Західна медицина (переміщено)

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Alexey Titievsk, 18 лип 2008.

1. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Відповідь: Західна медицина (переміщено)

Представители западной медицины, к счастью, думают иначе, чем Вы, свидетельством чему является распространение принципа доказательной медицины на всю систему Западной медицины. Пример с подозрением на рак молочной железы вообще очень опасен по своей глупости. То есть предлагаете женщинам, нащупавшим у себя в груди новообразование, показывать его соседкам, продавцам парфюмерных магазинов? Само пройдёт? А если не пройдёт, а разрастётся до момента, когда уже будет не вылечить? При подозрении на туберкулёз или воспаление лёгких чего делать? Над картошкой дышать? Кашель сам пройдёт? Инсульты чем лечить будем? Заговариванием? Инфаркты мозга? Инфаркты сердца? Поболит и перестанет? Капелек покапать? Люди стран, в которых так делают (= в Украине) долго не живут. Статистику то не обманешь болтовнёй. Ещё раз подчёркиваю, что трёп в медицине, тем более если Вы имеете какое то отношение к медицинскому образованию, очень опасен.

• Подобається Подобається x 1
  2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Профілактика - то чудово! Але всі під Богом ходимо.... От раптом проблема з коліном? До кого підете?

Чудовий приклад! (От, до речі щодо онкології і гомеопатії ;))
    Маю запитаннячко - так була зроблена біопсія? "офіційний" діагноз був, чи лише "пальпація"?

Додано через 4 хвилини
    Перепрошую, але мотив крайнощів задала не я :agree:.
    Запропонуйте алгоритм дій. Ситуація - у людини, скажімо, спухло коліно або щось нащупалось у грудях або кашель 2 місяці. Що робити?

3. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Моя розповідь - аргумент, аж ніяк не вказівки до дії. Проте Ви достатньо широко виклали (потріпались) як в яких випадках діяти, усвідомлюючи, що це "очень опасно".
    Для вас західна медицина - мрія, вантазія, мета,...?
    Як пркоментуєте факт лікування в наших лікарів хворих з заходу? Чи у Вас немає статистичних даних.

Звернуся до товариша (разом вчимося).

Діагноз - ні. Не було навіть первинного звернення.

4. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

В системе Западной медицины я ежедневно работаю. Украинская медицина - разрушена, поэтому комментировать её не могу.

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Вчитеся де (якщо це не секрет)?
    Дещо стає ясніше. А Вам відомо, що пухлини бувають і доброякісними? А Ви допускаєте, що то взагалі була не пухлина?
    А от якби то була злоякісна пухлина, то хто зна чим би все скінчилось......

Ljolik, скажіть, будь ласка що саме Вам не сподобалась у моему дописі? Можливо, потрібно дещо уточнити, чи перефразувати.....?

6. Е.Стілл

Я про пухлини ніц не говорив, була мова про обтяжену спадковість. Цікаво просто чи має хтось уявлення, як можна руками переміщувати підшкірно тканину+???

Вчуся в Школі соматичної інтеграції, точніше "катаю" другий круг "век живи-век учись".

Якщо Вам там комфортно, я за Вас щиро радий!!!

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Невже так важко здогадатись ;)

поясніть будь-ласка де ви знову побачили онкологію і гомеопатію ;) Бо я в цій фразі бачу леше суцільні домисли і перекручування і емоції, жодних фактів.

8. nata-k

nata-k Well-Known Member

Шановний Е.Стілл дозвольте нагадаю Ваші слова
    Так, можливо, це не онкологія, а можливо.....

Я правильно зрозуміла, що Ваша мама звернулась до гомеопата?

До речі, Ljolik, скажіть будьласка, як на Вашу думку слід поступити, якщо правій молочній залозі пальпувався твердий вузл розміром, як грецький горіх?

9. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

З чого ви це зрозуміли (побачили те що захотіли побачити ;) ) ? Вузол = онкологія ? а гомеопата де ви там побачили це взагалі загадка. Тим не менше вирішили що це чудовий приклад - хіба приклад перекручування.

ггг, я вам доктор?

