Зброя

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Войцек, 7 лис 2007.

?

Ваше ставлення до легалізації продажу зброї в Україні

1. За

50,6%
  2. Проти

38,0%
  3. Не знаю

11,4%
  1. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Відповідь: Зброя

Всі люди які мають намір вчинити вбивство або вже мають зброю, або можуть її придбати на чорному ринку, незалежно від позиції держави з цього питання.
    Стосовно законопослушних громадян - якщо вони і вбють когось із злочинців, то від того вбивств може стати тільки менше, а не більше.

• Подобається Подобається x 1
  2. Mafija

Mafija Well-Known Member

Та я сам тільки радий був би кАзлов повідстрілювать, щось їх багато розвелося:)
    Але для цього не треба мати дозвіл на зброю.
    Немає сенсу використовувати зареєстровану зброю. Надто легко знайти.

Головне питання лишилося відкритим:
    Зброя щоб:
    лежала в сейфі
    чи
    носити з собою?

А для самозахисту можна купити і зараз газові, з ґумовими кулями і т.п. Головне, щоб на пістолет було схоже, щоб налякати.
    Хоча існує таке правило: дістав - стріляй.

3. KabMiner

Чого це воно залишилося відкритим?
    Відповідь на це питання є очевидною - звичайно щоб носити з собою, для чого ж мені пістолет який лежить в сейфі?

Додано через 5 хвилин
    Це правильно тільки в тому випадку, коли нападник не озброєний вогнепальною зброєю. Якщо ж у нього пістолет, чи автомат, то ваш пугач гарантовано спровокує його на застосування зброї, а для вас це смерть - на 99%.

4. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Не является уж совсем очевидным. Разрешения, например, в Финляндии, на ношение оружия, выдаются с оговорками.. Например, для стрельбы на полигоне или для спортивной стрельбы. Хотя оружие и абсолютно боевое - Кольт Питон, например, или Глок, но носить его с собой нельзя. Если полиция поймает, отберут разрешение на хранение оружия навсегда. Понятно, что культура соблюдения законов в стране должна быть достаточно высока для того, чтобы разрешить свободную продажу оружия.

• Подобається Подобається x 2
  5. KabMiner

Ну ми тут не вели мову про спортивну зброю, чи зброю для полювання, якраз цю зброю у нас придбати можна, мова йшла про зброю для самозахисту, тобто про пістолети і револьвери.

Культура соблюдєнія у нас може і не настати, а захищатися треба вже зараз.

6. Mafija

Mafija Well-Known Member

На придбання і носіння бронежилетів дозволу не треба:)
    А якщо в нього автомат, то щож мені тоді, Максима з собою тягати?
    І ґумовою кулею можна так засадити, що мало не здасться, е пневматичні з металевими кулями, головне стріляти влучно і першим.
    А якщо хтось підійде і несподівано наставить пістолет, то може не допомогти і автомат.

Я наразі не бачу в Україні настільки критичної ситуації, щоб озброюватися до зубів. Від звичайних гопників і наркоманів вистачить і дозволеної зброї. А від всього не застрахуєшся.

• Подобається Подобається x 3
  7. Romko

Romko Дуже важлива персона

Казав мені колись сусід:
    - А ти не ходи,там де б’ються!

8. KabMiner

Тут є тема яку написав Ван Хельсінг про ситуацію в Вінницькій області. Думаю, що народу там варто озброюватися і то якомога скоріше, причому пістолетами, броніжилети не допоможуть.

9. Mafija

Mafija Well-Known Member

Якщо зброю тримати для застосування, то краще її тримати нелегальною. Бо дозволу на вбивсто разом з дозволом на зброю ніхто не дасть. Я не став би використовувати зареєстровану на мене зброю. Як потім відмазуватись? А так дістав старенький шмайсер, всіх перестріляв і знов прикопав десь на городі. :)

10. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Так и я же про боевое писал - Кольт Питон - это револьвер 44 калибра, Магнум, а Глок - 9 мм многозарядный полуавтоматический пистолет, с которым у нас полиция ходит. Их можно хранить дома и с ними ходить на полигоны и в тиры, но их запрещено носить с собой. Разрешение дано только на транспортировку.. :) В США тоже разрешение на ношение так просто не получить.. Другое дело, что в Финляндии соблюдают это ограничение, а в США - нет.. :)

11. KabMiner

Для чого відразу вішати на себе статтю КК? це ж здається 7 років тюрми.
    Ну при чому тут вбивство? - Самооборона, є таке поняття.
    Ну, суп не исключает борщ:) Можна і самозахищатись, і нападати, якщо треба.

