View: http://youtu.be/OJImKiOzAr4 Сьогодні випадково наткнувся на це відео. Повністю згідний з відповіддю цього дядька на питання чому Бог не зціляє хворих. Сам не раз говорив тут на форумі те ж саме...
То не просто дядько і не просто якийсь там народжений згори... то ГЕНЕРАЛ віри. У мене аж колінка затряслися... тож треба. Про апостолів такого такого не казали, бо напевно вони так не випендрювалися. Доречі, Господь казав: як не будете, як діти, то не ввійдете в Царство Небесне. Як діти!!! А тут генерали!!! Ну нехай, то проблема самих генералів. Йдем далі. "Генерал" віри говорить: люди, які не виліковуються Богом є ті, які невірять, що Бог обіцяв зцілення. Значить ходять не в ту церкву. Коли Ісус зцілював, я не пригадую, щоб Він коли-небудь кому-небудь відмовляв у лікуванні. Друге, Левку, якщо ваші не змогли вилікувати Любу, значить вони не туди ходять.
Левку, я багато дізнався. Народжені згори, генерали віри. На таких поняттях можна сміливо відкривати нові течії, що і робиться. От, читаючи Біблію, я ще знайшов незоране поле: ті, що записані в Книгу Життя. Уявляєте, новий проповідник запитує: а ви записані у Книгу життя? Як ви не чули? І чого там у вашій церкві вчать? І пішло-поїхало. Головне, намагатися сіяти позитив і люди потягнуться.
Не знаю, як ви, але протестантські харизмати викликають в мене якусь огиду... Вибачаюсь, якщо сказав не так... Сміх, танці - але зараз піст....
Я думаю, що тут головним є саме приношення а не випробовування Бога... з тим, що коли принесете від чистого серця, то виллє Він своє благословення аж надмір. Про випробовування ж сказано також дещо інше: Не будьте тверді серцем, як у Меріві, як у день Масси в пустині, де спокушали мене батьки ваші, випробовували мене, хоча й бачили моє діло. Книга Псалмів: 95. (94):8-9 А також: 14. Ісус виганяв біса, що німий був. І як біс вийшов, німий заговорив, і дивувались люди. 15. Та деякі з них говорили: “Він Велзевулом, князем бісівським, виганяє бісів.” 16. Інші ж, щоб його випробувати, домагалися від нього знаку з неба. Євангеліє від Луки: 11:14-16 Тому, коли Ви кажете То так немов Ви сумніваєтесь, чи дійсно так є...
Я не сумнівався, що слово Боже працює через інших людей, котрі клали руки на хворих і хворі зцілялися. Не сумнівався, бо бачив фізичними своїми очима, тут віри не треба було ніякої... Але я дуууууже сильно сумнівався, чи Слово буде працювати у моєму житті, чи буде Ісус зціляти хворих через мої руки? Чи дійсно хворі будуть зцілятися, коли я кластиму на них руки??? Отут уже була потрібна моя особиста віра і довіра Богові. Саме це я мав на увазі, коли говорив про те, що вирішив випробувати Бога... (Можете це сприймати, що це було випробовування моєї віри, якщо вам не подобається вираз- випробувати Бога) Тому я і привів приклад з десятинами, де Бог каже: "Принесіть свої десятини і випробуйте мене, чи не відкрию Я вам отворів небесних". Ці Божі слова можна перефразувати, я думаю, і в питанні зцілення. Ісус ніби каже: "Кладіть руки на хворих і цим випробуйте Мене, чи не буду зціляти я хворих через ваші руки так як обіцяв вам у Своєму Слові!".
Смієтеся? Невже ви дійсно думаєте, що десятини - то десять пальців? Бог каже принести свої десять пальців?
Це, мабуть, той випадок, коли важливу роль відіграють розділові знаки. У вас наголос іде на: "випробуйте мене, чи не відкрию", в той час як мені читається: "Принесіть свої десятини... відкрию Я вам", та мені здається, що я Вас зрозуміла. На мою думку, в такому підході прихована деяка небезпека гордині. Бо думаю, що людина спочатку отримує дар від Бога, а тоді цей дар через неї проявляється... 16. Не ви мене вибрали, а я вас вибрав і призначив, щоб ви йшли і плід принесли, та щоб тривав ваш плід, а й щоб усе, про що б ви тільки попросили в Отця в моє ім'я, дав вам. Євангеліє від Йоана 15:16
Класно! В чому гординя? Яким чином ви довідаєтеся, що отримали дар від Бога, якщо ніколи на хворго не покладете руки? Я так дійсно НЕ думаю...
QUOTE="Oxid, post: 2927391, member: 29233"]протестантські харизмати викликають в мене якусь огиду...[/QUOTE] Яким чином викликають огиду? Ви з ними спілкуєтеся, ходите на служіння до них в час посту, чи вони до вас пристають на вулиці і починають сміятися і танцювати в піст перед вами...?
якщо Бог дав людині дар, то і дасть людині зрозуміти про наявність дару. Левко, ви виросли в моїх очах.
Складуться обставини, коли ви, зі щирого бажання допомогти людині, зробите те, що для зцілення потрібне... Я також так думаю.
Дійсно дивно... Написав ніби максимально просто. Пані талавода зрозуміла мене, а ви ніяк... Ок. От, наприклад, я прийшов в гості до людини і тут бачу, що в неї є якась проблема зі здоров"ям. 1.Обставини, ніби склалися- ми зустрілися. 2.Щире бажання допомогти цій людині в мене є. Чи можу я покласти руки на людину і помолитися за її вздоровлення? Яким чином дасть зрозуміти про наявність дару? Сон, видіння, Слово Боже..., чи щось інше?