Затулін запропонував зробити українську мову другою державною у Росії

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Shiver2005, 7 чер 2010.

1. РАДИОТОЧКА

РАДИОТОЧКА Well-Known Member

А безграмотный?
    Хохол.

2. Shiver2005

Shiver2005 Well-Known Member

Абсолютно вірно, що історично склалося - українцям нав'язували російську. Але людина завше прагне до свого! Тобто коли з'являються можливості починає вчити свою мову, розмовляти нею, вчити цією мовою своїх дітей, радіти що більше стає україномовних, бути патріотом своєї країни, українізовувати інших. Натомість деякі люди перетворюються на іншу національність, захищають чужу мову, культуру і врешті-решт ця людина вже не українець. Ваш приклад з релігією не дуже вдалий, бо в нас також існують інші релігії. Українець який соромиться вивчати свою мову і розмовляти нею надаючи перевагу іншій - це не українець! Так само як і поляк, білорус та словак. Він стає людиною без роду без племені.
    Тому немає виправдання таким людям. В Україні і в українців є одна мова - українська і ніхто не буде нав'язувати інші умови, хіба десь там в себе удома.

Себе маєш на увазі?

3. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

це дуже категорично, а категоричність ніколи не буває об"єктивною. не в соромі справа. в німецькій мові рідна мова буквально звучить як материнська мова - мова, якою тебе виховували. зважаючи на обставини розвитку української мови в СРСР, для багатьох українців рідною мовою стала одночасно російська і українська. з часом ситуація, напевно, зміниться. але в будь-якому випадку зневажливий поділ на українців і "неукраїнців" на цій основі до ефективного вирішення цієї проблеми не приведе.

4. Shiver2005

В чому категоричність? Я не поділяю українців, люди в яких рідна не українська - це не українці, люди які все життя прожили в Африці, народилися там і розмовляють африканською - це не українці. Комусь дуже не схожому на українця, хочеться ним бути - це його особисті проблеми.
    Хочете бути українцем - розмовляйте українською, сповідуйте українські цінності, український націоналізм. А не хочете мови знати, цінності не подобаються, не поділяєте націоналістичних визвольних рухів - тут вже вам ніхто не допоможе. Але прикидуватись тим, ким ви не є - не пасує нікому.

5. ange ou?

ange ou? Well-Known Member

це лише ваша особиста точка зору) тому і проблеми - ваші. особисті :)

6. duncan

duncan батяр з личакова Команда форуму

пам’ятаю, що Ви казали -- ніби родом з України...
    а що стосується Вашої освіченісті ... ну, Ви самі в курсі :rolleyes:

7. Shiver2005

Які проблеми?

8. bayard

bayard Дуже важлива персона

а я могу. Более того, я еще скажу что знаю кучу украинцев для которых он родной. Например для меня:) А для вот Minnie вообще русская, но считает себя украинкой.
    а как вы определите насколько он узбек? Может у него в роду были чукчи?
    вышвырнуть могут язык который не является производным от названия страны, путем ограничения сферы его влияния. Я думаю, что так стоит сделать с русским. Кстати, в школе в которой учится мой сын (русской) История Украины с 9го класса преподается по-украински, и учебник написан на нем же:) Что меня лично порадовало!
    таки да. Но пока город находится на территории Украины, а это страна с одним государственным.
    там где история земель позволяла сделать два и больше - делали. Но в большинстве стран язык один.
    Киев это столица Украины, а метрополия это Москва.
    нет, но я последовал вашей логике: большинство на русском - значит и язык такой должен быть.
    Я наверное не открою тайну если скажу, что на чистом русском говорит едва ли 5% населения страны. 3 из которых живут в Одессе. Все остальные 90% говорят на суржике. Самый чистый русский я слышал на Закарпатье и во Львове, Луцке. Почему? Потому что там люди знают оба языка, а следовательно могут говорить на обоих в чистом виде. То что нам впаривали под так называемым украинским - это вариант слегка украинизированного русского. В итоге к концу перестройки оказалось что Восток не знает украинского, а тот на котором говорят на ЗУЗ обозвали галицким ополяченным:))
    но Саркози так не считает, к моему восхищению и вашему сожалению:))
    да нет, это СССР приперся по этой же воле.
    за всю историю существования языкового вопроса в инете, и на этом форуме написаны сотни страниц, но я еще не встречал человека который изменил бы свою позицию.
    Поэтому мои аргументы в боях слегка затупились, но не исчезли:p