Додано через 1 хвилину
    Ну, ми ж не у вас. Нам цілком вистачить Форта для самозахисту.

12. Mafija

Mafija Well-Known Member

Є таке поняття - перевищення самооборони. От в чому проблема. Потім тягатися по судах. самооборону ще треба довести, а це буває не просто. Тому, як на мене, краще втриматися від спокуси мати зброю.

13. KabMiner

Мати зброю - це не спокуса, це норма життя в нормальних суспільствах.
    Ну, а стосовно перевищення самооборони - ну в кожної ж людини є відчуття міри, ми ж відчуваємо де ми обороняємося, а де вже ні. Ну, і краще ж судитися аніж лежати в гробу.

14. Войцек

Войцек Well-Known Member

А може ви донецьких? ;)

Ви насправді вважаєте, що вони іще не мають?
    Власне, ще у 97 був знайомий хлопак, син одеського ..гм.. бізнесмена. Так от, бачив арсенал у його кімнаті. Дуже вразило :)

При конфлікті як зброю можна використовувати майже будь-яку річ.

Але Ви все ж таки проти?

То ми всі - мавпи?

Додано через 2 хвилини
    Не факт. Пригадайте Дикий Захід.

15. Aleks

Aleks Member

Дикий Захід. Закон фронтира - ти зі зброею - май на увазі всіх хто теж зі зброєю. Без зброї - хто в тебе вистрелив - злочинець однозначно...

Вогнепальна зброя потрібна, бо зброя самооборони дозволена населенню може слугувати такою тільки в деяких окремих випадках.
    Арматура, труба, цегла, ніж - в залежності від умов і ваших фізичних даних. До речі, чув про те, як одна пані відбилася від нападника - в підкладку сумочки був вшитий свинцевий злиток. Розкрутила на ремінці... три зламаних ребра...
    Балончик - не на всіх діє (особливо на п'яних) багато обмежень на застосування - вітер, закрите приміщення і т.п. От цікаво, чому в балончики не додають незмивну фарбу? Залитим банькам - залити баньки!
    Пневматика і флобер - зупиняюча дія тільки психологічна або при застосуванні таким чином, що 50/50 зупиниш чи вб'єш.
    Газова - "Терен" - практично єдиний дозволений набій - має ті ж обмеження що й балончик, крім того може спровокувати своїм зовнішнім виглядом (втім як і відлякати). Досить давно розроблені патрони, що вистрілюють не газ а рідину (російський "Удар") нажаль у нас нема.
    Гума - зупиняюча дія 9 мм - досить слабо, в зимовий період - прямує до 0. Російська "Оса" - непогано, але всього 2-4 постріли за ціною...
    З реально зупиняючої зброї самооборони стріляючий шокер. Нажаль ціна висока, та й зас зарядки значний.

Для вогнепальної зброї існують патрони підвищеної зупиняючої діі з малим травматичним ефектом (типу Райноу-Аммо або GLASER SAFETY SLUG - з дробом, HP - Hollow Point, JHP - Jacketed Hollow Point, SJHP - Semi-Jacketed Hollow Point підвищеної експасивності) - розроблені як правило для поліції, а також для використання в літаках та людних місцях.
    При мінімальних пораненнях вони мають максимальну зупиняючу дію.
    Маючи технології та готові розробки налагодити випуск патронів для самооборони громадян - досить проста справа.
    Шодо того, що з цієї ж зброї будуть стріляти бойовими - досить просте рішення - не виносити з тиру/стрільбища. Все. А ті хто мають бойові вже - вже і так проблема міліції.
    Я не прошу дозволити продажу автоматів та кулеметів. Для мене достатньо, якщо я зможу витягнути з кишені таке, що 2-3 нападників різко передумають. І підуть лікуватись. (від дурості чи від поранень - не має значення)

16. Aleks

Aleks Member

Порився в кодексі. Як писав раніше про визначення самозахисту - стаття є, виконання - ти стоїш - ти винний.
    ст. 36. " Не є перевищенням меж необхідної оборони і не має наслідком кримінальну відповідальність застосування зброї або будь-яких інших засобів чи предметів для захисту від нападу озброєної особи або нападу групи осіб, а також для відвернення протиправного насильницького вторгнення у житло чи інше приміщення, незалежно від тяжкості шкоди, яку заподіяно тому, хто посягає"

Випадково знайшов дві статті. Цікаво. Раджу прочитати.

