Якщо ми дійшли з вами до спільної думки, про те що колючка в тілі Павла- це переслідування, а не хвороба, тоді можна і про два крила продовжити... Я на зло нічого не говорю! І також не є відповідальний за те, як ви сприймаєте мої висловлювання. Якщо щось, питайте, я завжди готовий пояснити, що маю на увазі...
То тільки ваше відчуття... Я розумію, що пишу. Що не розумію, те не пишу... Як не підтвердив?! Підтвердив я все... Але менше з тим. Якщо ви кажете що не підтвердив, то нехай буде. Зрештою, спасіння вашої душі не залежить чи вірите ви в зцілення тіла, чи не вірите. Головне, щоб повірили і прийняли те, що Ісус заплатив Своїм життям за те, щоб ви мали вічність з Ним!
Отой статус "народжений згори" з слів Левка відкриває такі невидимі горизонти, що ого! Народжені згори бувають? - ті, що не вірять у зцілення тіла. -ті, що вірять у зцілення тіла. -ті, що вірять, але віри не вистарчає.
Та? То чого використовуєте Старий Завіт? Яке відношення має десятина до тілесного зцілення? Втретє запитую - нуль.
Дякувати Богу,що ми і цього дня маємо можливість спілкуватися!!! Слава Ісусу Христу!!! Шановний Левку! В українській мові є таке поняття,як здоровий глузд... Так ото дослідіть із Писання,скільки Господь наголошує про турботу про тіло (яке,до речі Царства Небесного не наслідує!) і скільки про спасіння душі?! Але найголовніше те,що жодна людина не може відкрити іншій людині істину,що від Бога! Скільки би ми отут не сперечалися,чи щось доводили один одному... Доки Господь не відкриє,усе то є надаремно.
Я використав це порівняння, бо вас спокусили мої слова на рахунок того, що можна випробувати Бога. А там про це написано... Але можу і з НЗ навести вам місце, про те як Петро випробовував Ісуса, коли ставив свою ногу на воду і йшов по воді до Ісуса по Його слову... Петро фактично випробовував, чи Слово Ісуса працює. Зі зціленням те саме. Ісус дав Своє Слово, що ранами Його ми є зцілені і що ми можемо класти руки на хворих. Нам головне, повірити в це і відважитися так робити...
Дослідив. Дослідив і побачив, що майже завжди Ісус коли говорив про спасіння душі, зціляв тіла і, навпаки, коли зціляв людські тіла, то майже завжди говорив про спасіння душі... Згоден. Але "як увірують, коли не почують?" Моє діло говорити, доводити і переконувати, а Його діло відкривати...
Говорити єресь? Хто від того виграє, як нечистий? От вам ще одна єресь від Левка: Я не розумію як можна так безвідповідально відноситися до Письма. Є віра, а є випробування. Якщо віри нема, то можна випробувати. А для людини, яка вірить, які випробування? Петро вірив, тому йшов, якби йому в голову прийшла думка "ану випробую", він би тут же пішов на дно. Випробування виключає віру. Якщо людина хоче випробувати, вона вагається у своїй вірі, інакше для чого випробування? Левко, не ображайтеся, але те, що ви пишите нічого немає спільного ні до віри, ні до християнства.
Ісус дав Своє Слово, що ранами Його ми є зцілені - до цього місця я згоден, бо так сказано у Письмі. А далі ваші вигадки, бо нема такого, як ви пишите. Доречі, слово "зцілені" ще не означає тілесно.
Якщо ви вважаєте, що то єресь, то не означає, що то насправді тим є... Нехай буде "випробовування у вірі", якщо вам так краще підходить... Класно, що згодні! І що далі? Що з того, що ви згодні? Як ви можете це слово застосовувати у своєму житті? І означає, що духовно зцілені, раз не написано як зцілені... Виходить, що означає і "тілесно" і "духовно" зцілені... Нє?
Тобто,виходячи з ваших слів,спасіння душі без здорового(зціленого) тіла не є завершеним? А відносно того,що Ісус Христос зціляв хворих та калік...як ви вважаєте,якби Спаситель цього(зцілення) не робив,багато увірували би в те,що Він є Месія? А ще...наведіть хоча б одне місце із Святого Письма,де Спаситель наголошує чи закликає піклуватися про свої тіла рівно,як про спасіння своєї душі? Коли це так,тоді і Ап.Павло,і Тимофій,і Трохим,і багато інших тих,які повірили Господу Ісусу Христу просто ігнорували Його словами. А ви послані "говорити,доводити і переконувати" про фізичне зцілення тіла,яке все одно загине,чи про спасіння душі?
Я такого ніколи не говорив... Думаю, що не багато би увірували в Нього. Ісус зціляв людей фізично, бо Він любив їх, змилосерджувався над людьми, як написано. Страждання людини, фізичні, чи душевні тривожать і пригнічують Боже серце, подібно як нас батьків тривожать і пригнічують страждання наших дітей. Але також , зціляючи людей фізично, Ісус показував, що Він є Богом, і що може спасти людську душу. А спасти людську душу тільки Богові під силу. Про тіло як храм Духа Святого читали напевно... Не гарантує. Можна отримати зцілення тіла, але так і не увірувати в Ісуса, не спастися. Людина можна увірувати в Ісуса, спастися, але жити в хворобі лише через те, що не вірить в те, що Ісус відкупив її і від фізичних хворіб. І про одне і про друге разом...
З Ваших слів можна зробити висновок, що Ви таки вважаєте спасіння душі важливішим... бо раніше Ви сказали