Зарваниця,Колодіївка,Почаїв

Тема у розділі 'Християнство', створена користувачем Romko, 31 жов 2007.

1. Мих

Мих Дуже важлива персона

Відповідь: Зарваниця,Колодіївка,Почаїв

Вас легко збити з дороги?;) Хто Вас збиває з дороги?;)

Додано через 8 хвилин
    Я не думаю, що близкість до Бога визначається стажем праведного життя. Бувають різні трафунки. Згадайте притчу про блудного сина. Той, що блукав став ближчим до батька, ніж той, що завжди був з батьком...

• Подобається Подобається x 1
  2. Liliyah Romanova

Liliyah Romanova Дуже важлива персона

Якраз тому й не пішла туди дивитися, що мене нелегко з дороги збити.
    Я не ганяюся за чудами, миху. І за відвідуванням святих місць теж ні.
    Що з того, що хтось тільки й ганяє, що від чуда до чуда, та від об'явлення до об'явлення, а в святе письмо й не зазирне. Для таких найважливіші книжки - то молитвенники. І ці люди більше вірять у самі речі та владу речей, аніж Божу дію.

Можете сказати, що засуджую, але варто часом деякі речі своїми іменами називати.
    Казав отець Теодор з церкви Михаїла, що "не будьмо християнами з "але"".

• Подобається Подобається x 2
  3. Мих

Мих Дуже важлива персона

Додано через 10 хвилин
    Чому Ви думаєте, що той, хто відвідує святі місця не читає Святого Письма і вірить у речі, а не Бога? Я того не можу зрозуміти... Ясно, що є різні, але в більшості серед тих, хто відвідує святі місця є справжніми християнами. А чудеса, про які ми чуємо і бачимо теж даються Богом для укріплення віри. Та й в більшості люди не ганяються, просто і цікаво і інколи й корисно. Доречі Папа Іван ІІ часто відвідував святі місця.

Додано через 24 хвилини
    Хочу додати.
    Допустимо, привезли якусь святиню до церкви. Приходжу я до церкви і зустрічаю священника, який мені каже щось образливе, чи неприємне (одежа не та, фотоапарат і мало що...). Що я маю робити?

Варіанти:
    1. Сказати: та ну вас і розвернутися на 180 градусів.
    2. Подумати: напевно я таки неправий.
    3. Подумати: священник якийсь "странний" і піти далі до святині.
    4. Не звертати увагу.
    5. Я йду геть і більше сюди ніколи не прийду.

От цікаво хто що б тут вибрав....

4. Liliyah Romanova

Миху, з досвіду, з того, що чую та бачу у спілкуванні з деякими з тих людей. Я не кажу, що то ВСІ такі. Але є такі "суперпобожні", які за суттю ближчі до поганства і аж ніяк не до християнства.
    Розумієте, якщо я чую, що вода від о. Вороновського святіша, то вибачте, але про що тут ще говорити???

Додано через 1 хвилину
    Не звертати уваги, то проблема священика.
    До речі, миху, коли була в церкві Юра Туринська плащаниця (чи копія), то я ні разу не чула, аби було щось негативне. А чому би мало?? То ж церква. Кожен би мав почуватися благоговійно. От як (вибачайте за таке приземлене порівняння) у Києві під час помаранчевої революції. Всі привітні, жодну агресію не підтримували, а зразу припиняли. ЯК і ЧОМУ процвітає агресія в ДЕЯКИХ святих місцях??? БОГ так діє?

Чому я розвернулася на Короленка, миху, і не пішла? Я вам поясню чому. Було сказано, що нечистим жінкам вхід заборонено. Я ж знаю, КОГО вони нечистими вважають. Я то можу піти, бо не перевірять, але нащо мені то???

Додано через 11 хвилин
    Якраз про більшість я дуже сумніваюся, якщо йдеться про чуда та об'явлення (особливо невизнані церквою). І особливо, якщо чуда та об'явлення ведуть до розколу, а таких прикладів теж достатньо.

Ну, немає у мене трепету до того всього. Чому? Бо коли я навернулася, то треба було конкретно розрізняти, що є християнством і належить до нього, а що ні. І духівник у мене був люблячий, але строгий у таких речах. Правда, потім я вже сама розвивалася і диференціювала, але фундамент був добрий і здоровий.
    Занадто великий ризик впасти в ідолопоклонство із тим усім. Я волію чуда щоденні, природні. Мені для моєї віри інші чуда нічого не вносять.
    І от знаєте, нема для мене місць більш святих чи менш святих. Для мене і маленька дерев'яна церковця, намолена щирими молитвами місцевих, є святим місцем. Бо так воно відчувається, коли "входите у молитву", наче в тій церкві вона ніколи не припиняється.

