Написано, що Ісус був ранений за наші гріхи(прощення гріхів, спасіння душі) і що його ранами нас уздоровлено(зцілення тіла): Iс.53:5 А Він був ранений за наші гріхи, за наші провини Він мучений був, кара на Ньому була за наш мир, Його ж ранами нас уздоровлено! Я говорив, що Ісус зціляв і проповідував, проповідував і зціляв. Тобто зціляв фізично і зціляв духовно. Одне було дуже тісно пов"язано з другим. Звідси і виникло у нас з Михом поняття "про два крила". Тобто я говорив, що доносячи Благу звістку, ми маємо однаково проповідувати і зціляти, зціляти і проповідувати, так само як робив Ісус. Мих взяв і, як завжди, роздув те все. Так вийшло нібито для Левка найголовніше - це фізичне зцілення, а душа, то так собі... Звичайно, що найголовніше - це донести людям Благу звістку, щоб людина спаслася, а використовувати однаково маємо ті "два крила"- проповідь і зцілення, як це робив Ісус. Напевне, то я так заплутано висловлююсь? ... Визнаю, помилився, чи радше заговорився просто.... Перепрошую. Виправляюся - немає нічого важливішого за спасіння душі людини!
Багато хворіб мають духовне походження. Тобто наслідком хвороби душі може бути тілесна хвороба. Людина довго грішить, це може бути заздрість наприклад, або тримає зло на когось і т.д. Тому знявши проблему хвороби тіла, це як зняти наслідок, а не причину. Ісус завжди звільняв людину від гріхів і потім від тілесної хвороби.
А вам не здається,що коли через проповідь Благої звістки ми будемо уздоровлювати ще й від хворіб,то люди масово будуть навертатися у християнство не для спасіння душі,а лише щоб уздоровитися?!
І звідки ви взяли,що у Ісаї 53:5 мова іде про фізичне зцілення тіла,а не про "...уздоровлення від прокази гріха"?!
Не здається... А звідки ви взяли, що там йдеться не про фізичне, зцілення, а "...уздоровлення від прокази гріха"?!
А втім,шановний Левку я вас розумію (мені так здається)....адже,як для деяких хрищення Духом Святим є з обов"язковою ознакою "різних мов",так і для деяких слова з Ісаї 53:5 -"...Його ранами нас уздоровлено" вказують лише на фізичне уздоровлення тіла (яке,до речі є "мертве через гріх"(Рим.8:10))
Пане Левку! Пропоную послухати пісню Володимира Сорокіна "Дверь открылась тихонько" у темі "Християнська музика".
Можете показати в Писанні хоча один випадок, де би хрещення Духом Святим було без ознаки інших мов? Я такого не говорив... Хоча більше схиляюся до того, що тут говориться все таки про фізичне зцілення. Можу це пояснити місцем з Писання: Матв.8:16 А коли настав вечір, привели багатьох біснуватих до Нього, і Він словом Своїм вигнав духів, а недужих усіх уздоровив, Матв.8:17 щоб справдилося, що сказав був Ісая пророк, промовляючи: Він узяв наші немочі, і недуги поніс.
Історія про хрещення скопця. Але ж це не було хрещення Духом Святим... Пилип христив скопця у воді. Водне хрещення і хрещення Духом Святим- це трохи різні речі, пане Внебо...
А ви почитайте синодальний переклад -39:"Когда же они вышли из воды,Дух Святый сошел на евнуха;..." Пане Левку,а проконсул (13:6-12),Лідія з Тиятир(16:14-15),в"язничний сторож(16:25-34),та багато інших,які увірували через проповідь Ап.Павла,вони,на вашу думку охрещені Духом Святим? Вони наслідували боже Царство? Чи ви шукаєте ознак,які є для невіруючих? (1Кор.14:22)
Таки точно не розумієте різниці між хрещенням і хрещенням Духом Святим... Дiї.8:16 бо ще ні на одного з них Він не сходив, а були вони тільки охрищені в Ім'я Господа Ісуса. Дiї.8:17 Тоді на них руки поклали, і прийняли вони Духа Святого!
Якраз це я розумію,пане Левку. Я не розумію лише тих,які стверджують,що хрищення Духом Святим має бути обов"язково з ознакою різних мов. І що лише ті,хто "балакає" іншими мовами,вони хрищені Духом Святим. Таке можуть стверджувати лише ті,хто "поверхнево"(не заглиблюючись у Писання) трактують і розуміють Боже слово. Я,дяка Богові(!!!),вірю Його слову,яке промовляє:"У Ньому й ви,почувши слово правди,Радісну Звістку нашого спасіння,та повіривши в Нього,були відзначені печаттю,Святим Духом обітниці,Який є завдатком нашої спадщини для викуплення придбаного,для прославлення Його величі!" Втім,навіть якщо хто БІЛЬШЕ усіх говоритиме іншими (і навіть ангельськими!) мовами,це ще не є гарантією того,що така людина має спасіння,бо без любові (1Кор.13) вона є пустим місцем для Бога і жодної користі не матиме!