9. Мілена

Мілена Дуже важлива персона

1. Назовите, пжл, статью УК, которая предусматривает уголовную ответственность с "посадкой" за высказывание "чемодан-вокзал-Россия".

2. Если вы юрист, то не можете не понимать разницы между шашкометателями и "высказывателями" и того, что для обвинения в наци(изме) и "посадки" высказываний "язык блатняка" и "быдломова" недостаточно. Это во-первых.
    А во-вторых, есть у меня такое предположение, что, чтобы сволочи при виде милиции тихо сидели в кустах, посадить придется не 1-2 человек, а тысячи, что означает возвращение к временам, когда сажали за аннекдоты. И меня очень огорчает, что в У. есть молодые люди, желающие этого.

3. Рада за вас и ваше будущее, но меня больше интересовало мнение юриста, знающего УК.

И извините за неправильное цитирование вас - очень старый комп и меня не слушается.

10. Liubertas

Liubertas Well-Known Member

Чому мій приклад з релігією не дуже вдалий? Якраз таки дуже вдалий тому що певні сили з протилежного вам боку заявляють про недоукраїнскість греко-католиків які "продалися" полякам католикам, а справжні українці завжди були православними, і можна навести цілком історичні аргументи привести: козаки виступали проти уніатів, Шевченко в своїй творчості також про них відзивався досить негативно і якщо греко-католики хочуть стати справжніми українцями вони повинні змінти свою конфесію..як ви на це відреагуєте? Звичайно обуритесь і правильно зробите..але ж ви фактично вчиняєте те ж саме тільки вибравши не релігію, а мову спілкування за критерій оцінки і так само категорично не бажаєте слухати аргументи російськомовних українців...
    Вибачте славнозвісний суддя Зварич дуже гарно спілкувався українською мовою, без сумніву дуже любив українську мову і ще більше любив українські народні традиції..і що з того? Що з того що цілком україномовна міська влада в Луцьку вже десятий рік будує міст через з/вокзал і ніяк не може добудувати...що з того що україномовне керівництво підприємства електотранспорту в Луцьку з грудня місяця не виплачує зарплати рядовим працівникам і лучани повинні давитися в маршрутках так як водіїї тролейбусів і водії автобусів найбільш масових маршрутів вже другий місяць страйкують... що з того що цілком україномовні чиновники, судді, викладачі університетів беруть хабарі...а які вони всі патріоти на словах, слухаєш плакати хочеш не вірячи, що людина може вмістити в собі стільки любові до неньки України.
    Так що не потрібно розказувати хто тут справжній українець, а хто ні тому що ви всього лише один з...так як і я.. і не маєте права заявляти кому бути українцем, а кому ні.
    Повірте не від мови спілкування залежить патріотичність чи порядність людини, тому що рядового одесита хвилюють абсолютно ті ж самі проблеми що і рядового лучанини і ментально, психологічно він мені ближче від того патріота який щоки собі розриває співаючи гімн України, а за містом добудовує третю трьохповерхову дачу на "чесно" зароблені гроші..

11. Dr.Dick

Dr.Dick Well-Known Member

толстяк:))

12. Shiver2005

Ну це вони вважають, що українці, мріяти ж про все можна:)) А поки що вони такі самі українці, як і такі самі росіяни.

