Я не наказував..., навіть не молився, просто заходив в гості... Хочете сказати, що Петро був високомірним, коли наказував в Ім"я Ісуса: Дiї.3:6 Та промовив Петро: Срібла й золота в мене нема, але що я маю, даю тобі: У Ім'я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи!
Так він не апостол і не Петро, але бере на себе рівно стільки скільки написано брати: Мар.16:17 А тих, хто ввірує, супроводити будуть ознаки такі: ... кластимуть руки на хворих, і добре їм буде! А те, що вам це не подобається, то уже інше питання... Фарисеям, до речі, в часи Ісуса і в часи апостолів також це чомусь не подобалося страшенно...
Ще краще, до Ісуса прирівняйте... весело вас читати. Ну раз не може вилікувати, значить нема у ньому віри, значить в Біблії йдеться не про нього. Важко зрозуміти? Левко, коли ви зрозумієте просту річ. Якщо людина говорить: я віруючий, я народився згори і т.д., то це ще зовсім не означає, що воно так є. Зразу є запитання: а в чиїх очах ви віруючий, народжений згори? В своїх? То все одно, що говорити всім довкола: я - файний. Може вам то приносить задоволення, але зі сторони то виглядає, як "...до вечора зберуться". Я переглядав відео з тим чудаком-цілителем. Що можу сказати? Артисти в "Битві екстрасенсів" виглядають переконливіше. Ми все ж є трохи психологами і нам не по 20 років, є життєвий досвід, а тим більше, грош ціна християнину, якому відвисне нижня щелепа і він сприйматиме все підряд, як Боже одкровення. Що кидається в очі. 1. Ви чимало відео виставляли. Три, або чртири з них - вирівнювавання ніг по довжині. Скажу вам, що така проблема у людей зустрічається дуже рідко. Якщо до цього додати, що ймовірність звернення до того чоловіка ще нижча, бо не кожен наважиться звернутися за допомогою, не знаючи хто це. То виходить, що все це похоже на театральну постановку, яку важко кинути, бо проходить на ура. 2. Я вам даю гарантію, той чоловік ніколи не піде в лікарню і не буде там оздоровлювати, ніколи! А знаєте чому? Тому що лікарям значно важче вішати на вуха макарони. Є люди з діагнозами, все зафіксовано. Тому такі слова, типу дівчинко, у тебе відновлюється мозок, викликав би чималий регіт, а може і сум. 3. Справа тут не лише в тій організації, де служить той чоловік, хоча і в ній також, бо не запечує, таке є в багатьох різних церквах. От взяти до прикладу православна церква в Солонці. Там священник теж "зціляє", завше море машин коло церкви. Але то то саме зло, яке насміхається над довірливими християнами. Немає жодного відношення Мар.16:17 до діяльності того чоловіка, який в першу чергу працює на свою популярність. Я переконаний, як тільки він де приїжджає - зразу толпа потребуючих. Популярність, самореклама - в дії. Скажіть, хіба не можна без нього? Хіба інші не такі, як він? Хіба інші не можуть зцілювати, якщо на то пішло? От в чому різниця у класичній церкві? Замовив молитву за здоровя і навіть не знаєш хто буде відправляти службу. Нема тут випендрювання, типу я цілитель, в мене то краще.
