Залізо - проблеми, поради, тести

Тема у розділі 'Комп'ютери', створена користувачем Leopolis, 21 лют 2008.

1. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Відповідь: Залізо - проблеми, поради, тести

Найпростіше напевно рішення замінити бездротові комплекти на звичайні дротові

---------

А так то я б попробував викинути встановлені бездротові миші/клави з "диспечера устройств" перегрузитися з звичайними, потім втикнути бездротові, поідеї піде пошук нового девайса, при пошуку правильно вибрати вручну драйвер (перед тим наприклад глянути на тих машинах на яких працює,який саме драйвер стоїть)

• Подобається Подобається x 1
  2. Bear

Bear Well-Known Member

Це буде вже остаточна капітуляція перед проблемою... Не хочу програвати завчасно=) Це вже якщо взагалі ніщо й ніхто не допоможе...

Дивився в пристроях - пише в розділі шини USB "невідомий пристрій" (@драйвер не встановлений або не потрібен"), а в перших конфігураціях - "складений USB пристрій" (є інфа про файл драйвера).
    Дивився драйвер - драйвер винен встановлюватись з віндою (якись там номер Microsoft Windows Publisher).
    Це тілько привносить ще більше питань:
    1) Чому драйвер віндою не стаиться? (до речі, й не оновлюється потім з диску з віндою)
    2) Але ж комплект працює до завантаження вінди, навіть без того драйвера...

містика

3. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Я б казав так, по розумному воно не виходить попробувати по іншому
    на тому компі де воно нормально працює, подивитися які саме файли є файлами драйвера
    Свойства- драйвер- сведения

мали би бути шляхи до файлів драйверів
    знайти ті файли і закопіювати їх в ті самі директорії на ті компи на яких не працює

видалити "невідомий пристрій"
    перевантажити компутер

4. Bear

Bear Well-Known Member

не допомогло =(
    Все зробив як написано.

5. 1h0r

1h0r Well-Known Member

А попробуй ще так, якщо не пробував
    Пуск - Настройка - Панєль Управления - Установка оборудования -"да, устройство прис"- перекрутити донизу і вибрати "добавлєниє нового устр" - "установка оборуд вибраного вручную" - "показать всє устройства" і в списку що появиться пробувати найти власне той потрібний пристрій, якщо він встановився на деяких компах то ти знаєш як він називається і якщо він на тих компах встановився віндою то його драйвер повинен бути в тому списку.

Додано через 48 секунд
    Якщо його там нема, ще один варіант який би я попробував це скопіював з робочого компа цілу папку INF що у Windows на неробочий комп (тобто тільки ті файли яких на неробочому нема, поверх не запис. а пропускати.) і ще раз проробив процедуру з встановлення нового обл.

6. Bear

Bear Well-Known Member

Не вихойдить й так, й так...
    Подзвонив в сервіс.. теж не знають...
    Найшов на сайті майкрософт, що деякі пристрої USB можуть не працювати у Windows на деяких конфігураціях. Але є патч.. але він в розробці... ...з 2003-го року...
    Завтра піду до магазина міняти комплекти... сьогодні ще посиджу... хоча ті біоси, драйвери, комплекти вже сняться..

7. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Глянув на сайті виробника чим відрізняються материнки (відносно ЮСБ)
    1)
    USB Integrated in the South Bridge
    South Bridge: Intel® ICH9

і
    2)
    USB Integrated in the NVIDIA® GeForce 7100/nForce 630i chipset

От власне раді "спортивного інтересу" я б попробував втикнути в PCI слот PCI-USB картку і вже в ті порти встановлювати мишки (звичайно це не є рішенням проблеми, хиба би десь завалявся такий адаптр)

Додано через 2 хвилини
    напевно нічого з того не вийде але ще така ідея, може пробував міняти в Біосі швидкості ЮСБ портів

8. Bear

Bear Well-Known Member

Думаєте, все з-за чипсету?.. Можливо.. от тільки з запечатаними корпусами проблема.. не хотялося б везти їх.. ще якщоб було напевне..

Точно, не вийшло..

