зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Я спробую вам пояснити значення слова "хочу", бо очевидно ви його не розумієте.

От кажу вам фразу, проти якої важко щось заперечити:

Бог хоче, щоб всі спаслися.

Спробуйте заперечити?

Але ми всі знаємо, що спасуться не всі і про це сказано в Письмі.

Що виходить? Бог не може виконати те, що Він хоче? Нон-сенс!

Як пояснити таку ситуацію? А пояснюється вона просто. Бог хотів би, щоб всі спаслися, бо Він є Любов, але є так, як є.

Слово "хоче" часто означає "хотів би". От Бог хоче, щоб кожна людина спаслася, людина - не хоче. Є обставини.

Так само з хворобою.
    Бог хоче, щоб всі були здорові. Ясно, що ви праві - хоче! Як можна проти тої фрази перечити?
    Але попри це - море хворих, лікарні забиті хворими.
    Чому?

2. Levko

Levko Well-Known Member

:good:
    Бо люди не вірять в те, що Бог ХОЧЕ і МОЖЕ їх зцілити!
    Я часто буваю в лікарнях. Запитую людей- ви вірите, що Бог хоче вас зцілити? Найчастіше відповідають- не знаю...:dntknw:, або ще гірше- напевне Бог хоче, щоб я мучився так...:wacko:

Починаєш говорити людині, що Бог хоче і може її зцілити, підбадьорюєш її, розказуєш свідчення і раз- очі в людини загоряються, тоді кладеш руку, молишся кілька слів і людина приймає зцілення.

3. Мих

Мих Дуже важлива персона

А зцілення... не приходить і що тоді?

4. Levko

Levko Well-Known Member

Чому не приходить?

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дивно чути від вас таке запитання.

Ви зціляєте, ви й повинні знати "чому". От ромкова дочка "чому"?

6. Levko

Levko Well-Known Member

Не я, а Ісус...:)
    Бог пообіцяв, що хворі будуть зцілятися!
    Навіть коли я не бачу моментального зцілення, чи не бачу що хвороба починає відступати, то це проблема точно не в Бозі, а в моєму невірстві... Якраз це і є та боротьба, коли продовжуєш стояти у вірі незважаючи на те, що бачиш своїми фізичними очима, чи відчуваєш фізичними органами чуття, а продовжуєш вірити і довіряти Богу...

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ваша впевненість мене не переконує.

Тобто, людина зціляється. Без варіантів?
    Ви хочете сказати, що процес оздоровлення ромкової дочки пішов?

8. Levko

Levko Well-Known Member

Чого без варіантів?
    Є два варіанти- або зціляється, або не зціляється.
    Залежить наскільки ми будемо довіряти Богу в цьому, наскільки ми будемо вірити Його Слову...
    Але Бог завжди хоче і завжди готовий зціляти! Тобто завжди проблема в людині, а не в Богові..

Цього я не знаю.
    Мені особисто наразі бракує віри, щоб молитися за її зцілення..., я цього ніколи і не робив, навіть тоді, коли був у них в гостях... Молився дома багато, щоб Бог укріпив її батьків, але не за зцілення...
    А на рахунок тих людей, котрих ви мені постійно під ніс тикаєте, то зрозуміло, що я за них не можу відповідати...

---------- Додано в 16:52 ---------- Попередній допис був написаний в 16:51 ----------

Ну бо ви собі переконані, що то я в собі такий впевнений.
    Але моя впевненість не в собі, а в Ісусі...:)

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Хто МИ ? Ви? Хорий?

можлива так, а можливо ні.

10. Levko

Levko Well-Known Member

Я.
    Не хворий! Хворий може і не мати віри...

---------- Додано в 17:30 ---------- Попередній допис був написаний в 17:19 ----------

А ви думали, що то я в собі такий впевнений?:)
    Я просто вірю тому, що написано. Прочитав, що віруючі в Ісуса будуть класти руки на хворих і хворі ставатимуть здорові, та й роблю так.
    Мене не зупиняє те, і не розчаровує коли раптом бачу що зцілення не відбулося, я далі продовжую класти руки, бо знаю, що Бог обманювати не може. Мусить ставатися так як Він сказав!

11. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну то вже казочки, звичайно.

12. ovod

ovod Well-Known Member

цим ви по суті стверджуєте, що у вас безгранична віра....по вірі вашій....
    я згідний, що 70-90% стандартних умов можна перебороти.....але є і нестандартні....де сили віри може не хватити...а абсолютної віри напевне не мали даже святі...тому шо даже вони були смертні.....
    старіння...це теж по суті хвороба....поступові порушення функцій організму....поступовий збій у роботі органів.....
    так що...я би так не казав...

---------- Додано в 23:37 ---------- Попередній допис був написаний в 23:35 ----------

але для цього повинен Бог появитися всередині цієї людини....це необхідна і достатня умова....

---------- Додано в 23:42 ---------- Попередній допис був написаний в 23:37 ----------

я прихильник того, що людина тільки сама може себе вилікувати.... за допомогою віри...і тд...і тп...але якщо їй не хватає Бога, то деколи помагає зовнішній поштовх у вигляді віри сторонньої людини....
    але сторонньої віри недостатньо самої по собі....потрібно, щоб ця віра появилася у хворого....якщо коротко....

• Подобається Подобається x 1
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

насмарк, вирівнювання ніг, про що ніхто не знає, можна і без відома пацієнта.

