Заробітки в Польщі - власний досвід

Discussion in 'Всяке різне' started by icifua, Mar 11, 2017.

1. icifua

icifua New Member

Дуже багато людей зараз їде в Польщу на заробітки. Ось моя знайома навіть блог розпочала писати про свій досвід: Робота в Польщі

Хто ще може поділитись своїм досвідом, чи вартує туди їхати?

• Подобається Подобається x 1
  2. manur

manur Well-Known Member

Та, вартує.
    Вона пише виключно про сезонні роботи в с/г.

В мене досвід невеликий, в 2016 році сортував макулатуру 3,5 місяці. Були певні негативні нюанси. Але в загальному - нормально.

На днях буду мати візу - знов поїду, але що буду робити - ще не знаю)))

3. Lanktocha

Lanktocha Well-Known Member

Знайома стикалася із с/г заробітками у Польщі - може бути і +30 виходити у поле, збирати полуницю, при чому коли розвидниться і поки не стемніє, не легко, а що ви хотіли, у нас так само, власник дбає, щоб не пропав його товар, так і тут, якщо фермер у спеку додзволить відпочити своїм робочим, полуниці погниють, він сам не заробить.
    Там місце для спання можуть виділити майже сарай, продукти можуть бути дешевші наших і по якості не сильно гірші, навіть хто у Швеції збирає лісові ягоди, на закупи значно вигідніше поїхати через Балтійське море до Польщі. Хто збирає спаржу, яблука, сливи - оплата може бути хороша, залежно від зібраного тобою, умови не прості і не кожен довго витримував.
    Якщо будівельні роботи, самі поляки більше на такому стараються працювати у Німеччині, де вища оплата, ті що мені попадались, якщо кваліфікований штукатур, вважає, що вартий більшої оплати, тому не всі погоджуються і для заробіток на будівництві Польща не ідеальне місце.

4. Mylnyk

Mylnyk Well-Known Member

Ще в 2016 році Польща офіційно заявила що готова принйяти офіційно у 2017 році до 1 000 000 заробітчан із України та Білорусії. Так що все пучком чорноробоча сила потрібна Польщі, бо своя вїхали до Німеччини, а чому наші не їдуть до Німеччини ?

5. Lanktocha

Чув від багатьох, що така сама робота і кращі умови, і краще ставлення, і більша оплата у Чехії, хоча як кому пощастить, а з приводу Німеччини, Франції - полякам там легше працевлаштуватись, оскільки Польща член ЄС.

6. manur

manur Well-Known Member

Знайомий в Чехії в кількох км від Німеччини працює на заводі БМВ - робить днища для машин. 3,8 доларів за годину.

Працювати мусить 8 годин в день, але, якщо хоче, то може і 10 і 12 і 14 годин. Ну, якось так)))

7. Безкоштовна вакансія
    Шукаємо чоловіків по монтажу вікон та дверей з досвідом роботи
    Оплата 14 зл нетто(на руки) на початок далі піднімають
    Umowa o pracę повна ставка.
    Робочий день 10 год.
    Неділя вихідний.
    Місто, Катовіце
    Фірмова робоча форма надається роботодавцем.
    Проживання безкоштовне.
    Віза від 3 місяців або по біометричному паспорті
    Знання мови на рівні розуміння
    Більше вакансій на https://pracapl.com.ua/
    Тел. 380993121461 Тарас
    вайбер +380963322065

8. Mikhaa

Mikhaa миється в бані

Доброго дня, друзі.
    В мене питання наступного плану. ось напередодні Нового Року потрапив під скорочення на нашому підприємстві. Назву вже уточнювати не буду. Довгий час працював там інженером. Якщо чесно, то це і до кращого, що скоротили, бо я і сам планував уже звільнятися і шукати роботу десь в іншому місці. А так ще і компенсацію виплатили. Так що пішов з миром, так сказати. Зараз є деякі пропозиції по працевлаштування у нас в місті. Проте я загорівся бажанням поїхати за кордон. Ось шукаю варіанти. Спілкувався із знайомим, то найпростіший варіант для початку – це Польща. Чи можливо порадите ще якісь країни? Ось почав моніторити польські вакансії по спеціальності eurabota.ua/poland/engineering-technology Що можете сказати про цей сервіс? Хто користувався, чи немає там шахраїв? Порадьте, де ще можна пошукати варіанти хороших вакансій?

9. manur

manur Well-Known Member

ОЛХ

10. Lanktocha

Та і наше навчання та наші дипломи може стояти нижче, порівняно із їхнім, тому і не так цінитися.

11. Mikhaa

Mikhaa миється в бані

Не зрозумів про що ви...

12. Lanktocha

Що тут розуміти? Диплом із нашого вузу не буде мати таку цінність, порівняно із деякими європейськими чи американськими. А дехто може взагалі не визнати такого спеціаліста.

13. Mikhaa

Mikhaa миється в бані

Ну тут згідний)

14. Fon

Fon whom how

мої знайомі що виїжджали за кордон були сильно розчаровані.
    один виїхав на роботу до лондону (офіційно навчання), півроку працював на будові за досить великі гроші, але із закінченням обьєкту закінчився і блат. той рішала шо йому все порішав вже працював із іншими клієнтами. отже залишалась чорна робота - мити тарілки в ресторані пліч-о-пліч з пуерториканцями.
    інший поїхав у польщу. перший день роботи - тягати кількатонні шпали на мосту. відразу відмовився. перевели його плитку класти, а він не дуже вміє. допрацював до кінця місяця на підхваті (важке носити) та й повернувся.

рекомендація проста: якщо людина із села, привикла усе життя важко гарувати, то для неї заробітки в польщі звична робота, тільки за великі гроші. а от для таких львівських піжонів що пройшли життєвий шлях школа-інститут-менеджер в офісі це зовсім не підходяща робота.

до речі, вже так досить відчутно проявляється нехватка робочих у львові. тобто сантехніка чи електрика ще знайти можна, але вибору усе менше. люди масово їдуть в європу.

15. Lanktocha

Рано чи пізно до такого би дійшло.
    Не від одних чув, кваліфікованого штукатура у нас не так легко знайти, правда із тих хто виїзджає в Польщу, серйозну складну роботу за копійки робити не хоче.

16. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Не робити - можна жити, а не жерти - можна вмерти.(с)

17. liqeno

liqeno Member

Багато там не заробиш!

• Погоджуюся Погоджуюся x 1
  18. Допоможіть знайти надійну агенцію по роботі в Польщі. В кого є хоч якийсь досвід.

19. Коммунарец

Коммунарец Well-Known Member

Пів мільйона виїхало на заробітки, а ніхто не скаже людині як і куди поїхати заробити. Може теж брешуть, що їздять? Не здивуюся.
    А що, зовсім немає роботи вдома чи не вистачає стати мільонером, як рекламують або показують в "Орел-решка"? Так то ж заманюють, бо своїх вже перетворили на зомбі ((

20. kloda

kloda миється в бані

Очень полезная информация

а де твій аватар? :)