зцілення

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем plastic, 9 лют 2014.

1. Levko

Levko Well-Known Member

:)
    Миху, я знаю що ви мене дуже "любите", але також бачу, що вам важко сказати щось по темі розмови...

Отже, просте питання.
    Що було Божою Волею для того чоловіка, котрий народився сліпим- сліпота, чи зцілення?

Ви сказали, що сліпота була Божою Волею для того чоловіка, котрий народився сліпим.

За цією логікою, виходить, що і параліч чоловіка, котрого спустили через дах, і сліпота Вартимея, і кровотеча жінки, і проказа десятьох прокажених, і гарячка Петрової тещі і згорблена спина жінки і... т.д., все це було Божою Волею для тих людей?!!! Так Миху?

Що ж тоді робив Ісус, зціляючи тих всіх людей?
    Ішов проти Волі Свого Отця?!

Але самі знаєте, що Ісус прийшов на землю, щоб виконати усю Волю Отця. І все, що Він робив живучи на землі було повним і досконалим виявленням Волі Його Отця.
    Ісус проповідував про Царство Боже- це була Воля Оця!
    Ісус зціляв хворих- це була Воля Отця!

Я просто не розумію, як можна говорити що хвороба є Божою Волею для людини?:dntknw:

2. Мих

Мих Дуже важлива персона

Не тільки це. Ви не бачите те, що я пишу, не бачите що написано в Письмі, ви бачите лише СЕБЕ любимого. Вся Біблія "підпорядковується" вашим фантазіям. Пишите єресь. Доказів нема, подібно як СЄ, цитати приводите, які не мають відношення до теми.

3. Levko

Levko Well-Known Member

Хіба я про себе пишу?:)
    Просто роздумую над Словом...

Де ви побачили єресь? Я не пишу ніякої єресі...

Я просто доводжу вам те, що не було Божої Волі на те, що чоловік народився сліпим!!!!
    Ви кажете, що була! Але довести і аргументувати свою думку не можете ніяк, чи не хочете... не знаю... Замість того тільки ллєте помиї на Левка...:)

4. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Левку, з вами можна погоджуватись і не погоджуватись. Якщо не було Божої волі на це, то значить, Бог не є всемогутнім? А чи була Божа воля бачити свого Сина, який помирав в страшних муках?
    Так, я згідний, що Бог не був дуже щасливий в обох випадках. Але допустив! Ми можемо знати а можемо не знати чому. Я вже згадував двох братів, Якова і Івана. Бог чомусь допустив зараз страшну інфекцію еболи віруса. Зрештою допустив війну в Україні. Була на це його воля? Для чого так сталося? Ми не знаємо. Звичайно ми повинні молитися за мир, за оздоровлення (не перетворюючи це на шаманський концерт), за те щоб зло було переможене. Але памятаймо, останнє слово за Богом...

• Подобається Подобається x 1
  5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Навіть не вживайте того слова - "роздумую". То не роздум, а намагання підтасувати Біблію під власну єресь.

З ваших слів випливає, що Диявол приймає участь у прославленні Бога. Хіба то не єресь?
    Судіть самі. Чи можливо було прославити Бога у даному випадку, якби той соловік не був сліпий, а здоровий? За вашими словами, осліпив його диявол. Виходить, диявол прийняв участь у прославлені Бога, бо якби не диявол, він би був здоровий і не потребував би оздоровлення. Оце і є єресь.

Я просто не розумію, хіба важко хоть трохи пошевелити мізками, щоб того не зрозуміти?

Друге. Апостоли питають, чому він сліпий, а Ісус відповідає: щоб діла Божі на ньому... (я своїми словами). Тобто для прослави Бога, а не диявол йому поробив.

Ви або граєте варята, або, вибачте, ним є.

---------- Додано в 21:14 ---------- Попередній допис був написаний в 21:11 ----------

Навіть це не суперечить, що це Божа воля.

---------- Додано в 21:15 ---------- Попередній допис був написаний в 21:14 ----------

Одне і друге, бо без першого не було б другого.

6. Levko

Levko Well-Known Member

З моїх слів такого не випливає!
    До чого тут "приймає участь у прославленні Бога"?
    З таким самим успіхом можна сказати, що диявол прославив Ісуса розіп"явши Його на хресті.
    Але ж ми такого не кажемо.
    Диявол просто робить собі вперто і наполегливо свою мерзенну роботу- знущається з Божого творіння як тільки може.
    "Щоб діла Божі з"явилися на ньому"!
    Якщо написано "з"явилися", то напевно їх, тих діл Божих, до того не було. Правда?

:)))
    Значить, по-вашому як і хвороба, так і зцілення є Божою Волею?
    Ок.
    Скажіть тоді як мені тоді знати чи можна молитися за хвору людину, чи не можна? А раптом та хвороба є Божою волею для людини, а я тут буду йти проти Його волі?

