Західна медицина (переміщено)

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Alexey Titievsk, 18 лип 2008.

1. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Відповідь: Західна медицина (переміщено)

Задаю питання вдруге.
    Там висловлене ваше ставлення а не аргументи.
    Ну і аж ніяк не факти.

На інші питання ви також не дали відповіді

2. nata-k

nata-k Well-Known Member

Але ж ми з вами в інтернеті ;). То ж давайте цим користатись.

Додано через 18 хвилин
    Моє ставлення базується на тому, що я знаю. А я знаю, що жоден метод гомеопатії не має доведеної ефективності. Оцінка ефективності проводилась методами ЕВМ. Що таке ЕВМ і які її методи можете почитати тут http://rapidshare.com/files/12006472...1055_.pdf.html.

Потрібно розглядати конкретні випадки. З особистого життя я маю лише один приклад - коли я була у підлітковому віці мій хронічний фарінгіт лікували у гомеопата протягом 2 років (припинили бо ми переїхали). Ніц не помогло :).
    А найбільш сумні приклади можуть розповісти онкологи :sad:.

На які?

3. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

То ще з"ясувати потрібно що саме розуміється під гомеопатією. Препарати HEEL теж вважаються гомеопатичними, є комплексні препарати, є монопрепарати. А так на загал мало хто з лікарів уявлення має шо таке гомеопатія. Лікарка в якої я була на обстежжені після гомеопатичного лікування (і яка мене все на гормони пробувала підсадити) сказала "чим-ти кажеш лікувалась, травами? ну лікуйся далі, результат є". А взагалі то справа індивідуальна. Щоб лікуватись гомеопатією теж ще лікаря толкового потрібно знайти, що не так вже й просто.

Я вас прошу......, гомеопати за онкохворих не беруться. Ну путайте Божий дар з яєчнею.

• Подобається Подобається x 2
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Отже Вам зустрічались порядні :). Нажаль, бувають і інші.

Саме так.
    Ось дослідження (єдине!) щодо ефективності противірусного препарату. Якщо потрібен переклад, я можу зробити.
    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/...ez.Pubmed.Pubmed_ResultsPanel.Pubmed_RVDocSum
    Подумайте! Компанія існує вже багато років, функціонує активно, отже має прибутки, отже може собі дозволити провести нормальні дослідження. А ми бачимо щойно дослідження in vitro на клітинах (на противагу in vivo - у цілістному живому організмі). Такі дослідження завжди роблять в першу чергу, а не тоді коли препарати вже активно використовуються.
    Сумно :sad:.

Так, нашим лікарям треба замислитись - а чому люди довіряють гомеопатам? Що стає ключовим аргументом для встановлення довіри?

5. Гелена

Гелена Дуже важлива персона

те, що організм розглядають як одне ціле
    і лікуючи одне не калічиться інше
    а моя тьотя от лікувала набряк на нозі, від ліків почав серйозно боліти шлунок
    потім лікувала шлунок, а нога далі набрякає невідомо чого, діагноз навіть не поставили нормально
    другий етап лікування ноги - інший лікар виписує ті ж ліки що перший і питає: а шлунок здоровий? бо вони шкодять на шлунок
    а перший нічого не питав

я от книжку цікаву почала читати: "Лекарства, которые нас убивают" Линиза ЖАЛПАНОВА
    про правдивість даних мені судити важко, але принаймі написане не суперечить елементарній логіці :)

"Несмотря на быстрое развитие современной науки, она не в состоянии полноценно
    оценить влияние того или иного вещества на организм, проследить его движение и все
    процессы, в которых это вещество будет участвовать. В связи с этим даже самые
    привычные и, казалось бы, хорошо знакомые препараты могут вдруг открыться нам с
    отрицательной стороны после многих лет вроде бы успешного их применения.
    Обо всем этом и многом другом пойдет речь в предлагаемой книге"

"Российскими медиками в настоящее время поднимается вопрос о пользе и вреде прививок. Против них
    еще 30 лет назад выступала доктор медицинских наук Раиса Садыковна Аманджолова, утверждая, что
    прививки, спасая от болезней, одновременно несут и новые беды для человечества, вроде эпидемии СПИДа.
    Вместе с Аманджоловой от прививок советуют отказаться шесть кандидатов медицинских наук из
    Казахстана и сто академиков Российской академии наук. "

6. Chortenia

Що таке ЕВМ ви уже усім повідомили, а от хто, де і як оцінював ефективність гомеопатії - не назвали.
    У мене інший приклад - з дитинства, коли у 10-12-річної дитини (уже точноне пам'ятаю, пам'ятаю, що ботаніку в школі вчити почали, от я цілу чверть і пропустила - досі в ботаніці не шуруплю :8:) з'явилась екзема. Спочатку виступило на колінах, потім на ступні, та так, що ходити я не могла взагалі. Лікарі радили фурацилін і все!!! А я далі лежала вдома. І вгадайте з трьох разів який лікар мене вилікував???

7. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Гомеопатія буває різна, є різні школи і різні підходи, але гомеопатами як правило є люди з медичною класичною освітою, з практикою, які прийшли до цього кожен своїм шляхом.
    Повторюю ще раз - вони не беруться за лікування онкохворих, хіба призначають підтримуюче лікування паралельно офіційному. А ви чомусь намагаєтесь прирівняти гомеопатів до ворожок і шарлатанів "а-ля разведу беду руками". Чому? або дійсно не маєте про гомеопатію ніякого уявлення або свідомо це робите, бо саме гомеопати є одними з основних противників масової вакцинації ? ;)

8. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

тут і замислюватися не треба :) це все відомо - але....
    як тут вірно зазначали - зазвичай гомеопати - лікарі з класичною освітою, причому непересічні.
    Просто в якийсь момент їм "не стало місця" в офіційній медицині :) = один з варіантів "розвитку подій".
    Інший - просто набридла тотальна брехня та вільна підкилимна боротьба - от і змінили фах :)
    ==
    ми ж живемо в світі тотальної брехні та міфів? = тому цілком логічним є популярність "нетрадиційного" лікування (як частковий випадок тотального нехтування "класичними" знаннями) :)

9. Степаныч

Степаныч Дуже важлива персона

І його ефективність, до речі. Тому що головний лікар для людини (є винятки, звісно) - сама людина.

• Подобається Подобається x 1
  10. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так. До речі, це один з психологічних ходів, які активно використовується гомеопитами (на рівні з ворожками, цілителями, шаманами :)). Людина знає, що лікування проходить завдяки її власним внутрішнім резервам. Тобто людина відчуває свою силу! А багато наших лікарів діють з точністю до навпаки - вони всіляко показують людині, що вона нічого не знає, не розуміє..... А якби перейняти досвід? ;).

Додано через 1 хвилину
    Так, один з варіантів. І чомусь у нас цей варіант зустрічається частіше, ніж варіант переходу лікаря до ЕВМ принципів. Чому? ;)
    Попит породжує пропозицію!

Додано через 14 хвилин
    Так я ж Вам кажу. Більшість гомеопатичних препаратів навіть не перевірялась! Тобто якщо ви їх вживаєте - перевірка іде на вас.

Деякі препарати перевірялись за методами ЕВМ. Я бачу, Ви не хочете почитати в чому ті методи полягають ;). Ок. В двох словах. Основний тип вивчення дії медикаментів базується на т.з. подвійному сліпому дослідженню. Публікують результати тільки після накопичення данних про велику группу людей (всі дослідження зі згоди людей). Принцип той, що людей ділять на дві групи - одні отримують препарат, інші "пустушку". Ні, лікар, ні пацієнт не знають до кінця курсу що саме хто отримав. В кінці порівнюють данні між групами, а також із даними про ті препарти, які використовували раніше для лікування конкретної хвороби. Всі дані ретельно обраховуються і публікуються тільки якщо показують статистичну достовірність.

Так от, про єфект плацебо чули? Тобто в деяких випадках, деяким людям допомагала і пустишка - це плацебо ефект.
    Практично всі дослідження гомеопатичних препаратів свідчать, що вони діють на рівні плацебо.

І, чесно кажучи, в деяких випадках це може бути. Адже людина отримує турботу, привітність і все таке, чого не може отримати в лікарні ;). Любой каприз за ваши деньги :)
    Але якщо мова йде про важке захворювання, то можуть бути плачевні наслідки. Саме тому я закликаю до обережності!

А вакцінація то окрема тема. І я особисто зацікавлена у вакцінації лише з точки зору пересічного громадянина. Не більше.

