Збір та використання грошей релігійними громадами.

Тема у розділі 'Релігії народів світу', створена користувачем harmony, 16 вер 2008.

1. harmony

harmony Well-Known Member

Відповідь: Збір та використання грошей релігійними громадами.

Жаби за чисті гроші в мене не буває. І зрештою я не можу назвати це жабою, це елементарні факти з життя про павуків і мух.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Бачите, я давно за десятину. Багато інших християн греко-католицької церкви теж за, але як це впровадити? Бо якщо монастирі й ведуть звітність, то парохи навряд...
    А щодо машини, то це мабуть в Україні така проблема з тим. Тут - машина не розкіш, а необхідність.
    Зрештою, у багатьох священиків їмості побожніші за отців і не дають їм гроші на зайве тринькати. І розрахунок мудро роблять. Але в нашій церкві чомусь скасували курси для майбутніх їмостей. І відомі випадки, коли семінаристи женяться на ласих грошей безбожницях, а ті потому їм такі коники викидають... Дітей заберуть... Бо вони грошей хотіли, а нема...
    А коли той семінарист може роздивитися? Добре, як раніше Бог долю зішле, а як клірик в останні місяці шукає і хапається, за що встиг, то потім історії всілякі стаються...

• Подобається Подобається x 3
  3. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пардон, а чому ти за десятину?...

4. Liliyah Romanova

Багато позитивних моментів.
    Внутрішньо-духовних, в першу чергу.
    Але аби була десятина, мусить бути впроваджена чітка та прозора система звітності. Ну, тут десятини немає, але теж мудро все зроблено.
    І я проти того, аби священикам було заборонено заробляти на себе поза церквою. Вони повинні мати можливість працювати за іншими спеціяльностями. Ну, але це моя думка. А в Україні таке заборонено.

• Подобається Подобається x 1
  5. duncan

а тепер порівняй зі свідками:

попів як таких взагалі немає...

кожен проповідує, отже кожного можна вважати попом...

десятини немає, кожен кидає в скриньку стільки, скільки вважає за потрібне і оскільки (наскільки я бачу) фінансових проблем у свідків нема -- гроші люди дають достатню кількість...

з цього наступний висновок: люди не скупі, не жмоти, вірять у правдивість своєї церкви...

6. Liliyah Romanova

Я те саме можу про свою церкву сказати.
    Виховувалася у Львові на монастирській парафії. Там все чітко й відкрито. Видно, коли людям помагають, роздавали бідним та бездомним харчі, одяг, навіть гроші на ліки давали, або ліки купували. Робили обіди. Щодня.
    Тут так само все чітко й прозоро.
    І теж бездомним та бідним допомагаємо. Висилаємо пожертви у будинки різні, сиротинці, старечі тощо.

У тебе все-таки українське думання дуже сильне. Раз я вважаю, що ця віра правильна, то всі мають до неї навернутися. Не мусять всі до свідків навертатися. Кожен має право бути там, де хоче. І не треба йому в очі лізти щі своєю вірою. Най навіть вважаєш, що вона краща й правдивіша.

7. duncan

а я думав, російське!.. [​IMG]
    був один чоловік, дуже видатний, так Він сказав: ідіть і проповідуйте!...
    волоцюги, яких монахи годували -- проповідували?..
    а парафіяни намагалися донести сво думку до когось крім один одного?..
    я колись співпрацював з двома фондами...
    донцова і св. володимира... і..
    ну та ладно.... [​IMG]

8. Liliyah Romanova

Най тобі буде східно-слов'янське. [​IMG]

А мали?
    Хіба не сказав Христос "я був голодним, а ви мене не нагодували, був спраглим і не напоїли, був нагим і не одягнули"?
    Про перший не знаю. Із другого ми на перших роках допомогу отримували, поки дуже скрутно було. Розкажи. Цікаво.
    Ну, тут таке не практикується. Тут стоїш на вулиці, готдоґи роздаєш та флаєри. І чекаєш, що хтось підійде та запитає. Запитає - відповіси. Ні, ніхто людині нав'язуватися не буде.
    У Львові ми доносили. Молоді принаймні. Неможливо вірити і мовчати. І ми не мовчали. В універі за то ніби ніхто по голові не дав. Але ми й не нав'язувалися. Ми просто свідчили. У школі зрештою також так було. У класі був рунвірянин. Ох, запеклі ж у нас дискусії були. Вчителька етики мені досі дякує, що я її в тих баталіях рятувала. Але з тих дискусій плоди винесли інші. Знаю, що деякі почали після того до церкви ходити, більше питань ставити, цікавитися. Може, декотрі до рунвіри пішли, того не знаю. Але то теж їхній вибір.

Хтось будує свою віру на одній цитаті з Біблії про йдіть і проповідуйте. Най буде. Але не всі мають до того покликання. Нащо всіх силувати? Христос не лише це говорив. І Бог недаремно не всім дає дар проповідування. Що би то було, якби поголовно всі проповідувати почали? Пташиний базар. І слава Богові Всевишньому за різноманітність світу!

9. duncan

все правильно...
    номінально всі мешканці є автоматично парафіянами якоїсь "церкви", яка там стіоїть...
    саме звідти є дуті цифри про кількість православних та католиків...

