Залізо - проблеми, поради, тести

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Leopolis, 21 лют 2008.

1. maga

maga Well-Known Member

Привіт.Порадьте як оживити такий апарат ACER Aspire 1705SCi.В ньому такі проблеми: відсутні хард , відеокарта та блок живлення (19V 7.9A).Чи можливо замінити їх якимись теперішніми аналогами або модернізувати під систему.Поглянути на апарат можна тут

2. Svjato

Svjato Well-Known Member

Хард і блок живлення - не проблема.
    Відеокарту шукайте... (по ноутбучних канторах) трапляються.

---------- Додано в 20:51 ---------- Попередній допис був написаний в 20:47 ----------

Але воно без відеокарти повинно включатися...
    Именно видеоплаты, а не видеоподсистемы - данный компьютер имеет полноценный видеоконтроллер, который в дальнейшем можно будет заменить на более мощный, но вряд ли в этом возникнет необходимость, т.к. чипсет поддерживает лишь режим передачи данных AGP 4x,

3. Yelik

Yelik Well-Known Member

Крім ноутбучних контор, їх ще можна пошукати на аукціонах типу aukro ;) Хард бажано брати новий.

• Подобається Подобається x 1
  4. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Тут така проблемка. Підвели мені інтернет високошвидкісний. Кабель іде напряму без модемів. Підключилось до локалки, а доступу в інтернет немає. В інфі пише состояние среды: подключено, а iрv4 та iрv6 подключения без доступа к сети. Швидкiсть теж показує - 100 мегабіт. В чому проблема?

5. sani

sani Well-Known Member

В залежності від провайдера і його настройок треба ще підключитись до інтернету, дзвоніть в супорт провайдера

6. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

приходив цей суппорт... Поклацали-поклацали і сказали, що нічого не виходить. Може драйвера треба, а може вінду переставити...
    В мене на ноуті стоять дві ОС: ХР та 7. Ситуація однакова з обох операційних систем. Всі налаштування провайдера введені (мак адреса, айпішнік, деенес і т.д.)
    в диспетчері драйвера на мережевий адаптер показує. Що ще треба??? Ума не приложу! Вже всі служби перелопатив. Повключав все, що тільки можна.

7. Svjato

Svjato Well-Known Member

Провайдер міг не підключити доступу до нету, (не проплата, забули, доба не пройшла...) Локалка працює нормально? Файли качаються? Чи пінгуються зовнішні адреси? Гугл наприклад? Може DNS адрес неправильно введений? Може він в них глючить? Спробуйте напряму - по цифрах...

---------- Додано в 13:48 ---------- Попередній допис був написаний в 13:46 ----------

Підключіть інший ноут до цієї вилділенки... може Що скаже?

• Подобається Подобається x 2
  8. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Підкажіть: під час завантаження одного з домашніх компів вимкнулась електроенергія - буквально на секунду. Оскільки таке буває вкрай рідко - я не купував блоків резервного живлення. Результатом стало те, що десктоп на завантажується - контролер жорсткого диску і сам жорсткий диск видно в БІОСі, а одразу після процедури ЧЕК-ІН БІОСу комп"ютер показує, що у нього все працює і...зависає. Запустив СД-диск Віндовс (ліцензія, звичайно), а потім зробив чекдиск chkdsk. Після цього комп видає, що пошкоджено жорсткий диск.

Оскільки на компі немає флопі-дисковода, взяв я і встановив ще одну копію Віндовс, на той же диск, але системний каталог вінди назвав не WINDOWS, бо там стоїть стара система, а WIN. Завантажив новий Віндовс і бачу, що з диском все ОК, очевидно, що це програмний збій бутових файлів або навіть мастербута.

Питання: як відновити перший віндовс, а другий, інстальований мною тимчасово - знести?

Поради "відформатувати і все встановити з нуля" - поки-що, думаю, передчасні. Та й дуже трудомістке то все, бо у мене інстальовано понад 200 різних програм, відновити все - буде проблематично і дуже довго. А часу - не вистачає.

WINDOWS XP Professional, зі всіма обновленнями.

Останнє редагування: 18 вер 2010
  9. Svjato

Svjato Well-Known Member

Яка у вас система на системному - NTFS Чи FAT32?

П.С. Ідей поки що немає... але інсталяшки я би на вашому місці готував...
    П.П.С - зле зробили, що другу відну поставили біля першої... (можливо можна б було зробити копію системи на іншому компі, або стартанути з іншого логічного диска. ЯТД

10. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Дякую за відповідь - розмічено як NTFS.

