Зарваниця,Колодіївка,Почаїв

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 31 жов 2007.

1. netta

netta Active Member

Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв

Нещодавно дивилась науково-документальний фільм про воду. Так от, вчені стверджують, що вода має свого роду "пам"ять", тобто, не змінюючи свого хімічного складу, вона здатна зберігати в собі інформацію, змінюючи структуру розташування молекул, а також здатна (вода) обмінюватись своєю "пам"яттю" навіть на відстані. Враховуючи те, що організм людини більшою мірою складається з тієї ж води, вчені припустили можливість впливу людини на воду. Було проведено низку експериментів. Наприклад, різні ємності наповнювались водою і туди поміщались зерна рису. Протягом декількох тижнів до кожної з ємностей підходив чоловік та промовляв певні слова. В результаті, у тій з ємностей, до якої промовлялися слова любові, рис набряк, але залишився добрим. В ємності, до якої промовляли образливі слова, рис споганився. А ємність, яку взагалі ігнорували, заплеснівіла.

2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

А мене би ще дві ємності цікавили:
    1. куди вимовляли слова любові зі злістю;
    2. куди вимовляли погані слова з любов'ю.
    От це би більше сказало про те, чи погана вода, над якою священик "відбуває" ритуал, а не молиться. Бо ж слова для кожного священика ті самі.

3. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

З точки зору причинно-наслідкового звязку. З водою проводили багато експерементів.

Саме так і це відношення називається вірою.

4. Liliyah Romanova

А поганий настрій - це брак віри?
    Як ви визначите, у якого священика бракує віри?
    І як побачите, хто карще відправляє, хто гірше?
    До речі, а от о.Вороновський дуже старанно відправляє? На перший погляд, ні.

Додано через 5 хвилин
    Даю російською. Українською набирати ліньки. :)

5. galickii moskal

Ви стверджували що ритуал само достатній сам по собі, а мені здається що без віри нема сенсу в ритуалі. Або сенс суто магічний.
    А практично визначати де більше де меньше віри це трохи дивне питання. :)
    Хто такий о.Вороновський я не знаю.

• Подобається Подобається x 1
  6. Romko

Romko Дуже важлива персона

Є священники,котрих хочеться слухати,в котрих кожне слово промовляє до душі,а є такі,котрим аби зрук,Промимрив собі під ніс і все,по роботі.
    Люди йдуть молитися до Бога,але й священник,який править теж повинен бути,хоча б щирим...
    От,мені цікаво,невже Благодать Божа сильніша в цьому місці,ніж у в іншому.Якщо так,то чому?Чи це залежить від віри?

7. Liliyah Romanova

Є розповідь одного чоловіка, який навернувся слухаючи проповідь одного священика. Той священик говорив надзвичайно посередні і нудні проповіді. Багато чоловіків виходили під час цтх проповідей покурити. І той чоловік зазвичай також. Але однієї неділі він таки залишився.
    Священник тоді дуже довгу проповідь говорив. І десь насередині сказав "я закінчив першу частину (проповіді), переходжу до другої". І то й чоловік сприйняв ті слова так, що то Бог йому сказав, що він уже прожив першу частину (погану) свого життя і йому варто почати нову частину свого життя. І чоловік навернувся.
    Ніколи нічого не відомо. :)
    Прошу???

8. Forpost

Forpost Стоїк

А не боялистисе жи вигнаний у Вас ускочит?

9. galickii moskal

От і я про те саме про формальність.

10. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ритуал - є ритуал, головне який підтекст він має. Язичники також колядували і ялинку ставили....

11. Romko

Romko Дуже важлива персона

Миху,цікаво почути Вашу думку на моє запитання.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Інший - то інший, але чи будь-який - от питання....
    А як інакше? Може й інакше, але й через людину Бог також говорить.
    та розумію, але не все, тому хотів би вияснити чисто для себе.

