Є дві думки, або може більше. 1. Левко каже, що всі хвороби від диявола і щлю Бог хоче всіх зцілити від хворіб. Кожна людина-християнин може лікувати. 2. Бог допускає хвороби. Хвороби можуть мати різне походження. Тому не всі хвороби є виліковними. От і суть суперечки.
ну спочатку для чого Бог допускає хороби -для перевірки -для стримування більшого зла, коли людина була б здоровою, але натворила б більше зла..... -для підтвердження своєї слави.... думаю просто потрібно знайти якусь золоту серединку...... як аналог...читав правда фантастику..як люди попали в фактичний рай - непотрібно було нічого складного робити.....на острові....їсти є що....не холодно.....за декілька десятків років.....там були фактично дикі люди з примітивними потребами.....поїсти і поспати..... хвороби самі по собі не є шкідливими, а деколи навіть корисними самі по собі.....по-перше людина з ідеального середовища без мікробів і тд.....в нашому загаженому середовищі думаю довго не проживе...десь вроді такий експеримент проводили з кроликами чи з ким... тобто хвороби(невеличкі) як мінімум загартовують організм..характер..силу волі....духу... далі...здорова людина, але яка творить не зовсім добре щодо інших - кричить, свариться і тд.....логічно шо заслуговує отримати з часом якись інфаркт або шось типу того.... тобто будь нормальним і половину хвороб не отримаєш... тобто по суті в частині хвороб людина винувата сама.....і лікувати її, щоб вона дальше творила брєд...смислу немає....точніше навіть вилікувавши......може бути рецедив....без паралельного лікування причин хвороби(лікування душі) - якісних змін може і не бути... ну і ті хвороби, які вроджені...тут складніше....хіба гріхи батьків розглядати..... тобто можливо варто розглядати в комплексі....а не видьоргувати....добре...зле....деколи хвороба може помогти переосмислити своє життя....а так би і не зупинився даже.... як мінімум без хвороби здоровя не буде....точніше поки не перехворієш і не загартуєш організм....то можеш хворіти ціле життя.... як духовно так і фізично.... ---------- Додано в 01:07 ---------- Попередній допис був написаний в 01:04 ---------- суть в тому, щоб без зла - не буде і добра...як не крути....але як і доброго і злого потрібно в міру....шо того..шо того може бути забагато...
..... Це не я кажу. Так написано ... Уже море разів приводив і цитати і аргументи по кожній з цих тез... Я не винен, що для вас Слово Боже наразі не авторитет... Не хочу знову ставати на ті самі граблі, відписуючи Педрові на його допис. Я давно помітив, що в пана Педро є одна особливість- він не веде діалогу! Скаже щось і все, пропав десь чоловік, потім через деякий час знову з"являється і знову те саме... Він майже ніколи не відписує і не продовжує розмову... Я спочатку щось старався відписувати, пояснювати свою думку, цитати приводив, але побачив, що все як в трубу, Педро на то взагалі не реагує... Не знаю, або ігнорує, або що...? А кому приємно спілкуватися в такий спосіб...?
прошу цитату, що всі хвороби від диявола. ---------- Додано в 10:50 ---------- Попередній допис був написаний в 10:48 ---------- Ви хочете сказати, що Царства Небесного не існує? Чи там також є зло?
Хочете сказати, що хвороби є від Бога? Хочете сказати, що Бог йде Сам проти Себе, коли в Особі Ісуса зціляє КОЖНОГО, хто має якусь хворобу? До речі, ось вам одна і з цитат про те що хвороби від диявола: Дiї.10:38 Ісуса, що був із Назарету, як помазав Його Святим Духом і силою Бог. І ходив Він, добро чинячи й усіх уздоровлюючи, кого поневолив диявол, бо Бог був із Ним.
Летіли два крокодили- один зелений другий на північ... Ви питали чи всі хвороби від диявола, я і навів цитату, що від диявола. А зараз питаєте взагалі щось зовсім інше. Будьте послідовними, Миху...
Чого ж не буде? Здоров"я дає Бог, хворобу- диявол. З вашої фрази виходить, що без диявола Бога не буде...
А ви читали цитату, яку ви привели? Вона доказує, що всі хвороби від диявола? Ну і мозги вам промили....
То вам промили, Миху. Дiї.10:38 Ісуса, що був із Назарету, як помазав Його Святим Духом і силою Бог. І ходив Він, добро чинячи й усіх уздоровлюючи, кого поневолив диявол, бо Бог був із Ним. Написано ж що УСІХ Ісус уздоровляв, кого поневолив диявол. Ніде ніби не написано, що когось Бог поневолив...
Та я вам ще з десяток цитат приведу, де ненаписано. Ви б привели цитату, де написано, що всі хвороби від диявола. Чи знову гра у варята?
