і притворятися шлангом, типу, га? шо? де? Приводжу приклад. і наступне: Є два місця після смерті: геєна і небо. Якщо тіло не потрапить до геєни(бо вибрали око), то куди потрапить тіло? На це питання може відповісти школярик 7 класу. Але не Левко! Левко скаже, а де то написано? А хто винуватий, що мозок не включається? От у мене завжди стоїть питання: ви дійсно такий недалекоглядний, чи просто прикидуєтеся? ТАК!!! в цій цитаті говориться не про зцілення - згоден! Але чи став би Ісус повчати, що краще стати калікою і втратити здоровя, ніж потрапити до геєни? Відповідь очевидна: краще втратити здоровя, але потрапити до неба. Але ви і далі будете корчити, мов а то так не написано, то не та цитата і не та тема. Хоть бери і подумай, мов Ісус невдало привів приклад, не порадився з Левком, адже ж здоровя тіла і душі - то два рівних крила. Левко, те, що ви пишите, говорячи на біле - чорне, а на чорне - біле, це є неповага. Я пишу вам очевидні речі.
А без цього обійтися вам важко, Миху? Правда?... Ісус повчав щоб не задивлятися на жінок і не красти, бо це є наскільки серйозно, що можна потрапити до геєни... Це була основна суть Його послання в цих віршах. А ви взяли і перекрутили на виворіт, мовляв тіло то не важливо зовсім, головне душа...
Без заперечень. Ісус використав такий зворот просто так? Так, Він хотів показати наскільки то серйозно, але ж використав зворот, який говорить. що краще бути хворим - без ока. Тобто хвороба тіла, каліцтво тут не так важливо, як здоровя душі, щоб потрапити до неба.
Маєте право на таку думку... Я просто завжди сприймав і досі сприймаю досі цей зворот трохи по-іншому. По-перше, я не вірю в таке трактування, що краще бути хворим, ніж не ввійти в Царство Боже. Не вірю, бо воно суперечить іншим місцям Писання. Але то таке, не буду вдаватися до пояснень... По-друге, я думаю, що Ісус порівняв наскільки спокуса може бути сильною, і може так заволодіти людиною, що позбавитися її це буде так непросто і так болісно, як позбавитися якогось свого фізичного члена тіла- ока, чи руки. Але Ісус каже, що нам все одно треба позбавлятися тих спокус, якщо хочемо ввійти в Царство Боже... Десь так...
І я сприймаю по-іншому. Тут про інше йдеться, але якщо вже Ісус приводить якусь алегорію, чи порівняння, то все для того, щоб підсилити важливість сказаного, а підсилити можна як? Сказати неправду, чи правду? От ви не вірите, що краще бути без ока, але потрапити на небо, то як ви можете повірити у слова Ісуса про те, що він хотів сказати про позбавлення спокус?
Бачу, що ви так і не зрозуміли мого підкресленого речення... Ок. Постараюся по-іншому пояснити свою думку. Матв.5:29 Коли праве око твоє спокушає тебе, його вибери, і кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене. Матв.5:30 І як правиця твоя спокушає тебе, відітни її й кинь від себе: бо краще тобі, щоб загинув один із твоїх членів, аніж до геєнни все тіло твоє було вкинене. Я думаю, ключовими словами в цих віршах є саме слова "вибери" і "відітни". Спокуса може бути наскільки сильною, і може так заволодіти людиною, що позбавитися її буде так непросто як непросто вибрати самому собі око, чи як непросто відрубати самому собі руку. Я думаю що Ісус використав цю алегорію з вибиранням ока, чи відтинанням кінцівок саме для цього. Повертаючись до нашої з вами розмови, то я думаю, що не можна так говорити, що фізичне здоров"я є ніщо, і що головне духовне. Ісус це дуже наглядно показав своїм служінням, коли був на землі. Він зціляв людей фізично завжди коли проповідував про Царство Боже, тобто про те як спасти свою душу. До речі, згадав ще одне місце як доказ того, що фізичне зцілення є важливим у спасінні душі. Коли учні Іванові запитали Ісуса, чи то Він є Той, Хто має прийти, то Ісус не відповів їм тільки що це Він, бо Він звіщає Добру Новину людям. Він найперше сказав, що сліпі прозрівають, криві ходять, очищаються прокажені, глухі чують, померлі воскресають і потім сказав що звіщається Добра Новина: Матв.11:5 Сліпі прозрівають, і криві ходять, стають чистими прокажені, і чують глухі, і померлі встають, а вбогим звіщається Добра Новина...
[QUOTE="Мих, post: 2922340, member: 7" От ви не вірите, що краще бути без ока, але потрапити на небо, то як ви можете повірити у слова Ісуса про те, що він хотів сказати про позбавлення спокус?[/QUOTE] Миху, тут краще написано. Покажіть це Левкові. І давайте будемо більше довіряти Писанню ніж церковним босам. 9 І сказав Він мені: Досить тобі Моєї благодаті, бо сила Моя здійснюється в немочі. Отож, краще я буду хвалитись своїми немочами, щоб сила Христова вселилася в мене. 10 Тому любо мені перебувати в недугах, у прикростях, у бідах, у переслідуваннях, в утисках через Христа. Коли бо я слабий, тоді я сильний. 2 Послання до Коринтян, 12
Левко, ви хочете толерантного відношення? Тоді не приписуйте мені свої слова, я такого не казав: що здоровя - ніщо.
Перепрошую. Можливо я трохи перебільшив... Тоді скажіть, будь-ласка, для чого Ісус зціляв людей фізично, коли був на землі? Міг собі просто говорити про Царство Боже, зціляти душу, як ви кажете...
Може трохи не в тему, але цілком може бути відповіддю на ваше відео, Левко. View: https://www.youtube.com/watch?v=n5eDXo-kQI8
Ага, точно... Ок. Отже, ви вірите в те, що Ісус зціляв фізично з двох причин, бо любив людей і щоб показати, що Він від Бога. Повністю з вами згідний! А що змінилося зараз? Ісус хіба мертвий? Ні, Він живий! Ісус хіба перестав любити людей? Ні, не перестав! Ісус хіба не хоче, щоб кожна людина увірувала в Нього як Бога і щоб спасла цим свою душу? Звичайно, що хоче! Тому, якщо Ісус проявляв Себе так серед людей, коли був в тілі, то Він і зараз хоче так проявлятися серед людей, хоче і зараз так само любити їх, як і тоді любив, хоче і зараз так само зціляти людські душі і тіла, як і тоді зціляв.... Чи ви з цим не згідні?
Я вірю, що для Ісуса однаково важливим є спасіння нашої душі і зцілення нашого тіла. Він Своєю смертю заплатив за одне і за друге. Але людина має вибір у що вірити і що приймати, чи не приймати...
Ви справді так думаєте? Ви колись приводили розповідь про Ніка Вуйчича. Бог не зцілив його тіла але зцілив душу...