Ніхрена вона не отримувала. 3 патрони перед присягою, 6 патронів першої вправи і по 12 кожен місяць навчального року. Тобто чотри магазини патронів за всю службу. І це під пильним наглядом офіцерів, аби не дай Бог не в той бік стрельнув. Хоча реально виходить багато-багато менше. І що дивно, після служби, двійочник БіПП йде в мєнтуру і шпацерує містом із зброєю, а офіцерам армії ні мати її, ні носити не дозволено. Парадокс?
та канешна, я в пужарскій школі, стріляв та проводив розборку - зборку, АКМ, ТТ, ПМ: більш всього з ПМ возилися ...
Wsewolod Der Про зброю. Назріло в Україні. Час вносити до Конституції відповідну поправку. Як на мене, кожен громадянин повинен мати право на володіння вогнепальною зброєю. Це унеможливить повторення ситуації, коли слуги народу б`ють, викрадають, катують, розстрілюють та підривають власних господарів. Власне з цією метою власниками зброї повинні ставати усі відповідальні громадяни. Тому пропоную створити центри підготовки за прикладом автошкол у кожному регіоні. Звичайно ж платні. Із обовязковим проходженням підготовки "у казармах" протягом двох тижнів - аби людина була на очах постійно. Теорія. практика. потім обовязковий екзамен по законодавству. знанню вибраної зброї (власної). стрільби. проходження психіатра. Випускникам видавати разом із правом володіти зброєю відповідний сертифікат від конкретного центру. Також кулі зі зброї для можливої балістичної експертизи. Потім щорічна одноденна атестація (теж платна) в одному з центрів. Теоретично для держави б це нічо не коштувало. приміщення теж не проблема. наприклад в нас колись стояв автобат, тепер казарми пустують.
за наявності гуглю питання не доречне, да і повну розборку ми ніколи не робили, хоча і через день стріляли, да і нашо мені знати коефіцієнт звуження ствола та кількість нарізів для того щоб стріляти? зашибок, мало нам корупції, мало що кожни два року зброю вже навіть гладкоствольну тре відстрілювати в НДЕКЦ , платити за це гроші, штати якось без усього цього обходяться і нічого ...
розшифровую Щоб слуги народу не забували, що вони всього лиш найняті слуги, обов"язок громадянина - мати зброю для захисту себе і своєї країни від чергової ОПГ типу партія регіонів
за корупцію садити в тюрму а коли буде вироблена культура володіння зброєю, тоді можна бюрократичні процедури спрощувати чи відміняти
а нахєра ваєнним носити валину? Вони шо, виконують обов'язки з охорони ГП чи лапають кримінальників? От бухати в формі по кнайпах і по п'яному дєлу відстріляти 2 магазини в стелю, дійсно мастаки.
Таке явище, як тітушки, скоріш за все, не існувало би, якщо б громадяни були озброєні. Першочергово тітушки використовувалися для рейдерського захоплення підприємств, нерухомості, земельних ділянок як груба фізична сила. Навряд чи йшли б на таку роботу, знаючи, що там може бути законний власник з законним правом стріляти на ураження.
а яка корупція? усе законно у людей гроші ні за що тягнути, якось штати такого не роблять і усе добре а внас іди і відстрілюй пістоля, рушниці дві, карабін ... пля ... Ігор мені приємно що ЛЬвів таке хфайне місто де нема гопоти в нас її як насрано, і давати їм мождивість придбати бойову зброю це повнісенький пипець ....
Мені ці нещодавні безчинства титушок на вулицях нагадали другу здається частину "Назад в майбутнє", все пішло погано і в майбутньому хуліган став боссом, який заправляв всім містом, а по вулицях їздили банди і всі сиділи вдома за гратами, боялися вийти і в разі чого стріляли з дробовика. Це один в один.
Ваші метафори як мінімум не коректні...Ті "дупоголові" скинули Яника, в той час коли "умудрьонниє опитом" відсиджувались в тилу...
БУ-ГА-ГА, вони це як і у 17 році пішаки у руках гравців, вважати щось інше - це настіко наївно що схоже на аніме .. втім кажучи дупоголова молодь - я маю на увазі не тупість а гормональну схильність до активних дій, більшу ніж до розміркування над причинами цих дій а головне над їх наслідками ... і доки ми не відчули якогось полегшення зі скинутого яника, крім відсутності ЗП та повалених іллічів - ще то досягнення, тому ще дуже рано підводити підсумки ...