"Закон про передвиборчі обіцянки"

Тема у розділі 'Політика і політики', створена користувачем Svjato, 13 жов 2011.

1. Svjato

Svjato Well-Known Member

Це можна описати кількома словами:

Право народу на переобрання (відкликання) депутата.

Важливий тут механізм і процедура. А права такого народ, як я розумію немає саме через процедури, адже в нас можна провести референдум а змісту "0" якщо його результати не мають прямої дії, а мусять бути ще затверджені ВР.

Важливість даного закону може полягати в тому, що будь яка фізична особа чи громадська організація має право подати до суду на депутата і виграти справу.
    Результат - переобрання?

До речі слід розглянути також і варіанти вибору:
    - в законодавчу установу (суд, ВР, ін)
    - в виконавчі органи (мер міста, голова місцевої громади, тощо..)

бо,
    для програми дій мера потрібні кошториси, а для депутата ВР - потрібні нові закони, які він повинен підготувати і ухвалити. При опозиції до його проектів він повинен навести персональні списки тих депутатів та партій, які проти такого закону (законів).

---------- Додано в 21:28 ---------- Попередній допис був написаний в 21:20 ----------

тут питання не про те, як відкликати усіх депутатів, а про те, як заставити їх виконувати їхні обіцянки... найбільша проблема - 4 роки - усі забувають про те, що і хто обіцяв... а так є папір і печєтка... ;)
    І можна вже взяти за яя десь на другий рік, як в штатах - проміжні вибори...

2. ovod

ovod Well-Known Member

а недоторканість депутатів цьому мішати не буде?

3. Bambook

Bambook Persona non grata

НедоркаННість (недоторканість - то про неживе) стосується, якщо я не помиляюся, тільки кримінальної та адміністративної відповідальності, а цивільний позов можна подавати... Тільки чи може випадок із невиконанням зобовязань перед виборцями підпадати під юрисдикцію цивільного права? :dntknw:

4. ovod

ovod Well-Known Member

і чи депутат зобовязаний буде на той позов відповідати?

5. Un.Known

Un.Known споглядач з лінійкою ) Команда форуму

Пардон, я вже не можу стриматись.

А не простіше просто вибирати мудро? (Тю, сказала, це ж треба ту мудрість мати...)

Звичайно, простіше мати закон, за допомогою можна хоч помститись за власну немудрість...)

Але, якщо учасникам всього лиш нема що більше робити, ніж перебирати уривки з існуючих ста тем, то так, прошу...

• Подобається Подобається x 1
  6. Svjato

Svjato Well-Known Member

• Подобається Подобається x 3
  7. Un.Known

Ні.
    Так. Якщо "будь-які" наперед виправдовують бездумність рішень громадськості.

8. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Ну а як взнати чи бреше людина з ТБ? То треба з кожнім громадянином очну ставку улаштовувати! Та і то - щоб вибір був мудрий треба, обмежити право голоса, наприклад голосувати має людина тільки з вищою освітою ДержВНЗ тощо.

• Подобається Подобається x 2
  9. Un.Known

Вмикати треба не тільки очі і вуха, але й аналітичні здібності.

Але вистачить і сільського розуму в деяких випадках.

Кожен з обіцяючих в момент складання обіцянок за собою вже має якийсь шлях. Дивитись треба, як йшов, чи не хитався, чи мешти пастував, і чи взагалі їх має, скільки сміття за собою лишив...

10. -Erebus-

-Erebus- Звичний росіянин

Але не завжди...

11. Un.Known

Я ж написала - у деяких випадках.

У цих деяких огріхи у попередніх роботах видно неозброєним оком, але на них ніхто не дивиться, всі слухають ТБ.

А потім вигадують плани помсти, у вигляді законів...

12. Locke

Locke невиправний реаліст

Згадалася стара бородата історія:
    Вибачайте, але далі буде оффтоп

Передвиборчі обіцянки усіх без винятку депутатів - це казочка для дорослих, щось подібне на рекламу про містера Пропера. Навіть не хочу про це говорити, бо боюся зірватися на нецензурщину (що некультурно і заборонено правилами форуму).

13. Un.Known

Вдалий приклад, Locke.

Наш нарід також слухає і чекає.

Свято, щодо Вашого коментаря у карму - я не вважаю свої дописи оффтопом. Ви - представник громадськості, котрий вважає, що такий закон потрібен, я - представник громадськості, котрий вважає, що його нафіг не треба. Чи я маю створити окрему тему, де маю сказати про це?

14. levandivka

levandivka Не демократ, однозначно.

А прийняття "закону про відповідальність"? :)
    http://www.youtube.com/watch?v=cU0ktK4IWiE

15. Svjato

Svjato Well-Known Member

16. Un.Known

Не можете прийняти факт, що Ваша ідея - непотрібна?

17. Svjato

Svjato Well-Known Member

У першому пості прописані умови...

18. thinkers

thinkers Well-Known Member

Пробачте, що пхаю свого носа в чужі справи...
    Та все ж. Що ви маєте на увазі? Кому та ідея непотрібна? Вам особисто - ну так не беріть участь в обговоренні, які проблеми? Хіба є в цій темі щось, що би суперечило правилам форуму?

19. Un.Known

Крім повторення того, що вже було написано - нема. Не закрита вона тому, що я все чекала, що народиться щось свіже.
    Я завжди про себе говорю.
    Дозвольте, а якщо щось подібне винесеться на державний рівень (ттт), то Ви також будете казати подібне противникам?

20. thinkers

thinkers Well-Known Member

Давайте не будемо плутати Б-жий дар з яєчнею, рецепти якої з сусідньої теми ніхто на державний рівень поки не виносить.

а де твій аватар? :)