Інсталяшки то є. Але інсталювати багато. Крім того, є ще й сумісність програм - у мене віндовс і прикладні програми були налагоджені і працювали без збоїв вже років 4-5, стояло 2 антивіруса паралельно, і все було ОК.

11. Svjato

Svjato Well-Known Member

Антивіруси - то не проблема... в мене місяць - жодного :)
    Програми працюють стабільно, якщо ігри не міняють налаштування драйверів під себе.
    Fat менш стабільна, але не є заплутаною, як NTFS.Бо якщо в останній злетить рядок, то наступні за нею - не читабельні.

Тим не менш. - спробуйте якусь програмку типу Акроніс (тут бувала така). Зробіть резервну копію системного диску, що лишився. Збережіть важливі дані із системного дискуі більше ніколи їх туди не записуйте :)

Як маєте "вільний" хард спробуйте на ньому встановити образ старої системи. (бо якщо поцарапало доріжку (під час знеструмлення) - то швидше всього дані не читатимуться. Якщо просто не прописало даних - то може і віндовс вкляк на зіпсованому секторі ).
    Якщо сисиема не встановиться (не запрацює) то значить лишиться варіант або перевстановлення або відновлення. Не пригадую програм по реабілітації - можна спробувати самим віндовсом - запустіть інсталяцію із під нового віндовса, виберіть режим відновити - і вкажіть шлях до теки старої версії віндовса. Може відремонтує...:pardon:

П.С. Перед будь-якими різкими рухами - зробіть копію важливих даних...

12. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

То все зрозуміло, і нищить "стару" систему. Даних на системнику не зберігав.

Шукатиму, що народ робив в подібних ситуаціях, власне - як відновлював бутфайли.

13. Svjato

Svjato Well-Known Member

Та якщо система жива, а бутсектори злетіли - то акроніс під час встановлення, чи то запису здається пропонує відновити із системними параметрами (не достовірно ,але щось таке мелькало перед очима...)

Ніколи не деінстальовував віндовса (не знаю як то робиться і чи можливо) то другий так і висітиме...

---------- Додано в 00:01 ---------- Попередній допис був написаний Вчора в 23:58 ----------

Прграмки якісь були - типу діск-доктор...(diskdoctor)

14. comanche

comanche знайшовся

поставивши нову систему ви перезатерли завантажувач, тобто по ідеї, все зараз повинно працювати, лише потрінбно підкоригувати boot.ini файл. В нижче наведеній статті йдеться про те, як це зробити
    http://support.microsoft.com/kb/289022/
    Зараз вигляд бут.іні файлу має рядок
    Код:
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WIN
    ...
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WIN="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect

а потрібно змінити на:
    Код:
    default=multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS
    ...
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect
    це звичайно якщо система у вас на першому розділі першого вінчестера
    Код:
    multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\

• Подобається Подобається x 2
  15. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це якщо система сама жива (попередня) :)

16. comanche

comanche знайшовся

Безумовно :)

17. DIDIO

DIDIO Well-Known Member

Зробив це в першу чергу, результат той самий. Зараз перевірю, чи не зробив помилку в бут іні.

---------- Додано в 21:06 ---------- Попередній допис був написаний в 20:03 ----------

Схоже, сиплеться диск вінчестера, бо вхід у встановлену другу копію (завантаження) вінди неможливий. Тобто, можливо фізично зіпсовані бутсектори. Перевірю диск утілітами на іншому комп"ютері. Якщо вмер чи вмирає - куплю інший. Дані у мене збережені.А програмки прийдеться всі знову ліпити одна за одною, згадуючи всі їх проблеми сумісності, баги і глюки.

18. Svjato

Svjato Well-Known Member

Ви пробували реанімувати віндовс інсталяційним диском з під самого віндовса?

19. Sashka-ua

Sashka-ua Спостерігач

Svjаto дiло говорить. Не раз так відновлював бут-файли. (свого часу експериментував з двома ОС на ноуті, а іншого разу Акронікс затер при розбивці дисків.)
    Відновлення загрузки в пункті відновлення на установочному диску завжди допомагало (не знаю чи є таке на ХР, а на 7 точно є)

20. IhorP

IhorP Member

Поможіть, Хочу замінити материнську плату, порадьте якусь сильну десь до 4000 грн.

а де твій аватар? :)