Дуже часто заздрість та осуд мають спільні корені. Заздрісники та люди, у котрих ця риса в якісь мірі розвинута, лише й шукають можливість, аби осудити людину, знаходячи будь-яку дрібничку, яка б принесла їй біль, смуток та печаль. Шукають можливість опустити її, намагаються зробити її меншовартісною в очах інших. Осуджуючи людину, заздрісник хоче довести, що він нічим не гірший, або ж навіть кращий, хоче у такий спосіб закрити очі людей на свої помилки та провини й майже ніколи за це потім не вибачається (хіба що його змусить до цього Бог чи інші люди). Заздрити - дуже погано, по-білому чи по-чорному. Заздрість не може бути білою чи чорною, як магія - білою чи чорною. Зло - є зло! Воно має одне обличчя та спільні корені. Через заздрість чоловік відтак починає осудужувати дружину (або дружина - чоловіка), батьки - дітей, начальник - підлеглого, колега по роботі - іншого працівника, старший брат - молодшого, и навпаки. Читай про це вище. Осуд часто буває виявом заздрості до когось чи до якихось привілеїв, але прихованим. Про це свідчить життєва практика багатьох жертв заздрісників. Утім, буває осуд - не наслідком заздрості, а боротьбою за справедливість, намаганням відстояти свою позицію, не дати тому задріснику, лицеміру кинути себе в багно. Можна підставити ліву щоку, а в деяких ситуаціях і праву. Утім, коли закривають теми, в яких Ти намагаєшся донести правду людям, яку від них приховують, аби не дати виборсатися з обійм диявола та його слуг, тоді важко змовчати. Я согрішив, у якійсь мірі осудивши. Але хто согрішив більше? Я мовчав і прощав. Утім, як і в кожного, у мене увірвався терпець. Але лише Ісус Христос був повністю стриманим, праведним і святим й ніколи нікого не осуджував, навіть, коли його розіп’яли на хресті й сказав: "Прости їм Отче, бо не відають, що роблять!". Гріх - осуджувати: Не судіть і не судимі будете! Наш суд ніколи не буває неупередженим, бо найчастіше заснований на випадковому враженні або скоюється під впливом особистої образи, роздратування, гніву, випадкового настрою. Християнин, безумовно, може і повинен протестувати проти неправди, несправедливості, захищати скривджених. Але відновлювати істину покликаний лише той, хто гідний, хто заслужив право захищати її, хто сам здатний вислухати з покорою правду про себе і з лагідністю покаятися у власних гріхах. Засудження явне або ледве помітне - майже найчастіший гріх, який найважче сповідати, оскільки він дрібним пилом розсіяний упродовж усього нашого життя, у всій діяльності нашій, але цей пил украй шкідливий. Одне слово засудження, одна думка, що докоряє, - часто (як ми знаємо з прикладів життя святих отців) абсолютно віднімали благодать Божу навіть від ревних подвижників. Одне мале засудження може повністю позбавити християнина нагороди за багато, довгі праці, в одну мить залишити душу начисто пограбованою, спустошеною, сумовитою, навіть якщо тільки що вона раділа і веселилася духовною радістю. У святому Євангелії з вуст Ісуса Христа ми часто чуємо застереження щодо засудження ближнього: Не судіть, і не судимі будете... яким судом судите, такими будете судимі... пробач нам борги наші, як і ми прощаємо боржникам нашим. У Господній молитві Отче наш ми прямо ухвалюємо собі тяжкий вирок, якщо, вимовивши її, починаємо судитися з ближнім і не прощаємо йому який-небудь гріх. Розмову про осуд та заздрість, про їхні спільні корені можна продовжити тут, поки мене не забанили, або ж у черговий раз тему не закрили. Мене осудили першим і Вас теж, закривши тему й не давши у ній висловити свою думку! Вважаю, що, дійсно, не обійшлося без Божої волі, бо я не менший грішник й теж у житті, хай пререважно справедливо, але осуджував інших. На мені