Це можна описати кількома словами: Право народу на переобрання (відкликання) депутата. Важливий тут механізм і процедура. А права такого народ, як я розумію немає саме через процедури, адже в нас можна провести референдум а змісту "0" якщо його результати не мають прямої дії, а мусять бути ще затверджені ВР. Важливість даного закону може полягати в тому, що будь яка фізична особа чи громадська організація має право подати до суду на депутата і виграти справу. Результат - переобрання? До речі слід розглянути також і варіанти вибору: - в законодавчу установу (суд, ВР, ін) - в виконавчі органи (мер міста, голова місцевої громади, тощо..) бо, для програми дій мера потрібні кошториси, а для депутата ВР - потрібні нові закони, які він повинен підготувати і ухвалити. При опозиції до його проектів він повинен навести персональні списки тих депутатів та партій, які проти такого закону (законів). Зрештою по великому рахунку цей проект мав би увійти статтею у закон про вибори... бо вже надто багато різних законів а вони мають бути як мога коротшими. Конституція 20 сторінок, всі решта закони поміщатися на 100 аркушах... інакше їх читатимуть лише раз в рік, не говорячи, що виконуватимуть. ---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ---------- тут питання не про те, як відкликати усіх депутатів, а про те, як заставити їх виконувати їхні обіцянки... найбільша проблема - 4 роки - усі забувають про те, що і хто обіцяв... а так є папір і печєтка... І можна вже взяти за яя десь на другий рік, як в штатах - проміжні вибори... Цитата: Допис від Svjato сервер для мене глючить в мене колись тоже такі глюки, але через нет... В мене без авторизації - все швидко бігає...
НедоркаННість (недоторканість - то про неживе) стосується, якщо я не помиляюся, тільки кримінальної та адміністративної відповідальності, а цивільний позов можна подавати... Тільки чи може випадок із невиконанням зобовязань перед виборцями підпадати під юрисдикцію цивільного права?
Пардон, я вже не можу стриматись. А не простіше просто вибирати мудро? (Тю, сказала, це ж треба ту мудрість мати...) Звичайно, простіше мати закон, за допомогою можна хоч помститись за власну немудрість...) Але, якщо учасникам всього лиш нема що більше робити, ніж перебирати уривки з існуючих ста тем, то так, прошу...
Вас послухати - то треба прирівняти усіх не депутатів до рабів і заборонити будь-які громадські ініціативи.. Ви до цього ведете?
Ну а як взнати чи бреше людина з ТБ? То треба з кожнім громадянином очну ставку улаштовувати! Та і то - щоб вибір був мудрий треба, обмежити право голоса, наприклад голосувати має людина тільки з вищою освітою ДержВНЗ тощо.
Вмикати треба не тільки очі і вуха, але й аналітичні здібності. Але вистачить і сільського розуму в деяких випадках. Кожен з обіцяючих в момент складання обіцянок за собою вже має якийсь шлях. Дивитись треба, як йшов, чи не хитався, чи мешти пастував, і чи взагалі їх має, скільки сміття за собою лишив...
Я ж написала - у деяких випадках. У цих деяких огріхи у попередніх роботах видно неозброєним оком, але на них ніхто не дивиться, всі слухають ТБ. А потім вигадують плани помсти, у вигляді законів...
Згадалася стара бородата історія: Вибачайте, але далі буде оффтоп Подруги запитують свою подругу, що вийшла заміж за депутата, як пройшла перша шлюбна ніч? - Ой, бабоньки, і не питайте! Всю ніч простояв біля ліжка і розповідав як мені буде добре Передвиборчі обіцянки усіх без винятку депутатів - це казочка для дорослих, щось подібне на рекламу про містера Пропера. Навіть не хочу про це говорити, бо боюся зірватися на нецензурщину (що некультурно і заборонено правилами форуму).
Вдалий приклад, Locke. Наш нарід також слухає і чекає. Свято, щодо Вашого коментаря у карму - я не вважаю свої дописи оффтопом. Ви - представник громадськості, котрий вважає, що такий закон потрібен, я - представник громадськості, котрий вважає, що його нафіг не треба. Чи я маю створити окрему тему, де маю сказати про це?
Пробачте, що пхаю свого носа в чужі справи... Та все ж. Що ви маєте на увазі? Кому та ідея непотрібна? Вам особисто - ну так не беріть участь в обговоренні, які проблеми? Хіба є в цій темі щось, що би суперечило правилам форуму? Особисто я в сказаному вами вбачаю приниження учасника форуму
Крім повторення того, що вже було написано - нема. Не закрита вона тому, що я все чекала, що народиться щось свіже. Я завжди про себе говорю. Дозвольте, а якщо щось подібне винесеться на державний рівень (ттт), то Ви також будете казати подібне противникам?
Давайте не будемо плутати Б-жий дар з яєчнею, рецепти якої з сусідньої теми ніхто на державний рівень поки не виносить.