Запорізька Січ - або можливість об'єднання

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем donklass, 21 тра 2011.

1. Ома

Ома Дуже важлива персона

• Подобається Подобається x 6
  2. серега-очкарик

серега-очкарик миється в бані

• Подобається Подобається x 2
  3. INGUL

INGUL Well-Known Member

- то що чекати заки вони повиздихають ? Нема на то часу, бо опинимося у РФ-ії скоро, якщо чекатимемо. Тим паче що на сміну москалям прийдуть кавказці, башкіри, татари, серед яких спостерігається стабільний приріст у геометричній прогресії. А ця публіка ще гірша за москалів. Ісламський Халіфат виникне на місці РФ-ії, принаймні у її европейській частині, а східну Китайці заселять.

• Подобається Подобається x 1
  4. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ми теж менші за Китай і що? І Шухевич в нас був. Значить ще буде...

---------- Додано в 01:19 ---------- Попередній допис був написаний в 01:15 ----------

Якщо буде безкоштовно, або малооплатно, то навіщо нести хабар?
    Якраз прочитав, що в Грузії першим ділом відмінили санепідемстанцію... А таракани так і не з'явилися.:pardon:

---------- Додано в 01:24 ---------- Попередній допис був написаний в 01:19 ----------

ДО пори, до часу. :)

Гуцули теж гордий народ! :yes:

---------- Додано в 01:27 ---------- Попередній допис був написаний в 01:24 ----------

Лише 70?

---------- Додано в 01:32 ---------- Попередній допис був написаний в 01:27 ----------

5. Boris_Kiev

Boris_Kiev Дуже важлива персона

Не думаю, що має обмеження.
    На деяких форумах учасники показують список ігнорованих у своєму підписі.

6. Svjato

Svjato Well-Known Member

7. donklass

donklass Well-Known Member

Звернення до адміна.

Ввважаю,що тема прошла обговорення і її можна закрити.До прикладного аспекту всерівно не дійдемо.

Основні висловлювання по темі,на мій погляд,зроблені.
    Саме обговорення вважаю дуже позитивним і багато чого з нього почерпнув особисто.
    Основним резюме теми вважаю висловлювання Boris Kiev о суті Запорізької Січі.

8. Svjato

Svjato Well-Known Member

Я висновків не робив. Мої погляди не змінилися. Створити Січ в Галичині в такій формі, яка би нагадувала козаччину - практично не можливо і недоцільно.
    Кращим варіантом би було створити економічну спілку на основі козацьких традицій (адже усі війни тепер економічні).

Перепрошую, якщо офтоп.

Свято

• Подобається Подобається x 3
  9. donklass

Думаю,щось подібне і малось на увазі. Не будемо ж ми,дійсно,шаблями розмахувати.

10. Dzeko

Dzeko Well-Known Member

Теж не бачу змісту йти вперед з повернутою назад головою, а то уподобимося москалям, в яких єдина іноваційна ідея - Велика Перемога.

11. donklass

Хочу запропонувати на обговорення витримки з однієї закритої теорії, яка ніде і ніколи не була опублікована.

За легендою родоначальником російського народу вважається князь Рус.Книжні згадки про це з'явилися тільки в XII столітті нашої ери.

А ось правда, або казка, як кому більше подобається.

У свій час на територію, де розташовувалися слов'янські племена, прийшли руси, чи русіни, як вони себе називали.Між собою ж вони себе називали українцями - співвітчизниками. Це були неперевершені воїни, основною відмінною ознакою яких вважався оселедець (чуб), і вуса. Оселедець вважався аналогом чуба лева, царя звірів .... Руси підпорядкували слов'янські племена, крім тих, які пішли з території, яку вони порахували своєю, і створили власні князівства ...
    А оплот русів знаходився на нинішній території України, а найсильніші фортеці на території сьогодняшньої Західної України та Польші.Слово українці, яке пішло від слов'ян і означає - окраїна, відповідає назві тій території, де розташовувалися фортеці, що захищалися русами ..., що не допускають ворогів вглиб своєї території.
    Відповідно, поняття українець має різне значення .... з боку предків слов'ян і предків русів.

Галичина була одним з таких прикордонних районів і, оскільки часто піддавалася нападам, там завжди знаходилися самі умілі воїни ...

У будь-якому випадку з часом відбулася асиміляція, але менш за все вона торкнулася території нинішньої Західної України, хоча витравити вільний дух русів намагалися багато хто, в т.ч. і Сталін, організувавши голодомор.

Запорізька Січ у свій час була розігнана з тієї ж причини…

Тобто “рус и русский” – це зовсім різні поняття.
    Також помилковим є походження русів від норманів(свенів)…

Є легенда, що руси прийшли з Індії, де вважалися напівбогами, а в Індію потрапили з загиблої Атлантиди ...

