І все ж. Теж хочу зібрати новий системник,начитався різних тестів,обзорів процесорів як про AMD так і про INTEL. І ті ніби добрі і дешевші,а ті ше кращі але й дорожчі.Свій вибір зупинив на:AMD- Аthlon 2 x2 250, Phenom 2 x2 545 та Intel- Core i3 530,540.Шо вибрати?На базі якого каменя будувати системник? Якшо хтось користується системниками на базі таких процесорів то хотів би почути ваші думки про них.
А аргументувати можна?? Я просто працював лише на Інтелі і не пробував АМД, але десь читав,що ті дешевші і не гірші.
Принципово - різниці жодної. Архітектура однакова. Якщо ви не геймер і не кодуєте кожен день по декілька фільмів беріть АМД на сокеті АМ3. Для бюджетного ПК вистачає Х3-того (трьохядерний). Пізніше коли здешевіють Х6(шість ядер) можливий апгрейт (удосконалення) на відміну від Інтела де купа різних сокетів від яких вони в недалекому майбутньому відмовляться на користь ще новіших.
До поки прийде ідея міняти процесор - система стане застара... Архітектура спільна, бо колись AMD відкололася від Inte (через монопольність)... В інтела на моїй пам'яті був лише один баг в розробці, і то виявлявся лише в цілочисельних розрахунках дуже високих порядків... (в амд через поспіх розробок часто була незручність в драйверах системних пристроїв; про периферію на послідовній шині - взагалі мовчу...) ---------- Додано в 12:40 ---------- Попередній допис був написаний в 12:37 ---------- П.С. Стабільність і надійність - важливіша, як на мене чим перевага на швидкості в іграх - на 7-10 відсотків... (при співмірній ціні на процесор)
Застара для чого ? Якщо ПК беруть для специфічних задач питання Інтел чи АМД не виникає. У топі царює Інтел. В бюджетному сегменті АМД і не лише через ціну процесора. Заміна лише процесора є менш коштовна ніж заміна (Інтел) усієї платформи через несумісність сокетів. Цей "баг" називався мікроархітектура NetBurst і коштував Інтелу лідерства на ринку процесорів допоки не перейшли на новішу - Core2Duo. Ця "незручність" виявлялась лише під час встановлення ОС типу Freebsd якщо я правильно розумію про що тут взагалі мова ведеться. Безумовно і вона як правило залежить від "кривизни" рук того хто склав цей ПК, а не від марки процесора.
Сперечатися не буду. (я лише викладаю свою точку зору, на основі того що знаю на 99.9 % ) В офтопі ви виклали інформацію, з якою я не сперечатимусь. Але ви погодитеся, що все в більшості "заточують" під інтел? Особисте питання. За останні 2 роки які зміни ви робили на своєму компі?
У чому це проявляється ?? На даний час аплікації "заточують" під багатоядерність. Вона присутня у обох вендорів тому преференцій щодо Інтела я не бачу. Жодних. Йому лише (чи то пак вже) 1.5 роки. Планую додаткову пам'ять (чекав на падіння цін) та другий жорсткий у перспективі. УСЕ. Тому що ПК збалансований. Збирав на 775 сокеті.
Ну бачите, років ще за 2 вже може не бути проців під 775 сокет. Що тоді? Правильно - нова система. (не чув ніколи, щоб хтось міняв процесор - це лише можливість (але не більше) ) Що до пам'яті - сумніваюся, що сильно впаде, бо прив'язка до долара, а долар падає швидше ніж морально старіє обладнання. Тренд на наступних півтора роки не зміниться (виходячи з економічних програм Обами ). А чим далі, тим менше заводи будуть виготовляти DDR2 - отже ціна буде тільки рости. П.С. треба було брати рік назад... І що вам дадуть додаткові 2 Гіга? ---------- Додано в 17:39 ---------- Попередній допис був написаний в 17:38 ---------- То йому ніц і не треба (ЯТД)
Звідки така впевненість ? Зараз без проблем можна купити процесор на будь-який сокет. Навіть Р-ІІІ слотовий. Але це не означає що цього ніхто не робить. Операція на 5 хв. Наприклад дехто купляв "затички" Е5000-ні до 775 сокета щоб згодом дочекатися падіння цін на квади. До Обами і США зокрема ціни на память не мають ЖОДНОГО відношення. Це єдина частина ПК ціни на яку за всі часи змінювались по синусоїді. Спекуляції вендорів та перехід на нові ОС. .....півтора, коли вона коштувала 18 у.е. за 2 ГБ. Віртуальні ОС та т.п. Памяті ніколи не буває забагато (с).
Ще одне запитання: Що краще, 4 ядра і 2.8GHz чи 2 ядра і 3.33GHz. Ну і що дають ці ядра, напишіть, або дайте сайт де можна про це прочитати.
Ну, в двох словах - якщо тільки для роботи - текст і музика 1 Гіга забагато, а якщо іграшки бавитись - то чим більше ядер - тим більше. Є таке поняття - багатопотоковість - це коли одне завдання (наприклад промальовування картинки в грі) можна розділити на кілька потоків і обробляти одночасно Тоді швидкість обробки інформації росте пропорційно кількості ядер. Але мака мультиконвеєрність закладена не у всіх програмах та іграх. Тому чим більше ядер - тим для (грамотних) ігор та програм краще. До речі обробку сцен бере на себе процесор відеокарти, який містить іноді 12 та більше конвеєрів для прорахунку зображення. Тому процесори відеокарт іноді гріються більше ніж процесор...
Саме так і є, якщо брати тести, бо! - під час розпаралелення якийсь процесор повинен займатися цим процесом, - немає програм, які би були написані на 100 % використання всіх процесорів (без простою) звичайно окрім спецсистем для спеціалізоавних розрахунків. - єфективність додаткових ядер обернено пропорційна їх кількості. Проте наряму залежить від програм, які використовуються. - на двохпроцесорному ядрі на однопотоковій програмі іноді продуктивність може бути менше а ніж просто на одному ядрі
Я хочу купити нову материнку і поставити 4000 Мб оперативки, ну і не знаю що робити зі старою, продати її може, але де?
ну то поговоріть з тими хто Вам продає нову. Переважно вони зможуть/допоможуть зпихнути стару. Але то розтягнеться в часі і буде за невеликі гроші. Як на мене, то краще продавати цілий системник і купити новий системник, правда в такому разі різниця в коштах буде більше, але час продажу скоротиться.