зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Означає наступне.

Я можу вивчити китайську?
    -можу.
    Я хочу вивчити китайську?
    -хочу.

То чому я її не знаю?:)))

Хотіти і могти не означає зробити.

Бог може зцілити будь-яку людину?
    -може.
    Бог хоче, щоб всі були здорові.
    -хоче.

Але при тому море хворих.

Чому вони хворі? Ви кажете тому, що вони не вірять. що Бог може їх зцілити. Погоджуюся.

Але я не можу погодитися з тим, що серед всіх хворих - всі невіруючі. Ви ніколи не зустрічали віруючого хворого? НЕ ВІРЮ.

Та тому що я не побачив у цій цитаті, що чоловік був невіруючий. Він не сподівався, що можна попросити злоровя - це так. Уввійдіть в його стан. Він там щодня стояв, щодня кидали йому милостиню і ніхто не кинув йому здоровя. Чому він мав його просити?

Наскільки я чув, церква молилася за те, щоб Гітлер навернувся. Марна справа. Бог дав людині вільний вибір і ламати її не збирається. Якби про це ж просив Гітлер у Бога - інша справа. Ну це так... ліричний відступ.
    Бог все може.

Особисто я переконався по житті, що ніщо так не навертає до Бога, як біда. Чому?

Молитва людину не наверне. Бо ненавернута людина не буде молитися. Ненавернута людина не буде каятися, не піде до Причастя, не читатиме Письма, не ходитиме до церкви, бо їй того всього непотрібно.
    Я читав багато історій. Одна з них, спортсменка перед виїздом на міжнародні змагання, зламала собі руку.
    Біль, розпач, лікарня і по змаганнях. А коли трапилася біда, людина починає глибоко думати: а чого мені так сталося? а що я зробив не так? САме так і думав блудний син, коли покинувши Батька, потрапив у біду.
    Так от, та спортсменка втратила можливо золоту медаль, але знайшла Бога. Якби вона не зламала руку, вона б і далі їздила на змагання, здобувала перемоги, а про Бога б нічого не знала. Так само, як блудний син почав цінити труд Батька, коли пішов від нього і зазнав біду. Ми ходимо по землі і не задумуємося, що радість ходити нам дає Бог і коли втрачаємо здоровя ходити, тоді починаємо цінувати те. що робив Бог для нас.

Левко, зцілення, повинно супроводжуватися виздоровленням не лише тіла, а й душі. Так, як робив Господь - прощав гріхи і потім оздоровлював тіло.

---------- Додано в 18:17 ---------- Попередній допис був написаний в 18:12 ----------

Доречі, всі люди вмирають від хворіб. Ніхто не вмирає від старості. Так кажуть лікарі. А лікар не може помилятися, бо він лікар, а всі лікарські помилки лежать на цвинтарі.:)))

• Подобається Подобається x 1
  2. Levko

Levko Well-Known Member

Я ж написав- бо не вірять в те що Бог може їх зцілити!

Людина може бути віруюча. Вона може вірити в Ісуса, вірити, що Він простив їй усі гріхи, вірити, що Ісус її любить, вірити, що Бог спасає, вірити..., але при тому може не вірити в те, що Ісус вмерши на хресті і фізично, (підкреслюю, що не тільки духовно, а і фізично, тілом), відкупив людину від прокляття хвороби! Тому так і написано- "Його ранами нас уздоровлено!" Його тілесними ранами уздоровлено нас тілесно!
    Ви праві- це звичайно найкраще, але часто, людина зціляючись фізично, навіть не задумується над тим що то Бог її зцілив. Скільки хворих лежать у лікарнях, Бог їх зціляє через руки лікарів, а вони виходять звідти і дальше живуть так нібито і не Бог їх зцілив... І це в переважній більшості випадків так є.