Тобто Україну не можна вважати околицею чи Малоросією, справжні українці - нащадки засновників справжніх еліт…

12. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Знову висмоктано з пальця:)... Чому всі так прагнуть простягнути історію свого етносу аж до Адама? Он американці, як нація, існують трохи більше 200 років, але не страждають на комплекс меншовартості, а ми все прагнемо знайти собі пращурів не з тих, хто коровам хвости крутили, а неодмінно якихось володарів величезних і могутніх держав, що примушували тремтіти всіх сусідів...І ще якби ж то було правдою...І не розуміємо, що в своїх потугах виглядаємо просто посміховиськом для сусідів:sad:

• Подобається Подобається x 4
  13. - нет, не уподобитесь :) Разве можно уподобиться москалям имея национальную идею - не быть подобными москалям? :))) Только вот вопрос - при этом в какую сторону голова повёрнута?

14. donklass

Знаєте, я не пам'ятаю і не знаю своїх предків. Але я заздрю білою заздрістю Boris Kiev, який знає свою історію.

Майбутнє в минулому.

Але мене це анітрохи не ображає. Я розумію, що, наприклад, яким би я розумним і моральним не був, я не зможу стати елітою.Друга справа, що елітою зможуть стати мої нащадки, якщо поколінь через 5-10 будуть пам'ятати мене.

15. -

16. Bambook

Bambook Persona non grata

17. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Дуже благородна ідея...Чи Ви вважаєте москаля взірцем?:)))
    А я знаю про своїх предків лише те, що вони були з гречкосіїв, селян...Ніякої героїки, лише важка селянська праця...Але я нікому не заздрю...Ще б якби ж гідність предків передавалась би в спадок.:))) Та справа в тому, що в демократичному суспільстві нема станових привілеїв і нема різниці людей через походження, а тому заслуги предків, то лише екзотика;)...Та й взагалі, саме прості селяни тримали на своїх працьовитих раменах всі держави світу:)...
    Вказуйте, що це саме в Україні, бо тут треба бути не моральним, а підступним, хитрим і безпринципним... Але історія демократичних країн має безліч прикладів, коли бідна людина стала через свою працьовитість і волю главою держави...Яскравий приклад - Абрахам Лінкольн;)...

18. TesTanya

TesTanya Well-Known Member

В тому справа, що є "еліта", а є "квазіеліта".
    На жаль при владі у нас не еліта.
    Щодо перспектив когось ввійти до еліти (в правильному значенні), то не так плачевно, можна досягти, маючи якісь хороші здібності і велику працю над їх розвитком...
    Особисто я зовсім не переймаюся, що мене до такої "квазіеліти" не зарахують:)

• Подобається Подобається x 4
  19. Rozenkranz

Rozenkranz Well-Known Member

Я тут где-то уже кидал одно из пособий к учебнику истории для 7-го класса. Так там Украинский народ в отличии от всего иного человечества (ну а понятно главное что в отличии от русских) ведёт своё происхождение от неандертальцев, и народу этому уже около 240 тысяч лет.
    Я конечно не спорю что чуть ли не в каждой стране и каждой национальности есть люди которые могут возводить своё происхождение вопреки логичным умозаключениям. Но тем не менее когда такое находит поддержку у государства, у масс это уже просто болезнь, а называется она комплексом национальной ущербности. От чего у людей из за их обиженности на свои корни, на свою историю возникает психологическая потребность в корневом её изменении для поднятия собственной с их позиции самооценки. Обычно такие настроения возникают когда уровень жизни в государстве находится на очень низком уровне.
    А потом дать эфирное время всем этим тысячам кандидатов равное эфирное время. За сколько лет начинать предвыборную компанию ? Или точней десятилетий. У вас же тут можно на одной концепции "СЛАВА УКРАИНЕ СМЕРТЬ МОСКОЛЯМ" в государственную думу пройти, желающих с таким девизом куда-то пробиться будет более чем достаточно :)

20. donklass

http://forum.lvivport.com/showthread.php?t=49815

Важливо те,що Ви їх пам'ятаєте.Важливо те,що Вам за них не соромно.

Тут на форумі питання єліти обговорювалося.Приведу витримки.

Адже еліта насправді буває різною.По суті, елітою є прошарок суспільства, який виконує єдину функцію - створювати зразки і правила їх споживання.

Тому що є еліта та Еліта. У першому випадку це еліта мещанская.Ібо для людини з психологією міщанина багатство і здатність їм хизуватися - це і є мрія, до якої треба прагнути.Но адже є і та частина еліти, від якої залежить розвиток та й саме існування суспільства.От цю еліту можна називати знаттю, але від слів знання і значення.Зараз у нас в країні елітою вважається проста, так звана міщанська еліта, яка, маючи багатство, наслідує іншим соціумам, країнам, які, з точки зору даних панів, вважаються більш успешними.Но дане наслідування може привести тільки до того, що наше суспільство може увійти в суспільство, якому наслідують, тільки на правах прислуги.

Ось саме таку еліту я мав на увазі.

а де твій аватар? :)