Збираємо комп"ютер в подарунок хворому хлопчику

Тема у розділі 'Доброчинність', створена користувачем Натагідра, 17 бер 2008.

Статус теми:
Закрита.
  1. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Відповідь: Збираємо комп"ютер в подарунок хворому хлопчику

Тю...
    Я просто набір слів висмикнув. :)

Про якість і швидкість.
    Дорогенькі! пропоную не плутати вибір "собі", "для роботи", чи "моїй дитині" (тільки найдорожче),
    і намагання допомогти дитині (іншій родині, з іншими статками запитами).

Нагадаю, що багато громадських організацій, що отримали "комп-подарунок" колись, так ними ж і користуються: грошей на апгрейди нема. А багато хто і не має тих "стареньких" компів. бо нема.
    З дітьми - те саме.

• Подобається Подобається x 2
  2. Мих

Мих Дуже важлива персона

А знаєте, у мене є інша думка... Давайте не будемо змагатися у те, що краще і оптимальніше... Я думаю, хлопчику буде і так приємно, навіть за простеньку і нормальну конфігурацію. Скажімо, відеокарта... я розумію, хороше відео - то добре, але й не критично. Не "підуть" заворочені ігри? Ну і що? 90% забавок піде в інтегровані карті. Зате навчиться на компютері працювати. Краще б організувати збір коштів, а вже після того і виходячи з наявних коштів - виберемо і залізо.

• Подобається Подобається x 9
  3. syavych

syavych копач

Не буду цитувати щоб сильно не засмічувати гілку, тому коротко своє імхо:
    1. проц - я за АМД - всі свої домашні ПК комплектував (і далі буду) атлонами, робочі ж Інтели. Леополіс правильно підмітив "трудоголік", але дитині трудоголіка не треба. Для ігор цілком достатньо атлона.
    2. пам'ять - 1гіг по вуха, 667.
    3. дисковод і картрідери - думаю не треба ні того ні того.
    4. клава - мені завжди зручніше було працювати на тих що за 25грн, мабуть руки "понтів" не сприймають :)
    5. DVI не треба однозначно.

• Подобається Подобається x 4
  4. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Сто пудово! Рахунок де? А краще номер картки. Переведемо гроші,батьки самі вирішать.

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

Мартіні ж дав, нє?

6. syavych

syavych копач

Можна переказувати на р/р фонду, не думаю що варто створювати окремий рахунок, залишок (якщо буде) піде іншим дітям. Як альтернативу Мартіні подав веб-мані рахунок, принаймні мені простіше так.
    Думаю краще купити нам, від батьків то вже не буде ТАКий подарунок. Дитині приємно буде що дарують зовсім чужі йому люди.

• Подобається Подобається x 3
  7. Мих

Мих Дуже важлива персона

так ми компа навряд-чи зробимо.... якщо ми хочемо подарувати комп - то одне, якщо просто внести гроші, як пожертву - то це інше. Як вам з того загального фонду виділять кошти на компютер? Знаєте скільки заморочок вилізе?

8. levandivka

Даруйте!
    Зараз "на гроші" можна викупити вживаний комп, або докупити щось для комплектації.

9. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

повністю згідна, це я і намагалася пояснити

10. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

1. Запишіть собі на паперчику номер гривневого рахунку U262015023067

2. Йдете в Арсен, наприклад на вул. Зеленій. Я точно знаю що там такий апарат є, він стоїть ліворуч зразу за вхідними дверима, розміром з банкомат, такий весь білий з великим дисплеєм. А там вже розберетеся, які кнопки натиснути і куди гроші всунути. Ви тому апарату даєте гроші і вводите номер рахунку зі свого паперчика.

• Подобається Подобається x 1
  11. Мих

Мих Дуже важлива персона

так, але розраховуємо на Олексія з Хельсинкі....

12. levandivka

ТАК. На ці гроші можна подарувати комп 2-м дітям.
    А це, на мою думку, нині в Україні правильніше. Наступні 300 євро, невідомо коли "зваляться"...

