Західна медицина (переміщено)

Тема у розділі 'Здоров'я', створена користувачем Alexey Titievsk, 18 лип 2008.

1. nata-k

nata-k Well-Known Member

Відповідь: Західна медицина (переміщено)

Абсолютно!!!

Додано через 6 хвилин
    Не можу з Вами повністю погодитись. Так, нажаль, нам не доступні сучасні технічні засоби, які в будь-якій лікарні Європи чи США є звичайними. Але занння лікарів це великий ресурс! І якщо прийде широке розуміння того, що лікар повинен використовувати в роботі лише сучасні рекомендації (а не дані підручника за 60-ті роки), що лікар повинен вчитись все життя - то пацієнти це одразу відчують.
    От хочаби проблема надмірного призначення ліків. Особливо вона є у терапії, педіатрії та гінекології :sad:. Все впирається в знання лікаря!

2. Alexey Titievsk

Alexey Titievsk Well-Known Member

Одних знаний мало.. Либо ты можешь померять Ц-реактивный белок сразу.. Либо нет.. Либо ты можешь применить Риспердал сразу.. Либо нет. Либо есть плазма, либо нет... Практика решает очень многое, не только теоретические знания..

• Подобається Подобається x 3
  3. Romko

Romko Дуже важлива персона

На основі знань моїй дитині поставили діагноз гіперпролінемія.
    - Підвищений вміст білка!
    А де знання того.що в нас ті аналізи роблять по двох параметрах,а в Польщі - по 40-ка?
    А решта "знаючих" шанобливо казали
    - Якщо Віра Іванівна(Шуварська) діагностувала,то помилки бути не може.
    Знатоки,блін...

• Подобається Подобається x 6
  4. nata-k

nata-k Well-Known Member

Достатньо, щоб почати зміни! Я вам наведу конкретні приклади:

-у педіатрії, в нас всі випадки ГРЗ лікують із призначенням антибіотиків (я вже не кажу про те, що скеровують у певну аптеку і ще пишуть штук 10 непотрібних препаратів) досвід ЕВМ каже, що це не доцільно і, навіть, злочинно.

у неврології, в нас один з найшироковживаних препаратів кавінтон, досвід ЕВМ доводить, що цей препарат не дієвий, і лікарі більшості країн навіть не знають про нього.
    Перелік таких препаратів, які широко використовуються в нашій неврології, гінекології, акушерстві, педіатрії дуже широкий.

От вам конкретний приклад, що достатньо знання лікаря, щоб змінити ситуацію на краще. Але для цього треба, щоб лікарі були готові навчатись постійно і постійно оновлювати і поповнювати свої знання.

5. afterstep

afterstep Дуже важлива персона

але лікарі і форуми читають, до речі :)
    і добре знають громадську думку :)
    і лікарі - теж люди :) = в них є особисте життя, і вони зовсім не давали "клятву Гіпократа" прожити життя в злиднях, самовдосконалюючись задля вислуховування лайки пацієнтів :)
    ==
    тому кількість лікарів, що вчаться - щороку зменшується - нащо робити "дурного роботу"?
    а кількість дітей, що "я для своєї доньки ніц не пожалію - все зроблю, лиш би медінститут закінчила та добре влаштувалася" - зростає :)
    ==
    На кого ж ви нарікаєте, панове?

• Подобається Подобається x 5
  6. bora

bora Well-Known Member

Не знаю чи по темі. Мені цікаво чому в нас банально в країні немає ліків, номальних.. Адже передають Ромкові з Італії і т.д.
    Я так лікувала одну хронічну проблемку щомісяця - постійно загострення, все нові лікарі щось виписують... Антибіотики перестала приймати. Перейшла на травички. Нудить від них місяцями і нуль результату - знову рецедив.
    Приїхала подруга з Лондону. Почула про проблему коли мене знову скрутило і принесла з дорожної аптечки пігулку. ОДНУ! І більше в мене рецедивів не було. Так, вони коштують там 150 грн. Ну той що - вкупі я в рази більше тут вже витратила, але до нас вони не доходять. Що цікаво організм вже не сприймав ніяких ліків - будь що і побічні ефекти. Жодної реакції на цю пігулку не було. Вже роки без рецедивів і якихось взагалі проблем. Для мене це було як чудо. Тільки чому воно не потрапляє до нашої країни?? мені - не зрозуміло

7. Chortenia

Chortenia Маленьке файне вредне

Для цього треба змусити їх навчатися, ніхто не буде просто так витрачати свій час і гроші, особливо, якщо "і так сойдет".