7. Levko

Levko Well-Known Member

Скажіть, а Божа воля була на те, щоб один з архангелів почав підноситись і захотів стати більшим за Бога?
    Звичайно, що ні!
    Це була особиста воля того архангела, за що і був скинутий на землю. І його особиста воля нікуди після свого скинення не ділася, Бог не забрав в нього його волю, він далі собі робить свою гидку роботу- противиться всьому, що є Боже.
    Хіба це означає, що Бог не є Всемогутній?

Дияволу не подобалося, що після свого скинення на землю він зустрів когось, хто був вищим над ним. Адам за задумом Бога мав бути володарем землі і він ним був, поки не віддав добровільно свою владу сатані. Пам"ятаєте, диявол буквально так і сказав, коли спокушав Ісуса, що йому все передано і що йому все належить. Але його весь час муляла одна фраза, котру Бог сказав, що якесь насіння жінки зітре йому голову. Тобто, що народиться якась людина, котра забере в нього цю владу і фактично знищить його.
    Нарешті народжується одна Дитинка і диявол чітко розуміє, що саме це є те насіння жінки, Котре прийшло йому стерти голову. Але уявіть собі наскільки диявол є тупим, що він собі подумав, що на тому все закінчиться як тільки він Ісуса фізично знищить. Він не розумів, що Сам Бог приносить Себе в жертву за гріх людини, повертаючи людині тим самим ту владу, котру вона мала від початку, в тому числі і владу над дияволом. Він навіть не розумів, що сам собі риє яму цим, що після смерті і воскресіння Ісуса народяться мільйони і мільярди людей, котрі стануть оправданими перед Богом через те, що прийняли цю Жертву і в Ім"я Ісуса будуть робити те саме, що робив Ісус і навіть більші діла будуть робити, руйнуючи діла диявола...

8. Мих

Мих Дуже важлива персона

Дійсно, Бог про це не подумав. А якщо це Його воля, а Левко молиться. Патова ситуація, правда?

А я так скажу: корона Левкові не впаде, якщо він за когось помолиться, правда?

Це перше, а друге, ось вам відповідь, чому далеко не всі хвороби вам даються. Ваша воля не завжди співпадає з Божою.

---------- Додано в 23:45 ---------- Попередній допис був написаний в 23:26 ----------

А ви просто не читаєте Письма.
    Ісус молиться в Гетсиманському саду і каже що? Каже, хай мине мене ця чаша, але якщо Твоя воля...
    То з чиєї волі?

---------- Додано в 23:52 ---------- Попередній допис був написаний в 23:45 ----------

Хто сказав?
    можуть зявитися і двічі.

Але справа не в тому навіть. Про що запитали Апостоли?

А вони запитали, чому він народився сліпим.
    Вони не запитали, чому він прозрів.

Різницю відчуваєте?

9. Pedro

Pedro Дуже важлива персона

Згідний, Левку. Але підійдім з іншого боку. Чи Бог не міг знищити Люцифера відразу після бунту? Звичайно міг, бо він всемогутній. Не знищив, бо мав інші плани. Хіба Бог не міг зробити з Адама такого собі зомбі? Міг, але дав йому вільний вибір. Чи не міг Бог знищити Землю з людьми, сатаною і всім? І не допустити смерті свого Сина? Міг, але він мав і має інші плани і допускає світове зло і все що з тим злом звязане.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бачите, Педро... Оті часові рамки... Я їх сам не дуже розумію. Але Бог є поза часом. Чому Бог може бачити вчорашнє, завтрашнє? Тому що Він є поза часом. То подібно, як взяти книгу всієї історії і заглянути на будь-яку
    сторінку. Диявол буде знищений і процес пішов. Для нас то довго, для а Бога може і відразу.

---------- Додано в 11:11 ---------- Попередній допис був написаний в 11:04 ----------

Напевно, не була. Але Бог передбачав і такий хід подій. Тому то ми кажемо допускав, слово, яке ви не хочете вживати. Бог наділив диявола до певної міри автономністю, як і людину. Але все творіння має рамки, по відношенню до Бога. Бог є творець. Диявол не є творцем, він продукт творення, хоча і досконалий.

11. Levko

Levko Well-Known Member

Я думаю, цей приклад до зцілення не має ніякого відношення.
    Ісус точно знав Волю Свого Отця відносно Його земного життя. Він точно знав на що Він прийшов на цей світ, тому і казав, що нехай Твоя буде воля".