Человек и пистолет. Кто виноват и что делать?http://www.washprofile.org/ru/node/364

Жителям 32-х (из 50-ти) штатов США разрешено носить огнестрельное оружие для защиты от преступников. По данным исследователей из Университета Чикаго, если законодатели штата разрешают гражданам носить с собой огнестрельное оружие, то количество убийств в этих штатах, в среднем, снижается на 8%, изнасилований -на 5%, грабежей - на 7%. Уровень насильственных преступлений в таких штатах значительно ниже среднего по США. В то же время, в столице США - городе Вашингтоне - в 1976 году было запрещено владеть огнестрельным оружием. К 1991 году уровень грабежей увеличился втрое, хотя в среднем по стране он увеличился на 12%. В другом крупном городе США - Чикаго - также запрещено огнестрельное оружие, однако убийств в нем совершается больше, чем в любом другом городе страны.

...ежегодно в США фиксируется более 2.5 млн. случаев использования огнестрельного оружия в целях самообороны. Огнестрельное оружие в целях обороны применяется в 3-5 раз чаще, чем в криминальных целях. Статистика показывает, что владельцы огнестрельного оружия значительно реже становятся жертвами грабежей и нападений. Любопытно, что использование огнестрельного оружия как средства самообороны довольно редко заканчивается пролитием крови. Лишь в 1% случаев преступник получил ранение, и лишь в 0.1% случаев был убит.

Становится ли дом безопасным, если на стене висит ружьеhttp://www.washprofile.org/en/node/3265

По данным НСА, легальные продажи огнестрельного оружия и уровень преступности связаны друг с другом совсем не так, как считают сторонники запретов - чем больше на руках у населения огнестрельного оружия, тем меньше насильственных преступлений совершается в этом районе ( согласно исследования специалистов из Университета Чикаго, убийств в "вооруженных" районах совершается почти на 10% меньше, чем в среднем по стране). Тем более, что значительное число преступников использует нелегальное оружие. По данным исследовательской организации Handgun Control, примерно половина американских преступников имела оружие, полученное незаконным путем, в 25% случаев, это оружие было ввезено в страну контрабандным путем. Исследования, проведенные Национальным Институтом Правосудия\National Institute of Justice показали, что только 2% преступников купили свое оружие в обычном оружейном магазине.

Аналогичные примеры отмечены и в Европе. К примеру, в Швейцарии разрешено владение оружием, в Люксембурге не разрешено. Однако в Швейцарии убийств с использованием огнестрельного оружия почти в два раза меньше, чем в соседнем Люксембурге. При этом, по всем иным характеристикам (политическим, экономическим, этническим и т.д.) обе страны практически идентичны.

Дон Кейтс\Don Kates, известный американский криминалист, автор нескольких книг комментирует: "Преступник и террорист всегда найдет способ раздобыть оружие. Для совершения преступления ему, кстати, совсем необязательно покупать пистолет - есть много иных орудий для убийства. Его действия не ограничивает закон. Но если преступление совершено с помощью кухонного ножа - неужели мы обязаны запретить всем использовать кухонные ножи?".

Вибачте, на переклад не мав часу.

17. Samojlovu4

Samojlovu4 Well-Known Member

Прікольна зброя...:y:

[youtube]GTlONPyqaC8[/youtube]

18. Londoner

Londoner Абирвалг

За. Однозначно!
    Якщо я буду знати, що в того дядька є пістоль, то вже не буду його ображати, а культурно відійду вбік.
    :)

19. Муму

Муму Well-Known Member

А якщо той дядько вихопить пістоля в самий незручний для вас момент і почне з нього шмаляти з перестраху, га?

20. Hightower

Hightower Дуже важлива персона

По опросу ЗА. Криминалитет оружие в достатке имеет, а вот простой народ как раз и не может себя защитить ((((( По крайней мере травматы однозначно разрешить бы стоило

а де твій аватар? :)