Західна медицина (переміщено)

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Alexey Titievsk, 18 лип 2008.

1. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Відповідь: Західна медицина (переміщено)

Особистий негативний досвід, відверто неправдивий натяк на лікування онкохворих , прирівнювання до ворожок мало знаючи про принципи гомеопатії і без будь-яких доказів це що, має тягнути на об"єктивність ;)

+- це має означати з річного віку ? звідки такі дані ;) чесно кажучи щось я не сильно уявляю той ефект навіть у 3-річної дитини.

2. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Десь мій допис пропав :beee:
    пишу знову
    Нато, наскільки я розумію ефект плацебо - ефект від беззааперечної віри у те, що дана пігулка тебе вилікує.
    Який може бути ефект у дитини, яка і толком ще не розуміє, що таке хвороба.

3. nata-k

nata-k Well-Known Member

Я ніколи не довіряю одному окремому досвіду ;). Не треба мені приписувати чужі погляди. А про онкологію - все залежить від джерела інформації. Ви попитайте онкологів які до них часом пацієнти приходять і після кого :sad:. Зауважте, я не казала, що всі гомеопати беруться за онкохворих.

Мені шкода, що ви так недооцінюєте дітей. Почитайте якісь книжки з вікової психології. Зараз є багато таких.
    Там де має місце плацебо ефект має місце складна психологічна конбінація, у випадку з дітьми побудова, перш за все, на взаємодії з батьками. А дворічна дитина - то вже неаби який психолог ;). Але то вже зовсім інша історія :)

4. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Мала розмови і з онкологами, і з гомеопатами. І з пацієнтами мала "Броньової" мала можливість спілкуватись. Тому і стверджую що ви маніпулюєте фактами і дозволяєте собі.... не чесні прийоми.

Бла-бла-бла-бла .... А де докази, джерело ? хтось проводив дослідження ефекту плацебо на дітях ;) ? До-речі, в вас свої є ?

5. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так, у мене є дитина.
    Я спробую пошукати в інтернеті літературу з вікової психології.

6. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Тю, а де ж EBM ? бо психологія то знаєте таке... десь як гомеопатія, без доказова, хіба ні ;) ?

• Подобається Подобається x 1
  7. nata-k

nata-k Well-Known Member

Ну от, про що я й говорю :). Гомеопатія тримається на вірі. А це не наукова, і не медична категорія. Це з сфери філософії, психології, релігії... Саме про це я і говорю :)

Додано через 3 хвилини
    Залежно про що йдеться ;). Якщо про лікування депресіїї методом психоаналізу - то, дійсно, зібрати достовірні данні і "поміряти" статистичну достовірність складно.
    А от якщо говорити, про особливості інтелектуального, творчого та іншого розвитку людини протягом життя та особливості взаємодії батьків та дітей різного віку - уже накопичено досить знань, щоб підсумувати їх у закономірності.

8. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Как то у вас тема про Западную медицину плавно перетекла в тему про гомеопатию. Сопоставление по меньшей мере странно. Нет такого распространённого заболевания на Западе, которое (при наличии других соответствуюших экологических и социальных достижений) не лечилось бы более, чем эффективно с помощью классической западной медицины..

9. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Одного разу двом хворим робили за показами однакові операції на колінному суглобі. Першому зробили бездоганно, а другому не робили нічого (просто розрізали та зашили). Після операції першому сказали, що шанси встати на ноги дуже низькі - зробили все, що змогли, а другому повідомили, що все гаразд і він скоро зможе піти додому - так і сталося. А от перший, після тривалого лікування поїхав в колясці на тривалу реабілітацію.
    Схожі розклади бачив і з хворими на ГПМК,... Ось Вам і віра
    По вірі вашій буде вам дано...

10. Alexey Titievsk

Страну не подскажете, в которой этот бредовый эксперимент на людях был произведён? Зачем сказки рассказывать?

• Подобається Подобається x 3
  11. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

Бла-бла-бла... "Якась бабка сказала"(с).

12. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

спершу безвихідь, а потім досвід

Додано через 2 хвилини
    До речі, в Німеччині сімейними лікарями є гомеопати, і їх послуги фінансуються страховкою - це я нещодавно довідалася від товаришки, котра там живе з родиною

13. Alexey Titievsk

Очень странно, если так. Семейный врач - это врач, то есть по стандартам ЕС - человек, получивший разрешение на профессию в специальном учреждении своей страны.. Эти учреждения крайне жёстко регулируют профессиональную пригодность... Скажем, врач из Австралии не сможет практиковать медицину в ЕС без дополнительных экзаменов.

14. Е.Стілл

З метою трошки розвеселити публіку. Бо складається враження, що вирішуються глобальні питання, від яких залежить доля держави. Та я вважаю, що вся ця балаканина тут - це просто задоволення власного его,... (це не каміння в город) Частина співрозмовників знає про гомеопатію стількиж, як я про істинні причини падіння японської єни на токійській біржі, але тим не менш прирівнює мощну систему знань до бабки що займається цілительством десь в горах; частина порівнює умови праці та відносин лікар-хворий за бардюром, невраховуючи менталітету... :D:D:D
    :agree: Пропоную зустрітися на реальній каві, поговорити, продемонструвати, поділитися досвідом,...

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

Веселощі це добре. Як там, хвилина сміху замінює стакан сметани ;).

Але в кожному жарті є лише доля жарту ;).

Ваш приклад з коліном просто чудовий! Так, феномен плацебо ефекту дуже вражаючий і може стати поштовхом навіть до світоглядних змін. Я згідна :agree:. І абсолютно погоджуюсь із тим, що кожна людина має право вибору. Як каже одна моя знайома - "кожен має право скрутити собі шию у той спосіб, що йому подобається" :p.

Що оберете ви: правильно виконану операцію, але непривітним лікарем грубіяном (назвем це так :)); чи нічого не значущі маніпуляції, які будуть супроводжуватись міцною моральною підтримкою? Хотілося б почути відповіді :)

З.І.
    Мотивація, мета дій це завжди дуже важливо, погоджуюсь :). Мій стиль спілкування визначається звичкою. Якось так склалось, що весь час мого інтернет існування (близько 4років)я провела виключно на серйозних професійних форумах.

16. Londoner

Londoner Абирвалг

Дехто каже, що усім пострадянським країнам бракує турботи про рядових громадян, - звідси і недооцінка професій, які працюють на майбутнє (вчителі, лікарі, науковці).

Владноможці піклуються власною вигодою, прикриваючись необхідністю "піднімати економіку".

Ну але скілько вже можна її піднімати, панове!?

Після мене - хоч потоп! - це прислів'я дуже точно характеризує нашу владу.

17. Е.Стілл

Я вибрав профілактику - і не хворію. "З здоровим духом - здорове тіло";) Закон подібності;)

Є ще приклад з життя:
    В той час я був студентом 1го курсу. От тоді я і прозрів...
    Моя мама мала проблему, а саме в правій молочній залозі пальпувався твердий вузл розміром, як грецький горіх. Батько, радикальний травматолог, наполягав на обстеженні (біопсія обов'язково), бо спадковий анамнез не тішив (мами мама, моя бабуся, померла в молодому віці, діагноз - рак молочної залози). Але мама всіма можливими способами уникала візиту в медзаклади. Як виявилося накраще. Її проблему здоров'я вирішила сусідка, продавець парфумерного магазину. Вивчаючи в той час анатомію, гістологію, я ніяк не міг второпати, яким чином те новоутворення перемістилося з залози на ділянку manubrium sterni, де пальпувалося, як три рисових зернятка, що згодом зникли. Процес тривав біля двох місяців. Тоді я зрозумів, що медицина буває різна. І неважно західна вона чи східна. Це мій досвід і переконати мене в протилежному не зможе вся доказова медицина, разом взята.

• Подобається Подобається x 2
  18. Londoner

Londoner Абирвалг

Не зрозумів, як ця ситуація пов'язана з Західною медициною? Чого поганого в своєчасному обстеженні для виключення диф.діагнозів?
    Добре шо пройшло, а якби ні? Розумієте наслідки необізнаності людей і відтерміновування звертань?

19. Е.Стілл

Зараз розумію і аналізую, та тоді я тільки спостерігав.

Додано через 2 хвилини
    А це щодо доказовості. А її просто нема, як і обгрунтування - тільки факт.

20. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Дуже легко маніпулювати крайнощами....

а де твій аватар? :)