уже показано цей приклад! І я - радію тепер, бо отримав для себе урок, для того, аби в майбутньому ще краще стримуватися від осуду! Утім, що буде з тими, котрі щоденно осуджують інших і не збираються у цьому каятися: "Не судіть і не судимі будете!" Якщо мене забанять, я сприйму це нормально. Може Бог вважатиме, що так буде краще для мене, аби я не загордився часом чи не став честолюбцем. Осудити справедливо вже не зможу. Якщо лише закриють тему, осуджувати більше не стану. Хай Господь Бог судить! А Бог судитиме, коли прийде на це час. Багато з форумчан може сміятися з того, що я написав. А дехто взагалі може вважати Суд Божий, Волю Божу, вибір людини та покарання за гріхи лише фарсом, ілюзією. Ви собі тут пишіть про Бога та покарання: "но мы то знаем, что есть на самом деле!" Дехто скаже: цим світом править сама людина, інший скаже, що егрегори та меридіани, інший вважатиме, що надлюди, екстрасенси чи енерговампіри, інші подумають, що невблаганна доля... Ще хтось скаже, що Бог - багастогранний! Але насправді багатьох із Вас обманюють з екранів телевізорів, зі сторінок інтернету, зі шпальт газет та журналів, з більшості філософських книжок та під час різномастих мітингів. Усе це нормально, адже дияволу дано відтягувати людей від Бога! Людина сама повинна довести Богу свою вдячність за життя на цій планеті й не нехтувати тим, що він дає їй у житті, не нехтувати Законом Божим! Якби цим світом правили енерговампіри чи ще якась гидота...., яку вигадують чаклуни, екстрасенси, мольфари, то мене і багатьох тих, за кого молюся, би вже на цьому світі не було. Або ж я б втратив чимало з того, що зберіг завдяки Божій молитві. Людину можна звільнити з роботи, забанити на форумі, покалічити її тіло, змішати з брудом, але душу християнина диявол ніколи не візьме, якщо цього не дозволить Бог і якщо у нього про це проситиме сама людина! Для мене не популярність та рейтинг – основне, а донести правду до тих, хто її не знайшов! Й сподіваюсь, я зробив це у даній темі! Дякую за увагу! З повагою до близьких по духу та недоброзичливців, Jurgen P.S. Люди! Читайте Святе Письмо. Там усе написано. Й не слухайте тих, хто його заперечує іншими уявними Євангеліями й перекрученнями того, що хотів донести до нас Ісус Христос! Тепер розумію, що закриття теми стало поштовхом для того, що написав. Що ж? На все Воля Божа! Велике дякую за співпрацю Lady Vesna, Svjato, Plastic, Konsyljtant, Ravin, Ovod, Miknero, Nikolas, Фрезії і навіть Ромковi та Levandivci, адже вони своїми діями лише допомогли укріпитися мені у своїй вірі в Бога та своїй релігійній позиції!
Ісус Христос вище за всі християнські конфесії. Я - католик, але визнаю усі християнські релігії. А Вам раджу уважно читати Біблію, в тому числі Новий Завіт" Це допоможе кожному стати кращим... Варто лише захотіти! А я нас Вас не ображаюся! Ви ж - Супермодератор! Хто-зна? може в цьому щось є! Супермодератори нам теж потрібні!!! А Богу усі взагалі потрібні! Але не всі хочуть...
Це предмет теми "Заздрість"? -То навіщо переходити на "персоналку"? А я на форумі багатьом раджу читати форум (якщо руки регулярно тягнуться до кнопки "Нова тема"). Це допоможе зробити його кращим. Скільки примірників Біблії тимаєте на столі? А розкладати ксерокси поміж ними не пробували (для укріплення у вірі)? Потонув у повені один жид і питає Бога: -Я так Тебе славив усе життя! Я так в Тебе вірив! Чому ти не порятував мене в повінь, а дав загинути? -Я тричі надсилав тобі рятівників, але ти відмовлявся від їх помочі, кажучи, що саме Бог тебе врятує. Надмірна побожність не вважається гріхом? Знав єдного хлопа, котрий навіть до кльозету ходив тільки з Божою поміччю і хрестився тричі, перед тим, як сісти там.
