Затулін запропонував зробити українську мову другою державною у Росії

Тема у розділі 'Міжнародна політика', створена користувачем Shiver2005, 7 чер 2010.

1. ГРАНД

ГРАНД Дуже важлива персона

2. ГРАНД

Ні, ні. він абсолютно правильно зрозумів який нарід я мав на увазі.

3. Shiver2005

Shiver2005 Well-Known Member

Не можна ототожнювати російський народ і московський. Це неграмотно.

4. ГРАНД

можу і конкретику навести. Дуже-дуже багато конкретики.

5. ГРАНД

Немає такого народу як російський. Є нарід федеративний, штучний. А народи що мешкають в федерації кожен має свою назву, і зрекатись їх не збирається. Отже неграмотність демонструєте саме Ви.

6. НаСекундуЗагляну

НаСекундуЗагляну Елки, какой самостоятельный и обаятельный

Ну так вы поинтересуйтесь кому были посвящены эти строки - прогнившему самодержавию, тем не менее, России Лермонтов служил преданно и верно...
    Россияне уже не молчат.
    Очень верю, что тоталитарному кремлевскому беспределу долго не протянуть.

7. Shiver2005

Шановний діду, ви тільки підтверджуєте мої слова, ви самі заплутались в тому, що говорите.

8. НаСекундуЗагляну

а может вы на разном украинском языке говорите?:rolleyes:
    Вроде Затулин предложил в России ввести украинский язык государственным, а вы про московких трете)))

9. Shiver2005

Ну мабуть.

10. ГРАНД

Нічого я не заплутався. Московський улус народжений монгольською ордою, шляхом захоплення сусідніх народів і територій розширився, але ж ніяк не перетворив захоплених у монголів. Формалізувавшись спочатку внутрі орди, а потім назвавшись імперієй національені утворення так і продовжували себе ідентифікувати як національні. Так було протягм всієї доби існування федерації. Хани, царі, генсеки, президенти і знову хани завжди це підтверджували промовляючи не про народ, а про нароИ які населяють ці території формально окреслені спільним зовнішнім кордоном.
    Різниця між десятками (а то і сотнями) національних груп в релігії, світогляді, культурі, традиціях має такі величезні відмінности, досить часто прямо протилежні один одному(а іноді прямо ворожі одне одному ), не дозволяють говорити про існування одного народу на землях уламку імперії. І ніколи не дозволяли. До того ж сама метрополія імперії не має свого національного юридичного визначення та контуру. Таким чином РФ реально складається із колись поневолених НАРОДІВ, що мають свою назву і певною мірою території з центром в одному далеко вже не національному місті Москва. А так.звані русскіє не мають ні те що власної автономії, а і власної ідентифікації. Щоб це якось приховати зараз вони і впарюють штампи та вигадки під назвою "русскій мір", де в "русскій мір" записані і буряти, і тунгуси, і татари, і башкіри і марійці, і чуваші, і т.д. і т.п. Навіть нас українців намагаються туди впихнути. Самі собі вигадали цей "мір" і свято в нього вірять (і ви теж наївно повірили)
    Не знаючи цих елементарних даних і користуючись лише радянсько-комуністичними догмами часів історії ВКПб Ви самі себе демонструєте невігласом, а тих хто ці речі знає -охещуєте як заплутавшихся.

11. ГРАНД

Автор у вірші прямо пише кому він спрямований. "немитій россії", мундірам голубим, та прєданному їм народу. І жодного слова про прогнивше самодержав"я. А служив бо кушать хотів. Ну не шотландії ж йому було служити на кавазі?

Згоден. Це певною мірою вселяє слабкі надії. але ж є непрєодоліма перепона у вигляді "українського питання". коли ця перепона повстає, то москвини, навіть самі лагідні і добрі, демократичні і гуманні перетворюються на лютих звірів готових запрєщать, не пущать і ваювать до послєднєй каплі крові(звичайно ж української). Приклади можу навести.

Я теж хочу вірити. але щось не получається.

12. ГРАНД

почитайте і побачите хто заплутвася.

13. НаСекундуЗагляну

Во времена Лермонтова Россия была самодержавно-крепостнической, фактически рабовладельческий строй. Именно об этом Лермонтов писал - "Страна рабов, страна господ".. Вся Европа давно уже была демократической.
    А голубые мундиры носила только гэбня и менты тех времен. Он же не высказывал свое отвращение к зеленым и другим мундирам. А преданный народ - это стукачи и сексоты нанятые царской охранкой.

ЗЫ. о чем писал Лермонтов в этом стихотворении знает каждый советский школьник:rolleyes:

14. ГРАНД

А тепер проведіть паралелі через віки, і Ви побачите, що Лєрмонтов цей вірш писав наче для сучасників і про сучасників, з тією різницею, що рабовласницький строй дещо модернізувався і певною мірою пом"якшав (під впливом західних демократій), але в деяких моментах бєспрєдєл голубих мундірів сучасної московії перевершив тодішніх.
    А стукачі і сексоти в московії завжди складали більшість населення. власне на тому вона і трималась і тримається. вони (стукачі і сексоти) є тим цементом що хоч і слапбко, але продовжує скріплювати те що тріщить по національних швах.
    Дякую за курс лекцій від савєтських школьників.;)

15. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

Да, щас. Мы видели достаточно послушного им народа, чтобы понимать о чем идет речь. И сейчас видим. :)

16. НаСекундуЗагляну

А не надо понимать. Нужно знать историю.
    Преданность "голубым" мундирам понятие однозначное.
    Валом щас ментов почитают?

17. ГРАНД

Як розуміти "однозначне"?

почітають не валом, а от працювати в ментовку ідуть валом. Як думаєте чому?

18. НаСекундуЗагляну

Однозначное - это то, что стукачи существовали всегда.
    В Украине, кстати тоже, и ваши края - не исключение, если вспоминать совковые времена ;)
    Кто по принуждению, кто по духу.
    В смысле? Работать в ментовку? дык и у нас идут.. кто то должен за порядком следить:pardon:

19. Mr. Blick

Mr. Blick Дуже важлива персона

По-моему, сейчас можно точно так же сказать - и ты, послушный им народ.

20. ГРАНД

Який саме край Ви називаєте моїм? Я живу в Черкасах (самий центр, серце України) а по народженню харків"янин.

По духу не зустрічався ЖОДЕН!!! Тільки примус!!! Хоча законом вербування на підставі компромату категорично заборонено. Але той закон як дишло. В московській федерації ж не скажу що більшість, але дуже багато стучать саме по духу.

В порівнянні з початком 90-х років чисельність особового складу міліції збільшилась разів в 4-5. А слідкувати за порядком нікому. Мабуть в консерваторії щось не те.

а де твій аватар? :)