ДНК

Справа у тому, що коли Володимир хрестив Русь не було ані православних, ані католиків. Козаки виступали проти, бо їх ніхто не питав, хочуть вони цього чи ні. Щодо Шевченка - то він мені не подобається, він русофоб, полякофоб, до того ж неосвічений селюк, якому бог не дав освіти, тож говорити про об'єктивність його творів зарано. Він для мене борони боже не ідеал. Тим не менше, він створив чудові вірші та картини, за що я його ціную, як митця. Це наше українське надбання, але сприймати це все як історичну реалію сміх не дозволяє.
    Ну вони ж уже не українці, то так само як інвалід буде розповідати про те, що він буцімто здоровий.

Зварич вживав полонізми, за що гадаю і був заарештований:scratch_one-s_head:

А може вони є невивезені полякі, які швидко вивчили українську, якщо не хочуть щось робити? Але на мою думку тут відіграває фактор неосвіченості населення, над чим попрацювала радянська влада, зробила людей крадіями і байдужими до усього.

Е, ні. Я знаю звичаї, поводжу себе як українець і мова в мене українська, якого лиха мене зараховувати до отих манкуртів? Хай вчать українську, вони їм ще згодиться.

А ви знов про економіку. Я бачив результати голосування за президента, більшість одеситів проголосувала за Зека, ну і що тут дивуватись? А потім дивуємось чого там нема пам'ятника Шухевичу, чому не ходять бандерівські дитячі загони, а ось воно виявляється не українці вони зовсім, а манкурти, що пишаються своїм невіглаством.

13. Liubertas

Liubertas Well-Known Member

А якщо не згодиться?

А взагалі дискусію з тобою припиняю...знаєш не люблю неадекватів що російських, що своїх... і виникає велике бажання нахамити..:)

14. Dr.Dick

Dr.Dick Well-Known Member

Тарапунька и Штепсель:)):)):))

15. olegp

olegp миється в бані

ну, это я эмоционально, логичнее написать вышвырнуть избыток укромовы, конечно,
    дожна быть , безусловно, инфа на мове, на станциях пересадок, и схемы, для наших укромовных селян, и чужих укромовных, гостей Харькова,
    равно как и на англ, для гостей из дальнего зарубежья
    а сфера влияния языка не зависит от его госстатуса, за искл случаев, где он прямо исполняет функции госа

на востоке Украины не тока позволяет, но и требует
    столица = метрополия, current- Киев , предыдущая- Москва.

потому что русский для них не родной, а когда говоришь на чужом языке, которым владеешь, себя контролируешь больше, и речь четче, а чистыйц русский только в Самаре, в Москве свой акцент, в Харькове и Ростове- иной

почему к вашему сожалению? правильно считает
    и он тоже, не было печали, так черти накачали:))
    сначала Украина в виде УНР, потом СССР, трансформировавший УНР в ее отвратительный клон- УССР

и не исчезнут, до решения проблемы

16. Shiver2005

Не сумнівайтеся. Спортом займись, помагає вгамувати емоції.

17. bayard

+1000!:yahoo::good:
    см. ответ Тугрику. Надоело:pardon:

18. bayard

Может ли им кто-то помешать в их желании быть украинцами? Если да то кто?
    не россияне а русские, тут есть отличие:)
    а где проводят такой анализ? в какой стране?
    т.е. он взяток не брал?

19. Shiver2005

Так, вони самі найгірший ворог.
    Я вам нагадаю, що Петро перший в нас вкрав назву Русь, після чого наша держава не Русь, а ми не руські, а українці. Тому що які вони руські? Вони московити, себто росіяни.

Аналіз можна провести в будь-якій країні, на спеціальному обладнанні, в принципі у кожному українському місті, в лікарнях запитайтесь вам скажуть кабінет.

Ні, а який суд виніс рішення, що він брав хабарі?

20. Luna

Luna Guest

Знаете, Тугрик, никакой трагедии страны в этом нет. Разум и без фанатизма - и все будет ОК.
    Вот трагедия:
    :pardon:
    А остальное - фигня.

а де твій аватар? :)