Захисти Україну.

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Прокіп, 4 чер 2012.

1. рівнянин

рівнянин Well-Known Member

І на якій мові розмовляють італійці?
    [CENZ]Перевод от Ривнянина:И на каком языке разговаривают итальянцы?[/CENZ]

І резервації не врятували...
    [CENZ]Перевод от Ривнянина: И резервации не спасли[/CENZ]

2. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

О так, її знає кожен, хто хоч трохи володіє українською мовою. Росіянин - це представник російської нації, російськомовний носій російських культурних (хоча слово "культурих" тут мабуть не дуже доречно) цінностей. А руський - це назва стародавніх слов'янин, що мешкали на території України тисячу років тому, пілся встановлення влади варягів, ну Київська Русь, Руська Правда Ярослава і таке інше.

3. Mr. Blick

Так. Не відповідає Баярд. Пішов далі любити Україну паруські.
    Ну, його ж дітям тут гавно ложкой жерти, не мені.

4. Inga

Inga Дуже важлива персона

Танна, по сути - это ввод двух гос-ов на половине территории Украины. В законопроекте ведь речь идет не о печати интсрукций лекарств на украинском и русском - вся документация - паспорта, св. о рождении и т.д., весь документооборот - всё на двух языках.
    Мы вчера обсуждали этот законопроект - это жах и по сути и по капиталовложениям. Наверное это от бессилия, но если эти сволочи этот закон таки примут, то я очень хочу, чтобы днепропетровские евреи продавили в Днепропетровске и свой иврит, и пусть местная власть его учит.

5. Фауст

Фауст Well-Known Member

Ну не на латыни же :))

Вы полагаете, с помощью резерваций, колониалисты пытались спасти язык и культуру индейцев? :))

6. рівнянин

Це відповідь на питання: " що російськомовні не є українцями.."
    Чим відрізняється українець від француза чи поляка? Зовнішністю? Кров'ю? Візьми француза і урраїнця, навчи польської мови...трохи історії і традиій і ти їх не відрізниш від поляка...

7. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

На москальській, тому що етруски пішли по висновках батька історії москалів німця Міллєра від рускіх.

8. Фауст

Фауст Well-Known Member

По сути есть "хотелки", а есть объективная реальность
    Новый законопроект это попытка привести в соответствие "де юро" с "де факто"

9. bayard

bayard Дуже важлива персона

у тебя каша в голове. вибач Блик. россиянин - член российской политической нации, попытка построения которой велась в ссср и называлась - советский человек.
    русский - этническое определение происхождения человека.

10. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

ДЕЩО ПРО МОВУ

[FONT=&quot] З моєї готуючої до видання книжки.

