди зможуть порахувати те що вони не могли порахувати і на сьогодні буде виглядати абсурдом
Саме так, Левко. Нема Богові що робити, як рахувати волосся, а все решту для Бога немає значення. Так, там йдеться лише про волосся. Я думав, що ця фраза говорить, що ніщо не проходить без Божої волі, а "вияляється", мова йде банально лише про волосся. Левку, ну де мені тягатися з розумом дєцка? Знущаєтеся?