Ви кажете, що коли Ісус зціляв фізично людину, то Він і зціляв душу. Погоджуюсь, але хіба це (зцілення душі) автоматично відбувалося? Звичайно що ні. Ісус зціляв тіло, а після того давав вибір людині навернутися, чи не навернутися до Нього. В більшості випадків люди наверталися, але можу вам навести приклад з Писання, коли з десятьох зцілених фізично тільки один навернувся до Бога:

Тільки тому одному, що вернувся після одужання і віддав подяку Ісусу, Він сказав, що його віра спасла його. ВІдповідно ті дев"ять, просто отримали фізичне зцілення, але до Бога так і не навернулися.

А ви кажете, що зцілення, повинно супроводжуватися виздоровленням не лише тіла, а й душі...
    Не завжди воно так є.
    Навіть, я би сказав, більше так не є, ніж є.
    Бог дає вибір у всьому людині...

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ану дайте ту цитату... щось не можу знайти.

4. Levko

Levko Well-Known Member

Цитата взята в лапки перед цими моїми словам...

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навпаки, перше душу, а потім тіло. Зіпсутість душі породжує хворобу, а не навпаки.

---------- Додано в 19:52 ---------- Попередній допис був написаний в 19:50 ----------

оздоровлення може бути і душі і тіла, а не просто тіла.

6. Levko

Levko Well-Known Member

Але ж я привів вам місце з Писання про десятьох прокажених, де ніби чітко видно як Ісус перше зцілив тіло, а душу зцілив тільки одному, тому хто повернувся подякувати Ісусу... Чи ви не читали цю історію?
    Ну так може бути і душі і тіла.
    Але може бути і таке що тільки одне щось зціляється, або душа, або тіло.
    Людина може зцілитися фізично і так і не зрозуміти Хто її зцілив... Може не навернутись до Того, Хто ще і душу може зцілити...
    А може бути і навпаки- людина може навернутися до Господа, тобто зцілитися душевно, і при тому не вірити в те, що Ісус може її зцілити і фізично...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

ТАКОГО я там не читав.

---------- Додано в 22:41 ---------- Попередній допис був написаний в 22:39 ----------

тут я сумніваюся. Хвороба тіла - наслідок хвороби душі.

8. Levko

Levko Well-Known Member

То почитайте :)
    Особливо вірш - Лук. 17.19
    Де таке написано?
    Часто людина приходить до Бога, зціляє свою душу, в серце приходить мир, радість... Ніби душа здорова, живе з Богом, але раптом приходить фізична хвороба в тіло. Може ж таке бути. Правда?
    Тут уже виходить, що хвороба тіла не є наслідком хвороби душі? Чи як ви думаєте?

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо людина досконала і живе з Богом, то скажіть, як хвороба може увійти в людину? Тим більше, як ви кажете, наслана дияволом? Диявол не має доступу до такої особи.

Якщо людина людина постійно грішить, скажімо, бреше. Хворіє душа, але ззовні того не видно, а з часом хвороба душі відображається на тілі - даформований захист тіла і все - маєте хворобу.

Я думаю, Ісус зціляв душу, а тіло автоматично, або майже автоматично зцілялося.

---------- Додано в 00:08 ---------- Попередній допис був написаний в 00:02 ----------

почитав...
    де там написано що одному душу зцілив, а десятьом - тіло?

10. Levko

Levko Well-Known Member

Запросто.
    Людина навернулася до Бога, вірить в те, що Він очистив її від гріхів, живе з Ним, але ще немає відкриття про те, що Ісус відкупив як її душу, так і тіло і що вона має силу і владу перемагати хворобу.

Яким чином Ісус зцілив душу, наприклад, сина вдови, котрого уже мертвим несли на марах на цвинтар?
    Яким чином Ісус зцілив душу мертвої дівчинки, за котрою плакали голосільники, чи душу мертвої Тавіти, чи душу Лазаря...?
    Він нікому з них навіть не мав фізичної змоги, щось говорити про Царство Боже.

Душу не можливо просто так зцілити без відома людини, її зціляють словом, душа чує про Царство Боже, про Ісуса, робить якісь кроки в цьому напрямку, приймає якісь рішення і так зціляється...

