Збираю дитину у табір

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Мінотавр, 23 тра 2009.

1. Bast3t

Bast3t Well-Known Member

для начала сядьте и поговорите со своей мамой, моей маме долго не пришлось объяснять что я вменяемый человек, чтобы перестать меня жестоко контролировать...
    ну и второе... я в 18 лет уже зарабатывала свои деньги и можно сказать, что с мамой уже не жила, поверьте, когда у вас своя зарплата и вы тратите её в нужном направление - отношение родителей к вам тоже уже соответствующее (хотя для родителей их дети всегда остаются детьми, не зависимо от возраста)

• Подобається Подобається x 1
  2. nirvanka

nirvanka просто фотограф

За те, що хоче відкривати світ, який батьки приховують? За те, що їм просто цікаво? Зазвичай батьки не пояснюють чому щось робити шкідливо, а просто забороняють, чим і викликають в дитини зацікавлення. А сварки і покарання не викликають нічого доброго. Щира розмова впливає на дитину більше, ніж покарання.

3. Розмова до чи після?

А чи не здається вам, що у 12 років це ще зарано?

А якщо пояснюють, а дитині хоч кіл на голові теши?

4. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

:haha: ржу..як можна заборонити природню потребу людини? я не кажу про секс у 12 - так,це не є нормально,але рано чи пізно це всеодно станеться..всі через це проходять

Рибцю, в мене дітей поки що нема:))) а тотальний контроль нічого доброго не дасть - лише відштовхне,зробить прірву між дітьми та батьками(та й не факт, що ви повністю зможете проконтролювати життя дитини, можуть бути речі, які від вас дитина може приховати). та й не будете ж ви з нею до 18 за ручку гуляти чи на побачення ходити:)))
    А щодо нинішніх дітей - повірте, мені видніше, бо я з дітьми працюю.

Мені вас шкода... виривайтесь з-під того контролю, починайте жити:)

5. Іспанка

Іспанка Чарівна білка:) Команда форуму

Замість,Рибцю,замість:)))

• Подобається Подобається x 2
  6. Deus igrok

Deus igrok Дуже важлива персона

Мда, коли я вчився , то починало десь на рівні 14 років. Але вже 12 ... жесть ...
    14 років то був 8 клас.
    А 12 .... мда....

7. victorys

victorys позитивчик :)

що починало? :scratch_one-s_head:бо щось я не зрозуміла :pardon:
    починало доходити що таке презерватив? :))) ;)

8. nirvanka

nirvanka просто фотограф

До. Якщо буде запізно, то краще після, ніж ніколи, чи взагалі сварити, наказувати і т.д.
    Що саме? Це актуальне змалечку - дитина всіма силами намагається добратись в шафку, ручки якої батьки обмотали гумками. Так і про все решта - якщо підліткам казати, що секс без презерватива/алкоголь/куріння - це зло, то це зовсім нічого не дасть. Треба пояснювати в чому небезпека і взагалі розповідати про речі. А то потім буде "Хочу переспати з хлопцем, а від цього можна залетіти?" (цитата юної форумчанки з теми про перший раз).

9. Так ми говоримо про 12-річну дитину.

Секс. Розмова - ні.

10. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Так я ж не кажу, що дитині з 12 років треба сексом займатись! Я ж весь час про розмови кажу, звісно!

11. Forest

Forest Moderator

Моїй дитині 7 і я їй не купую презервативи, бо вони їй не потрібні, хіба для того, щоб проводити експерименти з водою. Але купуватиму за призначенням як тільки побачу ризик того, що перший сексуальний досвід може відбутися до того, як я поясню що таке презерватив. Річ у тім, що дитяча психіка дуже ніжна, їй можна нав'язати будь-що і в 12 років. І коли дитина не орієнтується в тому, що їй нав'язують, може статися якраз те, чого Ви так боїтеся. У даному випадку знання про секс у дитини це є її власний щит, після правильних пояснень батьків всі розповіді та легенди 13-15-річних невихованих підлітків з метою переконати занятися сексом будуть виглядати 12-16 річній дівчинці як казочки для малят. Думаю, боятися презерватива це тільки собі шкоду робити.
    Ну в стосунках хлопця та дівчинки юнацького віку, як правило, "не святенькою" є тільки одна сторона. Звичайно, що давати презерватив як засіб для сексу це помилка. Я говорю про нього як про засіб відчуття дорослості, виваженості та засіб уникнення надто раннього сексу "з цікавості до незнаного". А ще це засіб від вбивства дитини СНІДОМ чи іншими заразами у найгірших ситуаціях. Не приведи Боже, звичайно. Це як страховка авто від аварії - коли ми платимо за страховку, ми не робимо цього, щоби втрапити в аварію, ми купуємо впевненість. І власне у Вашій ситуації не зовсім зрозуміло, чому ви їздите по вулицях впевнено без страховки :) Доповню, що навіть найвправніші водії можуть мати аварію з причини того, що хтось інший порушує правила ;)
    Якщо це камінь в мій бік, то я з вами не погоджуся. Якщо я, як батько, не вживаю наркотиків і виховую сина так як виховували мене, то цього буде мало, щоб бути спокійним за дитину у школі. Тепер інші часи, треба мінятися разом з ними. Ваше питання "Може, ви ще скажете, що у нас усі діти наркотики вживають?" зараз вже є смішним, бо більшість людей, що щодня бачать використані шприци у підїздах біля шкіл та на спортмайданчиках вже думають по-іншому про підходи у вихованні. І якщо ви не знаєте, що зараз маса дітей-наркоманів це ваша проблема а не будь-кого з форуму. Просто спробуйте уявити хоч на мить, що у вашій школі є невиховані діти, під вплив яких може потрапити Ваша донька. Ви думаєте, що демонстрація презерватива буде такою ж як і була б з ваших слів? Не будьте егоїсткою, батьки завжди переоцінюють свій авторитет у дитячому сприйнятті.
    Сам час починати розмовляти про потреби хлопців.

12. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Ну якщо Ви вважаєте, що

А потім не справитесь з вихованням і довірою, то карати тільки себе треба.

Рибко, і у вихованні, і у розмовах про інтимне з дітьми (що є частиною виховання) мусимо залишати дитині пляц, куди нам зась. Приват.

Карати за те, що дитина вирішила спробувати секс швидше, ніж нам видається за потрібне ми можемо тільки себе. Бо не пояснили, що воно таке, власне, є.

Я пояснила доці, що секс у житті означає, наскільки важливо вибирати партнера серйозно, а першого - особливо ще десь в 14. В 15 років я їй показала як одягти правильно презерватив (чи здогадаєтесь, як?).

Може Вас здивує, але вона не побігла відразу практикуватись.

13. А вулицю?

Погоджуюся.

На банан? :)))

Не дивує. Але мені НІЧОГО не розказували. Абсолютно. Все дізналася з книг, сама. Не жалію. І теж не побігла практикуватись. :)

14. Un.Known

Ми маємо бути ближчими нашим дітям, ніж вулиця.

Огірок. :)

Не виключаю цього. Але в мене є з моєю дитиною почуття близькості - як у мами з донькою, жіночі таємниці, як у двох подруг. І я дуже рада, що це заслужила.

І ще в нас є спокій. Мій, бо знаю, що в тому плані вона не зробить ніяких чудасій, і її - бо я її вже не контролюю.

Це робить Вам честь. Але практикуватись з мамою за спиною не так вже й легко...

15. На жаль, у мене такого нема.

Як на мене, то з книг дізнатися теж добре, бо батьки, як не крути, висловлюють свою суб'єктивну думку, а книги лише доводять до відома факти. Дитина має можливість сформувати ВЛАСНУ думку.

Чого це?

Не в тому справа. Навіть без контролю я була б така сама. Просто я така людина.

Ні, звичайно.

16. Un.Known

Ви, Рибко, мечетесь між "треба їх виховувати" і "дитина має можливість сформувати власну думку". Тобто, ми їм дітям можемо говорити, що вважаємо за потрібне, але висновки вони мусять зробити самі? Сенс?

Виховання - це коли ми ненасильним способом вкладемо в голови дітей заклади моралі, котрі будуть принаймі суспільноприйнятними.

Я не знаю, що я розказала своїй дочці не так. Не так, як в книжці. Я чогось навіть впевнена, що краще, принаймі тому, що я все пояснювала, адаптуючи - до її характеру.

І я можу порівняти, тому що я, свого часу, також дізналась про все з книжок. На жаль.

Хоча б того, що є багато 12ти аж 15ти-літніх матерів, котрі ними стали з цікавості.

17. Полковник

Полковник миється в бані

Рыбка обещала, что в воскресенье вернётся?
    Вернулась.
    Молодец!

18. І що??????

19. Iriska

Iriska Well-Known Member

Почитала... Пригадала коли сама їздила в табір. Так от... Хлопчиків батьки відправляли з купою презервативів, і не з тим, щоб на всякий випадок, а з тим, щоб отримали сексуальний досвід (якщо вийде). Мовляв, краще там і безкарно і навіть якщо..., то карати будуть вожатих, що недогледіли. Не знаю чи багатьом вдавалось, але це було чітко озвучене батьками, коли спитала про "Навіщо Ви їм такі речі даєте?" (завжди більше спілкувалась зі старшими, крім того сама тоді була вже не стільки відпочиваюча, скільки помічник по організації різних заходів для дітей, мені вже було 16).

20. Різні батьки бувають... А карати вожатих, думаю, нема за що - за усіма не вгледиш (моя мама теж була вожатою).

а де твій аватар? :)