В якому є "любов" до сала та "кохання" до жінки на відміну від кастрованого "язика". Хлопче, ти спочатку вивчи обов'язки воєнпреда на підприємстві більшовиків, його роль в охороні секретів та видачі зброї для охорони їх, а потім лізь в ту царину, в якій ти зовсім тупий. Новий Даль з Тамбовщини з'явився на Донбасі. Спаси та збережи Боже!
Я это вообще-то знаю... Было бы ужасно иметь в наличии 23 миллиона президентов и 22 миллиона премьер - министров... Слава Богу, что их всего двое!
Рівнянине, от тільки не потрібно в дєбрі. До чого тут мови нацменшин, збереження мов, розвиток мов і т.д.? Є реальна ситуація. На певній території переважна частина населення користується певною мовою. Чому не врегулювати це законодавчо? З приводу перекладачів, не смішіть. У державі одна державна мова - українська. Її ПОВИННІ знати всі. Поряд з цим на певних територіях за рішенням місцевої влади може функціонувати друга мова. У Ч О М У П Р О Б Л Е М А ??? Ми з Вами пам"ятаємо часи СРСР, коли в Україні реально існувала двомовність. І нічого, розуміли одне одного без перекладачів. Так от, моя думка. Галичани просто ХОЧУТЬ, ну от ХОЧУТЬ, щоб було як вони скажуть, щоб знали, хто в домі хазяїн, щоб ті ж донеччани знали своє місце - не ПОРЯД з галичанами, не РАЗОМ з галичанами, а ЗНАЧНО НИЖЧЕ від галичан. Другого пояснення немає.
Якщо тоді була реальна двомовність, то чому мої батьки в україномовному місті здобували професійну освіту російською?
Знову дитинство! В русском языке есть "мужчина" и "муж", разные понятия. В украинском все "чоловік". То яка мова кастрована?
Тому що отримавши професійну освіту людина могла поїхати у будь-яку із 15-ти союзних республік і не мати мовних проблем. Чи було б краще, якби, наприклад, в УРСР приїхав, наприклад, узбек і спілкувався узбекською, а українець поїхав в Узбекистан спілкуватися українською?
Проводилася політика одна країна - одна мова. Для України це тех дуже слушна політика. Законопроект, який прийняли у першому читанні не просто сирий - він НІЯКИЙ. Винесли його напередодні ЄВРО. Чому? От яке питання мене цікавить.
Не було такої політики. Це інше питання. Яке до вирішення мовної проблеми у державі не має відношення. Це брудна політика. При чому як із сторони влади, так і із сторони опозиції. Тут вони "обоє рябоє".
Да все просто - сделать Русский язык официальным и всего делов. Мы все прекрасно понимаем ханжеский контекст тех крикунов, которые верещат, что "это убьет Украинский язык" и прочий шакалий вой по поводу "захватывающих власть москалей". Но сделать Русский язык официальным - это только первый шаг, за ним должны последовать остальные.
Из статьи: Простите я так и не понял.По предлагаемому Закону отменяется обязательное изучение в школах украинского языка?
В СССР проводилась политика скрытой русификации, не такой тупой как в РИ. Эстонцы умнички, про украинцев, к моему великому сожалению, я этого сказать не могу.