Запорізька Січ - або можливість об'єднання

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем donklass, 21 тра 2011.

1. donklass

donklass Well-Known Member

Дуже чітко,на мій погляд, сформулював сутність Запорізької Січі Boris Kiev. Думаю,Spika це зрозуміє.
    Гарну аналітичну викладку дав Yarema.Але я б дещо зауважив,що предумови повинно сформувати суспільство.
    На східному форумі зійшлися на тому,що запропонована ідея - утопія.
    Але це черговий раз підтвержує висновок,що захід України більш сприймає ідеї свободного суспільства і представникам сходу не слід ображатися,а треба прислуховуватись.

• Подобається Подобається x 3
  2. donklass

Занадто часто в нашому житті експерименти ставляться на реальних системах, будь то економіка країни, окрема організація або система управління складним перехрестям. Особа, яка приймає рішення, сподівається при цьому на свою проникливість, інтуїцію й удачу. Найчастіше це ні до чого доброго не приводить. "Хотіли як краще, а вийшло як завжди" - ось звичайна характеристика таких рішень.
    Невисока ефективність управлінських рішень, зроблених на основі інтуїції, пояснюється тим, що причини і слідства в складних системах рознесені в часі і просторі, тому людині важко передбачити, які наслідки викличе те чи інше рішення. У тих випадках, коли для оцінки прийнятих рішень експеримент з реальними системами неможливий або дуже дорогий, використовується моделювання.
    Соціальне та імітаційне моделювання - це розробка комп'ютерних моделей і постановка експериментів на них. Метою моделювання в кінцевому рахунку є прийняття адекватних (тобто обгрунтованих, доцільних і реалізованих) управлінських або політичних рішень. Справа в тому, що прийняття рішень з раціональної організації і управління сучасними системами стає неможливим на основі звичайного здорового глузду або інтуїції через зростаючу складність сістем.В більшості випадків при цьому вибираються невірні рішення, тому що люди не здатні передбачити результат їх впливів у складних системах.
    У даному випадку передбачається побудова соціально-економічної моделі суспільства, а точніше "Ми хочемо побудувати країну, де захоче жити кожен!"

Мені здається,що все ж таки в першу чергу суспільство повинно привести до влади людей моральних,яким воно довіряє,які піклуються за людей,за країну в першу чергу. Тому й виникла ця ідея з Запорізькою січью.
    Ще раз скажу,що дуже чітко суть Запорізької січі сформулював Boris Kiev,і хотілось би ще почути його думки з цього приводу.

• Подобається Подобається x 1
  3. Ома

Ома Дуже важлива персона

Це знов сподівання на доброго царя.
    Суспільство повинно перш за все стати громадянським, відповідальним за країну. Тоді воно зможе контролювати усяку владу. І вже не страшно, що прийдуть недолугі правителі, їх час буде дуже коротким.

• Подобається Подобається x 5
  4. donklass

Думаю,у Вашому виступу є сенс,у всякому разі в частині про суспільство.

Але хто "знесе" сьогодняшню псевдоеліту,хто започаткує розвал бюрократичної системи.Справа в тому,що олігархічні групи будуть триматися за владу до кінця,бо в них немає виходу.Зараз їх капітали захищені країною,а коли до влади прийдуть люди,яким суспільство довіряє,їх ніщо не зможе захистити,їх буде чекати участь Лазоренко.

Тобто зараз,на мій погляд,легше об'єднатися і привести до влади людей(не царя) моральних,які будуть сприяти розвитку громадського суспільства,яке й зможе контролювати усяку владу,а не чекати,поки суспільство сформується самостійно,тим паче,що громадське суспільство не допустить недолугих правителів.

5. Ома

Ома Дуже важлива персона

Все таки, ваша пропозиція знов перекладає весь тягар державотворення на ЗУ.

6. Yarema

Yarema Дуже важлива персона

Дуже вірно...Завжди влада робить помилки, але в авторитарному суспільстві влада ніколи не визнає їх і завзято не поступається опонентам. В демократичному ж суспільстві вибори все ставлять на своє місце. Збанкрутілі сили втрачають владу, а їх наступники мають змогу виправляти помилки і робити свої, які потім також буде виправляти наступна влада...Неможливо також знайти людину без гріха, справа в тім, щоб її гріхи не шкодили суспільству...Демократія і тут дає раду.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Демократія спочатку повинна прокинутися в самому суспільстві, а тоді вже суспільство стає демократичним і вибирає а також знімає лідерів.
    Але для прокидання - потрібен будильник. :)

8. Ома

Ома Дуже важлива персона

Яким він повинен бути для України на ваш погляд?

• Подобається Подобається x 2
  9. nikolas

nikolas Well-Known Member

Цілком згідний,люди повинні усвідомити,що влада це вони самі,але я не думаю,що це відбудеться найближчим часом...,ментальність.

10. Ома

Ома Дуже важлива персона

Вже виросло покоління без совку. Є надія.

11. nikolas

Вчителі залишились,совок буде ще довго давати про себе знати.

12. Yarema

Але це потребує ще років з двадцять, коли цьому поколінню буде під 40 років і вони займуть більшість керівних посад в суспільстві... Доки не вимре останній, що був народжений в рабстві, на жаль.:cry:

13. Ома

Ома Дуже важлива персона

Добре. Поясніть тоді мені грузинський феномен.

14. kjk

kjk Дуже важлива персона

маленька країна+підтримка США+Шеварнадзе не Янукович

15. Yarema

Правда вчителів тепер не ставлять ні у ві що. Це вселяє надію:)))...

16. nikolas

Ми вже десь це обговорювали,як може син чи онук стати порядною людиною,якщо батько чи дід свідомо вчить його,що брати хабарі це нормально і т.д.

17. Hyligan

Hyligan Іронічний

А шо робити сину?....ну шо робити....:dntknw:

18. nikolas

Грузини не українці,хто служив у лавах СА,це добре знає.Грузини дружні люди,наш нашого з г...м з'їсть.

19. Ома

Ома Дуже важлива персона

Хто би не підтримував, якщо у населення немає бажання змін, то все неефективно. Вони всі підтримали такий курс держави.

20. Yarema

На щастя посад, де беруть хабарі, не так вже й багато. Та й не певен, що батьки розповідають про таке своїм дітям. Темні справи робляться таємно.

а де твій аватар? :)