аналогічно... То не все одно. Народження згори- це зовсім інше. Це коли людина починає говорити всім довкола який Бог є файний!... Коротка нога- це набагато більш розповсюджена проблема в людей, ніж ви собі думаєте. Інколи людина навіть сама не підозрює, що в неї одна нога коротша за іншу. Це видно тільки тоді, коли сісти рівно на стілець і витягнути вперед ноги. Ця нерівність найчастіше зв"язана з викривленням хребта. Нога виростає, тому, що хребет вирівнюється... Може для вас це і виглядає театральною постановкою, і вірити чи не вірити, то ваша справа... Просто мене дивує ваша затятість, недовірство і скептицизм... І я може би й не писав про це так переконливо тут, якщо би не пережив подібне чудо у своєму житті... Звідки така впевненість, що не піде в лікарню? Просто хочу вам сказати, що цей чоловік власне і починав з того, що ходив і молився за людей в лікарнях, в інтернатах, в тюрмах. Думаєте він відразу почав молитися по церквах? З нову ж таки можете вірити чи не вірити, я кажу те, що знаю... Нічого не можу сказати про Солонку, бо не знаю, що там насправді відбувається, ніколи там не був, тільки чув... Та хай зціляють собі, хіба я проти... Багато згаєте прикладів, коли від такої "замовленої служби" в людей вуха відкривалися, очі прозрівали, ноги виростали, важкі хвороби покидали. Якщо знаєте, то поділіться, я залюбки послухаю і підбадьорюся свідченнями...
Ага, не видно... Ходитиме, як качка. ---------- Додано в 23:07 ---------- Попередній допис був написаний в 23:04 ---------- Ну якщо я бачив чудо, то це не означає, що все наступне, що мені подають є чудо. ---------- Додано в 23:11 ---------- Попередній допис був написаний в 23:07 ---------- У нас воно звучить, як молитва-прохання і уповання на Божу волю, а у вас то наказ "цілителя", "виконання Боже", а результат.... ну по телевізору зціляють, а реально не чув. ---------- Додано в 23:12 ---------- Попередній допис був написаний в 23:11 ---------- лиш би дитя не плакало... ---------- Додано в 23:15 ---------- Попередній допис був написаний в 23:12 ---------- а лікарня - то вже вчорашній день? для починаючих? Є свідчення лікарів? ---------- Додано в 23:17 ---------- Попередній допис був написаний в 23:15 ---------- а мені - ваша наївна довірливість.
По телевізору я уже набагато пізніше побачив. Спочатку сам реально пережив Боже чудо зцілення, потім реально чув і бачив як інші це переживали... А результат? Що з того, що учні виганяли демона з дитини одного чоловіка. Йому від цього легше не стало, він хотів реального результату зцілення своєї дитини: Лук.9:40 І учнів Твоїх я благав його вигнати, та вони не змогли. Головне, щоб у нас була наївна довірливість до Бога...
Як що з того? Результат був - демона вигнали. У ваших інша практика: не вийшло - забули і пішли далі. ---------- Додано в 00:29 ---------- Попередній допис був написаний в 00:15 ---------- До Бога - так. Але тре памятати, що не завжди світлий ангел є від Бога. Я вам розповім історію. Не стільки конкретну. але досить класичну. В селі був священник. Нормальний такий собі священник. І там захворіла одна жінка. Він помолився і вона виздоровіла. В селі почали про священника говорити як про цілителя. Всі казали, він як помолиться за кого, то зразу легше стає. Священник опирався, він казав, що він не є цілитель, цілителем є Бог і що будь-хто може помолитися за здоровя іншого. Але люди вважали, що він скромнічає і далі вламували його, що він є особливий і що зціляє. Довго опирався священник, аж поки таки таки його вламали. Він почав вірити у свою особливість і неповторність... Ну й пішло-поїхало - слава, гроші... То є класика як зійти з Божої дороги.
Який результат? Учні так і не вигнали того демона... Спокуса велика, погоджуюся, але це не означає, що так завжди і зі всіма стається... Це не означає, що всі і кругом, хто зціляє є спокушені цим...