• Подобається Подобається x 1
  8. afterstep

згадалося...
    "не можешь - научим, не хочешь - заставим..." - таке собі гасло колись побутувало...
    До речі, ви ніколи не думали, чому рабська праця була замінена феодалізмом (теж примусова праця), потім прийшов на зміну капіталізм....
    І чому саме питанню "примусова чи свідома праця" стільки робіт було присвячено?
    ==

Відсутність конкуренції. Відсутність самосвідомості виконавців та замовників. Відсутність місцевих фахових кадрів.
    Першопричина - і далі" кухарки будують державу". Ну воно ж ніби все просто - адже ж кожен може бути міністром?

==
    Оголошення.
    Оголошується набір на тримісячні курси бухгалтерів, масажистів, директорів підприємств та міністрів України....

9. Chortenia

Ііііііі????
    А от чому для того, щоб мене взяли працювати перекладачем, я маю зробити пробний переклад текстів з різних сфер (читай, фактично, здати екзамен), чому, якщо я завалю один переклад, другий мені уже ніхто не дасть? Чому ж не те саме у лікарів? а?

Відповідь про ліки - то до Бори, то вона питала...

• Подобається Подобається x 1
  10. afterstep

питання масовості - і "блатів". Ви ж у Львові живете?
    У вас - дефіцит замовлень, у медицині - дефіцит кадрів.
    Попит породжує пропозицію.
    Відсутність конкуренції породжує зниження якості.
    "зрівняйлівка" породжує зниження якості також. Адже за переклади оплата - відрядно?

11. Chortenia

Ну дефіциту у мене нема, швидше я відмовляюсь, не можна ж щовечора працювати... Але то не до теми.

"питання масовості - і "блатів"
    ТАк отож!!!!
    То про яку якість можна говорити?

Але щось то вже не Західної медицини стосується.....

12. Londoner

Londoner Абирвалг

Тому, що комусь це дуже не вигідно в верхах, напевно. Тому і процент крейди в таблетках збільшується пропорційно віддаленню від кордону.

Як гіпотезу, можна прочитати ліричний відступ в останній частині мого повідомлення тут: http://forum.lvivport.com/showpost.php?p=350952&postcount=1955

Додано через 7 хвилин
    До речі - це невід'ємна частина професіїї. Я, наприклад, знав на шо йду. :)
    Але, скажу я вам, ці "лайки" присутні в любій, навіть самій ідеальній системі. Нікуди від цього не втічеш....

13. nata-k

nata-k Well-Known Member

Напевно, приємніше поговорити про те як все погано, що всі політики/лікарі/чиновники сволота. А чому приємніше? Бо тим самим ми знімаємо відповідальність з себе і знаходимо собі винного. Дуже просто і зручно :). А давайте підемо іншим шляхом (ну, спробуємо :)).

Що можемо зробити ми, пацієнти?
    Я думаю, що пацієнт повинен зрозуміти, що медицина - це не чудо, а лікар не чарівник. Саме на цьому бажанні засновують діяльність різноманітні гомеопати, екстрасенси і т.д. :sad: Який наступний крок?

З.І. Щодо примусу. Я особисто знаю історії, коли мами приносили свому дільничому педіатру переклади ЕВМ рекомендацій щодо лікування (до слова сказати, багато з них сильно відрізняються від відчизнаних протоколів). І лікарі з вдячністю приймали. Просто то робилось без агресії, без звинувачень, без образ, без притензій ;)
    Я особисто знаю таких людей. Але, нажаль їх мало.

14. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

Самим фільтрувати інформацію ;) а не сліпимо відкривши рота слухати все що говорить лікар.
    Тому що прийшовши на виклик чергова лікарка (моя дільнича вже навіть таке не пробує мені навішати) виписує 3-річній дитині при ОРЗ противірусні, антигістамінні? , сироп проти кашлю, каплі судинозвожуючі і бісептол. Коли я поспитала а навіщо бісептол і антигістамінні (про все решта просто вже промовчала) мене з великими очима і неймовірним обуренням переконувала що без бісептолу тут ніяк не обійдешся... Обійшлись. Гомеопатією, причому чудово обійшлись :).

15. nata-k

nata-k Well-Known Member

В наших реаліях все набагато простіше :). Просто лікарі вчаться не за англомовною спеціальною літературою, а за рекламними проспектами. Вони ж коротенькі та кольорові :radist:. І пацієнтам вони теж подобаються;).

Ви маєте повне право розпитати лікаря на підставі чого він рекомендує вам саме цей препарат. І якщо він вам покаже гарну рекламку, краще пошукати т.з. другої думки. Але не в гомеопатів :ireful1:.

Тільки пацієнти можуть створити потребу здорової конкуренції між лікарями.

16. Chortenia

І вам те саме питання!!!

Моя ж відповідь, пацієнти змушені знати більше за лікарів, або принамні відвіудвати 5-6 спеціалістів стосовно однієї проблеми, щоб принамні співставити не те що способи лікування, а й діагнози, бо вони часто просто суперечать один одному. Вичитати про діагноз, який їм поставили, у всій можливій і неможливій літературі іт.д., а вже потім прийняти рішення.

Не всі люди хочуть піти до лікаря, отримати таьлеточку і про все забути, повірте мені.

Мікроісторія. Дрібниця, пішла моя мама до терапевта, боліло її серце. А потім каже, що і нирки її турбують. Виписала тьотінька їй таблеточки, а я маю звичку читати усе!, в інструкції - протипокази для вживання людьми, у яких хворі нирки. Що ж лікар навіть читати не повинен вміти?
    Тепер, коли мама дізнається, що мене щось болить і намгається послати в поліклініку до лікаря, то згадує кілька таких випадків і більше не намагається. Я повторюю, це була дрібниця, а скільки трапляється "не дрібниць"?

Зашибісь! (до речі ваші дописи на дописи пацієнта аж ніяк не схожі). А давайте я буду ще носити двірникові мітлу, рахувати гроші замість касира, показувати приклад водію маршрутки, як її водити, показувати сантехніку, як ремонтувати кран. А вони що тоді робити будуть? З вдячністю сприймати??? НАвіщо мені лікар, якому я розповідаю і доводжу інформацію, як він має діяти???? Як я буду така розумна, то мені лікарі точно уже ні до чого будуть.
    Вірю.

П.С. Як на мене, нашу дискусію тре перейменувати або перенести в іншу гілку - про вітчизняну медицину...

17. nata-k

nata-k Well-Known Member

Так, гомеопатія чудово допомагає у лікуванні тих хвороб, які проходять самі ;). Але тільки у цих випадках. Тому, дійсно, треба фільтрувати і думати..

З.І. згідно рекомендацій ЕВМ ГРЗ треба лікувати спокоем, теплим питтям і любов'ю. Все :)

18. Chortenia

тому що що?
    Тому що ви не приймаєте їх точку зору і методи?
    Чи чому?

19. nata-k

nata-k Well-Known Member

Див. пост вище.

Просто у мене суміжна освіта (я біолог, і не поганий:o), а по-друге, я уже декілька років маю щастя спілкуватись із найкращими лікарями :). Щоправда, лише віртуально.

20. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

А які хвороби проходять самі ;) от лікар мене переконувала що саме не пройде, кому вірити ;) ? І не всі ж до речі мають доступ до інтернету, а навіть якщо і мають, не всі цікавляться.

а де твій аватар? :)