В нашому невіглаському суспільству часто (особливо перед виборами) піднімається так зване «мовне питання». Про нього наговорено стільки аналітичної полови, що не можу втриматися, щоб не продовжити його розгляд. Звертаю увагу на те, що його піднімають з нацменів лиш москалі та виховані ними яничари. Вірменин, грек чи українського походження грузин спокійно відносяться до спроби лінивих українців реанімувати свою мову. При цьому вони не заявляють про перешкоду держави Україна користуватися і розвивати свою національну. Просто москалі перейняли цю тактику волання у євреїв, які подібно галасували про «геноцид». Як і євреї «обходили» подібне нищення німцями циган та інших народів, не сурмили через контрольовані ними в світі ЗМІ про нищення українців голодомором, так і москалі воліють не згадувати століття силового витіснення української мови російською. Як євреї вперто не хочуть згадувати свою терористичну діяльність 40 і 50-х років під час створення своєї нинішньої держави, але злісно критикують арабів за подібне, так і москаль «бореться» з тероризмом, будучи чи не найбільшим подібним в світі. Ці два народи («великий» і «богообраний») уникають дискусії про свою поведінку серед світової спільноти і чому від них так стороняться інші «просто» народи. Вони навіть постановку цього питання пробують не допустити, видаючи його за «страшний націоналізм». А все тому, що при достатньому аналізі можна виявити причину появи цього націоналізму, який є просто захисною реакцією на агресивний шовінізм «великих» і «богообраних». Різниця в шовінізмі цих двох суб’єктів світової спільноти лиш в тому, що в євреїв він досить прихований в їхніх талмудах і діях, а в москалів - по монгольськи відвертий і грубий. А для одурілих в імперії українців я хочу сказати наступне. Наш невіглас розмірковує своїм «курячим» мозком приблизно так: «мова мені ковбаси не додає». Ось тому цей зациклений на ковбасі “ідіот” і половини вживаних ним слів не розуміє. Якщо він не зрозумів своє становище загарбника в Афганістані, по мавп’ячому називаючи себе “інтернаціоналістом”, чи називає дачею (оаза для відпочинку) місце постійної трудової повинності, то чи зрозуміє чому француз розмовляє французькою, а швед – шведською і якою мовою годиться користуватися українцю. По причині “куриності” згадуваних вже органів він і гривню продовжує називати рубльом, прирівнюючи себе до того невігласа, який і третю свою жінку називає ім’ям першої, тому що так «привик». Йому незрозуміло як згадувану вже англійську продавщицю квітів за рахунок досконалого вивчення мови вивели в «леді». По причині незнання справжньої ціни мови наш земляк тому й бідніший фінансово та духовно за англійця, який не тільки свою мову береже і поважає, а охороняє навіть і такий начебто «нековбасотворючий» символ як королівську родину. А ось мозковий центр Кремля приходить по зрівнянню з нашим невігласом до іншого висновку, тому він і бореться за збереження впливу своєї на наших теренах. Через оце «збереження» Москва продовжує тримати контроль над нашою «ковбасою». Як США опутали весь світ своїм доларом, тримаючи над ним певний контроль, так і Москва через «общепонятн[/FONT][FONT=&quot]ы[/FONT][FONT=&quot]й» старається тримати так звану зону свого впливу. Тому ми в однаковій мірі рубаємо гілку, на якій сидимо, коли невігласьки зраджуємо своїй і валюті і мові, міняючи їх на іноземні. Але, якщо панічну зраду гривні ми відчуємо наслідками фінансової інфляції, то чи дійде до нашого невігласа дія культурної інфляції. Але це буде зрозумілим небогатьом моїм землякам в силу вказаної «куриності» у всіх інших. Тому останнім я пораджу хоча б записати зразок вимови їх суржика на диктофон і уважно послухати. Ота м[/FONT][FONT=&quot]’[/FONT][FONT=&quot]ягка вимова «л» черкащанина чи полтавчанина зовсім не стикується з жорсткою російською мовою. Це був як приклад, а узагальнено можна сказати так – наш український мовний двигун призначений для роботи на іншому бензині ніж «нечорноземний», тому наша вимова російської є часто неприродна і відштовхуюча в частині звукової естетики. Мовна пастка не така вже й проста і по іншим причинам. Колись її відчули австрійці, коли спочатку з квітами зустрічали єдиномовні гітлерівські війська, а потім, в часи окупації їх території «легендарной и непобедимой», гірко про це шкодували. По шляху австрійців ідуть тепер не раз хвалені мною попередньо білоруси. Тактично вони зараз попереду українців, але стратегічно вони все більше залазять в досить неприємну ситуацію. Мову свою вони майже повністю здали, дармовий газ теж буває як той сир в мишоловці. Чому ж Росія так щедра для них? Відповідь дуже проста – головний стратегічний супротивник в москалів поки що (лиш далі проявиться подібний їм амбітний Китай) на заході. Проблема протистояння невідбувшогося «3-го Риму» і Європи не вичерпалася. Отже можлива чергова бійка, в очікуванні якої Кремлю потрібен зм’ягчаючий буфер, в ролі якого були під час 2-ї світової війни Україна і Білорусь. Якби не останні, Росія понесла б набагато більше збитків. Тому Білорусь (ментально зовсім не агресивний народ і що вони знаходять спільного з росіянами одному Богу відомо) може черговий раз мати повід тужити по спаленим селам, зруйнованим містам і знищеному населенню. Так що «мовна проблема» не така вже й проста. А відносно потреби реанімації нашої «солов’їної», то я би пояснив вживаючим іноземний сурогат так – як би не було гарним зовні і достатньо розрекламованим польсько-голландське яблуко, але для мене є добрішим своє рябеньке, навіть з червоточиною. І незалежно оцінити ситуацію в «мовному питанні» я довірив би німцю В.Далю, в силу його освіченості та шляхетності, а волання від пройдисвітів типу Азарова я сприймаю як крик того злодія, який теж кричав «Держи вора”. Просто ці Азарови хочуть, щоб чергові талановиті Гоголі навіть через зневагу до нього прославляли “великий и могучий на мат русский язик”. [/FONT]
    [FONT=&quot] Наостанок хочу нагадати проштовхувачам «языка» в Україні, які пробують це робити з допомогою Європейської мовної хартії, що базою цієї хартії є наступне – БЕЗ ШКОДИ ДЕРЖАВНІЙ МОВІ. [/FONT]