Додано через 20 хвилин
    Ще раз кажу, що з тим ніколи нічого не відомо. Тому і Церква така НАДобережна з тим усім. Бо люди схильні вірити у дуже різні речі. Люди люблять чуда, бо так можна Бога хоч "якось помацати".
    Ой, та багато тут можна говорити.
    Я вже казала, що в то вірити не обов'язково. Я й не вірю. :)

Але я поважаю тих людей, які є глибокими християнами і вірять в такі чуда також. Вас я, миху, таким і вважаю, до речі. :)

5. Мих

Мих Дуже важлива персона

я б не був у цьому питанні категоричним. Чому? Бо є різна молитва. Різна молитва і різні священники. Є священники, які мають особливі ласки, а є такі, які цього не мають. Бог через кожного діє по-своєму. Один священник може бути екзорцистом, а інший - ні. Вода добре вбирає інформацію, а тому є вода з Люрду, а є вода з під Високого Замку і та вода і та можуть добрі, але по-своєму. Якщо священник для посвяти води молився як-небудь - то одне, а якщо глибоко, від серця - то інше.
    Тому посвячена вода є різна і різна навіть у хорошому розумінні цього слова і крім того з більшою і меншою енергетикою. У мене така думка.

6. Liliyah Romanova

Миху, БОГ ОДИН!
    НЕМА святішої води. Таке думання, то від поганської натури.
    Якщо священик є священиком, то його Бог вибрав (пам'ятаєте слова у Біблії), і вибрав такого, яким він є. Бог про того священика знає більше ніж люди. І не треба судити священиків, що через когось більша благодать сходить, а через когось менша. Ми не у священиків віримо, і не в свячену воду. То віра може бути наша слабша чи сильніша. БОГ один!

Додано через 3 хвилини
    Може. Ні той екзорцист, ні той інший не є кращим чи гіршим. То у людей таке сприймання, бо в екзорциста нібито більше якоїсь сили. Їм страшно і вони захоплюються, бо чоловік бісів виганяє. Але той страх - це вже віра в магію, пане миху, а не в Бога.

Додано через 7 хвилин
    Ну, не мені вам розказувати історію про воду з калабані і чудесне від неї зцілення.
    А це вже казуїстика, від якої католицька церква вже відійшла, бо то від диявола (я вже писала приказку, що в дрібницях диявол сидить).
    Колись Церква видавала величезні книги про усілякі казуси. Доходило до такого маразму, що вказували, де ще не гріх, якщо чоловік з жінкою спав (там вказували на скільки сантиметрів ще не гріх, а на скільки вже гріх). І служення літургії було розписане до мацюпусіньких подробиць. В результаті, священик після літургії виходив з більшими гріхами, ніж приступав до неї. Бо не можна було рухнутися зайвий раз. І слова треба було артикулювати мало не до перфекціонізму.
    Молитва є молитвою. Не важливо, чи ми зосередилися на ній, чи ні.

Ой, що тут казати. Ніби й у ХХІ столітті вже живемо, а мислення середньовічне лишилося.

7. Мих

Мих Дуже важлива персона

Бог - один! Але люди і в тому числі священники - різні. І навть якщо Бог вибрав чоловіка священником, то кожен священник є різний. Я не вірю, що всі священникі одинакові, бо їх вибрав Бог. Бог їх вибрав, але Бог не є насильником, щоб зробити їх одинаковими, а залишив їм волю і вибір. Священникі різні, як і християни, а бувають й гірші за християн.

Що до святішої води, то я не казав, що є святіша, чи менш, але не виключено, що посвячена вода може мати різні хороші властивості і чи залежить це від священника, чи ні.... думаю, що все-таки в чомусь може залежати, але не у всьому. Бо дії священника навіть при посвяті води є все-таки підсвідомими, він не знає всіх процесів - з однієї сторони, а з другої від нього підсвідомо залежить його стан душі. Бо можна просто , як робот відчитати молитви, а можна з серцем, надхненно. Тому дія Бога через священника на все залежить від чистоти серця і душі самого священника. Тому це питання, що до води на крайній випадок є спірним.

Додано через 4 хвилини
    І правильно робить....
    ну це треба вітати - хочуть наблизитися до Бога хоч так....
    згадаймо євангельську жінку, яка доторкнулася до Ісуса...

Додано через 7 хвилин
    Ну тут нема слів. У мене один знайомий довго і нудно знайому умовляв піти на короленка перед пасхою. А потім стільки ж довго дорікав, що вона чолом слабо прикладалася до підлоги....

Додано через 11 хвилин
    У мене не викликає критики до цього, бо кожен до Бога приходить по свому, комусь треба чудо, а комусь - ні. І перше і друге є добре, якщо має позитивний результат. І при тому слід памятати: люди є різні і в кожного є своя потреба, свій спосіб навернення...

8. Liliyah Romanova

Сказав ХТО? Може, Бог?
    Я вам про благодать кажу і про те, що я довіряю Богові. І не беруся казати, де святіша вода. Для мене святішої води не існує. БО для того, аби визначити, чия вода святіша, треба спершу засуди когось, чия вода не така свята.

9. Мих

Мих Дуже важлива персона

Сила - та сама. Божа сила. Але через одного вона діє, а через іншого - ні. І то можливо не означає, що перший кращий, а другий гірший, просто кожен має свою місію на землі, свій Божий план, який має виконати...

10. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

А в католиків можна нечистим жінкам прикладатись до ікон чи до причастя їти? Питаю бо не знаю а цікаво.

