То ви так просто сприймаєте. Нічого гидкого нема, я не "самовосхваляюся" зовсім ... Як звідки?! Читаю Слово Боже... Зараз вам дещо постараюся показати, тільки прошу, не кваптеся судити. Коли я читав Новий Завіт, то звернув одного разу увагу, що найбільше релігійна верхівка того часу дратувалася, коли Ісус казав, що Він є Сином Божим. Ісус раз їх спитав, за що вони Його хочуть вбити, то вони Йому прямо так і сказали, що за те, що Сином Божим себе називав. Я спробував уявити- раптом чоловік, котрого всі знали, як сина теслі Йосипа, починає себе називати Сином Божим!! Ніхто ще тоді не знав, що Ісус насправді був Сином Божим, то ми тепер знаємо, бо маємо Новий Завіт, а тоді для людей було дуже дивно таке чути. А звідки Ісус знав, що Він є Сином Божим? По перше, напевне Йому його батьки розповіли, що ВІн був зачатий не від Йосипа, а від Духа. Але найбільше, я думаю, Ісус бачив Себе в Писанні. Він читав ті пророцтва, котрі Були про Нього в Торі і в книгах пророків. Так само і ми маємо бачити себе в Писанні. Маємо вірити в те, що Бог говорить про нас. А Бог говорить, що кожен, хто прийняв Ісуса в Ісуса зодягнувся, і також написано, що всі хто Його прийняв, повірив в Нього став дитиною Божою в Ньому і багато чого іншого написано про те, ким є люди, котрі повірили в Ісуса... Тому коли я говорю щось, що вам видається гидким, то я зовсім не себе возвеличую, як ви кажете, а возвеличую Ісуса, Котрий подарував мені Свою праведність...
Так. Ісус уздоровляв усіх підряд, хто до Нього звертався. Написано, здається в Матвія, що коли настав вечір приходили до Ного хворі і Ісус УСІХ їх уздоровив! Не вибірково як ви кажете, а усіх, хто приходив: Від Матвія 8:16 А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив
При хрещенні Ісус отримав свідчення від Отця. Отець декілька раз засвідчив що Ісус це Його улюблений Син. ІСУС дитинства знав хто Він є. В біблії написано що дух Божий свідчить нам що ми діти Божі ((якщо ми ними є) Сей самый Дух свидетельствует духу нашему, что мы - дети Божии.( Рим гл.8) 9 Но вы не по плоти живете, а по духу, если только Дух Божий живет в вас. Если же кто Духа Христова не имеет, тот и не Его.( Рим 8/9)
Ну трохи лукавите.... Згадайте хрещення, коли голос з неба сказав: це Син мій улюблений... Друге, свідчення Ангела Марії... Свідчення трьох мудреців... Тобто з Письма ми бачимо, що Ісус не лише САМ про Себе свідчив, а багато хто свідчив про Нього, як про Сина Божого. А вам непотрібно свідчення, ви самі себе вознесли.
Чого лукавлю? Я просто згадав тільки деякі свідчення про Ісуса... Звичайно, що було багато свідчень про Нього, але тим не менше релігійники того часу все одно дратувалися дуже, коли Він називав Себе Сином Божим. Бачу вас також дратує... Але правда в тому, що я себе не возношу ані на краплю більше понад те, що написано... Найпевніше свідчення- це записане Слово Боже. А Слово каже, що ті хто приймають Ісуса, стають дітьми Божими і стають праведнісю Божою в Ньому. Є ще написано, що такі люди є також царями і священниками Бога, і що вони є спадкоємцями... і т.д і т.п... Але кому я то говорю...? Чим дальше спілкуюся з вами тим більше переконуюся в тому, що вам все одно що там написано, ви собі своє знаєте...
Ну так... і я в тій історії - релігійник, який дратується, а ви, як божий син... Я правильно зрозумів?
Левку, не хочу нікого образити, але... Написано: бо так бо Бог полюбив світ, що послав Сина свого Однородного, щоб кожен, хто ВІРУЄ в нього не загинув, але мав життя вічне. Я можу лише сказати словами батька тої дитини, яку учні Христа безуспішно намагалися оздоровити - вірю, Ісусе, поможи моєму невірю... Давайте будемо більш скромними і віддамо все в руки Бога. Колись в Австралії прийшлось мені бути в вашій церкві. Не хочу судити, але я злякався. Чомусь підскакували дехто на 1 метр, масово клали руки на голови і люди падали і лишались лежати. Крики, якісь звуки... Де це написано? Наведу вам приклад справжніх християн. Кілька днів тому відбулася в Кенії страшна масакра. Мусульманські звірки замордували 147 студентів. Останні могли врятуватсь, бо звіри питали - ти мусульманин чи християнин? Мусульман відпускали. Одне лише слово - назви себе мусульманином. 147 не відреклися від Христа. Ціною життя. Давайте помовчимо і подумаємо, що таке віра. Шаманське "оздоровлення" а ля Бенні Гінн і викрикування незнайомих звуків? Чи щось важливіше, справді, християнське?