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:59 ----------

автор тих слів вже все має.

14. Levko

Levko Well-Known Member

Та ні не казочки...
    Я також дуже довгий час думав, що якщо я за когось молюся, то обов"язково мусить той хворий вірити у своє зцілення, інакше нічого не вийде.
    Думав до того часу поки не прочитав один епізод з Писання.
    Пам"ятаєте історію з Дій апостолів, де Петро і Іван зцілили кривого, що при храмі сидів і просив милостиню:
    Дiї.3:2
    І несено там чоловіка одного, що кривий
    був з утроби своєї матері. Його садовили
    щоденно в воротях храму, що Красними
    звалися, просити милостині від тих, хто до
    храму йшов.
    Дiї.3:3
    Як побачив же він, що Петро та Іван хочуть
    у храм увійти, став просити в них
    милостині.

Йшли собі Петро і Іван на молитву до храму і тут бачать каліку, котрий почав просити в них милостиню, тобто гроші.
    Але Петро взяв його за руку і сказав, що срібла і золота немає, але те що має він дав тому хворому, уздоровив його.
    Хіба той кривий мав віру на своє зцілення? Звичайно, що не мав. Він, як завжди, просив гроші, для того, щоб вижити. Але по вірі Петра отримав своє зцілення.

Звичайно, що в Писанні майже у всіх історіях де йде про зцілення, то всюди є задіяна віра самого хворого, але є й такі приклади як я вам привів вище...:)

15. ovod

ovod Well-Known Member

я схильний тільки лікування за допомогою віри самої людини......може тому чоловіку потрібний тільки був поштовх....і все вийшло....плюс є тимчасовий ефект гіпнозу.....не факт, що той чоловік далі не став кривим...

16. Levko

Levko Well-Known Member

...:)

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

Левко, я хочу і можу вивчити китайську.:)))

---------- Додано в 00:22 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:53 ----------

А що таке віра у зцілення? Ефект плацебо?

А ми говоримо про що? Про віру в Бога. Ми не знаємо, чи чоловік був віруючий.

От у вас є ефект плацебо: ви вірите в те, що говорите. Ви шукаєте в Письмі не істину, а підтвердження того, що ви сказали, подумали... те, що здається вам правдою. Ви прийняли те, що вам сказали, що ви лікуєте і пішли шукати підтвердження у Письмі. Якби ви не знали, що ви лікуєте, то фрази з Письма не здавалися б підтверджуючими у вашій спроможності лікувати. Ви ж жили до того і Письмо читали до того, але вам в голову не прийшло про лікування собою. Але вам сказали, переконали... А Письмо - це книга, де пояснення можна черпанути яке завгодно, яке собі поставиш за ціль.

18. Levko

Levko Well-Known Member

не чув такого слова...:dntknw:

А якщо вернутися до того, про що ми з вами говорили, то ви уже вірите в те, що людина може зцілитися по чиїсь вірі, не маючи при цьому власної віри на своє зцілення... Переконав вас в цьому приклад зі зціленням кривого?

---------- Додано в 10:06 ---------- Попередній допис був написаний в 10:02 ----------

Ви питали, чому не всі зціляються, якщо Бог хоче всіх зцілити.
    Тому, що не всі вірять, що Бог хоче і може.

До чого цей ваш коментар з вивченням китайської, я так і не зрозумів...:dntknw: соррі...

19. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ясно, що не переконав і я пояснив чому. Ви не зрозуміли?

Це як один з варіантів, який, доречі суперечеть вашому твердженню, що хворий може й не мати віри, а вилікувати можна вірою людини, яка молиться за здоровя невіруючою.

Отже ви суперечите самого себе.

Ще один цікавий момент, який мене порадував, це ваші слова: зцілився вірою того, хто молиться за нього.

Проскочила у мене аналогія про хрещення. Хрещений вірою хресних батьків. Дуже не зле виглядає. І це при тому, що дитина обєктивно не може нічого висловити, а хворий свідомо не приймає Бога.
    Парадокс, нє? :)

20. Levko

Levko Well-Known Member

Чому? Поясніть ще раз, якщо не важко.

Я вам навів приклад коли сам хворий не мав віри, але зцілився завдяки вірі інших.
    Чим вас не переконав цей приклад, що можна молитися за людину, котра навіть не вірить у своє зцілення, але може отримати його через віру того, хто за неї молиться?

А, до речі, наприклад, дівчина Тавіта, Лазар, син вдови, котрі були воскресені з мертвих, то вони точно не могли мати самі віри у своє воскресіння, а воскресли завдяки вірі Того, Хто за них молився... Якщо люди навіть воскресли завдяки вірі інших, то чому люди не можуть зцілитися завдяки тих, хто за них молиться?
    А ви кажете, що то казочки;)
    З яких варіантів?
    Миху, я розумію, що то зручно замість відповіді перейти на іншу тему, але все ж таки давайте не будемо перескакувати.
    Нагадаю про що ми говорили:
    Ви питали, чому не всі зціляються, якщо Бог хоче всіх зцілити.
    Я відповів- тому, що не всі вірять, що Бог хоче і може їх зцілити.
    Потім ви написали що хочете і можете вивчити китайську.
    Питання до вас- як ця фраза стосується того про що ми з вами говорили?

а де твій аватар? :)