Ісус сказав проповідувати?..
    сказав!..
    попи проповідують?...
    ні!
    зауваження будуть?... [​IMG]
    перший з другим співпрацювали...
    одного разу довелося всю ніч сторожувати навколо фури "гуманітарки", яку німці привезли...
    це все, що хочу розповісти...

у львові також не практикується...
    бо людям давно це не треба...
    пішов два рази на рік до "церкви" "як всі ходять" і вважаєш, що "правдивий християнин".... )))))
    я тобі скажу: що би було!...
    люди би думати почали....

та й зауважу, що традиційники вже роблять потуги, щоб присікти проповідування інших і нав’язати свою думку....

10. Liliyah Romanova

Добре, що віриш у те, що говориш.

11. ZENIT

ZENIT Well-Known Member

Правильно. Апостоли заробляли на прожиття власною працею, а не жили з подання. Павло наприклад - шив намети.

12. harmony

Відносно правдивості церкви Свідків Єгови питання спірне, а на рахунок правильного співжиття і цілеспрямованого використання коштів вони на висоті. Якщо в нас, традиційних християн, це поодинокі випадки, то у протестантів та Свідків це у всіх.

Ні, найкраще накласти анафему, це все одно, що за часів комуни виключити з партії.:)

13. Liliyah Romanova

От і я про це. Я бачу, як тут є. Якщо священик живе з парафії, то все, по лиці видно, що до Христа там далеко. Мафія мафією. На щастя, таких - на пальцях однієї руки перерахувати. А котрі на себе заробляють самі, та жінки їхні працюють, ті дуже побожні, самі гроші роздають тим, хто потребує. І церкви у них задбані, і люди з таких церков правдиві християни...
    Якщо церква для священика - це робота, вона може стати рутиною, а це найстрашніше...

14. duncan

пане, ви сходіть до них, потім сходіть до "церкви" та просто порівняйте атмосферу, яка панує між людьми і вам усе стане зрозумілим.... [​IMG]
    [​IMG] приблизно такими методами вони і діють...

15. Liliyah Romanova

Це ти про свідків, я так розумію? У них же принцип - непридатних геть зі свідків. Як же інакше лишатися білими та пухнастими?
    А так, вони справедливо викидають. Але ж викидають.
    Той самий принцип виключення з партії...

16. harmony

Був я кілька раз на зібранні Свідків і чесно кажу мені не сподобалась сама моральна атмосфера. Складається таке враження, шо перефразовуючи біблійне вчення, вони тішать самі себе свідомо обманюючи один одного і що саме цікаве роблять великі очі, сприймаючи за чисту правду. Ці проповіді подібні скоріше не на просвітницьку діяльність, а на навчання, як вести теоретичну боротьбу з традиційною церквою, обертаючи їхні ж слова проти них самих. Після кількох фраз обов"язково звучить ім"я Єгова, шо нагадує вербальний гіпноз на підсвідомому рівні.
    Після таких зібрань сам починаєш задумуватись, чи ти не Єгова.

У моїй православній церкві організаційного бардаку багато, але там я почуваю себе тверезо мислячою, незазомбованою людиною. Спокійно можу зосередитись в молитві і подумати над подальшим життям. Після спільної молитви душа ніби підноситься до небес, йде на зустріч Богові.

17. Мих

Мих Дуже важлива персона

шо Пупера чекає.... жах....

18. duncan

зі свідків не виганяють..... [​IMG]
    навпаки: кожному, хто оступився -- дають шанс виправитися, більше того -- якщо людина-рецидивіст, то все-одно дадуть шанс, нехай мине місяць чи рік -- до нього прийдуть свідки і спробують допомогти...

я саме про вас, про традиційників....
    якщо людина послала покинула вашу релігію, то ніхто ніколи до цього чоловіка вже не прийде.... [​IMG]

а взагалі мова про методи, якими діють традиційники....
    он, подивіться на пана миха, з яких слів він почав гілку "свідки"!...
    а заборонити, щоб очі не муляли!... [​IMG]
    а в тебе та сама модель поведінки традиційника..... [​IMG]

[​IMG] пан гармоні, перше враження у мене було ще гіршим.....
    я думав: оце диваки, посміхаються чомусь, руки тиснуть один одному, відповідають на питання по Біблії...
    де я таке бачив?...
    та ніде!..
    в "церкві" відстояв, гроші дав і пішов, ніхто ніц у тебе не спитає, хіба кості перемиє, що ти "такий-сякий".....

повторення Ісус Христос, "алілуя, алілуя", "господи прости, господи прости" і так далі у вашій "церкві" не змушує вас подумати, що ви Ісус?.. [​IMG]
    до речі, ви ж в курсі, що коли ви в своїй церкві співаєте алілуя, то ви прославляєте саме Бога Єгову?.. [​IMG]

19. Liliyah Romanova

У нас не нав"язуються, як у декого.
    І впевнена, що якби ходили, то пупер би сказав, а традиційники в колишнього віруючого вчепилися, бо їм грошей мало.
    То яка різниця, що я відповім? Ти не слухаєш. Ти підтасовуєш, що тобі треба.

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Шо?????? Хто сказав?

а де твій аватар? :)