Зброя

Тема у розділі 'Ти маєш право...', створена користувачем Войцек, 7 лис 2007.

?

Ваше ставлення до легалізації продажу зброї в Україні

1. За

50,6%
  2. Проти

38,0%
  3. Не знаю

11,4%
  1. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

Відповідь: Зброя

сучасні міста це не українські ліси, це африканські джунглі
    але скільки тих джунглів щоб добре сховатися в них? :D

2. spm1950

spm1950 Well-Known Member

Якщо би людина вільно могла би придбати зброю нічого страшного не трапилося крім більшоі поваги між людьми.

• Подобається Подобається x 4
  3. KabMiner

KabMiner Well-Known Member

Однозначно. Людей, які поселяються влісах швидко знаходять і показують по телевізору, а в Києві знаю приклади коли люди досить довго не могли знайти своїх знайомих:bazar:
    та достатньо: Київ, Дніпропетровськ, Донецьк-Макіївка, Харків, Запоріжжя, Кривий Ріг, Одеса
    Ну, Львів до цих джунглів записувати не буду, бо у Львові, якщо хочеш зустріти знайомих - то достатньо пройтися 100-метрівкою:radist:

• Подобається Подобається x 1
  4. Войцек

Войцек Well-Known Member

А Ви впевнені?

Мабуть, най краще бандюки мають, а ми захищатимися груддю...

Абсолютно згідний :y: :y: :y:

5. Aleks

Aleks Member

Зброю продавати треба.
    Але різну і для різного віку і з різними вимогами до реєстрації.
    Дітям до 18 дозволити носити газові балончики.
    18-25 - газові пістолети, на дозвіл - мінімум - довідка від психіатра, нарколога, з міліції. Можливо ще гумові - якщо довести необхідність - але вже з реєстрацією, перевіркою умов зберігання, і т.п.
    25 і старше - гумову для самозахисту, травматичну для охорони, мисливську, малокаліберну та ін.
    Ввести окрему категорію - охоронну-посадову - якщо в ларьку під прилавком помпа 12 калібру з травматичним патроном... Гоп-стоп не пройде.

Чіткі закони про зберігання і носіння. Бо якщо зброя для самозахисту але "пістолет окремо обойма окремо патрони в сейфі..."
    Визначення самозахисту. На мене напали. Решта - їх проблеми.

Врівноважити недоторканість ліцензією на відстріл!!!

• Подобається Подобається x 4
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

7. Mafija

Mafija Well-Known Member

То нас би вже ще на Майдані донецькі перестріляли.

Додано через 5 хвилин
    Я гадаю, що в нас би почалися дуелі.
    Особливо враховуючи потяг нашого населення до спиртного.
    І в перестрілках можуть загинути безвинні люди.
    А для гопників - повний рай.
    А ще багаті почали б своїм дітям і собі купляти. А вони ващє без гальм бувають:bazar:

Зброя має бути у вільному продажу тільки мисливська або спортивна.

А більшої поваги не буде, особливо знахабніли б ті, хто добре стріляє:)

Якщо зброя просто лежить у хаті, то нема гарантії, що до неї хтось не потягнеться в гарчці при якомусь конфлікті.

• Подобається Подобається x 2
  8. Romko

Romko Дуже важлива персона

Ги..Вони би сі бояли.
    Там багато зі Львова було.Зі шмайсерами....

9. Mafija

Mafija Well-Known Member

Ну Ви знаєте, як у нас можна дістати довідку.
    Закони є. Виконання годі й чекати!
    Самозахист - слизька стаття. Його ще треба довести...

Певен. Якщо дозволити вільно носити зброю - одразу почнуться понти:bazar:

Додано через 4 хвилини
    Як в анекдоті про старого галичанина, коли в його питають
    - А правда, що у Вас під ліжком стоїть ящик з гранатами?
    - Та брешуть люди.
    - А правда, що у Вас під подушкою револьвер?
    - Та ну брешуть люди.
    - А правда, що у Вас з криниці вхід у криївку?
    - Та то все плітки.
    - А правда, що у Вас у клуні під сіном Т-34?
    - От чого нема, того нема!

10. Aleks

Aleks Member

Як і зброю... А якщо довідки номерні? Пішов в міліцію, взяв обхідний, там - підпис і прізвище. Будь-яка подія - зразу видно, хто видав довідку.

