Затулін запропонував зробити українську мову другою державною у Росії

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Shiver2005, 7 чер 2010.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

РУСИФІКАЦІЯ. У Пермському краї ліквідують єдину марійську школу. Жителі обурені

7 червень 2010 г.

[​IMG]Влада Пермського краю обдурила марійців трьох сіл і вирішила єдину національну основну загальноосвітню школу перетворити на початкову. Жителі не згодні з ухвалою і борються за збереження школи.

4 червня в Іванковському сільському Будинку культури пройшли загальні збори жителів марійських сіл Іванкове, Васькине і Тебеняки Суксунського району Пермського краю, де обговорювалося питання про реорганізацію Васькинської основної загальноосвітньої школи у початкову.

На зборах були присутні 152 місцевих жителя, глава Суксунського району Олександр Осокин, заступник голови з питань освіти і охорони здоров'я Ольга Круглова, 6 осіб з районної адміністрації. Представники влади ознайомили з новим проектом реорганізації школи.

Там передбачене тільки будівництво нового комплексу — дитячий садок і початкова школа. Раніше влада обіцяла жителям зберегти і середню ланку Васькинської школи: зробити капітальний ремонт старої будівлі школи і з'єднати її теплим переходом з новим комплексом.

Рішення з Васькинської основної школи зробити початкову викликало повне нерозуміння і обурення серед простих громадян.

Загальні збори жителів рекомендують вважати недійсним наказ Управління освіти Суксунського району №99 від 03.06.2010 року, реорганізацію припинити на підставі статті Закону про утворення РФ п.17 статті 50.

Також вирішили звернутися з клопотанням до Міністерства освіти Пермського краю про присвоєння Васькинській основній загальноосвітній школі статусу школи з поглибленим вивченням національної (рідної) мови, історії і культури.

2. Shiver2005

Shiver2005 Well-Known Member

А я вважаю, що розмова російською державних чиновників на сході і деякі оголошення - приниження національної гідності українців:) Скоро прийде молоде покоління, вони українці і в своїй країні і їм плювати на крики гастерів.:preved:

3. olegp

olegp миється в бані

так отож! решением мэрии, если мэрия Киева або Тэрпополя , да или Харькова,решит, что все надписи на мове обязательно - кто ж против:))
    а В Москве хоть и запрещены, но попадаются:))

4. olegp

olegp миється в бані

ну, наверное, если подавление укромовой иных языков считать антиприниженнем національної гідності українців, т е предметом національної гідності українців
    тока ж на сходе живут далеко не только, а в городах и не столько украинцы:))

5. Shiver2005

olegp, а взагалі-то є Конституція, а не рішення місцевих Бандюковичей.:rolleyes:

6. olegp

olegp миється в бані

конечно, тока она не регламентирует надписи по городу и в метро

7. Dr.Dick

Dr.Dick Well-Known Member

если так-то харкивець[OFFTOP]фффилллолох блин[/OFFTOP]

8. Dr.Dick

оникс-не рассказывайте сказок утром.Кроме приезжих в Харькове на украинском никто не разговаривает-это вам говорит человек проживший 43 года в этом городе-Баярд! или я брешу?

9. Dr.Dick

и хто же такой по вашему мнению настоящий украинец?

10. Shiver2005

Вона регламентує все.

Брешеш. Хочеш відчути себе москалем - розмовляй російською:)) Я розмовляю українською і за часів Кравчука і за Кучми і за Ющенка. Хто розмовляє російською в моєму місті вважаю запроданцями - це моя думка:good:

11. Оникс

Оникс Well-Known Member

Да, конечно, и в Донецкой области никто не говорит по-украински...:rolleyes:
    Если я на людях говорю по-русски разве это значит, что я дома не говорю на другом языке? А если я работаю с человеком, который тоже дома общается на украинском? Конечно буду общаться на "домашнем" языке... Мне они вопросы задавали по-русски, но между собой говорили по-украински... Я с удовольствием перешла на украинский...
    Моя коллега-чеченка говорит по-русски гораздо лучше многих "защитников" русского языка. Но дома она говорит на родном языке... :pardon:

12. Dr.Dick

Шифер-ты Баярд или харкивьянЫн?ИзЫди нечистая:bad:

13. Shiver2005

1) Shiver2005
    2) Харків'янин
    3) Циц!

14. olegp

olegp миється в бані

та то же укрооранжи говорили и в 1991, вот пришло новое поколение, и шо?
    к мове отношение тока ухудшилось на востоке- от добродушно-снисходительного в 1991 до негативного сейчас:))
    Вы как то по совковому рассуждаете, дескать, будут смотреть тв на мове, в школах, так и мову полюбят
    та даже при совке более половины народа смеялась над речами Брежнева по тв:))

15. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

из одноклассников инфа?
    - хто мне писал на службу жалобы?
    - не ты?
    - да я же их читал!
    (с)
    салтовкобарин наш ;)

16. Shiver2005

Чесно мені байдуже як іноземці будуть звикати чи не звикати. Я в своїй країні живу. На форумі я відповію на рос. українською, в житті не відповідаю приміром, так само як на китайську або корейську. Дисципліна така.

17. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

А если у человека родной русский?
    Надеюсь ты в курсе, что Украина многонациональная страна?

18. White Snake

White Snake Дуже важлива персона

сразу к стенке, чего уж там мелочиться ;) :)

19. Heartland

Heartland Well-Known Member

А перед рострілом нехай згадує, всі українські слова, чім більш згадає, тім більш проживе:))

20. Dr.Dick

вы шо-свой расстрел почувствовали шо балакать так резко стали на мове?Та расслабьтесь-психически неполноценных тока Гитлер расстреливал...

а де твій аватар? :)