11. ELiKA

ELiKA Дуже важлива персона

Ба, вывод специалиста о_О
    Я так понимаю, что вы законопроек изучили, положение дел в Украине вам тоже хорошо известно, как и Хартия, юридическая база Украины и много чего еще :rolleyes:

12. bayard

брать можно кого угодно и учить чему угодно. вопрос в самоидентификации. т.е. в том, кем себя чувствует человек пребывая в многонациональной стране. я, пребывая в русскоговорящем окружении, чувствую себя украинцем. кто-то - русским. самоидентификация не зависит от того каким языком человек владеет. это нечто большее

13. Mr. Blick

Я не знаю, що там воно значить на вашій мові, яку один український діяч влучно назвав "собачою". В російській імперії це мабуть дуже важливо відрізняти етнічне походження від імперського подданства.
    Хоча це завжди важливо. От в Україні етнічних українців ніби відсотків 80, а з них десь 30 русифіковані яничари. І тигипковські запроданці ще є, які продадуть Україну швидше за яничар.

14. bayard

а чего только они? у нас их больше. во главе с мэром, губернатором и президентом еврейского конгресса. в синагоге, на Мишпуху такие авто бывают - номинация на Оскар отдыхает:))

15. Прокіп

Прокіп Well-Known Member

Він хотів сказати - ЗАКОНСЕРВУВАТИ ПЕРЕЖИТКИ КОЛОНІАЛІЗМУ.

16. bayard

коли про щось говориш - треба знати! вивчай питання, потім поговоримо:
    На́ція (лат. natio — плем'я, народ) — полісемантичне (багатозначне) поняття, що застосовується для характеристики великих соціокультурних спільнот індустріальної епохи. Існує два основних значення терміну:
    Політична спільнота громадян певної держави — політична нація. Часто вживається як синонім терміну держава, коли мається на увазі її населення, наприклад для посилання на «національні» університети, банки та інші установи.

Етнічна спільнота (етнос) з єдиною мовою і самосвідомістю (як особистим відчуттям «національної ідентичності» так і колективним усвідомленням своєї єдності і відмінності від інших). У цьому значенні фактично є синонімом терміну народ.
    Нація

17. рівнянин

Тоді я папуас....Ну дуже люблю природу....:o

18. STK

STK Дуже важлива персона

Чому їм важко читати? Україномовним чомусь не важко розуміти російську мову, а от російськомовні часто принципово не розуміють українську :sad:

19. рівнянин

Ось ти і дав відповідь на своє ж питання. Одним з основних визначників є єдина мова...

20. рівнянин

А Ви на староруській спілкуєтесь?
    [CENZ]А Вы на старорусском языке общаетесь?[/CENZ]

а де твій аватар? :)