Не тільки виконання. Затримали з пістолетом - хтось підкинув на поріг, несу здавати.
    Пневматика в багажнику - де дозвіл? хто вам сказав що дозвіл непотрібен? Де документи на придбання сертифікацію, членський квиток на стрільбище і т.п. на суму від 100 гривень і вище.
    Чітко вказаного від і до немає.
    Пістолет в кобурі з дозволом - перевірили, відкозиряли, пішли дальше.
    А ще краще - як у царські часи - дозвіл на зберігання, дозвіл на носіння в спорядженому вигляді, застосування - тільки для самооборони в належних випадках.
    Чи багато захоче вимахувати зброєю якщо буде знати - любий міліціонер побачивши зброю має право стріляти? Без пострілів в повітря а зразу - руки вгору кидай зброю поки я пістолет витягну...

В темному провулку один з пістолетом, троє поранені... Довести самозахист можна. Набагато важче довести що не було перевищення мір самозахисту.

правила зберігання. Поки сейф відкриєш - або опонент втече, або сам передумаєш. А якщо дозвола видаватимуть по дійсно довідках, а не покупних папірцях - випивохам, наркошам, гопникам нічого не світить.
    Статистика свідчить, що сама смертоносна цивільна зброя - кухонний ніж. А вбити можна і вилкою (при домашніх сварках що тільки під руку не попадає...)

Як би не боялися - то арматурою та битками обійшлися.

11. Зорянівонька

Зорянівонька Well-Known Member

Я проти легалізації. Для самозахисту - досить і балончик чи пневматику. Пістолет невідомо чи допоможе, навіть якщо і буде. А до зброї ми ще не готові. От я ніби і здорова психічно, але бувають моменти, коли важко себе контролювати - і можна наробити біди.

12. KabMiner

А чому почались би? Вони і так відбуваються серед людей з певними нахилами. В 90-х того було багато, з того часу кількість дуелянтів значно зменшилася, народ став більш врівноваженим.
    Для гопників настали б скрутні часи, їх би просто відстрілювали, професія стала б дуже небезпечною.
    А чому тільки багаті? Будь-хто зміг би придбати зброю, і багато синків-без-гальм були б загальмовані влучним пострілом в упор.

• Подобається Подобається x 5
  13. Мих

Мих Дуже важлива персона

хто хоче мати зброю - той має, а іншим закон не дозволяє. Тому дозвіл нічого гіршого не дасть.

14. demetris

demetris Well-Known Member

Ви тримали коли небуть зброю в руках? БО мені як трапляється нагода - то зовсім інше відчуття. З перепалу не бабахнеш межи очі. Але то ж ми з вами, хорих в світі не бракує, нє?
    жорстко, але певно що правда. Є маленьке "але", чи серед "синків" не буде мого сина?

15. KabMiner

Ага, відчуваєте, що зброя підвищує відповідальність за свою поведінку? так воно і є. І нам того трохи бракує, багато людей поводяться просто як дикуни - одне хамство.

У мене також росте син, але я сподіваюся, що виховаю його таким щоб він не був синком-без-тормозів.

• Подобається Подобається x 3
  16. Mafija

Mafija Well-Known Member

У міліції значно побільшало би справ.
    Це однозначно призвело би до збільшення вбивств. Як навмисних, так і випадкових. А як хтось загубить зброю і вона потрапить до дітей? Що потім, металошукачі у школах ставити?

17. консультант

консультант Дуже важлива персона

Вважаю, що до 30 років взагалі нікому ніякої зброї не продавати, навіть газової. В такому віці декому в голові ще горобці цвірінкають, а після 30 можливо більшість і сама не захоче.

18. KabMiner

Звичайно, довелось би працювати набагато відповідальніше і коректніше, а то повдягали хлопці з середньою освітою міліцейську форму і права качають.
    На чому базуються такі аргументи?
    Штраф повинен заплатити в значних розмірах. Скоїти вбивство діти можуть і кухонним ножем - був би намір.
    Тому і цвірінькають в 30-річних горобці в голові, що їм нічого серйозного з дитинства не довіряли. А довіряти треба, бо інакше не відбувається соціальне дозрівання особи. Це прекрасно розуміють в провідних країнах світу. І у нашій країні колись розуміли - всі вільні люди мали зброю.

19. Mafija

Mafija Well-Known Member

Дати можливість тримати зброю багатьом нашим співвітчизникам все одно, що посадити мавпу біля ядерної кнопки.

20. Mafija

Mafija Well-Known Member

Дуже просто. Зброя - для застосування. Чим більше людей мають зброю, тим більше ймовірність, що вони її застосують, ну і звичайно ж буде більше вбивств.

Не можу зрозуміти: Вам треба зброю, щоб носити з собою для самозахисту, чи щоб вона лежала вдома у сейфі?

а де твій аватар? :)