Якщо Тобі двадцять років, не заздри! У Тебе ще все попереду! Якщо Тобі сорок, не заздри! Радій з того, що маєш! Якщо Тобі шістдесят, не заздри! На іншому світі Тобі це не згодиться!
http://www.christusimperat.org/uk/node/16131 - з цього джерела "Кожну християнську душу хотілось би застерегти перед такими загрозами і навести перелік тих дій, які суперечать Божому Закону, участь в яких наштовхує душу на чинення тяжкого гріха проти чесноти віри і Першої заповіді Божої, а саме: 5. Натуральне "лікування" - нетрадиційна медицина, парамедицина, різні натуральні "терапії" засновані на таємних містичних енергіях, які не може ніхто пояснити. - біоенерготерапія, метод рейки, використання енергетичних щитів, що відбивають енергію; - лозоходство, використання маятників, фен-шуй, енергетичні піраміди, гіпноз, самогіпноз, гомеопатія (це не фітотерапія), лікування на відстані (телевізор, передача сил, флюідів); - акупунктура, голкотерапія, акупресура, лікування енергією Chi, відкривання чакр, енергетичних каналів; - психотропне і біотропне лікування; - мантри; - аюрведа (лікування жестами); - лікування квітами, камінням, кристалами, металами, аромотерапія; - метод Сільви, гештальттерапія; - кінезіологія (лікування руками); - ірадіологія (лікування на досліджуванні рогової оболонки ока); - нетілесний досвід (вихід з тіла, свідомий сон, переродження); - терапія реінкарнації (відкриття минулих воплочень своїх); - участь у вище перечислених практиках і терапіях; - прийняття мікстур приготовлених шаманами, цілителями (трави заряджені енергіями, заклинаннями, порошки Сейбаби, вода заряджена, використання їжі посвяченої божкам);" А чи не є це боротьба церкви зі своїми конкурентами, чи гальмування церквою розвитку науки. З чимось тут можна погодитись, а з чимось важко. Наприклад, якщо комусь допомагає лікування квітами чи заняття йогою, то що тут поганого?
Признаюсь шо я не читав то всьо...ну дуже вже многабукв, тим не менше скажу Краще нехай мені заздрять ніж мене шкодують...
чинниками ненависті, такими, як гордість і заздрість, обумовлено 26 видів хвороб Жовчі; http://tiens-lviv.org.ua/likuvannya.html Тож, робімо висновки: варто заздрити чи ні!
Тобто, ви вважаєте, що у хворобах винна погана карма? Флоротерапія - то щось типу феншуя, тобто магії. Правда, не знаю, що таке психотропне лікування - гугл видає про лікування психотропними речовинами, який магічний підтекст має таке лікування, не знаю.. А в чому конкуренція проявляється - падають заробітки віщунів і чаклунів? То нехай займуться суспільно корисною працею... А наука - та яка там наука, з"явилисьсь навіть такі терміни - лженаука, паранаука, псевдонаука, які намагаються вивчати то, що вивчення наукою не піддається - магії
Я не вірю у карму. Мені просто здається, що в цьому щось є! Більшість хворіб від нервів та за власні гріхи. А заздрість - один зі смертних гріхів!
Дозволю себе процитувати! До речі, навіть гордість не є такою страшною, як заздрість, оскільки вияв цієї риси хоч і великий гріх, втім, шкодить переважно лише людині, яка гордиться. Уникнути можливості спілкуватися з гордими можливо, на мою думку, лише обмеживши з ними спілкування. А от від заздрісних у нашому світі нікуди подітися... За них хіба, що можна помолитися та й поспівчувати. Скільки небезпеки від заздрості, відомо кожному з нас! Щиро вітаю усіх з Новим Роком та Різдвом Христовим!