ну якщо царство небесне всередині вас.......то так....тільки на противазі файної порції зла видно добро і навпаки.....в міру звичайно...шо забагато то не здорово.... занадто категоричні слова....а людина собі давати хворобу не може?може вона сама заслужила.....а диявол тут обше ні при чім......а на нього наганяють.... мене не дуже цікавить хто дає здоровя і хворобу.... а більше як не хворіти....або ж зуміти використати хворобу собі на користь..... про Бога і диявола тоже можна довго говорити....але толку....
Я не підтримую такої теорії. По-перше тому, що сказано: ніщо грішного не може уввійти в Царство небесне. А раз так, то добро може існувати без зла. Добро - самобутнє, а зло - зіпсуте, спотворене добрО.
ТО хіба ви граєте у вар*ята. Я ж навів вам два рази цитату де написано, що людей поневолює хворобами диявол! Як ще конкретніше можна сказати? Дiї.10:38 Ісуса, що був із Назарету, як помазав Його Святим Духом і силою Бог. І ходив Він, добро чинячи й усіх уздоровлюючи, кого поневолив диявол, бо Бог був із Ним. А може у вас не висвітлюється на екрані ця цитата з Дiї.10:38?
Левко, пояснюю для дєцка. уздоровив тих, кого поневолив диявол. Не всіх хворих абсолютно, а тих, кого поневолив диявол. Ну а "всі хворі - то робота диявола" і далі залишається вашою вигадкою. Дійшло? Причиною хвороби можете бути навіть ви самі. Перестали чистити зуби... почали надмірно вживати алкоголь... і диявола не тре...
Шановний Миху, ми не про причини хвороби говоримо, а про походження хворіб... Звичайно, що причиною хвороби можемо бути ми самі, якщо "перестанемо чистити зуби і вживати алкоголь", як ви пишете. В такому разі ми будемо поступати не мудро. Ми тоді самі відкриваємо двері диявалу, даємо йому можливість руйнувати своє життя. Але все одно диявол вражає хворобою, а не Бог. Я про це і говорив вам, що автором хвороби ЗАВЖДИ є диявол. Він поневолює людину хворобою. Уявіть собі, прийшов до Ісуса алкоголік. За вашою логікою виходить, що Ісус не зцілив би його, бо то не диявол його поневолив, то він сам себе поневолив... Але слава Богу, що Ісус зціляє кожного, хто приходить до Нього! В Писанні Він ніколи навіть не питав про причину хвороби людини, котра до Нього приходила! Так само Він і зараз поступає!
шо значить самобутнє?як оприділити добро якшо нема зла?....тоді добро стає нейтральним....ніяким тобто.... саме визначення добра...наприклад добрий вчинок....означає, що існує протилежний до нього вчинок...тобто добро без зла не буває...якщо протилежного вчинку немає...значить початковий вчинок не є добрим....точніше він просто ніякий...просто вчинок... і взагалі, якщо згадати відносність то добро може бути злом...як і зло через деякий час в результаті стати добром....приклади такого думаю придумаєте кучу... ---------- Додано в 23:43 ---------- Попередній допис був написаний в 23:41 ---------- я шось пропустив момент....а що це міняє чи диявол чи не диявол?....
дуже мудро... Та ви то говорили, хто сперечається? Але було б краще ще й у Письмі то знайти. Нічого дивного нема. Бог дав людині вільний вибір і ніколи не піде проти того, що дав людині. Де ви бачили зцілення на мус? Добро існує само по собі. Неможна розглядати зло, як рівноцінний ролтилежний полюс. Добро - це Бог, а зло - диявол. А вони не є рівні. А якщо добро є більше, а не рівне, то воно може існувати без зла. Добро у свлєму вимірі є абсолютне, а ви його міряєте відносно зла.
зло потрібне? без нього можна обійтися? ---------- Додано в 09:18 ---------- Попередній допис був написаний в 09:16 ---------- зцілення лазаря....якшо не помиляюся... ---------- Додано в 09:23 ---------- Попередній допис був написаний в 09:18 ---------- наведіть приклад, коли не можна знайти протилежне зло.... я думаю шо протилежне до добра можна знайти завжди.... ---------- Додано в 09:31 ---------- Попередній допис був написаний в 09:23 ---------- диявол може творити добро? людина яка ніколи не хворіла грипом це добре чи зле? маленьке зло допустиме?
У вас є відомості, що Лазар не хотів зцілятися?? Лазар покінчив самогубством? ---------- Додано в 14:32 ---------- Попередній допис був написаний в 14:29 ---------- Зло не потрібне при умові, коли його нема взагалі. Якщо ми говоримо про середовище, де воно є, то воно використовується проти самого себе.