Педро, ви спитали чи Ісус усіх оздоровлював, зціляв. Я вам навів цитату з Матвія, що Ісус усіх зціляв, хто приходив до Нього за зціленням. Потім ви раптом почали говорити про те як ви сильно не сприймаєте харизматів. Маєте право когось не любити, але до чого тут вірш з Матвія 8:16 ? Якщо хочете говорити про це то створіть собі тему, типу "Чому я ненавиджу харизматів", або щось в тому роді, та й говоріть собі там... Вертаючись до теми, прокоментуйте, будь-ласка, вірш, котрий я вам наводив стосовно того, що Ісус усіх зціляв, хто приходив до Нього: Матв.8:16 А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив,
Левку, це питання мені можуть задати як і католики, так і єговісти, так і баптисти так і лютерани. Я нікого не ненавиджу. Я не люблю явища, коли внутріцерковні, кимось видумані, правила люди ставлять вище Христового вчення, Христових законів. Тобто, коли стають більшими католиками ніж папа Римський. А те що Ісус оздоровляв не всіх, я не маю на увазі всіх присутніх на зустічі з ним. Христос був Сином Божим, тобто на 100% Богом. Він мав силу позбавити хворіб весь Ізраїль. Цього не зробив. А, як Мих сказав, ви не Христос. І чому, якщо ви, харизмати, є чудотворцями, так запросто зцілюєте людей, то йдіть далі. Наприклад, нагодуйте 5 тисяч 2-ма хлібинами. Воскресіть якогось пана Стефка, який 3 дні пролежав в гробі. Походіть по воді. Втихомирте бурю. Я люблю церкви. Проповіді Слова Божого, можливість помолитися в тиші чи під звуки чудової музики. Побути наодинці з Богом. Ви любите какофонію шуму в церкві? Це ваше право. Але я ніколи не буду вас ненавидіти за це.
Ну так, згідний що Ісус не оздоровляв усіх присутніх біля Нього. Це само собою зрозуміло і цього навіть доводити не треба... Ісус уздоровляв усіх, хто приходив до Нього за зціленням, чи хто просив у Нього уздоровлення! Ви думаєте, що харизмати моляться за людей незалежно чи вони того хочуть чині? Я наприклад завжди питаю, чи хоче людина бути здоровою, чи можна щоб я за неї помолився, тобто завжди питаю згоду людини. А як інакше? Тут Мих мені співає пісеньку уже стільки років про Зоряну, так ніби я в чомусь винен. Але я ні не пропонував Ромкові, щоб помолитися за неї, ні мене він і не просив про це..., я просто приходив раз в гості, щоб підтримати його, от і все... Я не можу відповідати за всіх харизматів, але я особисто не є ні чудотворцем, ні цілителем, Ісус, Котрий в мені робить усі ці речі, я просто роблю те, що Він мені каже. Наразі в мене вистачає віри, щоб робити те що Ісус каже робити в Марка 16, а саме класти руки на хворих- от я і кладу і очікую того, що хворий буде зцілений. Прийде час і на нагодування 5-ти тисяч і на воскресіння Стефка, як ви кажете... Мене просто дивує, чому вас дратує коли я говорю про зцілення? Може і не ненавидите, але не розумієте і насміхаєтеся то точно. Якщо ви любите тишу в церкві, якщо любите молитися під звуки спокійної музики, то слава Богу! Але для чого висміювати братів і сестер, котрі люблять, наприклад веселими піснями і танцями славити Бога? Я того не розумію...
Левку, та я нікого не висміюю. Можливо в Христа різні підходи до людей. А за оздоровлення? Я знову нікого не висміюю. Як каже Євангеліє, ми повинні молитися. Але на все воля Бога. Кого я повинен звинувачувати, що мій батько помер в досить не старому віці. Молився батько, молились родичі, молився я, молилась церква. Значить Ісус покликав батька до себе. Я повин сердититись на Ісуса? Просто я хочу щоб ми сприймали все від Бога. І добре і зле. Значить так треба. Як казав один церковний діяч, я нічого не почерпнув і не навчився, коли я був на 100% успішний. Моя школа - це були невдачі і випробовування.
Вітаю, Миху, дуже глибоке відкриття вам прийшло! Не висміюєете...! Ви уже навіть не помічаєте того. Хто дописом вище писав про воскресіння Стефка, ходіння по воді, нагодування... і т.п.? Зле від Бога!? Ви жартуєте!? Хіба від Бога може приходити зле???!!! Я такого в Писанні не зустрічав... Як від абсолютної Любові може приходити щось зле? Хоч раз від Ісуса при Його земному житті прийшло щось зле на когось людей? Може комусь він послав хворобу, чи може когось відмовився зцілити? А написано, що Ісус був повним відображенням Отця. Якщо Від Ісуса нічого злого на людей не приходило, то і від Отця не може нічого злого прийти. Чи ви не згідні?
Левку, не бажаю вам, але ви не можете гарантувати що принесе нам завтра. Як закінчили апостоли крім Івана? Павло мав невиліковану хворобу, Тимофій хворобу шлунка. 147 (вже 148) кенійських християн загинули. Можливо завтра наша черга. Боми живемо на території ворога. Але ми надіємось незабаром бути вдома. Чи вивважаєте домом цей гнилий і гріховний світ?
Так ми живемо на території ворога..., але це трохи інше питання і воно зі сфери - чому стається зло у житті віруючих. Але ви говорили, що зло приходить від Бога. В цьому я з вами категорично не згідний!
17. Блажен той чоловік, якого Бог картає! | Тож не цурайся Всемогутнього науки. 18. Бо Він поранить і сам Він перев'яже рану, | Він ударить, та його ж руки й загоять. (Книга Йова 5:17-18)
Цитата взагалі не до теми. Тут йдеться про картання, про виховання... Педро ж говорив, що від Бога походить зло. Ви також з цим згідні? Ви бачили, щоб від Ісуса вийшло якесь зло, чи Він би когось відмовився зцілити, хто приходив до Нього за зціленням?