Тому я не вірю в те, що Ісус зціляв спочатку душу, а тіло уже автоматом зцілялося, як ви кажете.
    В Писанні є випадки, коли було все навпаки, коли Ісус зціляв тіла, а потім уже люди приходили до Нього з покаянням, зціляючись душевно таким чином. Я вам наводив вище приклад цього зі зціленням десятьох прокажених...

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Якщо людина не знає, що Ісус її відкупив, то вона не християнин.:)

12. Levko

Levko Well-Known Member

Тіло зцілив десятьом, але тільки одному Ісус сказав - віра твоя спасла тебе.
    А спасається тільки та душа, котра приймає Ісуса як Господа, тобто душа котра навертається до Бога.
    Тільки цей один чоловік прийшов і вклонився Ісусу як Господу своєму. Всі решта цього не зробили...

---------- Додано в 00:34 ---------- Попередній допис був написаний в 00:33 ----------

Ну так.
    А як інакше?:)

13. Мих

Мих Дуже важлива персона

а зцілення душі - то є розповідь про Царство Небесне? Ви про що?
    Зцілення - то відпущення гріхів. Бог може відпустити гріхи будь-коли, навіть після смерті тілесної.

---------- Додано в 00:36 ---------- Попередній допис був написаний в 00:35 ----------

Та во так, як ви пишите:

---------- Додано в 00:38 ---------- Попередній допис був написаний в 00:36 ----------

Ви нічого не зрозуміли з Письма.

Ісус зцілив всіх і всіх одинаково. Один вернувся подякувати. а десять гальманули.

При чому тут тіло і душа?

14. Levko

Levko Well-Known Member

Ну так! А як інакше?
    Як інакше людина може навернутися до Бога і цим спасти, зцілити свою душу, якщо не почує про Бога, про Царство Боже, про відкуплення Христове?
    100%!
    А хіба можливе відпущення гріхів без участі того, кому відпускаються гріхи?
    Я такого не читав в Писанні.
    А ви?
    Ніколи!
    При тому, що фізично були зцілені десять, а спасся тільки оди.
    А що спаслося в людині? Душа.
    Душа зцілилася...

15. Мих

Мих Дуже важлива персона

Та то фігню ви говорите.

Слухати можна і Моцарта, а музикантом не станеш. Комуністи теж чули про ЦН, але душа від того у них не зцілилася.

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ----------

А хіба я про це говорив? Чому ви ні з того, ні з чого про це написали?

---------- Додано в 01:05 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Завжди!

---------- Додано в 01:07 ---------- Попередній допис був написаний в 01:05 ----------

Там про те не написано, то ваші вигадки. Де там пише, що Ісус зцілив рлного отак, а десятьох - ось так? Де?

Шо ви вигадуєте те, чого нема?

---------- Додано в 01:09 ---------- Попередній допис був написаний в 01:07 ----------

Душа спасається, а будь-яке тіло зігниває. Порох - до пороху.

Чи ви ще й тіло спасаєте? Круто!

16. Levko

Levko Well-Known Member

Хто прийняв Ісуса той зцілив свою душу.
    Однин з десятьох зцілених прокажених прийняв Ісуса, поклонився Йому...

Ніколи!
    Бог не може відпустити гріхи смерті тілесної!
    Почитайте історію про багатого і Лазаря...

Зцілив тілесно усіх однаково, але спасся тільки один, той котрий вернувся подякувати Богові.

17. Levko

Levko Well-Known Member

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто чув про ЦН, той зцілився - ваші слова
    тепер вже хто прийняв Ісуса....

Бачу, у вас в голові повнй венегрет, або то ще називають єресь. Ви самі не розумієте про що пишите.

Я вже читав не раз і там нема такої фрази, що Бог не може. Ви приводите цитати "за для годиться", а цитати ніколи не підтверджують ваші слова.

Вести дикусію з вами стало нецікаво. Ви завжди говорите правду, яку через пару дописів називаєте її неправдою, перекручуєте свої слова, міняєте поняття.

19. Levko

Levko Well-Known Member

А як можна Царство Боже прийняти не чувши про нього?:)

Є там таке. Прочитайте може ще раз...

20. Levko

Levko Well-Known Member

Наприклад?

а де твій аватар? :)