Дякую Вам! Вже, мабуть, все вирішиться завтра моєю капітуляцією )

9. Bear

Bear Well-Known Member

Поміняв три комплекти на продукти іншого виробника. Одразу стали й працювали. Ніхто не знає причини... Принцип дії обох продуктів однаковий...
    Цікавий момент: спочатку в магазині не хотіли міняти з-за того, що комплекти робочі (прийшлося доказувати те, що не працюють іменно на моїх конфігураціях - приносив с собою системний блок), потім не міняли з-за того, що комплекти не робочі "вони ж мають працювати на всіх компах, а як ні - то не робочі"... (доказав на свою голову)... Але розібралися, бо взагалі нісенітниця вийшла.. до того ж строк двотижневий не пройшов (до речі, й тут спробували вказати на строк рахунку.. прийшлося показувати видаткову накладну..) але нерви потріпали. Мабуть то стандартна схема - якщо в людини щось одне (або зламалося або не зламалося), то правди не знайдеш.
    То раджу - в таких випадках беріть в магазин всі, всі, всі документи включаючи коробки, згадуйте всі дати й строки та імена менеджерів які з вами працювали, трохи більше грошенят в карманах на доплати та т.ін. Також попередньо взнавайте, чи є люди, які вам допоможуть там.. Я все передбачив, інакше - декілька раз їздив би з коробками...

Дякую за допомогу!

10. 1h0r

1h0r Well-Known Member

так в нас є - " ти купи і масти собі голову"
    Якщо не працює значить юзер винен
    якщо по гарантії значить не гарантійний випадок
    ........

Пам"ятаю якось материнка згоріла, наприкінці гарантійноготерміну, то я плюнув і не носив на гарантію, купив нову аби не спілкуватися з ......
    нерви дорожчі

• Подобається Подобається x 2
  11. Городецький

Городецький Well-Known Member

О-го! Юначе, крайній випадок!!! Але гідне рішення!
    ПиСи: сам у залізіччі 8 років товкся - знаю.

12. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Є така проблемка. Зупинився кулер, згорів процесор, замінили процесор на новий, з'явилися шипи у звуці. Несправність самих колонок відкидається, бо пробувала і навушники - шипить і все! Так, як буває не до кінця втикнеш штекер від колонок в гніздо і є звук і шипить. Я поправляла штекер, чистила контакти - безрезультатно. Налаштування на компі - все в нормі.
    Що робити? В чому може бути причина?

13. 1h0r

1h0r Well-Known Member

яка материнка?

Додано через 3 хвилини
    В мене свого часу щось подібнае було на ASUUS P5RD2-VM

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

Значитиь проц з прослушкою від СБУ... :)

15. nirvanka

nirvanka просто фотограф

MB ECS N2U400-A V1.0 (nForce2, DDR400, 6ch SC, AGP 8x, USB 2.0, LAN).

І що Ви робили?

16. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Смішно але нічого не робив... :)
    Думав що поможе заземлення компутера, але руки не дійшли то не попробував.
    Перестав слухати музику на компі.

А ось недавно переніс комп в іншу кімнату і помітив якось випадково що ніяких шумів вже нема. :)

Думаю справа в "наводках" якигось електромагнітних полів. Чому проявилося при новому процесорі? не знаю. "Чутливіший", може ")

Раніше в мене в тому самому місці стояв інший комп то в нього ніяких шумів не було, я "грішив" що видно в новому мамка не справна але як виявилось справа в чомусь іншому ....

пробуйте заземлити, скажете чи є результат, мені цікаво :)

17. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Поясніть, будь ласка, детально як це зробити. На хлопський розум :) Бо мені уявляється, що треба дріт від компа закопати в землю :D :shy: (а то ще й 8й поверх, тягнути до землі далеко..)

18. Ljolik

Ljolik Well-Known Member

До батареї ЦО примотати

19. 1h0r

1h0r Well-Known Member

Не знаю, нажаль. 8-й поверх то халепа... (та й не факт що допоможе)
    До центрального опалення я б не наважився заземлятися, невідомо хто що до нього вже заземлив, щоб комп часом "не гавкнув"

Може хтось щось інше порадить .....

20. nirvanka

nirvanka просто фотограф

Знайомий каже, що в батареї бувають випадкові струми, які можуть щось попалити..

а де твій аватар? :)