11. Ука

Ука сова на посаді жайворонка

Беруться лише в Індії (чи не єдина країна, де дозволено лікування онкології гомеопатією). І дуже успішно. Знаю, що з Росії інколи люди таки пускаються в клініку Віджейкара лікуватися.

Додано через 52 секунди
    Беруться лише в Індії (чи не єдина країна, де дозволено лікування онкології гомеопатією). І дуже успішно. Знаю, що з Росії інколи люди таки пускаються в клініку Віджейкара лікуватися.

Додано через 8 хвилин
    HEEL - це не гомеопатія. Препарати готують за принципом гомеопатичних. Але в методах їх призначення порушено основний принцип - подібності. Це власне приклад того, як роблять гроші на популярності. Виготовляють начебто гомеопатичні ліки, а призначають цілком за алопатичними принципами. Нащастя потенції там невисокі - не вище 6, то ж шанси нашкодити мінімальні

12. Chortenia

Я догадуюсь, як проводяться клінічні дослідження. ми те саме з йогуртами робимо. ......
    А стосовно плацебо, я вас прошу - де дитина, яка ще далека від усього, а де цей ефект .....

13. Ука

Ви спершу прочитайте про методи призначення гомеопатії. Сліпий метод передбачає певну групу пацієнтів з однаковим діагнозом, яким призначають тестований препарат або плацебо. Казус в тому, що гомеопат лікуватиме двох пацієнтів з однаковим діагнозом абсолютно ріними препаратами. Скажімо, тому, що один мерзляк, а інший навпаки. Чи один мліє від запахів, а іншому на них наплювати. Тому цей метод тут незастосовний.
    Відсутність такого тестування певною мірою і вина гомеопатів, з огляду на брак грамотних класиків, вони загружені вище горла, і їм не до цих забавок. Хоча я колись бачила посилання на теоретичний опис, як би можна було провести подвійне сліпе випробування саме гомеопатичних препаратів. Але от посилання зберегти не здогадалася

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Фі, ви ще забули психотерапевтів до шарлатанів прирівняти ;)
    П.С. А взагалі то щодо гомеопатії з вашого боку одні емоції спостерігаються :p

15. Ука

Угу, або людина в комі.

16. Chortenia

Сплюньте

17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Скажіть мені, будь-ласка, що Вас примушує довіряти йому? Адже, фактично, ви довіряете себе дії не перевірених препаратів лише тому, що лікар-гомеопат словесно вас завірив, що так треба?

18. Romko

Romko Дуже важлива персона

А на мою думку гомеопатія дієва тільки для здорових людей.
    Не поможе,але не зашкодить...

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

До речі, ситуація із психотерапією наразі не однозначна. До психотерапії не можливо застосувати більшість методів ЕВМ. Тому ефективність психотерапії не є повністю доведеною з точки зору доказовості. Виняток складає лише одна модальність КБТ, оскільки особливість її методики дозволяе "поміряти" результат.
    Психотерапия у великій мірі грунтується на субєктивному, на віри. Так само як і гомеопатія :).

До речі, я за психотерапію. І мушу сказати, що при всій неоднозначності психотерапія має більшу доказовість, ніж гомеопатія ;).
    Скажіть будь ласка, а які емоції з могу боку Ви бачите?

Додано через 1 хвилину
    Тобто, Ви хочете сказати, що гомеопатичні препарати виводять людей з коми? Скажіть, а ви знаєте, що з коми як правило виходять самі? Звичайно за умови відповідного нагляду.

Додано через 8 хвилин
    Плацебо ефект може бути у людей старше двохрічного віку (в середньому, +-рік) ;)

20. Е.Стілл

Е.Стілл Well-Known Member

Всім привіт!!!:):)
    Дуже тішуся такій жвавій розмові, але не зовсім розумію мету дискусії: що і кому треба довести???
    Час (метод виник не 10 років тому), актуальність (такий підвищений інтерес, і не тільки тут), масштабність (в світі тисячі гомеопатичних шкіл та коледжів, навчання триває +/- 4 роки) - факти говорять самі за себе: гомеопатія жила, живе і буде жити. Якщо не всі лікарі розуміють "з чим його їдять" - нічого страшного,- не всім хворим "воно смакує":) В кінці-кінців є ж так звані "уровни осознавания" - еволюція (хто знайомий з гомеопатією знає зміст цьго слова не тільки від пана Дарвіна;)) А в Біблії давно про це все сказано - "кесарю-кесареве".

а де твій аватар? :)