А от тут про хустки і спідниці і про лють.
    http://www.mgarsky-monastery.org/kolokol.php?id=250

11. Liliyah Romanova

Певно, що правильно. Бо люди схильні вірити у різні речі, і бачити всіляке теж. Самонавіювання сильна штука, але чи корисна?

Додано через 2 хвилини
    Нема слів, миху, нема. Особливо тому, що жінка не може приступати до причастя у "дні нечистоти".
    Я вже колись писала, що вважають, видать, що Христос помилився, коли після того, як до нього торкнулася кровоточива, не пішов до храму жертву на очищення приносити, а навпаки наголосив на тому, що вона доторкнулася і зцілилася.

12. Мих

Мих Дуже важлива персона

Давайте облишимо: святіша/більш святіша, я таких термінів не вживав, а говорив, що різна посвячена вода має різні хороші властивості.

Звичайно, Бог скаже хто яким священником був. Але невже Ви думаєте, що ставши священником можна забронювати собі місце в раю?

13. Liliyah Romanova

Можна, всюди можна. Бо вони відійшли від зберігання цієї єврейської традиції. У католицькій церкві жінки теж мають право заходити до святилища. І навіть роздавати причастя. І ніхто не каже жінкам, що вони нечисті. БО ЖІНКУ БОГ ТАКОЮ СТВОРИВ. Це був Його задум, аби вона була такою, а не інакшою.

Додано через 2 хвилини
    Я такого не писала.
    Я вважаю так, як написано: "кому дано багато, багато від нього й жадатимуть. А кому багато повірено, від того ще більше жадатимуть."

14. Мих

Мих Дуже важлива персона

Думаю ЯК молитися - то не дрібничка...

Додано через 3 хвилини
    все це правильно, але Ви навернулися Богом через священника конкретного і як Ви думаєте, кожен священник міг би це зробити? Кожному би так повірили, як цьому?

15. Liliyah Romanova

І ЯК молитися?
    Повірте, якщо молитися розсіяно, це не проблема.
    Була така казочка про жінку, що на кожну Літургію, відбуту в церкві, кидала горошину в коробочку. І коли під кінець життя відкрила ту коробочку, там було лише кілька горошин. Жінка здивувалася, а тоді подумала і зрозуміла, що лише кілька Літургій вона правдиво молилася.

Ви з таким згідні?

16. Мих

Мих Дуже важлива персона

Ви самі знаєте як, я про інше. У мене є наступне запитання.
    Дві ситуації. Священник читає молитву на посвячення води як попало, машинально і другий випадок: священник правдиво читає молитву для посвячення води. Питання: чи буде відрізнятися вода?

17. Liliyah Romanova

Е ні. Від священика я не навернулася. Я навернула у молитві. Священик дав мені знання, принципи певні, необхідне тоді спілкування.

Просто були відповідні передумови. Була криза, депресія. Бажання померти. Тобто у моєму випадку було спершу сходження у прірву, пітьму, аби потім я могла і була готова побачити світло.
    (Це при тому, що батьки постійно до церкви водили. Але водити мало. Про Бога треба вдома говорити. Жити тим. Разом молитися. А в нас то було так, що кожен молився сам, окремо, мало не ховаючись. У себе в сім'ї такого не повторюю.)

Додано через 1 хвилину
    Не буде. БО це не священик на воду діє. Він же не Коперфільд якийсь. Я тому й кажу про благодать.
    Не можна сприймати ритуал, як щось надзвичайно важливе. Це лише ритуал. Просто видимий знак чогось невидимого, важливішого.

18. Мих

Мих Дуже важлива персона

а хто каже, що священник навернув? Я ж писав: Бог навернув через священника. Попри це... Ви уникнули прямої відповіді.....

Не буде, ОК! Тоді яка різниця: молитися розсіяно, чи правдиво?
    І друге: ЯК молитися - це ритуал?

19. galickii moskal

galickii moskal Well-Known Member

Вода відрізнятись буде обовязково, але з точки зору церковної різниці між ними нема.

Ну і звідки візьмется благодать якшо до ритуалу так відноситись?

20. Liliyah Romanova

Міг бути і інший священик, й інша людина.
    Просто було треба людини, яка би не боялася говорити про віру.
    Що вам сказати, ви і так будете вважати так, як хочете. Най вам буде, що Бог і через священика. Але тоді в моєму житті багато людей було, які роль свою відіграли. Я би не могла сказати, хто саме більшу роль відіграв. :) От, хто яке знання дав, то вже легше сказати би було.

Додано через 23 секунди
    А з якої точки зору різниця є?

Додано через 52 секунди
    А-а-а-а, то благодать із ритуалу іде та відношення до нього?

Додано через 2 хвилини
    Дивна розмова.
    Я от ваше сприймання розумію.
    Цікаво, чи ви розумієте моє?
    Молитва потрібна людині, а не Богові - це раз. Бог не пильнує того, наскільки сумлінно ви молитеся. Не надто сумлінно молитеся, то менше вам молитва допоможе. Молитва впливає на вас, а не на Боже до вас ставлення. :)

а де твій аватар? :)