Я читала у підручнику з криміналістики, що коли людина іде на тяжкий злочин, то мотивом здебільшого єсть заздрість. На другому місці - помста. А матеріальна нажива - десь на останньому.
Зависть, это что такое? Есть зависть белая, так же есть зависть чёрная. Приме; один спортсмен, завидуя другому, усиленно начинает тренироваться, с целью обыграть. Назовём это конкуренцией. Или конкурент завидует вашим успеха. Начинает, вставлять палки в колёса, рушить ваш мир. Значит конкуренция это зависть? А зависть это грех. Или всё сложнее? Во- о это загнул, сам удивляюсь.
Через заздрість Каїн убив Авеля, а фарисеї розіп’яли Христа! Офіційна статистика свідчить, що люди найчастіше гинуть через сімейні чвари. Нерідко усе стається через неприязнь між друзями по-чарці, колишніми зеками та колишніми товаришами. Втім, під цим нерідко ховаються ревнощі, помста, які досить часто пов’язані із заздрістю. Усунення конкурента: це теж заздрість. У принципі можна усвідомити, що до хабарництва, корупції, розкрадань державного майна, шахрайств нерідко штовхає чиновників та, скажімо, звичайних вчителів, медиків, не стільки бажання жити на широку ногу, а саме заздрість, зокрема,прагнення мати більше, ніж має конкурент, родич, колега: он у нього який літак чи яхта. А чому в мене нема? Водночас, якась частка з розвінчаних афер, викритих фактів здирництва, корупції, розтрати майна в особливо великих розмірах виникає внаслідок того, що хтось когось здав. А здають не лише невигідних людей. Конкурентів усувають шляхом брудних інтриг, підстав та викриття їхнього підпільного "бізнесу". Іноді факти хабарництва чи інших службових злочинів є наслідком професійно організованих підстав конкурентами чи колегами по роботі. А здорова конкуренція у бізнесі може майже нічого спільного не мати із заздрістю. Вона, на мою думку, пов’язана самоутвердитися, зробити виріб ще кращим (лише під іншою етикеткою), а для спортсмена може бути лише прагненням досягнути своєї вершини. У заздрості чимало похідних, чимало близьких по духу рис та гріхів. Утім, кінець у неї один: заздрісник рано чи пізно падає у яму, яку копав іншому. Й чимало фактів, наведених у Старому та Новому Завіті свідчать про це! Ісус Христос вмер дозволив заздрісникам себе розіп’яти, здійснивши вищу місію: Господь віддав своє тіло на муки за гріхи людей. А відтак трапилося більше чудо. Він воскрес на третій день після цього, довівши той факт, що лише Бог здатен на це. Більше того. Приховати свій злочин фарисеям. Нині про це знає увесь світ. Й християнство з усіма його течіями охоплює понад третину планети Земля! Хіба це випадковість? Звісно, багато людей під час антихриста відступить, багато зерен впаде на кам’яниcтий грунт... Втім, Ісус Христос у славі своїй за задумом Божим прийде судити світ, коли настане на це час! І отримає кожен по вірі своїй та ділах своїх! Й не буде потому більше заздрості, гніву, розпусти та розбрату між людьми, бо вкине Агнець Божий диявола в огненну гієну! Дай Боже багатьом із нас не послідувати шляхом демонів заздрості, гордості та іншими служителями тьми.
А я вже нікому не заздрюЯкий в тім сенс?Навіщо заздрити,якщо це не змінить тебе на краще, а тільки зробить нещасним.......... ---------- Додано в 21:24 ---------- Попередній допис був написаний в 21:24 ---------- П.С. Я не хочу бути нещасна,і без того життя важке.