Ніхто не заважає... Людина звертається до Ісуса, народжується згори, стає храмом Божим, Дух Божий починає жити в людині і така людина уже від Імені Ісуса, Котрий живе в Ній і робить усі ті справи- наказує хворобам, виганяє злих духів і .п... От Петро так і робив, він говорив: "У Ім'я Ісуса Христа Назарянина устань та й ходи!"Дiї.3:6
Правда, Миху, правда! Найвеличніша правда про милість Божу до людини, коли Сам Бог поселяється в людину і дає Свій Закон в думки і серця людей: 1Кор.6:19 Хіба ви не знаєте, що ваше тіло то храм Духа Святого, що живе Він у вас, якого від Бога ви маєте, і ви не свої? Євр.10:16 Оце заповіт, що його по цих днях встановляю Я з ними, говорить Господь, Закони Свої Я дам в їхні серця, і в їхніх думках напишу їх. Згідний. Але не завжди ж не правда. Йде ж і правда. Спілкуючись з вами складається враження, що взагалі немає зцілення і що Бог ніколи не зціляє через людину...
Левку, а я не розумію, чому ви якраз цей уривок вірша цитуєте? Адже є там інші слова. Про змії, отруту. Ви будете пити цианістий калій? Пхати руку в пащеку кобрі? Отже, давайте подумаємо чи Христос прийшов на землю лікувти людей? Чи це його оздоровлення і кілька випадків повернення з того світу (Лазар) мало іншу мету? Так, він мав достатньо сили і оздоровлювати всіх людей, і перетворити камінь на хліб і скакати з кілометрової висоти. Але він відмовився бути фокусником, як йому пропонував диявол. Бо він прийшов знищити того диявола і дати людям вічне життя. Так, ми повинні молитися за здоровя наших рівдних, друзів і знайомих. І не тільки за їхнє здоровя але за все інше. І вірити, що Бог дасть їм все, а головне, життя вічне. Але перетворювати все це на шаманське шоу з масовим падінням - я вважаю що це не від Бога.
До Бога претензій не маємо. А до людини? ---------- Додано в 22:24 ---------- Попередній допис був написаний в 22:22 ---------- Так, не все. Треба якось то все розрізняти.
Так само, як будь-яку правду від неправди. Але перше, що я роблю, так це те, що НЕ даю сам собі відповідь зразу - нема такої потреби. Я ще не знаю. Аналізую всі ЗА і ПРОТИ. Даю можливість вистояти в часі. Часто брехня сама по собі вилазить. Можна поцікавитись багатьма речами, щоб зрозуміти. Можу навіть привести приклад. Зовсім недавний. Я не піддався агітації, яку мені навязували по телефону і тепер зрозумів, що то був лохотрон. Часто, правда буває задуже гарною, щоб бути правдою.
Ну так. Я також часто роблю так як ви, щодо багатьох нових речей з якими приходиться стикатися у житті. Але я не розумію, чому ви так реагуєте, щодо Божих речей? Якщо Ісус каже, що віруючі будуть класти руки на хворих і ті будуть зцілятися, то це ж не може бути неправдою? Я розумію, що ви насторожено ставитеся до всяких там дядьків з Ютубу, але якщо відкласти це все, а просто зосередитися на цих словах Ісуса, то це ж нормально, якщо віруюча людина кладе свої руки на хворого і хворий зціляється. От якщо би, наприклад, якась близька вам людина, кору ви добре знаєте почала класти руки на хворих і ви би бачили, що хворі зціляються, то ви би також з цього насміхалися і відкидали?
Хіба я реагую на "взагалі"? Я реагую на конкретний випадок. Я ж не обговорюю цитату в Письмі, я обговорюю побачене в ютубі. Краще неповірити, ніж бути обманутим. То моє кредо. Близька-неблизька немає значення. Хіба близька людина не може бути обманщиком? славолюбцем, чи грошолюбцем? Для того, щоб я повірив, я повинен бути певен, що людина була хвора. Я не знаю чужих хворих. Наприклад, нема сумніву, що в Ромка дитина хвора. Моя мама хвора. Я можу не знати цілителя, але якщо він прийшов - вилікував, а звороба не повенулася за невеликий час, то значить це привдивий цілитель. Левко, згадайте Кашпіровського. Там по відео він лікує ОГО, і "оздоровлених" - море... і гра акторів ще краща.