• Подобається Подобається x 2
  10. Е.Стілл

Що то було - невідомо. Умрвно я назвав - тканина+.

Ні, неправильно. Про гомеопатію і близько я нічого не говорив.
    ==
    Ознайомтеся з гомеопатією не тут, а хочаб на якихось серйозних курсах, інакше нічого з тих розмов не буде.

11. nata-k

nata-k Well-Known Member

Що ж препрошую. Певно через те, що Ви так часто згадуєте гомеопатію у позитивному ключі, я й зрозуміла не вірно.
    Тоді можна і до Вас питання?
    Як слід вчинити людині у такій ситуації
    Шановно, Ljolik, я не запиту Вас як треба лікувати і якою має біти тактика лікаря. Я запитую як, на Вашу особисту думку, повинна вчинити ця жінка? Як би вчинили Ви? Ну, і по можливості пояснення чуму саме так.
    Дякую :)

12. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Ніхто нічого нікому не повинен. А особисто я напевне спочатку б обстежилась (для власного заспокоєння), а тоді б звернулась до гомеопата (в будь-якому впиадку). До офіційної медицини - хіба у випадку дійсно онко, і то....

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Авжеж, тільки собі :)
    Уточніть, будь ласка, про яке обстеження Ви говорите?
    Чому у будь-якому випадку Ви б звернулись до гомеопата? Так все ж, у випадку онко до кого?
    Якщо можна трошки ширше розкрийте свою думку. Дякую :)

14. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

угу :)
    але карму знімаєте вправно - і
    отут "перед екстрасенсами знімаємо капелюхи" :)
    ==
    А тепер - карму, будь ласка!
    (в сенсі - знімати) :)

15. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тому що довіряю грамотному гомеопатичному лікуванню, маю позитивноий досвід :)
    В попередньому дописі чітко написала , читайте уважніше.

Додано через 7 хвилин
    Дискримінація за професійною ознакою, браво :) ;) Це називається "ми найбільше несприймаємо в інших те, що самим властиво" ;)
    Але зрештою продовжувайте якщо маєте таку потребу, мені це не заважає.

оппа, вже не тільки власна карма зачіпає, але й чужа ? прогрес чи ....

:) не тріскайте вар"ята, розумієте про що йдеться. Якщо це питання з людиною 2 рази обговорювалось, а й надалі продовжується бездоказові домисли і натяки то говорити більше немає про що, хіба карму знімати.

Ну що ви, що ви, провокуйте мене щоб потім можна було всі мої дописи в темі помітити ? не вийде, "знаєм, плавалі"

16. MaK

MaK Active Member

Льолік хотіла сказати, що обовязково, впершу чергу, звернеться до онколога, при необхідності зробить пункційну біопсію вузла, мамографію, здасть базові аналізи. ...потім заспокоїться ...і піде входити в біорезонанс:)
    А по суті, ми вроді про західну медицину?

Додано через 4 хвилини
    щодо гомопатії:) , то на мою думку нею можна бавитись при відсутності серйозної патології (зокрема онко-). Хоча, цей напрямок через свою популярність заслуговує на подальше вивчення, і може...

17. TARIKAFR

TARIKAFR Well-Known Member

Доброго дня, форумучани. Зарегіструвався тут, щоб підтримати думку Алексея про ефективність шалену докзової медицини і застерегти від всякої дурі у випадку серйозних проблем зі здоровям.

Сам я медик і з сімї медиків, та з таких, що любили свою роботу і пацієнтів. За все життя заробили на 2 кімнатну квартиру, що їм держава ще за советів дала в 70 роки. Ні машини, ні розкоші. Батьки були знані, жили в лікарні, обожнювали таких хворі. Та з сили їх виховання важко було навіть кульок їм запхати. А батя і заввідділом став, хоч і в партію не вступив.
    А я за 2й раз через медучилище і підготовче відділення в нельвівський, звісно, медінститут без жодної копіїки вступив. Без неї і закінчив. За роботу у Львові 8 років назад по блату 10 000 дол запросили ! Не мав, звісно. Пішов в район 3 роки відробити, хоч інтернатуру брат платив, а держава - на папері. Головний лікар в кишеню брав, бо дав направлення на мою бажану спеціальність. На одного вижити в батьківській квартирі - хватало. Десь 40 дол мав сім років назад.
    Дурний, як батьки - не можу брати і "подяки", хоч спеціальність чи не найважча в медицині +++
    Мучився, поки не одружився. А потім сів вчити чужу мову з нуля, назичив грошей. За 3 роки вирвався на стажування за власний рахунок на 6 міс. А потім мені і роботу за бугром запропонували. Перевчився і вже працюю лікарем. І сімю забрав. Повезло, та ризикував всім !

