Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв То вам так здається. У нього шляхи різні є. Почитайте Ігнатія Лойолу, дуже гарно описано різні види дії нечистого. Крім того, саме такі випадки є, на жаль. Хай то й видається вам грубою роботою, але групи людей зведені, на жаль.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв Якщо повернупися до теми. Я була в Почаеві. Чудовий монастир. Там стільки Божої благодаті. Ми зупинялись в їхньому готелі. Їздили до істочника Преподобної Анни. На рахунок спідниць. Взагалі не розумію, як таке може стати перешкодою для віруючоі людини. В спідницях сама окрім церкви більше ніде не хожу.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв Ну, досвід мала негативний. А так, для мене це не перешкода. Була у православному монастирі МП. Ніхто мені нічого не сказав, що без хустки та в штанах. І від монахів віяло умиротворенням. Коли ми з чоловіком попросили чи можна заспівати "Господи возвах" у їхній підземній церкві, дозволили без проблем. Боже місце, Божі люди. Для них то все було неважливо, попри те, що монахи.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв В Почаєві можна взяти хустку і спідницю на вході в монастир. Всі туристи так і роблять. А туристів там ого-го як багато. І мені здається, що це не зовсім добре. Все ж такі місця не для оглядин, а для чогось вищого.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв Про те мені і йдеться. Не люблю місця, де більше бізнесу, ніж того, чого би мало бути. (Для мене в цьому є великим прикладом Унів. Місце цілковито умиротворене. І навіть коли там тлуми збираються, ніщо не руйнує його спокою.) А якщо за спідницю та хустину платити треба, а вони брудні, засмальцьовані... Та і що такого нечистого у жінці? Моя бабця завжди жартувала, що останній пияк до святилища може зайти, бо він чоловік, а жінці зась.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв За спіднидницю і хустку платити не треба. А якщо не хочеться одягати чужу хустку, то біля монастиря продають нові. Ну це все для туристів, паломники мають своє. А в Уніві я також була. Тільки там далеко не так як в Почаєві. Раджу всім туди з"їздити.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв для кожного - свій підхід: кому і грубо підійде, в кому тонкість потрібна.
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв Завтра ми з дружиною туда їдем.Поки що самі.Цікаво б було почути особисті враження...
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв Ну які враження? В церкві, яка стоїть на вулиці за межами монастиря проводять екзорцизми. Здалека чути як люди співають голосами півнів, гавкають, хрюкають. Мурашки під шкірою від побаченого...
Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв Да все эти места трогают душу. Я этим летом в Почаев завез моего занкомого агличанина, лет 25-ти, так он сначала монастырь обозвал Диснейлендом, но после посещения основных святых мест проникся и потом сказал, что Почаев произвел самое большое впечатление. А вот храм арх. Щусева как-то не гармонирует с основным ансамблем, хотя сам по себе шедевр. Конечно толпы туристов достают, но свою лепту в казну вносят. Зарваниця производит впечатление свой какой-то умиротворенностью, когда народа нет. Я в первый раз попал в конце 90-х, после обеда, когда паломников почти не было. Мы часа четыре бродили по поляне, поднимались к монастырю, беседовали с паломниками из Киева, очень приятные молодые люди. Вообщем место где можно подлечить душу. Но не по праздникам. Слишком много людей и машин, все поставлено на конвейер. И еще Манявский скит, который привлекает суровым видом, и теплым отношением монахов