Може й не пильнує - згоден, благодать йде на кожного одинаково - теж згоден, але благодать, дана Богом сприймається не одинаково. Приклад з Біблії? Прошу дуже. Жінка доторкається до Ісуса. Ісус каже: хто до Мене доторкнувся, на що учні кажуть, що мов багато тут людей і багато могли доторкнутися. Виходить доторкалися багато, але Божа сила пішла лише на одну жінку. І без всякої магії. Доторкалися багато і благодать йшла на всіх, але чи всі отримали? Ні! Отримала лише одна жінка! Тобто було дано всім і всім напевно одинаково, а взялося тільки тОму, хто мав віру! Тому, священник, який відправив молитву над водою як попало, він зробив це як просто ритуал... без підтексту, йому давалося, але він не взяв. Ось така у мене думка.

Людина (і священник) є просто провідником тої благодаті. Якщо людина, на яку падає благодать затримує її у собі, то яка користь від цього?, а якщо людина отриману любов віддає ближньому, то вона стає ще кращим провідником цієї благодаті і має більшу винагороду....

Додано через 8 хвилин
    Так, в різних місцях - є різна.

Бог є всюди, але більше Він є там, де моляться і призивають Його. Тому в тОму не важко переконатися. У церкві, наприклад, на Привокзальній відчувається особлива благодать, є благословенні місця....

Додано через 8 хвилин
    нє-а.

13. Liliyah Romanova

Судите?
    Як ви знаєте, як він відправив?
    Я вам кажу, що мені виглядає, що о.Вороновський відправляє будь-як. Так мені виглядає. Чи ви з тим погодитеся?
    О, і відповідно до ваших слів, свячена вода буде не однаково на різних людей діяти. Але на воду благодать через священика зійде однаково. Бо благодать є благодать, священик - лише знаряддя в Руках Господніх, а вода - не людина, у якої в голові мирські проблеми, роздуми, галас, проблеми.
    А як же бути щодо того, де "двоє чи троє зберуться в моє ім"я"?? Чи не буде і там, серед тих двох чи трьох благословенне місце й особлива благодать? ;)
    І чим є те "не все"?
    До речі, священик міг бути будь-який. Якби не було духовної прірви, у яку я себе кинула, не було би пошуку світла, не було би навернення.

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Судити можна тоді і тільки тоді, коли є конкретна особа, я ж розглядаю ситуації, кого ж я суджу?

Додано через 5 хвилин
    а хіба нє? Одному поможе, зцілить, а іншому - нічого... Чому?

А знаряддя є хороше, а є погане, нє? Чому ж один священник відправляє Службу і хочеться слухати, а інший - і не чути його і незрозуміло щось там говорить, а ще, буває, помиляється.

Я не говорю що до води, бо вислів більш святіша вода, чи менш - я вперше від Вас почув. Ну і не впевнений чи правильно так казати: свята вода, може правильніше - посвячена, нє?

Додано через 7 хвилин
    Чому ж ні?

• Подобається Подобається x 2
  15. Liliyah Romanova

Ну, ви вже так сприймаєте, ніби я постійно до вас в опозиції. То якраз було ствердження, без сумнівів. ;)

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Доречі, якщо говорити, що навернення - то є чудо, то як знати, що воно правдиве, а не таке, що просто "заспокоює душу", вводячи в оману?

17. Liliyah Romanova

Амінь!

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

Добре, буду легше...:no:

19. Liliyah Romanova

Залежить від навернення. Якби я навернулася і створила свою церкву, сказавши, що всі інші церкви до їдного місця (за перепрошення) чи лжепроповідники і т.п., тоді навернення явно на стороні неправди.

Вам таки конче треба почитати щось про об"явлення і весь процес із ними пов"язаний. Маю надію, що це питання - то лише провокація, а не намагання показати мені, що я помиляюся. :p

20. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ну це груба робота була б.... нечистий може діяти більш витончено....

нема змісту, повірте.

Додано через 44 секунди
    Та нє, Ліля, хочу знати Вашу думку і не більше.

а де твій аватар? :)