Безперечно, людина має право. ніхто вас не заставить. Добре, тоді поясніть те, що написав Педро. 9 І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. 10 Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний. 2 Послання до Коринтян, 12
Що не заставить? З Педром якраз той випадок, коли людина вірить, що Ісус простив її гріхи, проте вперто відкидає те що ранами Його вона є зцілена. Людина робить свій вибір у що вірити... Хоча я розумію пана Педро, його так навчили, релігія так навчила, а не Бог... От свідків, наприклад, також навчили, що Бог не може бути триєдиним, чи що Ісус не є Богом і, хоч показуй Писання, чи хоч трісни, вони іншого чути не хочуть... І це також їх вибір. Багато християнських конфесій, не тільки традиційних, а й протестанських, де люди в переважній більшості є народженими згори, не вірять у те, що воля Божа є здоров"я тіла, не вірять у зцілення тіла, сприймають хворобу як якусь чесноту, чи покарання Боже... Але то також вибір тих служителів, пасторів, котрі вчать так своїх людей... в Писанні такого нема...
Левко, та перестаньте видавати свій словесний понос. Я(як і Педро) вам навів цитату з Письма - послання до Корінтян і попросив пояснити.
Я можу пояснити, але, вибачайте, уже замучився... Бо сто разів уже і вам і Педру пояснював..., діалогу ніякого одна зверхність... Ви просто не хочете цього чути. І це якраз і доказує те, що якщо Сам Бог не пояснить то людина ніц не вдіє... .
Ясно, що замучилися, бо це місце у Письмі явно суперечить вашому переконанню. От воно вас і мучить і нІчого на релігію перти, коли вам приводять суху цитату з Письма.
Шкода, Левко чомусь того не бачить. А ще відома християнська діячка Джоні Еріксон, мала перелом шийного хребця і все життя паралізована. Та й жінка мабуть найбільшого євангеліста після апостола Павла, Біллі Греєма, довгий час була дуже хвора і важко страждала від поліартриту. Вони що, не християни? Чи тільки шаманствуючий клоун Бенні Гінн є справжнім християнином. Я навів слова Євангелія. Вони Левку не подобаються. А що подобається? Поки що євангелія від Бенні Гіна не написана.
Місце мене не мучить абсолютно, я його розумію, можу запросто пояснити... І переконанню моєму воно не суперечить зовсім... Я просто замучився вам пояснювати його по сто разів... От навіть зараз, я ще навіть не брався пояснювати, а ви уже зробили висновок і встигли кинути в мою сторону шмат болота... Та й замучився уже від вашого постійного хамства... Мені подобаються ті слова, що ви навели... Просто, я добре знаю як баптисти трактують це місце. Вони кажуть, що нібито ап.Павло мав хвороби і тішився тим. Ви, Педро, так само сприймаєте це місце. В яких немочах Павлові любо перебувати? В немочах тіла, котре страждає за Христа. Павла переслідували, він описує в одному місці скільки йому завдали ран, через те, що він проповідував Євангелію. Його і каменували до смерті і киями били і в глибочині морській був...: 2Кор.11: Я був більш у працях, у ранах над міру, частіш у в'язницях, часто при смерті. 24 Від євреїв п'ять раз я прийняв був по сорок ударів без одного, 25 тричі киями бито мене, один раз мене каменували, тричі розбивсь корабель, ніч і день я пробув у глибочині морській; 26 у мандрівках я часто бував, бував у небезпеках на річках, у небезпеках розбійничих, у небезпеках свого народу, у небезпеках поган, у небезпеках по містах, у небезпеках на пустині, у небезпеках на морі, у небезпеках між братами фальшивими, 27 у виснажуванні та в праці, часто в недосипанні, у голоді й спразі, часто в пості, у холоді та в наготі. Коли треба хвалитись, то неміччю я похвалюся. От такими немочами через переслідування за Христа хвалився Павло. Баптисти вирвали з контексту, що Павлові любо перебувати в немочах і ліплять до кожного хворого. От захворіла людина, котра зовсім не була переслідувана за Христа, можливо, вона взагалі навіть не проповідувала Євангелю, я а їй кажуть, терпи тішся своєю хворобою, бо Павло також мав хвороби і тішився ними. Така Божа воля, щоб ти несла цю хворобу...
Левко, ви - людина адекватна? От читаю: продовження: Що я маю подумати? Ви вже сто разів поянювали, чи ви ще не встигли взятися пояснити? От ви знущаєтесь, чи ви такі є? Вам тре - ви кажете, що сто раз пояснювали, вам тре інше - ви ще не бралися поянити... Вам тре, що вина не можна пригубити, значить вино - то компот. І хай в Письмі 100 разів пише - ВИНО, а ви собі знаєте компот.