За хворих Ісус ніколи не молився "нехай Твоя буде воля"!!!!
    А до речі, ви зауважили як Ісус молився за хворих?
    Я не знайшов ні одного випадку, де би Ісус, молячись за хворого, чи виганяючи демона говорив, "якщо Твоя воля, то нехай хворий буде здоровий".
    Він казав- "простягни свою руку", "візьми ліжко і ходи", "будь зцілений", "віра твоя вздоровила тебе".
    Ісус точно знав, що воля Його Отця завжди є на те, щоб хворі ставали здоровими.
    Зауважте, що і апостоли після того як Ісус пішов на небо, ніколи не молилися за хворих "якщо Твоя воля". Петро, наприклад, просто говорив "в Ім"я Ісуса Христа, встань та й ходи". Апостоли також не гадали чи є воля Отця, щоб хворі були здорові, чи нема.
    Якщо Ісус так молився за хворих, апостоли так молилися, то хто такий Левко, що має якось по-іншому молитися, якісь свої молитви придумувати, щоб молитися за хворих, чи гадати, чи дійсно є воля Отця, чи нема?

Уявіть, собі приходить чоловік з переламаною рукою до лікаря і питає: "Лікарю, чому я зламав руку?" Лікар посміхаючись каже,- "Щоб я тобі гіпс наклав і щоб твоя рука була здорова"...:)
    Напевне й Ісус зробив те саме в тій ситуації...:)

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

У вас в роду циганів не було?

навіть якщо чорним по білому написано не так, як ви стверджуєте, ви так переграєте ситуацію, що все стає вверх ногами. Навіть розкажете парафіянину що думав!!! Ісус, коли говорив ту фразу.:)))

---------- Додано в 16:02 ---------- Попередній допис був написаний в 15:32 ----------

Левко, ви навіть не відчули, як фундаметально сповзли з християнства.

Кожен християнин, кожен віруючий повинен виконувати волю нашого Бога. Якщо людина живе не за Його волею, вона грішить.
    Ви щойно написали, що не молитеся "хай буде воля Твоя" при хворому. Це означає, що ви не мовите при хворому молитви Отченаш.

Якщо ви не молитеся "хай буде воля Твоя", то дозвольте запитати, тоді чия воля хай буде? Ваша? Ви лікуєте власною волею? Вам Бога непотрібно? (Так виходить)

Що до того, що говорив Ісус Христос. Скажу так: ви лукавите. Ви не є Бог. Ісус міг сказати, що він є Бог, а ви не можете. Він відпускав гріхи, ви не можете. Він лікував всі хвороби, а ви не можете. Скромно ви себе прирівняли до Бога, правда? І нехай вже воля не Його буде, а моя... як смішно. Ісус - відображення Отця на землі, а хто ти, Левко? Новоспечений сектант новоспеченої секти. Те, що ви проповідуєте - сама натуральна єресь, яка нічого спільного немає з християнством.

Останнє редагування: 3 лис 2014
  13. Levko

Levko Well-Known Member

Миху, я не сповз з християнства...:)

100% згідний з вами!

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ще й як!!!

---------- Додано в 16:14 ---------- Попередній допис був написаний в 16:13 ----------

Ага,тіко не кажіть хай буде воля Твоя.... йно хай буде моя, кажіт.

15. Levko

Levko Well-Known Member

Апостоли також не читали кожен раз коли зціляли хворих "Отче наш", ніколи не казали, "якщо є на те Твоя воля", але люди зцілялися. І вони, як і я також ніби Богами не були...:)
    То в чому єресь, Миху?:)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

А що вони читали?

---------- Додано в 17:08 ---------- Попередній допис був написаний в 17:07 ----------

То ж я запитав вас за чиєю волею вони діяли?

17. Levko

Levko Well-Known Member

Наприклад, отаку молитву читали:
    Дiї.3:6
    Та промовив Петро: Срібла й золота в мене
    нема, але що я маю, даю тобі: У Ім'я Ісуса
    Христа Назарянина устань та й ходи!

:)
    Інколи взагалі нічого не читали, просто проходили, тінь падала на хворого і хворий зцілявся...:)
    Інколи хустинки з одягу апостолів прикладали до хворих і ті ставали здоровими...:)
    За Його волею, не за своєю ж...

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Угу, спробуйте ви так. А чого ні? Ну раз апостоли....

то чого ж Отченаш не мовити?

А ви впевнені, що це молитва?

19. Levko

Levko Well-Known Member

Я привів вам приклади як апостоли зціляли.
    Ніхто з них не молився над хворими молитвами, типу "якщо Твоя воля", вони просто наказували "У Ім'я Ісуса
    Христа Назарянина устань та й ходи!"
    Ніхто не сумнівався, чи є Воля Бога на зцілення людини...

Я мовлю...:)

20. plastic

plastic Well-Known Member

В мене таке питання. Справжнє Імя Ісуса звучить інакше. І значення в імені інакше. Я читала що імя не зовсім правильно переведено. Імя Ісус по єврейські має звучати Єшуа або Єгошуа. І містить частину імені Бога. А при перекладі це втрачається.Як ви думаєте, чи має значення яке ми використовуємо в молитві імя ?
    Або при зціленні?

а де твій аватар? :)