Це все не тільки, щоб похвалитись, але щоб надати ваги моїм словам, що підкріплено реальним досвідом :

ТЕПЕРІШНЯ СВІТОВА МЕДИЦИНА НА ВИСОЧЕННОМУ РІВНІ. МИ НА 40-50 РОКІВ НАЗАД.

ЯКЩО СЕРЙОЗНЕ З ЗДОРОВЯМ -ЗВЕРТАЙТЕСЬ ДО ПРАКТИКІВ !

Є ГРОШІ - МІНІМУМ, В ПОЛЬЩУ !

А ГРВЗ і різні бздури, якщо то точно вони, то і травками і чарами можна лікувати.
    У світі та параноя теж була, та вже перейшла давно.
    Ми наступаєм на наші рідні українські граблі.

• Подобається Подобається x 2
  18. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Степаничу!
    Ви чули?
    Розумієте, кіко зараз треба, щоб "посвітити" дозволили?

Всім тікати?

Наспівуючи:
    Niech inni se jadą gdzie mogą gdzie chcą
    do Wiednia Paryża Londynu

A ja się ze Lwowa nie ruszę za próg
    ta mamciu ta skarz mnie Bóg

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так ми саме про неї. Чому ми заговорились про гомеопатію? Це дуже важливий момент :).

Бо всім зрозуміло, що наша діюча зара медична система – не ефективна, а часом небезпечна. Потрібна альтернатива! Більшості наших людей та альтернатива вбачається в гомеопатії.

Особисто я в даній темі хочу звернути увагу на те, що можлива інша альтернатива – доказова медицина.
    Але спершу, напевно, треба переконати у тому, що гомеопатії не слід вже так довіряти ;).
    Чому?
    1. Жоден гомеопатичний препарат не має доведеної ефективності.
    2. Оцінка ефективності гомеопатичних препаратів практично не проводиться.
    3. Ті препарати які перевірялись показують плацебо ефект (щодо цього можна зробити велику підбірку лінків, якщо їх хтось читатиме – я зроблю).

Отже, гомеопатія заснована на вірі, а не на біологічній активності препаратів. Я не кажу, що гомеопатію треба заборонити, я кажу що її вплив треба вивчати. І тільки після вивчення активно застосовувати!

Кожен біологічно активний препарат повинен мати побічні ефекти. Чудес не буває! Завдання медицини (доказової) оцінити які побічні ефекти можливі, з якою частотою, які фактори їх посилюють, які послаблюють, як один препарат взаємодіє з іншим, який з існуючих препаратів найбільш ефективний. І на основі цих знать будувати терапію. а не на основі віри/не віри ;)

Так, гомеопатія спокуслива, бо йдеш до людини, яка каже «Я знаю як». Можна розслабитись і нічого особливо не робити :dance:
    .
    А от якщо за ідеал взяти доказову медицину, то розслабитись важко, треба попрацювати – спочатку зрозуміти що ж то таке, почитати відповідну інформацію, навчитись її шукати, пошукати лікаря, який би знав що то таке, розповідати людям (у тому числі лікарям) про то.......

З.І. Звичайно, робота повинна іти з обох боків. У відповідному місці я беру участь у подібних (багато-багато емоційніше і серйозніше :)) розмовах із лікарями. Але тут, переважно потенційні пацієнти. А я переконана, що для змін потрібні дії з обох боків.

Сподіваюсь на розуміння :)

20. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Ок. коли то зробите - приходіть, покалякаєм... :)

а де твій аватар? :)