• Подобається Подобається x 3
  13. Forest

Forest Moderator

Найпростіший спосіб - скористуватися автоматами для поповнення рахунків, які стоять чи не в кожному супермаркеті. Там треба посеред оплат вибрати веб мані, далі ввести номер гаманця (те, що написав МАРТІНІ) і в купюроприймач помістити відповідну купюру.

Також легким способом можуть переахувати веб-мані власники приватівських платіжних карток, достатньо задзвонити за безкоштовним номером, вказаним на картці.

Більшість інших банків також практикує подібні перерахунки, але для цього треба завітати в офіс банку.

• Подобається Подобається x 2
  14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Так, але то вже тре питати Олексія на мій погляд, бо він, як я зрозумів, запитав мене, скільки коштує новий компютер, я написав і після того сказав, що готовий виділити 300 євро на новий комп. Ми ж не можемо його кошти на свій розсуд.... я так думаю.....

• Подобається Подобається x 5
  15. levandivka

Не можемо.
    А з другої сторони, згадуються стандартні телевізійні кадри:
    "Пінчук завітав з подарунками в дитячий будинок"...
    Ната започаткувала цю гілку для організації допомоги, а не для показушки.
    Нє?
    От і давайте організовувати. Мудро, а не показушно.
    А Алєксєй свою позицію викладе.
    Нє?

• Подобається Подобається x 4
  16. MARTINI

MARTINI Administrator Команда форуму

Левандівко, людина пожертвувала гроші НА ПОКУПКУ КОМП"ЮТЕРА, хіба коректно буде по відношенню до неї використати ці гроші на щось інше?

Люди, як ми можемо допомогти, якщо не можемо між собою визначити, чи ми купуємо комп, чи збираємо його із вживаного розрізненого заліза...

Вживане залізо може почати сипатися за пару тижнів і люди будуть попадати в гроші на покупку нових комплектуючих, виклики технічних спеціалістів. То не є добрий подарунок.

Дитині треба подарувати повноцінний новий сучасний комп"ютер із гарантійним обслуговуванням!

• Подобається Подобається x 9
  17. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Людоньки, скильки ж можно одно и тоже повторять. 22го марта 300 евро (как я понимаю, около 1700-1800 гривен по нынешним временам) у меня забирают из хотеля и передают во Львив, скорише всего - Мартини. Одно условие, чтобы они пошли именно на компютер ребёнку, я так понимаю, что это примерная цена нового компа, не самого навороченого, но вполне пригодного для игр больному ребёнку. Хде то на ЛФ желательно указать, шо гроши пожертвованны тогда то тому-то целевым взносом от Хельсингского медико-социального фонда. :)

• Подобається Подобається x 7
  18. Натагідра

Натагідра Well-Known Member

Мих правий - мені складно купувати компютер з рахунку фонду, банально мене не зрозуміє податкова :haha:

НОВИНИ ПРО ХЛОПЧИКА.
    Заходила до них занку занесла ліки , сказала малому що в нього буде комп"ютер, що сказати великі круглі очі і рот від вуха до вуха :haha:
    Думаю пора вам познайомитися з нашим хлопцем для початку віртуально
    одже йому 12 років (в травні буде 13 ;))) ), звати Андрій , має хитрющі очі зараз проходить останню хімію, потім їдуть в Київ на контрольні обстеження які точно поки не знаємо, точно буде МРТ, а потім приблизно 2 роки домашнього навчання і конторолі і ціле життя попереду .

• Подобається Подобається x 15
  19. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Будут "валиться" довольно часто, ежели канал их использования будет прозрачен и ясен. :)

• Подобається Подобається x 11
  20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ок.
    показухи нема, бо ми ше нічого не зробили:)

якщо мова йде про те, що кожен мав би дати допомогу - то є одна справа, кожен може сам анонімно внести кошти і тоді нам нема про що тут довго дискутувати, реквізити є.
    якщо ми хочемо від імені Львівського форуму започаткувати хорошу справу і почати з конкретної дитини, то є трохи інша справа, бо сам той факт, що від форуму, є на мій погляд, є унікальним і цікавим. Тому у тому випадку, я б казав зробити все дуже конкретно, а продовження буде, нема сумніву.
    Зрештою, як громада вирішить - так і буде.

• Подобається Подобається x 6
Статус теми:
Закрита.
а де твій аватар? :)