Ой, Миху... Все ви добре зрозуміли..., тим більше, що нижче в тому ж самому дописі я все таки пояснив сто перший раз свою думку на рахунок тих цитат з послання до Коринтян... Але ви того не бачите, чи не хочете бачити і говорити по темі розмови. Таке враження, що вам головне просто познущатися над Левком...
Пояснив сто перший раз свою думку відносно наведених вами цитат. І шо? По темі ні слова від вас, натомість - "Левко ви адекватні?", "вино- то компот", "ну то вилікуйте"... і т.д. і т.п... Через кілька сторінок, ви знов мені приведете ті ж цитати і скажете, Левко поясни свою думку. І знов те саме.. Як можна з вами говорити?
Давайте розберемо ваші пояснення і розберемо те, що написано у Письмі. Письмо: 7. А щоб я через пребагато об'явлень не величався, то дано мені в тіло колючку, посланця сатани, щоб бив в обличчя мене, щоб я не величався. 8. Про нього три рази благав я Господа, щоб він відступився від мене. 9. І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. 10. Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний. (2 до Коринтян 12:7-10) Як бачимо, Павло страждав за Христа, але його немочі та недуги не всі були за Христа. Не можна назвати колючку сатани - недуга за Христа. Чому? Тому що ця колючка дана для того Павлу, щоб він - Павло не величався. Ось чому Ви неправі. І нема чого перти на баптистів у цьому питанні, тут вони праві і так думають майже всі християнські течії, за виключенням ваших інкогніто і напевно СЄ. Павло каже прямо: коли я слабий - я сильний. Не каже: коли я слабий у немочах терпіння за Христа, а просто: коли я слабий - я сильний. "І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі". - слова Господа. Господь не каже в немочах стражданнях за МЕНЕ, а просто - в немочі. А те, що Павло страждає за Христа - вибір самого апостола. Він радів, що страждає за Христа, але нема ніде сказано, що неміч повинна бути за Христа - нема такого. Є ваші вигадки, не підтверджені Письмом.
О! Хоч я абсолютно не згідний з тим, що ви написали, але тішуся з того що нарешті написали по темі, без вимахувань всяких... Тепер по темі. В тому ж таки 2-му посланні до Кринтян трохи нижче, починаючи з 25-го вірша написано, що це були за немочі і недуги і від чого вони були у Павла. Павла мучили тілесні рани, котрі в нього були через те, що його били, каменували, він недосипав, його гнали... І все через те, що він проповідував Христа.... Тепер на рахунок колючки. По-перше, треба наголосити, що колючку Павлові не Бог дав, а сатана послав свого посланця. По-друге, не написано, що колючка- це була хвороба, бо немає такої хвороби, котра б"є тебе в обличчя, коли ти починаєш величатися. По- третє, ця колючка була дана Павлові через пребагато об"явлень. Тому мене завжди дивує, що як тільки мова заходить за хворобу, то відразу кажуть - то тобі від Бога ця хвороба і приводять це місце про колючку, мовляв, навіть Павло хворів... В мене відразу виникають питання: Чому кажуть, що від Бога хвороба, якщо написано, що це було від сатани? Чому кажуть, що колючка- це хвороба, адже не існує такої хвороби, котра би била в обличчя, так як це було з Павлом? Який хворий зараз має скільки пребагато об"явлень, як мав Павло, котрий написав половину Нового завіту? Який хворий зараз терпить такі наруги за Христа, які терпів свого часу Павло?
там трохи нижче в тому ж таки 2 посланні до Корінтян не існує 25 -го вірша, не вигадуйте! Готовий повірити, що це не хвороба, при умові якщо ви нам поясните що то була за колючка, яка б'є в обличчя. тобто ця колючка не була недуга за Христа?
але там мова йде ще про недуги. ага, а колючка існує, яка б'є в обличчя. Чи то може образно сказано? От наприклад в людини алергія, яка проявляється на обличчі. Павло не міг в ті часи ідентифікувати алергію. Що тут дивного? а хто сказав, що тільки колючка і тільки за обявлення? От один має гіпертонію через надмірну вагу, а інший через нервові стреси. Я не знайомий зі всіма хворими, але такі безперечно є.
Перепрошую, то в 11 розділі. Значить ще краще- перед тим написано, що то була за недуга і неміч! ви до себе на ви... Я пояснив все що мав пояснити. Тепер з нетерпінням чекаю, ваших коментарів, на рахунок того місця- що це була за колючка, що то були за недуги в Павла, хто їх йому послав і т.д..?